Home » Archief » Waarom polderapen zich vrij voelen Sigrid Kaag te belagen met fakkels en oerkreten


[21.02.2023]

Waarom polderapen zich vrij voelen Sigrid Kaag te belagen met fakkels en oerkreten

Peter Breedveld

Waarom komt toch die haat jegens Sigrid Kaag vandaan? Is het omdat ze vrouw en progressief is en een ‘randstedelijk imago’ heeft, zoals NRC schrijft? Ligt het aan Kaag zelf, zoals de chronische overschatte (niet in het minst door hemzelf) Jeroen Pauw heel edgy suggereerde, gewoon recht in haar gezicht, daags nadat ze was belaagd door polderapen met fakkels?

Nee, lampies. Kaag wordt bedreigd en geïntimideerd en belaagd omdat er al jarenlang een rücksichtsloze haatcampagne tegen haar wordt gevoerd door de PVV, de Forum-nazi’s, GeenStijl en De Telegraaf, waar dan altijd een zooi laffe meelopers van het zogenaamde Redelijke Midden achteraan hobbelt. Geert Wilders riep vorige week nog “ze wulle me dood hebbuh!” omdat GroenLinks-leden hadden durven opperen dat er een cordon sanitaire om zijn fascistische racistenpartij moet, maar hij en zijn companen schreeuwen om het hardst dat Kaag een heks is en D66 een extreemrechtse partij. Als je zegt dat de PVV een extreemrechtse partij is, blèrt Wilders dat je hem dood wilt hebben, en als hij of zijn adjudant dus roepen dat D66 extreemrechts is, willen ze Kaag dood hebben. Simpel zat.

Sylvana Simons

Een paar jaar geleden ging het precies zo met Sylvana Simons. Ze werd bedreigd en verrotgescholden, er ging een filmpje rond waarin ze gelyncht werd, het was bij de beesten af. Toen vroegen allerlei Einsteins zich ook af waar dat toch aan lag. Nadat haar maandenlang was verweten dat ze het er zelf naar maakte, haar zuigerig door journalisten werd gevraagd waarom ze zo boos was en een polderaap met een racistische Facebook-pagina tegen Sylvana Simons een spread van twee pagina’s kreeg in NRC fucking Handelsblad, waarin hij mocht uitleggen wat er allemaal mis was met Simons.

Nu zien we dat bij Kaag. Maandenlang wordt ze opgevoerd als de belichaming van een fictieve kloof tussen de Randstad en het platteland, wordt haar vermeende arrogantie breed uitgemeten en krijgt ze werkelijk overal de schuld van, van onwelgevallige vonnissen in de rechtbank tot de prijs van eieren, terwijl eindbaas Mark Rutte totaal ongemoeid wordt gelaten, en daarna ga je geschokt doen dat er een zooi ongeletterde wilden om haar heen staat met fakkels, ijzingwekkende oerkreten slakend.

Intussen zien we de nazi’s, die op dit moment heer en meester zijn op Twitter, Kaag koortsachtig victim-blamen alsof ze die intimidactie-acvties zelf heeft georganiseerd. De extreemrechtse Maaike van Charante – lees hier wat een leugenachtige, racistische pestbuil dat is – verwijt het Kaag dat ze het niet op een lopen heeft gezet bij het zien van die gewelddadige polderapen, maar in plaats daarvan met ze is gaan praten. Kaag is de boel aan het manipuleren, aldus Van Charante. Ze oogst er duizenden hartjes mee.

Domrechtse blogosfeer

En van dit soort onbechaamde hufterigheid gonst het op Twitter en in de vochtige, donkere krochten van de domrechtse blogosfeer. De nazi’s nemen de publieke ruimte over en als Gutmensch ben jij aan het provoceren als je niet in je huis blijft. Dan vraag je erom, dan maak je het ernaar, dan lok jij die nazi’s uit, dan ben jij het kwade brein achter de bestormingen en pogroms van dat weerzinwekkende schorem.

Evengoed zou het Kaag ook zijn verweten als ze niet met die homunculi was gaan praten, want dan was ze laf geweest, dan was dat een voorbeeld geweest van haar randstedelijke arrogantie en dan had ze niet moeten zeuren dat dit tuig naar haar huis was gekomen om te “praten”.

Bezorgde Burgers

Hoe komen de nazi’s zo brutaal? Nou, dat zal ik u zeggen: dat komt omdat ze nu al zo’n tien jaar worden vereerd en gepamperd door politici en de media, omdat het zogenaamd ‘Bezorgde Burgers” zijn. Het begon ongeveer in 2015, toen anchorman Jeroen Wollaars van Nieuwsuur als correspondent in Duitsland het extreemrechtse AfD verheerlijkte, Wierd Duik een doorstart maakte van zijn in het slop geraakte journalistieke carrière als zelfbenoemde stem des volks en allerlei dwaallichten bij NRC, de Volkskrant en de Dagelijkse Farizeeër begonnen te oreren dat je naar PVV’ers moest luisteren.

Geert Wilders hitste toen de polderapen op tegen de gemeenten die Syrische vluchtelingen wilde opvangen, waarna een oorlog begon waarbij asielzoekerscentra werden bestormd en gebombardeerd, slag werd geleverd met de politie, politici moesten onderduiken en zelfs hun kinderen werden bedreigd.

Denkende mensen

In plaats van dat dit breed werd veroordeeld, werden die asielzoekerscentra gecanceld en preekten allerlei Grote Denkers dat we naar die Boze Burgers moesten luisteren, dat ze legitieme zorgen hadden, en sindsdien heeft de nazificering van Nederland een vlucht genomen. We doen alleen nog maar wat deze Boze Burgers leuk vinden en op de één of andere manier weten we het volk toch wijs te maken dat het D66 is dat dit land kapotmaakt.

Met je Boze Burgers. Ongeletterde apen zijn het, zonder enige beschaving. “Een cliché van de meute, angstaanjagend, dom en vijandig”, schreef Theo van Gogh. Donder godverdomme op met je belerende vingertje dat ik geen mensen mag wegzetten. Jullie hebben ons, homo sapiens, denkende mensen, beschaafde burgers, gewoon overgeleverd aan deze wilden. Onze aanwezigheid, alleen het feit dat we bestaan wordt nu al gezien als provocatie, als polarisatie.

Wanneer wordt er eens naar ons geluisterd?

 

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 21.02.2023 @ 09:57

[Home]
 

1 Reactie

op 21 02 2023 at 09:57 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS