Home » Archief » Je Suis Tommy Wieringa


[28.06.2018]

Je Suis Tommy Wieringa

Peter Breedveld

In Nederland mogen we graag lachen om tragedies. Als die anderen treffen, that is. Als we de lijken van vluchtelingen in de Middellandse zee zien drijven, noemen we die schuddebuikend van het lachen ‘dobbernegers’, wordt er een lekker wijf door haar vriend in elkaar geslagen, dan nodigen we onze lezers uit eens lekker te gaan fappen op de foto’s die we van haar Facebook-pagina hebben gejat. We lachen als iemand zijn vrouw moet begraven en we juichen als de Gazanen, als ratten in de val, weer eens door Israel worden gebombardeerd.

Moslims moeten maar tegen een grapje kunnen, wie geen harde grappen over moslims maakt, wordt zelfs ter verantwoording geroepen. Als een zwarte zegt dat hij liever niet wordt aangeduid met het n-woord, zeggen we lekker duizend keer expres het n-woord. Als een zwarte door de politie wordt doodgeslagen, ‘vernietigd’ is eigenlijk een beter woord, noemen we hem afval dat is opgeruimd.

Moraalpaard

Het kan niet hard genoeg. Arthur van Amerongen moet lachen om een bloedige aanslag in Brussel, omdat daardoor de linkse Belgen op hun bek gaan. Annabel Nanninga zou het mooi vinden als er een jood wordt doodgeschoten, want dan donderen de policor Gutmenschen van hun hoge moraalpaard.

Er kreeg dit jaar een columnist de Pim Fortuyn Award die zich verwant verklaarde met Anders Breivik. Verwant met de man die in koelen bloede tachtig kinderen doodschoot.

Jawel.

Maar Tommy Wieringa die een grapje maakt over de slachtofferloze aanslag (nul (0!) gewonden!) op De Telegraaf! Over een kapotte pui! Holy moly! Het hele land over de zeik! Oproepen om iedereen, die erom gelachen heeft, op staande voet te ontslaan. Een spijtbetuiging van Twan Huys, die niet had ingegrepen. Schuimbekkende troglodieten! Zelfs de altijd onverstoorbare rechtbankverslaggever Saskia Belleman verliest haar shit. Natuurlijk gaat Thomas Brunings journalistenvakbond NVJ ook weer full retard.

Front vormen

Een relativerende grap over de aanslag op De Telegraaf! Terwijl we een front zouden moeten vormen!

En dan heb je nog voormalige adjunct-hoofdredacteur van De Correspondent die meent dat Wieringa die grap niet had moeten maken omdat hij had meegedaan aan de schertsvertoning rond Je Suis Charlie. Wat?! Demonstreren voor het recht van Charlie Hebdo om smakeloze grappen te maken en dan een grap maken! Om De Aanslag! Op De Telegraaf! Hoe bestaat het!

Meteen heerst er in Nederland weer zo’n eng Eerste Wereldoorlog-sfeertje, waarin iedereen naar elkaar zit te loeren om te zien of hij of zij De Aanslag wel serieus neemt, of er misschien iets te snitchen valt, iemand kapotgemaakt kan worden. “Wat?! Loop jij te lachen om de aanslag op de vrije pers?! Ben jij soms zo’n terroristenvriendje!” Khadija Arib verklaart plechtig dat De Aanslag “ons allemaal” raakt, en dat we “in dit land met elkaar debatteren op basis van argumenten”.

Schijt aan

Ga toch fietsen. In dit land debatteren we helemaal niet op basis van argumenten, maar door elkaar te intimideren, te chanteren, het spreken onmogelijk te maken en kapot te maken, dat is één. En ten tweede: de daders zijn criminelen. Dit is wat criminelen doen: dreigen en intimideren en stelen en moorden. Kun je zeggen: “Foei, jongens, in dit land rekenen we netjes onze boodschappen bij de kassa af!”, maar criminelen hebben daar schijt aan, daarom zijn het criminelen. Als je als misdaadverslaggever hun criminele netwerk blootlegt – en mijn complimenten daarvoor, hoor, ga zo door -, dan zijn ze niet blij met je en dan loop je de kans dat jij hun volgende doelwit wordt.

Criminelen hebben schijt aan vrije pers. Daarom horen ze in de gevangenis.

En dan nog dit: De Telegraaf, vrije pers? Mag ik even besmuikt grinniken? Nee, dat mag ik niet maar fuck you, ik doe het toch. De Telegraaf maakt iedereen kapot wiens kop de redactie niet aanstaat. Ze hadden er nog een speciale sterverslaggever voor, Martijn Koolhoven, een soort journalistieke hitman, een revolverjournalist, zou Edgar du Perron zeggen, die mensen en organisaties op bestelling kapotschreef. GeenStijl, onderdeel van de Telegraaf Media Groep, is groot geworden met het intimideren en kapotmaken van mensen met een andere mening.

Mond gesnoerd

Pas onlangs nog heeft Telegraaf-verslaggever Wierd Duk een blogger de mond gesnoerd, gewoon door hem of haar openlijk te bedreigen, die het hele hebben en houden van extreemrechts zorgvuldig in kaart bracht. Geen NVJ die daar schande van spreekt, geen Khadija Arib die met haar vingertje komt zwaaien, geen Grapperhaus die zich uitspreekt tegen intimidatie.

Vrije pers? Hardly.

 

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 28.06.2018 @ 07:27

[Home]
 

1 Reactie

op 28 06 2018 at 07:38 schreef Peter:

Schreeuwen en schelden? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS