Home » Archief » When they go low, zet ik de mollenklemmen uit


[14.05.2020]

When they go low, zet ik de mollenklemmen uit

Peter Breedveld


Illustratie: Joseph Kuhn-Regnier

HP/De Tijd-redacteur Ton van Dijk, voor wie ik ontzag heb sinds ik las dat hij zijn scoops thuis vanuit zijn ziekbed scoort, vraagt zich af of het wel netjes is om Eva Vlaardingerbroek aan te spreken op het verwerpelijke gedrag van haar partner. Die partner is de Franse Julien Rochedy, leider van de jongerenafdeling van het Front National, die onder andere een kruistocht tegen homo’s voert.

Zelfs als Vlaardingerbroek een GroenLinks-meisje was geweest, had ik het legitiem gevonden om haar aan te spreken op de bedenkelijke zienswijzen van Rochedy, want ik hang de filosofie van The Specials aan: if you have a racist friend, now is the time for that friendship to end.

Maar Vlaardingerbroek is zelf ook een besmettingshaard van allerlei extreemrechts gedachtegoed, van racisme tot klaagzangen over het verdwijnen van de mannelijke man, dus zeggen dat je haar niet zou mogen aanspreken op wat Rochedy doet, is alsof je Bonnie ontziet omdat zij niet verantwoordelijk is voor wat Clyde allemaal uitvreet. “Spreek haar dan aan op haar eigen daden en uitspraken”, zeggen mensen dan. Tja, dat mocht ook al niet, weet u nog?

Goede maniertjes

Op Twitter ging Sigilux op de voor hem karakteristieke wijze met gestrekt been de discussie in, waarop al gauw iemand op de proppen kwam met het afgeragde cliché ‘When they go low, you go high.’

Ik heb toch zo’n enorme tyfushekel aan die dooddoener! Zoals Pyt van der Galiën zegt, extreemrechts versla je niet met een boel vertoon van morele superioriteit. Het is ontzettend gevaarlijk tuig dat maximaal schade aanricht en niet voor rede vatbaar is en ook schijt heeft aan jouw goede maniertjes. If they go low, pak ik de mollenklemmen uit de schuur. Toen de PVV opkwam en Wilders allerlei radicale taal in de Kamer begon uit te slaan, reageerde het Redelijke Midden daar ook steevast op met een fatsoensoffensief: “dit mag je niet zeggen, dat is niet fatsoenlijk, je toon, je woordkeuze.” Nu praten ze zelfs bij GroenLinks zoals Wilders toen.

Het heeft, met andere woorden, geen ene kut geholpen en daar zou je lering uit kunnen trekken. Maar mensen die zichzelf moreel superieur vinden, trekken geen lering uit de geschiedenis. Hoeven ze niet, want ze zijn immers al volmaakt.

Extreemrechtse griezel

Intussen verspreidt het extreemrechtse gedachtegoed zich nog steeds sneller dan het coronavirus op een Brabants carnavalsfeest. Mensen die tevreden vaststellen dat het Forum voor Democratie maar twee Kamerzeteltjes heeft en aan het dalen is in de peilingen, zijn blind voor het feit dat Baudets ideeën hebben postgevat binnen de VVD en het CDA, dat de extreemrechtse griezel Sywert van Lienden heeft ingehuurd om aan het CDA-programma te schrijven. Sywert van Lienden, dat is Forum voor Democratie met een stukje cellofaan als masker. Het enige verschil tussen Sywert en het Forum is de naam en verder niks.

Daarbij, een groter probleem dan dat er een racistische, antisemitische blaasbalg als Annabel Nanniga in de Eerste Kamer zit is dat iedereen het normaal vindt dat er zo iemand in de Eerste Kamer zit. Al wordt het Forum straks helemaal van de kaart geveegd en valt het in duizend stukjes uit elkaar, die schade is al aangericht, het gedachtegoed is genormaliseerd.

Keihard onderdrukken

Het is ook niet zo dat de kiem ervoor niet al in iedereen aanwezig is, hè. Racisme, antisemitisme, misogynie, homofobie, het is slechts heel kort uit de publieke ruimte verbannen geweest. Soort van. Het Forum en de PVV hebben het er niet bij al die VVD’ers, CDA’ers, PvdA’ers en wat niet al ingeplant, maar gewoon weer wakkergemaakt. Het zat er al die tijd al.

Je moet het keihard onderdrukken, niet wegkussen of knuffelen. Ten aanzien van het extreemrechtse virus moeten we een anderhalfduizendmiljoenkilometersamenleving inrichten.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Eerder dit jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 14.05.2020 @ 11:54

[Home]
 

1 Reactie

op 14 05 2020 at 11:54 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS