Home » Archief » Wierd Duk, gevaar voor de democratische rechtsstaat


[31.05.2023]

Wierd Duk, gevaar voor de democratische rechtsstaat

Peter Breedveld


Beeld: Anita Klein.

Wierd Duk ligt de laatste tijd weer stevig onder vuur en is huilend zijn grote broer Afshin Ellian erbij gaan halen. Die kwam dreigend aanstiefelen en iedereen stoof uiteen, zogenaamd omdat die z’n moeder hoorde roepen dat het eten op tafel stond. ‘Wie Wierd Duk als fascist of extreemrechts neerzet, bagatelliseert daarmee fascisme en nazisme’, aldus Ellian in De Voormalige Nazikrant (“Voormalige”). “Want de jeugd denkt, als Duk een fascist is, dan viel het behoorlijk mee met fascisme en nazisme.”

Snel daarna kwam op Twitter een filmpje langs waarin Duk verklaarde dat je vroeger het marxisme en de nazi’s had, en nu dus woke, en dat de mensen niet zien hoe gevaarlijk dat is. Ik weet niet wat de jeugd daar volgens Ellian van moet denken.

Duk vergelijkt graag van alles met nazi’s: antifascisten, islamisten, mensen met wie hij het niet eens is, advocaten die vluchtelingen helpen, allemaal nazi’s. Hij heeft er tegenwoordig ook een handje van mensen voor potentiële Volkerts uit te maken, maar als je zegt dat hij extreemrechts is, of “fascistoïde”, vindt hij dat het Openbaar Ministerie moet ingrijpen, want over Pim Fortuyn werd hetzelfde gezegd, en toen stond Volkert klaar.

Overal Volkerts

Sinds Sigrid Kaag liet weten dat ze overweegt te stoppen vanwege de lawine van misselijkmakend gewelddadige doodsbedreigingen die ze vanuit het Land van Wierd Duk over zich heenkrijgt, ziet Duk overal weer Volkerts. Want Duk is, net als Wilders, een beetje afgunstig dat iedereen Kaag nu zielig vindt. Alle normale mensen vinden Kaag zielig, bedoel ik natuurlijk, want het Volk van Wierd Duk heeft er juist een tandje bijgezet.

Het was een volger van Duk die tweette dat Sander Schimmelpenninck de kogel moest krijgen, nadat Duk zijn Duk-Rukkers weer eens tegen hem had opgehitst. Duk, die onder andere Erik van Muiswinkel en journalist Okke Ornstein ervan beschuldigde hem met de dood te bedreigen omdat ze opriepen het Leed Dat Wierd Duk heet te bestrijden, is natuurlijk de onschuld zelve. Hij heeft niks te maken met de gekken die hij keer op keer op keer inzet om mensen te intimideren.

Gevaar voor de rechtsstaat

Ook ik ben de afgelopen weken weer ettelijke keren bedreigd omdat Duk driftig tegen me zit te stoken. Ik zag dat hij beloofd had geen aandacht meer aan mij te besteden, maar nu is hij achter Piet Lekkerkerk aan. Lekkerkerk stelt, naar aanleiding van de Duk-Rukker die Sander Schimmelpenninck wil doodschieten, terecht dat Duk een extreemrechtse podcaster is die zijn agressieve volgvolk opzet tegen iedereen met wie hij het niet eens is, en dat hij een direct gevaar voor de democratische rechtsstaat vormt. Nu moet het Openbaar Ministerie van Duk weer achter Lekkerkerk aan, want Volkert.

Duk liegt daarbij dat Lekkerkerk een D66’er is, een frame dat door PVV-Kamerlid Harm Beertema is verzonnen, en Duk weet best dat het een leugen is, maar je kunt er weer lekker D66 mee demoniseren. “Potentiële Volkert” is D66’er. En zijn vele fans blijven stug volhouden dat Duk de stem der rede is en, héél belangrijk voor de Duk-Rukkers, want ze hechten enorm aan betamelijk taalgebruik, dat Duk nooit scheldt.

Duk-obsessie

Ze worden helemaal gek als ik weer een ongemakkelijk feit over de Dukster benoem. Als ik schrijf dat hij Emine Uğur kapot probeert te maken, roepen ze dat ik een Duk-obsessie heb, wijs ik erop dat door Duk een journalist van Twitter is gejaagd na te zijn overladen met homofoob gescheld, dan moet ik mijn pilletjes nemen. Herinner ik eraan dat door Duk een moeder en haar kind moesten onderduiken, komen ze weer met dat tien jaar oude Powned-filmpje aanzetten waarin ik door de naargeestige clown Rutger van Castricum met draaiende camera fascistisch werd geïntimideerd.

Dat door Duks toedoen een kind werd bedreigd, een fucking kind! Dat boeit ze geen kut. Dat Duk-Rukkers door Duks gehits een journalist met de kogel bedreigen, doet ze niks. Dat een andere journalist blootstond aan bloedstollende homofobe verwensingen, vinden ze net goed, want die journalist had hem een nepnieuwsverspreider genoemd. Tegen mij schreeuwen ze dat ik niet gek moet staan te kijken als vandaag of morgen iemand me een kopje kleiner komt maken.

Laffe Afshin

Dit is het laffe achterbakse aan Afshin Ellians domme column, die trouwens is geschreven met een hark: Ellian beweert dat ‘wie nu kritiek zou hebben op demonstranten op A12, zal als extreemrechts, klimaatontkenner of fascist worden bestempeld’. Dat is aperte nonsens, dat heeft niemand ooit gedaan. De reden dat Wierd Duk als extreemrechts wordt bestempeld, is dat hij met vuige leugens tegen vluchtelingen en moslims hitst en iedereen intimideert die daar kritiek op heeft. Veel mensen vertellen me dat ze zich afzijdig houden van het politieke debat vanwege precies deze soort intimidatie van Duk en mensen als Duk.

Sigrid Kaag wordt bedreigd door het gehits van Duk en van mensen als Duk. Het is niet alleen niet overdreven dat hij als extreemrechts wordt bestempeld, hij is daadwerkelijk een gevaar voor de democratische rechtstaat. Als mensen zich niet voor een humane opvang van vluchtelingen durven uitspreken en tegen racisme, of al niet eens meer durven zeggen dat je het n-woord niet moet gebruiken, omdat dat “woke” is, en woke net zo gevaarlijk is als de nazi’s, dan is de rechtstaat in gevaar. Als een minister, een fucking minister, de handdoek in de ring dreigt te gooien omdat volksmennertjes als Wilders en Duk hun hordes helemaal gek maken met uitzinnige leugens over haar, dat is de democratische rechtstaat in gevaar.

Wierd Duk is een direct gevaar voor de democratische rechtsstaat.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 31.05.2023 @ 07:21

[Home]
 

1 Reactie

op 31 05 2023 at 07:21 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS