Home » Archief » Sigrid Kaag de Messias


[17.09.2021]

Sigrid Kaag de Messias

Peter Breedveld


Illustratie: Fidus.

Een tijd geleden alweer schreef ik dat je woedend kunt zijn op het hardvochtige vluchtelingenbeleid van de VVD, maar die is alleen maar de beul. Ze handelt in onze opdracht en die luidt heel duidelijk: weg met al die bruintjes.

Toen het debâcle met de razendsnelle inname van Afghanistan door de Taliban begon, en Nederland vrijwel onmiddellijk in zijn hemd stond omdat het de Afghanen, die hun leven en dat van hun families voor ons hadden gewaagd, als een baksteen liet vallen, loeide iedereen van verontwaardiging omdat dit toonde hoe deloyaal en hardvochtig dit kabinet is.

Maar nog niet zo lang geleden wilde iedereen uitgeprocedeerde Afghanen uitzetten omdat Afghanistan zogenaamd een “veilig land” was.

Morele superioriteit

De morele verontwaardiging is hol, een ritueel, bedoeld om ons goed te voelen over onszelf, onze zonden weg te wassen. Sigrid Kaag wordt gekruisigd opdat wij ons zelfverzonnen paradijs kunnen betreden, het paradijs van onze morele superioriteit.

De gelijkenis tussen Kaag en Jezus is onmiskenbaar: eerst was ze de beloofde messias, die ons zou verlossen van de gevestigde orde, toen was ze het Kwaad, want dat nieuwe leiderschap bleek niet voor nu, maar voor ergens in een verre toekomst die we nu niet kunnen zien. Na haar kruisiging begint weer haar vergoddelijking.

Dit alles in het tijdsbestek van een etmaal: de woede om haar arrogantie, want ze lachte toen er een motie van afkeuring tegen haar werd ingediend (om de absurditeit van alles, denk ik zelf), de roep om haar te kruisigen, en toen ze haar lot aanvaardde: “Ze houdt de eer aan zichzelf”, “slachtoffer van haar eigen moraal”, “ze toont zich consequent.” Van demon naar engel en weer terug en heen en terug, net naar gelang het manisch-depressieve Twitter-collectief zich voelt.

Twitter is een dronken lor, die zich laat meeslepen door zijn emoties. In gedachten zie ik twitteraars vaak met een groot glas wijn binnen handbereik met hun telefoon in de weer, verslaafd aan emoporno. Ik geloof niks van al die moralisten en hun begaandheid met bijstandsmoeders, de gedupeerden van de toeslagenaffaire en vluchtelingen. Het is zelfbevrediging, en aan het eind van het liedje blijft alles zoals het was, want dat is precies wat iedereen wil.

Onaantastbaar aura

“Nu is Kaag weg en blijven we met Rutte zitten!” “Rutte is de winnaar van dit debat, als lachende derde!”

Natuurlijk is-ie dat. En toch is Rutte het probleem niet. Het probleem is dat zoveel mensen op hem blijven stemmen. Wees kwaad op die mensen. Wees kwaad op die quasi-kritische columnisten met hun gegiechel en hun intelligente kwinkslagen, die Rutte tijdens de corona aanbaden als was hij een rockster, en hem het onaantastbare aura van een Olympiër gaven. Rutte is slecht voor de bruintjes, who cares! Hij zorgt goed voor ons. Zelfs zijn rampzalige coronabeleid heeft geen consequenties voor hem want het Twittercollectief en de kwaliteitsmedia zorgen wel dat de focus obsessief blijft staan op de wappies.

Schurkenrol

Daarom erger ik me altijd groen en geel aan twitteraars die de hele dag niks anders lijken te doen dan Kamerdebatten volgen en als notulisten alles twitteren wat er wordt gezegd. Af en toen krijgen we dan een stukje vlees toegeworpen, want Joost Eerdmans sneert over elke Afghaan die een keertje een ei voor de Nederlanders heeft gebakken en een hardvochtige VVD’er grapt iets over twee stenen aan elkaar metselen om in aanmerking te komen voor een vluchtelingenstatus.

Je speelt verontwaardiging, maar geef toe, je vindt het lekker. Je bent er dankbaar voor juist omdát het zo schofterig is. Je zou niet anders willen van die lui, ze vervullen hun schurkenrol, ze zijn de Tony Soprano’s van de politiek en je bent dol op Tony Soprano. Je stemt GroenLinks of misschien zelfs wel BIJ1 maar dat is om jezelf een goed gevoel te geven.

Dat bedoelen Domrechtserds als ze je “deugmens” noemen: je bent verpletterend in orde, maar daar is geen Afghaan mee geholpen.

Vindt u mijn afranseling een beetje lekker? Steun Frontaal Naakt met een Tikkie!

 

 

Of wordt patroon via Patreon:

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 17.09.2021 @ 09:38

[Home]
 

1 Reactie

op 17 09 2021 at 09:39 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS