Home » Archief » Sylvana Simons mag nog steeds niet over racisme praten


[24.12.2022]

Sylvana Simons mag nog steeds niet over racisme praten

Peter Breedveld

Als je als Kamervoorzitter die ene zwarte vrouw de mond snoert tijdens een debat over racisme bij de politie, zoals D66’er Paul van Meenen van de week bij Sylvana Simons deed, dan staat niet alleen je maatschappelijke barometer verkeerd afgesteld. Dan ben je ook moreel gezien een prul. Van Meenen zegt dat het debat over de politie ging en niet over racisme. Ten eerste ging het over de documentaire De Blauwe Familie en dus wel over racisme bij de politie, ten tweede gaat het, als het over de politie gaat, over racisme, dat zou inmiddels duidelijk moeten zijn. Zeggen dat het niet over racisme gaat maar over de politie is als zeggen dat het niet over vlees gaat maar over de slager.

Ten derde laat je een zwarte vrouw uitpraten als ze dat racisme agendeert. “Moet een zwarte vrouw dan een voorkeursbehandeling krijgen?”, vroegen racisten op Twitter mij. Nee, je moet gewoon ophouden haar steeds het woord te ontnemen als de grond je te heet onder de voeten wordt. Ik volg Simons nu zes jaar en heb witte mensen tegen haar zien schreeuwen dat ze haar plaats moet kennen, nederig moet zijn, moet zwijgen, ik heb ze uit hun plaat zien gaan, rechtse en linkse politici. Ik zag honderden pogingen om haar te framen als boze zwarte vrouw, om haar verantwoordelijk te stellen voor de daden en uitspraken van andere zwarte mensen. Media en politiek hebben jarenlang een verenigd front gevormd om te voorkomen dat Simons racisme op de agenda kreeg.

Als je dus vindt dat Simons een voorkeursbehandeling zou krijgen wanneer haar de mond eens niet gesnoerd wordt, bedoel je dan een voorkeursbehandeling ten opzichte van andere zwarte mensen die hun plaats moeten kennen?

Racistische politiestaat

Bij een vorig debat over racisme bij de politie legde Van Meenen Simons ook al het zwijgen op. Het mag gewoon nooit over racisme bij de politie gaan. Het gaat net zoals met het zwartepietendebat: nooit is het goede moment voor dat debat. Als het over de politie gaat, mag het niet over racisme gaan, als het over racisme gaat, mag het niet over de politie gaan. Over vijf jaar leven we in een racistische politiestaat: “Hoe heeft het zover kunnen komen?”

Een paar weken geleden blèrde minister van Justitie Dilan Yesilgöz nog dat ze haar politiemensen niet als racisten weg liet zetten toen Sylvana Simons het wilde hebben over het laakbare gedrag van de politie bij een blackfaceparade in Staphorst. Van de week onthulde NRC hoe de politie omgaat met de klokkenluiders die het racisme in de organisatie aankaartten in de documentaire De Blauwe Familie: weggepest, op een zijspoor gezet, doodgezwegen, één van hen wordt zelfs strafrechtelijk vervolgd. Alleen de witte van het stel werd geprezen voor haar moed om zich uit te spreken.

Schokkende feiten

In de context van die schokkende feiten, bovenop zoveel andere schokkende feiten, want al zo vaak eerder werden klokkenluiders kalltgestelt en kapotgemaakt, NRC-journalist Marcel Haenen heeft al zovaak aangetoond hoe racistisch de politie is, moet je je gewoon kapotschamen als je voor de zoveelste keer Simons het spreken onmogelijk maakt. En rot op met je kutsmoezen over niet het moment en apart debat, andere keer. Zolang types als Paul van Meenen in de Kamer zitten gaat er nooit iets veranderen.

De onverschilligheid bij de kiezer is ook om razend van te worden. Zo’n Telegraaf, die triomfantelijk dat filmpje toont waarin een zwarte vrouw het lid op de neus krijgt. Nederland voelt zich gewoon lekker bij racisme. Zo hou je die zwarten, die kut-Marokkanen, die hyena’s uit die achterlijke zandbaklanden eronder. Vlak voor kerst nog even bekendmaken dat je je best gaat doen om te voorkomen dat vluchtelingen herenigd kunnen worden met hun gezin. Goed voor de peilingen!

Ik werd weer wat optimistischer door dit interview in Trouw met Sylvana Simons. Met haar ene zeteltje en ondanks de enorme weerstand die ze ondervindt, heeft ze toch voor elkaar gekregen dat er excuses zijn gemaakt voor de slavernij, terwijl dat een jaar geleden nog onmogelijk leek. Ze brengt iets teweeg in die botte aardappelkoppen. Laten we met die gedachte, dat sprankje hoop de kerst ingaan.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 24.12.2022 @ 14:27

[Home]
 

1 Reactie

op 24 12 2022 at 14:27 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS