Home » Archief » Waarom worden antisemieten wel, maar racisten en islamofoben niet gecanceld?


[06.11.2021]

Waarom worden antisemieten wel, maar racisten en islamofoben niet gecanceld?

Peter Breedveld


Illustratie: Frans de Geetere

Ongehoord Nederland was van de week in het nieuws omdat de voorzitter van de raad van toezicht van die omroep, Taco Dankers, antisemitische propaganda verspreidt. Een dag later had ON Dankers geloosd. Niet de eerste keer dat ON een antisemiet binnen de eigen gelederen bleek te hebben, want eerder al moest mede-grondlegger Haye van der Heyden het veld ruimen omdat hij ook Holocaust-ontkenners een platform wilde geven.

En als je de antisemieten er maar uitschopt, staat niets je in de weg om op kosten van de belastingbetaler extreemrechtse tinnef op de publieke zenders uit te kotsen. Want Ongehoord Nederland is er voor de Nederlanders die nooit gehoord worden en dat zijn de Nederlanders die willen dat moslims worden vergast, vluchtelingen terug de zee op worden gedreven en zwarte Nederlanders hun plaats achterin de bus wordt gewezen. Voor types die vinden dat we het toch over rasverschillen moeten hebben.

Types, dus, als Joost Niemöller, ook een ON’er van het eerste uur. Zelfs het voormalige VVD-Kamerlid Ybeltje Berckmoes moest weg als ON-secretaris omdat ze in geesten gelooft en dergelijke, maar over Niemöller is nooit enige ophef geweest. Die is uit zichzelf uit de raad van toezicht gestapt omdat hij het niet eens was met het bestuur.

Islam bestrijden

Maar Niemöller gelooft dat mensen, naarmate ze meer pigment in hun huid hebben, meer geneigd zijn tot geweld en verkrachtingen, dat de moslims Hitler het idee voor de Holocaust hebben ingefluisterd en dat een sinistere elite de witte Europese bevolking aan het omvolken is. Toen Wilders voor de rechter stond, schreef hij dat, mocht Wilders worden veroordeeld, alleen de gewelddadige bestrijding van de islam nog een optie zou zijn.

Geen enkel probleem, voor niemand. Niemöller bleef altijd uitgenodigd worden voor radio- en televiusieprogramma’s en hij werd genomineerd voor een prestigieuze boekenprijs, nota bene vanwege een revisionistisch boek over de racistische politicus Hans Janmaat.

Keiharde lul

Mijn punt: met antisemitisme kun je in Nederland geen carrière maken, maar met islamofobie en racisme gaan alle deuren voor je open. Het akkefietje bij Ongehoord Nederland is daar niet het enige voorbeeld van. Thierry Baudet bleef ook een publiekslieveling, hoe uitzinnig zijn racisme ook werd. Vrouwen gleden van hun stoel als hij in het zicht kwam, mannen tikten hun stukjes over hem met een keiharde lul, als hij nazi’s en nazi-collaborateurs prees, werkten de stukjesschrijvers van de kwaliteitskranten zich uit de naad om dat goed te praten en weg te bagatelliseren, totdat hij door zijn partijgenoten beschuldigd werd van antisemitisme. Toen was het afgelopen met hem en moest-ie zijn toevlucht zoeken bij de coronawappies.

Er zijn wel een paar bizarre uitzonderingen: GeenStijl en het gedrocht dat daaruit is voortgekomen, Annabel Nanninga. GeenStijl is echt rabiaat antisemitisch, vooral het boegbeeld van die site, Bart Nijman, haat Joden obsessief. Is-ie nooit voor gecanceld en GeenStijl kwam pas in zwaar weer toen het zich had stukgebeten op een machtige witte vrouw. Annabel Nanninga vindt dat de rijke, machtige Joden hun bek eens moeten houden over de Dodenherdenking, want het draait niet allemaal om hen, en ze betreurt het dat de mooie ovens van Hitler niet meer worden gebruikt. Is gewoon senator, no problem. Misschien komt het door haar dat haar partijgenoot Joost Eerdmans ook wegkomt met zijn antisemitisme.

Maar door de bank genomen is antisemitisme taboe. Dan word je gecanceld, kun je het shaken, heb je een doodszonde begaan.

Moslims ontmenselijken

Volstrekt terecht, antisemitisme heeft geleid tot de Holocaust, de geïnstitutionaliseerde massamoord op zes miljoen Joden. een misdaad die zo groot is dat ik die nauwelijks kan bevatten. Maar waarom mogen islamofobie en racisme dan wel? Racisme is ontworpen speciaal om de genocides op Indianen en de handel in zwarte Afrikanen door Europeanen te legitimeren. “Staan toch dichter bij beesten dan bij mensen, kun je mee doen wat je wilt.” Islamofobie en racisme legitimeren een Holocaust die nu op dit moment aan de gang is. Het Westen bombardeert complete volken in het Midden-Oosten aan gort, vervangt er regimes naar eigen goeddunken, laat tienduizenden vluchtelingen uit de landen die het zelf totaal heeft verkankerd creperen in concentratiekampen en verdrinken in de Middellandse zee. Uit ons zicht, zodat we straks kunnen zeggen dat we het niet haben gewusst.

Waarom is dát wel oké? Waarom mogen de media doorgaan met het onmenselijken van moslims, Arabieren, Perzen, Afrikanen enzovoort, met het klaarblijkelijke doel het rechteloos maken en vermoorden van deze mensen te legitimeren? De vraag stellen is ‘m beantwoorden, natuurlijk. Joden demoniseren mag niet – als je geen Annabel Nanninga of Bart Nijman heet – omdat we ons schuldig voelen aan de Holocaust (geloof echter geen seconde dat witte mensen Joden als hun gelijke zien, je ziet het antisemitisme er altijd weer uitsijpelen als ze zichzelf even niet in de hand hebben), maar we voelen ons niet schuldig aan wat er in het Midden-Oosten gebeurt, wat Shell in Afrika uitvreet en wat er aan de kusten van de Middellandse zee gebeurt. Die Holocaust hebben we uitbesteed.

Dagje staken

Ongehoord Nederland heeft een rabiate islamofoob en racist tot de raad van toezicht toegelaten, de beruchte Gert Jan Mulder, die wil moslims echt dezelfde behandeling geven als de Joden in de jaren dertig. NRC heeft er een artikel over, bij die krant zitten tegenwoordig een paar redacteuren die wél in de smiezen hebben wat er gaande is, maar er is nauwelijks ophef over. In elk geval niks in vergelijking met de ophef over Dankers.

Moslims ontmenselijken is geen enkel probleem in Nederland. Joden ontmenselijken wel, moslims niet. En ik heb al eens eerder geschreven (ik kan het stuk zo snel niet terug vinden): moslims zouden allemaal eens een dagje moeten staken, om Nederland te laten voelen wat er zou gebeuren als ze er niet meer zouden zijn, zoals Joost Niemöller wil en zoals GeenStijl en Wilders en het halve CDA en bijna de hele VVD willen.

 

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 06.11.2021 @ 15:54

[Home]
 

1 Reactie

op 06 11 2021 at 15:54 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS