Home » Archief » Veelo en Foucault


[01.07.2018]

Veelo en Foucault

Peter Breedveld

Je zou denken dat het een paar toontjes lager ging in het Telegraaf Über Alles-kamp, na de dodelijke aanslag op een Amerikaanse krant, de Capital Gazette, waarbij vijf journalisten werden vermoord, daags na de oproep van één van de poster boys van Domrechts, Milo Yiannopoulos1, om journalisten dood te schieten.

Maar niks hoor, hoewel er nog helemaal niks bekend is over de toedracht van De Aanslag op De Telegraaf (kan net zo goed een joy-rider zijn geweest, we weten het niet) schaart Roderick Veelo, de huisreactionair van RTL-Z, die al in het rijtje aanslagen op de vrije democratie door dat vermaledijde Links. Hij begint met de belegering van een hotel in 1986, waar de rabiate racist Hans Janmaat zich bevond2 en eindigt, via uiteraard de moord op Profeet Pim en Wilders die al 85 jaar lang beveiligd moet worden, bij de Trump-medewerker die vorige week gevraagd werd een restaurant te verlaten.3

Journalisten doodschieten

Gek genoeg noemt Veelo de aanslag op de Capital Gazette helemaal niet, en de oproep van Yiannopoulos is ook aan hem voorbijgegaan. Geen woord over de zegsvrouw van de National Rifle Association, die vindt dat journalisten moeten worden “gecurbstomped”, dat is dat je ze met hun bovenkaak op de stoeprand legt, en dan op hun hoofd trapt, zoals Edward Norton met een zwarte doet in de film American History X. Veelo houdt tevens wijselijk zijn mond over de haatcampagne die Trump al sinds zijn verkiezingscampagne voert tegen de media en die lijkt op die van Baudet en Wilders tegen de ‘linkse media’ in Nederland, waar je evenwel meer kans loopt het reactionaire gebral van types als Veelo voor je kiezen te krijgen dan de genuanceerde analyses van Uw Hoodredacteur.

De pers de mond snoeren is vooral een hobby van rechts en ook academici worden hier regelmatig geïntimideerd. We zagen het laatst nog, toen VVD-Kamerlid Han te Broeke historicus Nadia Bouras bedreigde. En hier is een oproep van de Baudet-Jügend tot gewelddadig verzet tegen linkse docenten.

Hells Angels

Gewelddadige intimidatie van journalisten is trouwens niks nieuws. Ik zal niet flauw doen door te herinneren aan de relatie met de media van de domrechtse kopstukken Adolf H. en Benito M., maar moest opeens denken aan Frits Barend en Henk van Dorp, die begin deze eeuw door Hells Angels in elkaar werden geslagen. Die Hells Angels hadden er een handje van bij redacties langs te gaan om op gewelddadige manier rectificatie te eisen. TV-presentator Jan Lenferink, Nieuwe Revu en het programma Kopspijkers kwamen ook al eens aan de beurt.

Nu ben ik zelf geneigd de Hells Angels in het rechtse kamp te scharen, gezien bijvoorbeeld de invulling die deze club geeft aan het concept ‘vrije handel’ (door middel van intimidatie, nogal extreem protectionisme en de vrijstelling van belasting), maar misschien denkt Veelo daar anders over.

Punt is dat ik me niks herinner van de ronkende retoriek over de bedreiging van de vrije pers die je nu hoort naar aanleiding van die kapotte pui bij De Telegraaf. Barend en Van Dorp en de presentator van Kopspijkers boden de Hells Angels hun excuses aan en dat was het.

Intimidatiecampagne

Maar ten aanzien van De Telegraaf is er een landelijke intimidatiecampagne in gang gezet met het doel iedereen te dwingen om solidair te zijn met De Telegraaf en boos, nee woest, WOEST! te zijn op Tommy Wieringa, die een relativerend grapje maakte over De Aanslag. Toen ik me in een stukje achter Wieringa schaarde, kwamen journalisten en zelfs GroenLinks-meisjes me de les lezen. Waarom moest ik uitgerekend nu dit stuk schrijven, en wat was nou eigenlijk mijn punt, beet een GroenLinks-meisje me toe. Nu was volgens haar het moment om me over mijn weerzin tegen De Telegraaf heen te zetten. Een journalist van het Algemeen Dagblad gaf me te verstaan dat “zeker van een journalist” solidariteit met De Telegraaf mag worden verwacht. De trollen die me ervan beschuldigden de aanslag op De Telegraaf goed te praten, heb ik meteen geblockt.

De Telegraaf intimideert iedereen die Wieringa’s grapje niet keihard veroordeelt, en zelfs dan is het nog niet genoeg. Twan Huys, die er als een lullige lul bij stond toen Wieringa het grapje maakte en duidelijk niet wist wat hij met de situatie aanmoest, dreigt nu door De Telegraaf, die “woest” is, te worden geboycot. “Een aanslag op het recht van vrije meningsuiting kun je niet anders dan veroordelen. Daar mag geen misverstand over bestaan”, benadrukt Huys’ werkgever RTL.

Nou ja, RTL, waar waren jullie dan al die keren dat mijn vrije meningsuiting werd beknot met intimidatie en doodsbedreigingen, vanuit onder meer de Telegraaf-hoek? Waar is jullie verontwaardiging over blogger Ikje, die het veld moest ruimen na dreigementen van Telegraaf-journalist Wierd Duk?

Disciplinaire maatregelen

Ik moet toegeven dat ik nog altijd een beetje zenuwachtig ben als de Nederlandse media zich zo eensgezind opstellen tegen andersdenkenden. Er kan zo maar weer een revolverjournalist met draaiende camera op mijn werkplek staan, zoals me eerder is overkomen, en een columnist in een landelijke krant kan me zo weer voor de leeuwen gooien, met een paar zorgvuldig geselecteerde citaten die volledig uit de context zijn gehaald. En dan gaan allerlei mensen in mijn omgeving me weer in mijn oor staan schreeuwen dat ik dit niet mag zeggen en zo niet mag doen en dat ik me moet schamen, enzovoort. Je moet een ruggegraat van staal hebben om dit te blijven volhouden, laat ik het zo zeggen. En een geliefde die als een leeuw voor je vecht, dat helpt ook.

De Franse filosoof Michel Foucault noemde dat “normalisering”, een dynamiek waarbij dissidenten in het gareel gedwongen worden door alleen maar de angst voor disciplinaire maatregelen, het verlies van zijn werk, de vernietiging van zijn reputatie, dat soort dingen.

Benepen kleinburgers

Ik werd hier jaren geleden op gewezen door – nota bene – het dwaallicht Linda Duits, die Foucault aanhaalde ter verdediging van de domrechtse pantsertank Annabel Nanninga.

Toen ik me erin ging verdiepen, zag ik dat Foucault vrij secuur beschrijft wat ik zelf ook al zo vaak heb vastgesteld. Formeel worden we beschermd door wetten die onze gelijke rechten garanderen, aldus Foucault, maar de werkelijkheid is er één waarin een brede klasse van benepen kleinburgers aan de macht gehouden wordt door een stelsel van maatregelen dat elke bedreiging van buitenaf effectief elimineert: sociale uitsluiting, reputatieschade, publieke vernedering, verlies van inkomsten.

De Telegraaf, GeenStijl en Powned, maar ook de zogenaamde kwaliteitspers, zijn altijd de instrumenten geweest van dit systeem van disciplinering en straf.

En dat is ook wat hier gaande is. We zullen De Telegraaf zien als bastion van de democratische vrijheid, of anders.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

1. [Hier staat Yiannopoulos op de foto met Thierry Baudet, hier wordt hij geprezen door Paul Cliteur]

2. [Waarbij Veelo wel een beetje geschiedvervalsing pleegt, want het hotel werd niet opzettelijk in brand gestoken; een gordijn vatte vlam omdat er een rookbom in was blijven hangen. De racistische moord op Kerwin Duinmeijer was echter wél echt.]

3. [Uiteraard was de racistische fascist Wierd Duk Veelo voor; die gaf meteen al iedereen, die hem ooit had tegengesproken, de schuld van De Aanslag. Drie dagen later, na de aanslag op de Capital Gazette, vond Duk het schandalig dat correspondent Erik Mouthaan een verband legde met Yanniopoulos’ oproep om journalisten dood te schieten.]

Peter Breedveld, 01.07.2018 @ 12:56

[Home]
 

1 Reactie

op 01 07 2018 at 13:00 schreef Peter:

Intimideren, of misschien heel pedant de Foucault-geleerde uithangen? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS