Home » Archief » Waarom doet Villamedia mee aan de racistische smeurcampagnes van The Post Online?


[03.03.2015]

Waarom doet Villamedia mee aan de racistische smeurcampagnes van The Post Online?

Peter Breedveld

film4

Wie zich in Nederland verzet tegen racisme en islamofobie, wordt geïntimideerd. Door journalisten. Bij de zaak Jelmer Siljee, bijvoorbeeld, zijn bijna uitsluitend journalisten betrokken. Van Robert van den Engel tot Carel Brendel, de GeenStijl-redactie, Jan Dijkgraaf, Arnoud Veilbrief, allemaal deden ze mee aan een maandenlange terreurcampagne tegen Jelmer Siljee, omdat zijn zus een mening had die deze journalisten niet beviel.

De zaak leidde tot de veroordeling van één van de aanjagers, Robert van den Engel, maar er is nauwelijks media-aandacht voor geweest. Ook Villamedia, de website van de journalistenvakbond NVJ, heeft de zaak genegeerd.

Oproep tot verkrachting

Dezelfde Robert van den Engel heeft Hassnae Bouazza bedreigd, opgeroepen haar te verkrachten, een lawine van racistische en seksistische verwensingen over haar uitgestort, haar gestalkt op Schiphol, foto’s van haar genomen en die op het Internet geplaatst, het kon niet ver genoeg gaan. Van den Engel werd ook hierbij aangemoedigd door dezelfde journalisten die betrokken waren bij de zaak Siljee. Ook nu geen sjoege van de NVJ.

The Post Online, het online magazine waarvoor Van den Engel werkzaam is, grossiert in dezelfde soort intimidatie van mensen met wie de redactie het niet eens is. Het publiceerde een oproep om aangifte te doen tegen de website Krapuul vanwege kritiek op Lodewijk Asscher en het Twitter-account van TPO werd misbruikt voor een smeurcampagne tegen Hassnae, vanaf het moment dat bekend werd dat ze met Femke Halsema aan een documentairereeks werkte.

Met de dood bedreigd

Yoeri Albrecht, die TPO financiert, belastert me al jaren zonder in te gaan op mijn verzoek zijn aantijgingen te staven met bewijs. Tal van types, die bij TPO betrokken zijn, belasteren me op dezelfde manier. Afgelopen weekend dook daar bijvoorbeeld opeens een zekere Bob Dijkgraaf op, kennelijk een zoon van Jan Dijkgraaf, die me ervan beschuldigde hem met de dood te hebben bedreigd. Bob is student journalistiek en hij loopt stage bij TPO.

Ik vermoed dat het bij de ontgroening van TPO hoort: eerst even Breedveld besmeuren, dan hoor je er helemaal bij. Het is natuurlijk een vorm van intimidatie met het doel mij kalt zu stellen. Elma Drayer, Bart Schut, Annabel Nanninga, Servaas van der Laan, tal van types bij Jalta, De Dagelijkse Standaard, TPO, Elsevier enzovoort doen eraan mee. Nooit een berichtje over gezien op Villamedia.

Zielig slachtoffer

Waar schrijft Villamedia wel over? Over de ‘bedreiging’ van Robert van den Engel bij een antizwartepietenbijeenkomst. Bewijs voor de bedreiging ontbreekt geheel en al. Van den Engel zégt alleen maar dat-ie is bedreigd. Journalisten nemen het klakkeloos over. De sociale media gonzen van verontwaardiging: “Van journalisten blijf je af!” “PERSBREIDEL!” Van den Engel is een zielig slachtoffer, de antiracisten zijn – weer – de kwaaie pier.

Er staat een filmpje op YouTube waarop duidelijk te zien is wat er is gebeurd op die bijeenkomst: niets. Helemaal niets. Van den Engel wordt niet belaagd, hij wordt niet in een gangetje bedreigd, hij wordt niet gedwongen de foto’s op zijn toestel te wissen, hij hoeft niet op de vlucht te slaan, niets van dat al. Hij staat zich daar als een totale lul te gedragen, dat is wat er gebeurt. Stap opzij, stap naar voren, camera in de aanslag brengen, toch maar niet.

Grote neger

TPO liegt dus weer eens. En Villamedia neemt die leugens gewoon over. Van den Engel stuurt een mailtje naar de redactie dat-ie is bedreigd, Villamedia schrijft dat Van den Engel is bedreigd. Er worden niet eens vragen gesteld. Zoals: waarom stuurt TPO een racistische psychopaat, die op Twitter poseert met brandende kruisen en een witte puntmuts, die oproept moslims te deporteren en Hassnae te laten verkrachten door een grote ‘neger’, die zijn sympathie voor de neonazistische NVU niet onder stoelen en banken steekt, naar een antiracismebijeenkomst?

Mij lijkt het duidelijk: ruzie zoeken. Relletje schoppen, om daarna te kunnen janken over bedreigingen en geweld, waarna die antizwartepietorganisatie voor de zoveelste keer in de media wordt afgeschilderd als een stel gewelddadige apen.

Supersympathieke psychonazi

Maar er gebeurde niks. Eén van de aanwezigen bij de antizwartepietbijeenkomst, journalist Kevin Roberson, wees naar Engel, waarschuwde – geheel terecht, blijkt wel weer – dat die er was om de antizwartepieters te besmeuren, en er gebeurde niks, nada, noppes. Je kunt een brave borst horen roepen dat de mensen niet naar Van den Engel mogen wijzen. Daar zou deze arme lieve nazistische, doodsbedreigende, vrouwenhatende poezenmeneer, deze beschermeling van de moeder overste van de Zijden Sokkenkerk, Asha ten Broeke, immers een trauma van kunnen krijgen. En dat zouden we niet willen, toch, dat zo’n supersympathieke psychonazi iets vervelends zou ervaren. Bidibidibidibidi.

Waarom neemt het orgaan van de NVJ de baarlijke nonsens van Van den Engel één op één over? Ik ga er niet omheen draaien. Laten we het beestje maar gewoon bij de naam noemen: het is racisme, en niks anders. Villamedia, en dus de NVJ, heeft zich gewillig laten inzetten voor een smeur- en intimidatiecampagne door een gecertificeerde racist. Waarom? Omdat Van den Engel blank is en die antizwartepieters zwart. Dáárom.

Nederland binnenvallen? Geef je soldaten een perskaart!

Dit is hoe het in Nederland werkt. Dit is journalistiek in Nederland. Dissidenten intimideren, andersdenkenden besmeuren. De andere kant opkijken als je je collega’s ermee bezig ziet. Kirren: ‘Je kunt toch naar de rechter!’ als iemand erover klaagt.

En hier is een extra gratis tip voor wie van plan is Nederland binnen te vallen en te bezetten: geef je soldaten allemaal een perskaart. Dan wordt er gegarandeerd niks tegen ze gedaan. Want in Nederland mag je mensen bedreigen, oproepen ze dood te schieten, stalken, belasteren bij hun werkgever, besmeuren, dreigen rechters onvruchtbaar te beuken, dat is JOURNALISTIEK in Nederland.

Maar van journalisten blijf je af!

Wees een echte Charlie en steun het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

engelbrullen

Peter Breedveld, 03.03.2015 @ 08:08

[Home]
 

22 Reacties

op 03 03 2015 at 10:11 schreef Egbert:

Hier een geval waarin Dolf Rogmans (hoofdredacteur van Villamedia) zijn eigen VM-journalist (Bart Ebisch) laat vallen. Ebisch werd bedreigd en gehinderd in zijn werk als journalist door Bert Brussen (de tweets zijn verdwenen). Vlak voordat Ebisch aangifte zou gaan doen, er was al een afspraak op het politiebureau, draaide Brussen bij en rectificeerde.

In een aftertalk zegt Dolf Rogmans: “Iemand ‘Limburger’ noemen, tsja, dat moet dan maar” [Alsof het daarover ging]. “[Zeggen] ‘ik krijg je wel klein’ … gaat wel wat ver. Je zou je kunnen afvragen of hij er een gevolg aan wilde geven” [Rogmans noemt niet eens dat hij gehinderd werd in zijn werk. Maar goed: Ebisch hééft zich dat afgevraagd, en ging dus aangifte doen]. Dan, Rogmans over de eis van de bedreiger Brussen om Ebisch’ artikel in zijn VM te rectificeren: “Je belt eigenlijk een dag te vroeg” [Wat? 24 uur nadenken als de zaak op tafel ligt?]. En zijn uitsmijter: “Het is overigens te prijzen dat Bert [Brussen] zijn excuses heeft aangeboden”.

HP de Tijd, 2009. De tweets van Brussen zijn verdwenen.

op 03 03 2015 at 10:13 schreef Gaz Typari:

Schandalig, inderdaad.

op 03 03 2015 at 10:42 schreef MNb:

“Relletje schoppen, om daarna te kunnen janken over bedreigingen en geweld,”
Je bedoelt zo ongeveer als de SA deed rond 1930?

op 03 03 2015 at 10:48 schreef Pyt van der Galiën:

Dat Paternotte specifiek Engel naar die bijeenkomst heeft gestuurd om een rel uit te lokken, lijkt me evident.

Ik vind overigens niet zozeer de provocatie van Engel interessant, alswel de slappe reactie van iemand als Zihni Özdil. Zihni lijkt aan te nemen dat Engel de waarheid spreekt, terwijl hij best weet met wie hij te maken heeft. Die defensieve houding van wat ik maar noem “Joop-links” is erger dan de provocaties van rechts. Wanneer zo’n Engel begint te janken moet je hen keihard uitlachen en een omhooggestoken middelvinger geven.

op 03 03 2015 at 18:37 schreef babs:

Ik vind het toch wel knap van de Roze Brigade.

Ik wéét dat ze liegen en bedriegen, ik volg hier al jaren alles en check de meeste linkjes en toch dacht ik: ‘Ja gek he dat er wat gebeurt als je Engel eropaf stuurt.’ Terwijl er dus niet eens iets is gebeurd.

Ik ga er kennelijk nog steeds vanuit dat ze slechts een relletje opzoeken en overdrijven, maar nog steeds niet dat ze de hele rel gewoon verzinnen. Leermomentje.

op 03 03 2015 at 19:03 schreef Egbert:

Het blijft vreemd dat het journalisten vakblad geen aandacht besteedt aan de veroordeling van Robert van den Engel (6500 euro, publicatieverbod, dingen verwijderen: toch niet niks voor een journalist zou ik zeggen). Maar als Van den Engel een rel verzint, en niet een beetje ook, wordt hij “verslaggever” genoemd.

op 03 03 2015 at 20:46 schreef Ralph van der Geest:

De media in NSB-staat Nederland: Radio Mille Collines pur sang. Max Blokzijl zou er zijn vingers bij afgelikt hebben.

op 03 03 2015 at 21:04 schreef Joris:

Waar maak je uit op dat Robert Engel liegt?Een filmpje van amper twee minuten toont niet aan of er wel of niet iets gebeurd is.

Bovendien lees ik op deze Facebook-pagina dat er volgens de organisatie wel degelijk een incident was en dat ze zich daarvan distantieert: https://nl-nl.facebook.com/zwartepietisblackface/posts/992235960804372

op 03 03 2015 at 22:10 schreef Peter:

Zo weet ik er nog wel een paar, Joris. Dat filmpje toont meer aan dan TPO of Engel tot nu toe gedaan hebben, namelijk dat Engel daar stond en met rust gelaten werd. Dat is in tegenstelling tot wat hij zelf beweert.

Ergo hij liegt.

De organisatie neemt afstand van een incident waarover ze op TPO gelezen heeft. Ze heeft niks gezien, niks gehoord, schrikt zich natuurlijk de pleuris van dat bericht, want dat betekent weer negatieve pers, en neemt afstand van iets waarvan niet eens duidelijk is of dat wel is gebeurd.

Ik weet niet wie jij bent, Joris Verheijen, maar ik vind dit een beetje een vies spelletje. Ik hou daar niet van.

op 03 03 2015 at 22:27 schreef Joris:

De organisatoren geven zelf aan dat die man door een paar bezoekers is belaagd. Dat dat niet in het filmpje te zien is komt overeen met hun verklaring dat dat buiten hun gezichtsveld is gebeurd. En jij concludeert zonder verder onderzoek dat zij óók liegen?

Nee, je weet niet wie ik ben, zoals ik ook niet echt weet wie jij bent. Maar je kent mijn naam uit mijn meestal positieve reacties, omdat ik vaak vind dat je goeie dingen zegt, die ik nergens anders lees. Heb een paar keer een donatie overgemaakt, omdat ik je doorzettingsvermogen en je scherpe analyses van verborgen racisme bewonder. Maar ik vind het van erg weinig openheid en objectiviteit getuigen als je het stellen van een kritische vraag meteen een vies spelletje noemt!

op 03 03 2015 at 22:38 schreef Peter:

Het kan me geen reet schelen, Joris, of je meestal positieve reacties plaatst. Wat je nu doet, is heel smerig. Het bewijst dat je van kwade wil bent.

Er staat in dat Facebookbericht waarnaar jij linkt:

Na afloop van de bijeenkomst op 21 februari 2015 hebben wij via media vernomen dat een fotograaf van ThePostOnline belaagd werd door een aantal bezoekers in Boom Chicago. Dit incident is buiten het weten van de organisatie om en uit het oog van de organisatoren gebeurd.

Met andere woorden: er is niks gebeurd. Niet buiten hun gezichtsveld, niet binnen hun gezichtsveld, ze hadden een bericht gelezen op The Post Online. Het webmagazine dat een Nazi naar ze toe stuurde om een incident uit te lokken.

Jij maakt daar – en ik denk opzettelijk, want je bent niet achterlijk – iets heel anders van.

Bah.

op 03 03 2015 at 23:09 schreef Joris:

Ja, de organisatie zegt dat ze het na afloop via de media hebben vernomen. Maar ze bevestigen in de volgende zinnen wel dát er een incident heeft plaatsgevonden buiten hun gezichtsveld en dat daar een paar bezoekers bij betrokken waren die los van de organisatie stonden. Praten ze inderdaad TPO na, of hebben ze later rondgevraagd of andere aanwijzingen gekregen? Hoe weet je zo zeker dat de organisatie te bang was om te ontkennen dat er iets aan de hand was? Ik weet het ook niet, maar ik vond in dit geval je keiharde claim dat er niks gebeurd is zwak onderbouwd.

Maar even iets anders: ik snap dondersgoed dat je boos bent om wat Robert Engel bij andere gelegenheden allemaal heeft geflikt en ik geef je daar groot gelijk in. Maar je begint mij als vaste bezoeker meteen weg te zetten als iemand van “kwade wil” die “smerige spelletjes speelt,” puur omdat ik me afvraag of het niet anders gegaan kan zijn dan jij beweert. Daar hou ík nou niet van!

op 03 03 2015 at 23:25 schreef Peter:

Jezus Christus, Joris. Voor jou is het allemaal een soort magie, is het niet? Eerst is er niks, dan schrijft TPO dat er iets is en dat wordt dan op wonderbaarlijke manier wáár zodra degenen, die het TPO-bericht hebben gelezen, erop reageren.

Je zou een geweldige politieman zijn. Je plukt lukraak iemand van de straat en onderwerpt hem aan een stevig verhoor: “Beken het maar: je hebt die vrouw vermoord, ploert!” Verdachte: “Is er een vrouw vermoord? Wat vreselijk!” – “AHA!” roept Joris, “je geeft dus toe dat er een vrouw is vermoord en dat je wroeging hebt!”

Moordzaak opgelost.

Ik heb toch heel wat domme sukkels in de reactiepanelen gezien, maar jij slaat de taart.

Hoe weet je zo zeker dat de organisatie te bang was om te ontkennen dat er iets aan de hand was?

Ik heb dat niet eens gesuggereerd, laat staan dat ik dat ‘zeker weet’. Het is ZONNEKLAAR, uit dat Facebookbericht van de organisatie, dat ze pas over dat incident hoorde (DAT DUS VERZONNEN IS) toen ze erover op TPO las. Net zoals zoveel mensen die het bericht lazen, vond ze het vreselijk wat er volgens TPO was gebeurd. En net als veel andere mensen, die ook pas hoorden dat er iets was gebeurd toen ze erover op TPO lazen, sprak ze haar afkeuring erover uit.

Ik Zihni was ook op die bijeenkomst, ook hij had niks gezien of gehoord. Ook hij las erover op TPO en veroordeelde toen met klem die bedreiging.

Maar er wás niks gebeurd, Joris. Niemand heeft iets gezien, niemand heeft iets gehoord. Er zijn geen getuigen, er zijn geen foto’s. Er is wél een filmopname. Daarop staat Robert van den Engel, ongehinderd, ongemolesteerd, de laffe lul uit te hangen.

Hier wordt dus, mede door jou, een club mensen beschadigd die vanuit de goedheid van hun hart een nazi op hun bijeenkomst duldden. Die hem vrij zijn gang lieten gaan, die zelfs opriepen niet naar hem te wijzen want dat zou vervelend zijn voor het lieve poezenmeneertje dat oproept mensen dood te schieten en ‘antisemietenhoeren’ te verkrachten.

Dat is dan je dank voor je goedheid. Je wordt besmeurd en verdachtgemaakt.

op 03 03 2015 at 23:52 schreef Joris:

Wat ben ik nou, Peter, een domme sukkel of iemand van kwade wil die smerige spelletjes speelt? Die Zihni zegt dat het erg is “als het echt gebeurd is”: hij houdt dus bij gebrek aan bewijs een slag om de arm en dat lijkt mij in dit geval niet onverstandig. Ik vermoed dat de meeste politiemannen dat ook zouden doen. Ik wens je verder veel geluk in het krimpende koninkrijk van je eigen gelijk.

op 04 03 2015 at 00:04 schreef Peter:

Je kunt ook gewoon toegeven dat je er falikant naast zat en je excuses aanbieden, Joris, met je ‘eigen gelijk’.

Een slag om de arm houden ‘bij gebrek aan bewijs’ maar toch maar alvast schande spreken voor het geval er inderdaad iets is gebeurd, is niet ‘verstandig’. Het is typisch voor mediahoeren als Zihni, die altijd en overal over willen meeblèren.

Verstandig is het je grote bakkes te houden als je niet weet óf er iets gebeurd is en wát er gebeurd is. Gewoon je smoel dicht. Als er echt iets gebeurd is, als dat onomstotelijk vaststaat, dán kun je altijd nog blèren.

op 04 03 2015 at 00:20 schreef Suus:

Haha, het idee dat Bert Brussen je moet oppeppen, dan moet je knap wanhopig zijn!

op 04 03 2015 at 09:49 schreef babs:

Ik kan me ook niet voorstellen dat de Roze Brigade daar staat zonder ergens een camera draaiend te hebben. Want ze gaan voor dat relletje en er hoeft maar iemand een hoge toon aan te slaan en je hebt leuk beeld voor de dumprt.

op 04 03 2015 at 14:24 schreef Egbert:

Nog afgelopen zondag ge-retweet by @dolfrogmans van Villamedia:

Bij Der Spiegel werken 80 (!) factcheckers.

Ja Dolf, het is ongelijk verdeeld in de wereld.

op 04 03 2015 at 15:50 schreef John de Beer:

Ironie, humor, provoceren, het mag allemaal, maar om dit te schrijven over Hassnae valt onder geen van deze categorieën, is walgelijk en getuigt van zeer slechte smaak en omgangsvormen zoals we die wel meer zien in een deel van het open riool dat internet heet.
Los hiervan en helemaal los van deze meneer Engel hebben mijn geliefde en ik die fervent anti Zwarte Piet zijn, soms zo onze bedenkingen tegen de methoden van de antizwartepietenbeweging die hiermee medestanders van zich vervreemdt en dat is contraproductief.
Verder alle sterkte Hassnae, dit heb je absoluut niet verdiend!

op 05 03 2015 at 00:21 schreef dewanand:

zo zo zo houdt deze hoge Hollandse heer Robert van den (Hemelse/ Blauwogige Vaderlandse) Engelen wel van donkere koeliepoesjes? miaauw, dan heeft Wieroe hier een natte, uitnodigende knipoogje voor hem:

(gedicht van Wieroe zelf:)
Miaauwallah: ‘Mein Führer, Adolf Hitler stierf 69 jaar geleden’

Offeraar Wieroe, de Hindoe Nazi kat
Offercode S209
Offerdatum 30 april 2014

http://www.dewanand.com/s209.htm

ps
WEDDEN dat de meeste rechtse pennehoeren op internet niet in staat zijn om een wilde, ongetemde, olijke, diep donkere Koeliekat op twee harige, korte, geharsde poten te knijpen in het pikkedonker?

Ja he, de echte Rechtse man met harde, daadkrachtige Kruis en Ballen moet een wilde kat kunnen knijpen in het donker. Hoe wordt je anders EEN ECHTE STOERE VENT?

Het temmen van de wilde huiskatjes was de oudste taak van mannen binnenshuis sedert de oertijd.

Ook krolse (Hindoe) katjes (= wilde meissies) moet je domesticeren en temmen zeggen wij viesbruine en vieszwarte Hindoe mensaapjes. Zo werkt onze hele Hindoe cultuur en hindoeisme in de harde praktijk.

op 17 02 2016 at 17:26 schreef Sorry is het moeilijkste woord - Joop:

[…] nee, een fan van Breedveld ben ik niet. Toen ik ooit op zijn weblog opperde dat hij ergens te snel over oordeelde, was ik meteen ‘van kwade […]

op 17 02 2016 at 22:19 schreef Sorry is het moeilijkste woord | Joris Verheijen:

[…] nee, een fan van Breedveld ben ik niet. Toen ik ooit op zijn weblog opperde dat hij ergens te snel over oordeelde, was ik meteen “van kwade wil” en […]

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS