Home » Archief » Wij zijn allemaal hartstikke tegen racisme


[19.11.2019]

Wij zijn allemaal hartstikke tegen racisme

Peter Breedveld


Scène uit Pale Flower (Masahiro Shinoda, 1964)

De bewering dat Zwarte Piet niks met racisme te maken heeft omdat ie geen karikatuur is van de zwarte mens, werd het afgelopen weekend herhaaldelijk gelogenstraft. In een verbijsterend filmpje, dat viraal ging op het Internet, zien we hoe een ogenschijnlijk keurig ouder echtpaar een zwart kind uitscheldt voor ‘zwarte piet’. In Den Bosch werkte een oliebollenverkoper zich in de nesten door een foto van een zwarte man en zijn zoon op zijn Facebook-pagina te plaatsen met de mededeling dat de grote en de kleine zwarte piet zo van zijn bollen genieten. En dan was er natuurlijk voetbalclub FC Den Bosch, dat het stuitende racisme van zijn supporters probeerde te bagatelliseren met een “je kunt alles wel racisme noemen” nadat voetballer Mendes Moreira behalve voor ‘kankerneger, kankerzwarte en kankerkatoenplukker’ ook werd uitgescholden voor ‘zwarte piet’.

Het feit dat dit laatste incident enorme ophef veroorzaakt (want voetbal) en zelfs Mark Rutte zich genoodzaakt zag dit racisme te veroordelen, zou een mens hoopvol kunnen stemmen en een teken kunnen zijn dat er eindelijk iets gaat veranderen. Alleen is dit niet de eerste keer dat de racistische bejegening van zwarte spelers voor brede verontwaardiging zorgt. Ook de antisemitische spreekkoren wekken altijd weer ophef. Al toen ik klein was en sindsdien meerdere keren per jaar, elk jaar. Ik ben nu 51.

Ik bedoel te zeggen: er gaat geen ene reet veranderen. Als een groep supporters, heel duidelijk identificeerbaar, zulke expliciet racistische dingen roept, waarbij één van hen ook nog de Hitler-groet brengt, is het als witte Nederlander makkelijk te verklaren hoe afschuwelijk je dit vindt en dat je tegen racisme bent. Die FC Den Bosch-trainer deed dat ook, verklaren dat-ie tegen racisme is. Nadat hij Mendes Moreira voor “zielig mannetje” had uitgemaakt.

Glitterpieten

Maar zie deze journalist, die Mendes Moreira interviewt naar aanleiding van het incident, en er eerst en vooral hecht aan te verklaren dat dit racisme niks met Zwarte Piet te maken heeft. “Ik ben tegen racisme, maar Zwarte Piet is geen racisme”.

Get it? Die racisten van FC Den Bosch zijn het perfecte alibi voor alle andere racisten. Dát zijn de racisten, afschuwelijk, eentje brengt zelfs de Hitler-groet, laten we die aanpakken. Maar Zwarte Piet is geen racisme. De islam is geen ras, je moet iemand aannemen op basis van zijn kwaliteiten, niet vanwege zijn huidskleur of haar geslacht. Sylvana heeft zelf ook een hele grote mond. Kinderfeestje.

Zwarte Piet is dood, daarover geen twijfel, en we mogen straks de Haagse behangkoning John van Zweden bedanken voor het toedienen van de finale doodsteek. Her en der duiken ook heerlijke alternatieven op, zoveel eleganter dan die gênante roetveegpiet, zo’n typisch Nederlands compromis, zo van “een béétje racisme is toch niet erg? Kom op, wij doen water bij de wijn, dan moet jij ook een beetje toegeven.” Ik zag glitterpieten, een soort kerstengeltjes. Geweldig.

Preventief gearresteerd

Toch zal het racisme achter Zwarte Piet nog lang blijven bestaan. Als je ziet dat aan de vooravond van de Sinterklaasintocht posters werden verspreid waarop antizwartepietactivist Jerry Afriyie als Zwarte Piet, en alle media schrijven dat propieters posters hebben opgehangen vóór Zwarte Piet, in plaats van dat er racistische posters werden verspreid tegen Afriyie, als er voor de intocht wel drie antizwartepieters preventief worden gearresteerd zonder dat daar duidelijke aanleiding voor is, terwijl John van Zweden, die direct verantwoordelijk is voor de terreuraanslag op de antizwartepieters in Den Haag, triomfantelijk tweet dat hij lekker voetballen aan het kijken is en van een sateetje geniet, als je een psycholoog in een actualiteitenprogramma ziet uitleggen dat de antizwartepieters net zo gewelddadig zijn als de propieters, zonder dat hij wordt tegengesproken (of van tafel geknuppeld, wat mijn voorkeur zou hebben verdiend), als je een burgemeester tegen een journalist hoort zeggen dat-ie niet moet piepen nadat hij is bedreigd en geïntimideerd door een groep racisten, terwijl het hele land wel van slag is als een Turkse Nederlander niet met een verslaggever van Powned wil spreken (over Powned gesproken, verheffend weer!), als je ziet hoe Nederlanders reageren op Kim Kardashian, die zich negatief heeft uitgelaten over Zwarte Piet, en als je je realiseert dat Rutte nog altijd die terreuraanslag op die antizwartepieters niet heeft veroordeeld..

Dan weet je dat de PolderKlan nog lang heer en meester zal blijven in Nederland.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Eerder dit jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 19.11.2019 @ 08:43

[Home]
 

1 Reactie

op 19 11 2019 at 08:44 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS