Home » Archief » De kwaadaardige aanval van Renske Leijten op Sylvana Simons


[30.10.2021]

De kwaadaardige aanval van Renske Leijten op Sylvana Simons

Peter Breedveld


Illustratie: Alberto Vargas

Vanaf het allereerste moment dat Sylvana Simons blijk gaf van haar politieke aspiraties – en ik beschouw het “zwartjes”-incident in De Wereld Draait Door als dat moment – is er in Nederland een niet te stoppen haatmachine in werking gezet om haar uit het publieke domein te krijgen. Het is een genadeloos offensief vanuit de media en de politiek, een intimidatiebulldozer tegen deze fly in the buttermilk.1

Ik heb zoiets voor het laatst gezien bij Hans Janmaat, maar Simons is geen Janmaat. Die wilde de moslims het land uit en vond dat Joden geen minister konden worden, indertijd nog best problematisch. Je won er in elk geval de verkiezingen niet mee. Simons wil rechtvaardigheid voor iedereen, tegenwoordig vloeken in de kerk als je dat in het parlement zegt, maar veel erger is natuurlijk dat ze zwart is en vrouw. Dus zijn werkelijk alle racistische clichés uit de keukenla gehaald om haar te demoniseren, van de boze zwarte vrouw tot de uppity black, de brutale zwarte die haar plek moest kennen en alles daar tussenin.

Het heeft niet geholpen, Simons heeft een plek in het hart van de democratie weten te veroveren, waar Wilders regelmatig zijn Hitleriaanse speeches staat af te draaien en mensen met een migrantenachtergrond voor hyena’s uitscheldt zonder dat iemand ingrijpt. Waar de Baudet-Jugend een soort dadaïstisch nazi-theater staat op te voeren en er alleen ingegrepen wordt als het over corona gaat. Maak ik van de gelegenheid ook nog weer even gebruik om erop te wijzen dat er in de Eerste Kamer een senator zit die het jammer vindt dat de mooie ovens van Adolf Hitler niet meer in gebruik zijn.

Brutale zwarte

Allemaal geen probleem, maar die ene brutale zwarte vrouw in de Kamer, dat zit iedereen geweldig dwars. Mensen van kleur mogen best in de Kamer, als ze maar doen wat witte mannen leuk vinden. Simons doet niet gezellig mee, en moet eruit. Ze moet kapot. De psychische terreur die ze de afgelopen jaren voor haar kiezen kreeg, doet me serieus waar denken aan de pogingen van de Amerikaanse staat om Martin Luther King tot zelfmoord te drijven. Het is bij de beesten af.

In die context zie ik de frontale aanval, uit het niets, van SP’er Renske Leijten op Simons tijdens een debat over de begroting van een ministerie. Simons ter verantwoording roepen wegens een tweet van een BIJ1-aanhanger is duizelingwekkkend absurd. Dan moet je Wilders en Baudet elke dag naar voren roepen, maar dat heeft Leijten nog nooit gedaan. Stuitend hypocriet is ze dus ook. En wat daarnaast heel erg hypocriet is: de verontwaardiging van Leijten omdat mensen haar erop aanspreken dat ze aanschuift bij de extreem racistische, seksistische terreurhufters van GeenStijl. Zij hoeft dus geen verantwoording af te leggen voor de onfrisse types waarmee ze optrekt, maar Simons moet wel afstand nemen van nooit gedane uitspraken van keurig brave BIJ1-leden die voor gelijkheid en tegen discriminatie zijn. Wal-ge-lijk.

Daarbij framet ze zowel Simons als die BIJ1-aanhanger. Die zou haar voor “racist” hebben uitgemaakt en bovendien een BIJ1-prominent zijn geweest. Beide niet waar. Het gaat om een BIJ1-stemmer die Leijten erop wijst dat ze onderscheid maakt tussen Nederlandse gedupeerden van het Toeslagenexces en gedupeerden met een migrantenachtergrond. Ze noemt dat geen racisme, maar ik doe dat wel. Ik zeg niet dat Leijten een racist is, maar om bij een groep Nederlanders onderscheid te maken tussen Nederlanders en mensen met een migrantenachtergrond is racistisch. En iedereen doet het, Marokkaanse, Turkse en Molukse Nederlanders die ik ken, doen het ook. Dat komt doordat we 24/7 worden geïndoctrineerd met een beeld van de ideale Nederlander als een witte blonde lomperik. Het viel me altijd op in Grolsch-reclames en de videoclips van Marco Borsato, toen ik die nog zag, tenminste. Van die breed grijnzende witte, truidragende mannen voor een gezonde-Hollandse-jongens-gevoel. Zihni Özdil zit altijd vreselijk zijn best te doen om aan dat beeld te voldoen.

Demonisering van DENK

Maar Simons doet dat niet, en daarom moet ze weg. Zoals DENK ook meteen vanaf het allereerste media-optreden van die partij agressief kapot moest en verdomd als het niet ook Renske Leijten is die het voortouw nam in de demonisering van DENK, door Farid Azarkan tijdens een debat aan zijn kop te zeiken over die filmpjes van allochtone Kamerleden die tijdens hoofdelijke stemmingen niet bleken te doen wat ze hun achterban in de moskeeën en koffiehuizen hadden beloofd. De beschuldiging aan het adres van DENK van discriminatie op basis van achtergrond vind ik sowieso misselijkmakend hypocriet, aangezien die allochtone Kamerleden om geen andere reden door witte partijen op de lijst worden gezet dan het lokken van allochtone stemmen en het pronken met een “diverse kandidaat”. Maar Azarkan heeft ook nog eens helemaal niks met die filmpjes te maken en hij heeft er bij verschillende gelegenheden afstand van genomen.

Twee keer Renske Leijten dus, die probeert een Fremdkörper kalt te stellen. Bij Simons maakt ze ook nog eens gebruik van haar heiligenstatus als held van het Toeslagenexcesdossier. Ze zegt tegen Simons: “Ik (nadruk op “ik”) heb blootgelegd dat er een diep discriminerend systeem was bij de belastingdienst”. Dat heeft Leijten niet gedaan, dat was een vrouw van kleur, advocaat Eva González Pérez, zonder wie we nooit weet zouden hebben gehad van het Toeslagenexces. Het zijn Farid Azarkan, Pieter Omtzigt én Renske Leijten die de zaak vervolgens in de Kamer op de agenda hebben gekregen, waarbij Omtzigt en Leijten alle eer naar zich toetrokken en er is geprobeerd de rol van Azarkan een beetje weg te moffelen.

Startschot

Simons wordt daar op een nare manier aangevallen en er is – wéér, godverdomme, net als toen ze Rutte er terecht op wees dat-ie duizende onnodige coronadoden op zijn geweten heeft – niemand die het voor haar opneemt. Integendeel, Khadija Arib, een uitzonderlijk kwaadaardige opportunist, kan ik niet genoeg benadrukken, haast zich naar de interuptiemicrofoon om Simons zelf er vals van te beschuldigen dat ze Leijten voor racist heeft uitgemaakt. Wybren van Haga speelt ook een vies spelletje, maar hij is inderdaad geïntimideerd door de nummer 10 op de kieslijst van BIJ1, Petra Kramer, die op Twitter vroeg of ze hem een kogel door zijn kop mocht jagen. Die is gewoon niet goed gescreend, zoals wel meer BIJ1-kandidaten, maar het is smerig van Van Haga om dan aan Simons te vragen of zij vindt dat-ie een kogel door zijn kop moet. Natuurlijk vindt ze dat niet.

Hier wordt een burgerrechtenstrijder even tussendoor geframed als agressieve zwarte terrorist, zoals dat constant gedaan wordt, door mensen die zichzelf reuze-fatsoenlijk vinden en totáál geen racist, ze zien niet eens kleur. De mensen op Twitter zien zich uitgenodigd voor een zoveelste rondje racistisch-seksistisch Simons-bashen en dat is de schuld van Leijten, die heeft daarvoor het startschot gegeven.

Steun Frontaal Naakt met een Tikkie:

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

1. [Fishbone: Slow Bus Movin’: “But if you’re a fly in the buttermilk, they’ll chase you all through the night.”]

Peter Breedveld, 30.10.2021 @ 10:44

[Home]
 

1 Reactie

op 30 10 2021 at 10:45 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS