Home » Archief » Wappies hebben ook rechten


[20.09.2021]

Wappies hebben ook rechten

Peter Breedveld


Illustratie: Fidus.

Er is een anoniem Twitter-account dat vaak wordt geretweet door mensen die ik volg, Oma Vaxxi’s Wappiehoekje, dat de godganse dag bezig is “wappies” te ontmaskeren. Wat ze zeggen, wat ze doen, dat ze extreemrechts zijn of met extreemrechts samenwerken, screenshots van hun conversaties in de berichtenapp Telegram, de godganse dag lang. Eergisteren tweette deze oma over de zoveelste demonstratie tegen het coronabeleid in Amsterdam, dat er door de deelnemers werd geroepen dat ze geen dictatuur willen. “Deze carnavalsoptochten zijn absurd en stuitend, wat mij betreft zouden alle dictatuurroepers een educatief reisje naar Noord-Korea mogen maken…”

Ik tweette daarop dat Nederland weliswaar geen dictatuur is, maar dat dit euvel snel zou worden verholpen als dat aan deze oma lag.

In een mum van tijd was ik weggezet als “neonazi-apologeet” die het “prima vindt om samen te werken met neonazi’s”, door mijn schuld sterven er mensen en komen de wappies aan de macht en – dit van iemand die zich vreselijk opwindt over de Tweede Wereldoorlog-vergelijkingen die sommige wappies maken – door mensen als ik waren in de jaren dertig Nazi’s aan de macht gekomen.

Vriendje van neonazi’s

Het luidst in deze is Piet Lekkerkerk, een van de fanatiekste wappiebestrijders van Twitter, maar al snel sloten zich een aantal voormalige bondgenoten van me aan, waaronder Pyt van der Galiën en de anonieme (maar niet voor mij) Sigilux, met wie ik altijd zij-aan-zij stond in de strijd tegen racisten (links of rechts) en extreemrechts.

Ik vind dat nogal wat, om ervan te worden beschuldigd een neonazi-vriendje te zijn, aangezien ik al vijftien jaar één van de meest prominente bestrijders ben van extreemrechts, daarom belasterd en besmeurd ben door media en politiek, geïntimideerd, bedreigd, verketterd, geschandpaald, opgejaagd (en vergis u niet, ik ben daardoor echt zwaar getraumatiseerd) en zelfs vervolgd. Door die staat van dienst gaat dan in één keer een streep, omdat je het geen goed idee vindt om mensen, die gebruikmaken van hun demonstratierecht en roepen dat ze geen dictatuur willen, naar Noord-Korea te sturen.

En het is niet een eenmalige oprisping van deze oma, er zijn nogal wat mensen die een naar mijn mening te groot deel van hun tijd bezig zijn met wappies, linkse mensen die zich altijd kwaad maakten om disproportioneel politiegeweld, die opkwamen voor ons grondwettelijke recht op demonstratie en voor de vrije meningsuiting, maar die nu juichen als de politie wappies in elkaar slaat, schelden als de politie dat níet doet en die wappies naar Noord-Korea willen sturen omdat ze roepen dat ze geen dictatuur willen.

Antisemieten met rare borden

Die, kortom, zelf nogal wappie zijn, om niet te zeggen fascistisch tot op het bot. Tot twee jaar geleden lachten ze mensen uit die kwaad werden om advocaten die moordenaars en verkrachters verdedigen in de rechtbank, nu doen ze hetzelfde met mensen die opkomen voor de rechten van wappies en het is heel jammer voor jullie, wappie-haters, maar wappies hebben ook rechten, dezelfde als jij en ik.

In Amsterdam liepen, las ik ergens, duizenden mensen mee met die demonstratie, waaronder mensen als het fotomodel Doutzen Kroes, die tot voor kort ook bekend stond als een uitgesproken anti-racist. Ik geloof niet dat al die duizenden mensen extreemrechts zijn, en ik weet dat er bij dit soort demonstraties types mee plegen te lopen met Jodensterren op en dergelijke, maar daar kun je niet elke andere wappie voor verantwoordelijk stellen. Piet Lekkerkerk en Oma Vaxxie vinden dat je hoort weg te lopen bij een demonstratie waar ook onguur rechts aan meedoet, maar de facto betekent dit, dat je niet mag demonstreren tegen het coronabeleid. Bij elke demonstratie tegen het Israelische Palestijnenbeleid lopen ook antisemieten met rare borden mee, en types als Pyt en Piet verzetten zich dan altijd tegen de stemmingmakerij van de rechtse politici en media, omdat je een groep niet verantwoordelijk mag stellen voor het verwerpelijke gedrag van één van hen.

Gebrek aan empathie

Voor de duidelijkheid: ik ben geen wappie. Ik ben voor een coronabeleid naar Zuid-Koreaans model, met tracking-apps en verplichte quarantaine, ben gevaccineerd, werd na mijn eerste prik zo onmogelijk ziek dat ik me serieus afvroeg of ik het ging overleven (nul medelijden van Piet Lekkerkerk, die stelde dat ik onderweg naar het vaccinatiecentrum wel iets opgelopen zou hebben), ben desalniettemin vóór vaccinatieplicht, ben vóór een coronapaspoort, vóór een mondkapjesplicht, enzovoort.

Ik realiseer me evenwel terdege dat dit voor mensen die zich niet willen laten vaccineren (of dat niet kunnen) enorm ingrijpende maatregelen zijn die sociale outcasts van ze maakt. Dat is niet niks. Ik kan me ook iets voorstellen bij het wantrouwen ten aanzien van die vaccinaties. Niet dat ik rekening houd met de mogelijkheid dat we inderdaad met een chip zijn geïnjecteerd, maar de wetenschap is niet onfeilbaar en de combinatie met het bedrijfsleven kan dodelijk zijn (denk aan het Softanondrama). Bovendien, dat heb ik zelf ondervonden, is er nadrukkelijk geen aandacht voor de ernstige bijwerkingen van vaccinaties. Mijn astma is dramatisch verergerd sinds mijn vaccinatie. Nobody cares.

Vanwege die onverschilligheid, en het rampzalige coronabeleid van de overheid, ook door mij uitgebreid gedocumenteerd in het afgelopen anderhalf jaar, kan ik me iets voorstellen bij de angst van antivaxxers, hoe idioot hun theorieën ook zijn, hoe extremistisch een deel van hen ook is. Dat heet empathie. Ik koester de verdenking bij sommige fanatieke anti-wappies dat hun empathie bij het vaccineren is opgelost. Dat zie je bijvoorbeeld ook aan het gemak waarmee ik, IK, godverdomme! word weggezet als neonazi-vriendje omdat ik niet gehoorzaam en gezellig meedoe met de rest.

Wappies ontmenselijken

De media en het grote publiek hebben de afgelopen tijd disproportioneel veel aandacht besteed aan de wappies, alsof díe verantwoordelijk zijn voor de gevolgen van het rampzalige coronabeleid en niet Staatsman Rutte. Wappies zijn gedemoniseerd en ontmenselijkt. Je mag alles met ze doen, je mag zelfs hun vrouw schandpalen omdat ze sekswerker is. Iedereen is nu GeenStijl.

Nu begrijp ik best de weerzin tegen het zootje haveloze zwatelaars dat je doorgaans met de politie ziet vechten en belachelijke toneelstukjes op ziet voeren in hun legerkleding van de dumpstore, maar onder dat bizarre gedrag zit veel leed en veel onvrede is gewoon legitiem. Wij (maar ik bedoel natuurlijk jullie) hebben ze zelf in de armen gejaagd van Thierry Baudet, die ze exploiteert voor zijn eigen politiek winst.

Ik vind dat onverstandig. Ik denk dat je ze, in plaats van naar Noord-Korea te sturen, het gevoel moet geven dat ze meetellen, je moet iets met hun onvrede. Ik vind het nogal verontrustend dat dit standpunt door zoveel mensen als extremistisch wordt gezien, als samenwerken met nazi’s.

Maar we hebben dit eerder gezien: mensen met legitieme klachten over bepaalde stekelige aspecten van de multiculturele samenleving werden weggezet als racistische tokkies, zo werd Wilders groot en nu probeert de hele Tweede Kamer Wilders te overtreffen in harteloosheid ten aanzien van allochtonen en vluchtelingen.

Ontmaskering

Ik verdien het voor deze mening natuurlijk te worden belasterd en geïntimideerd, maar ik ben inmiddels door de wol geverfd, wat dat betreft. Vroeger betrok ik dat allemaal op mezelf en ging ik eraan kapot, nu bekijk ik het afstandelijker en zie ik het vooral als een ontmaskering van mijn belagers.

Ik had nog meer willen zeggen over de hypocrisie ten aanzien van de Holocaust-vergelijkingen en het dragen van nazi-uniformen en zo, maar dit stuk is al te lang. Morgen of overmorgen een vervolg.

Lust u wel meer van dergelijke onafhankelijke opinies? Steun Frontaal Naakt met een Tikkie!

 

 

Of wordt patroon via Patreon:

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 20.09.2021 @ 08:40

[Home]
 

1 Reactie

op 20 09 2021 at 08:40 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS