Home » Archief » Wittemannenkwaliteit


[26.12.2018]

Wittemannenkwaliteit

Peter Breedveld

Hebt u ook een fijne kerst gehad? Gezellig getafeld met fijne mensen, elkaar cadeautjes gegeven, gejankt bij een sentimentele film? Wierd Duk niet, die heeft gisteren tot diep in de nacht, geflankeerd door een troepje anonieme eenzamekerstvierders, driftig kruistocht gevoerd tegen het Klimaatakkoord, dat toch geen zin heeft volgens Duk omdat er vulkanen uitbarsten.

En getikt dat-ie heeft, iedereen vervloekend die hem durft tegen te spreken! Duk heeft zich in een paar uur bij laten praten door de zelfbenoemde klimaatdeskundige Marcel Crock of Shit en is nu baas van de wetenschappelijke feiten. Morgen komt er een paginagroot stuk in De Telegraaf.

Oorlog tegen de blanke man

Daar vinden ze het kennelijk prima, de anti-journalistiek van deze obsessieve kwekkergek, die in zijn vorige stuk over de oorlog tegen de blanke man wat tweets en private messages van zijn vriendjes op rij zette, en onder andere een “gedragsdeskundige” opvoerde, ene Mila Macurzak, die in werkelijkheid een anonieme extreemrechtse racist op Twitter bleek te zijn (draadje!) die waarschijnlijk ook niet helemaal eerlijk over haar loopbaan is geweest.

De strekking van het stuk is dat het afgelopen moet zijn met het gezeur over de oververtegenwoordiging van witte mannen overal, als zwarten en vrouwen ook in kerstreclames willen, en in besturen en de Top 2000 en zo, moeten ze maar een beetje beter hun best doen. Torentjesbestormer Sid Lukkassen: “Neem de Top 2000: mensen moeten daarin staan wegens de kwaliteit van hun muziek, niet omdat ze wit, zwart, bruin of geel zijn.”

Doorzettingsvermogen en integriteit

Deze stuitende domheid wordt subiet overgenomen door Duks badeendje Fidan Ekiz in haar column in Het Algemeen Dagblad, waarin ze ook tekeer gaat tegen mensen die de Top 2000 te wit vinden en schrijft: ‘Mensen dienen beoordeeld te worden op kwaliteit, op doorzettingsvermogen en op integriteit. Niet op kleur, afkomst, gender, seksuele voorkeur of geloof.’

Wie serieus denkt dat witte mannen de Top 2000 domineren omdat ze betere muzikanten zijn dan zwarten, weet helemaal niks van popmuziek. Elvis Presley pronkte met de veren van anoniem gebleven zwarte musici, The Rolling Stones zouden niet bestaan zonder muzikale helden als Little Richard en de Nederlandse popscene is ondenkbaar zonder de Indo’s die vrijwel uit de collectieve herinnering zijn weggepoetst. Symbolisch voor de cultural appropration die de popmuziek nog steeds is, is een beroemde scène in de film Back to the Future, waarin de zwarte Chuck Berry het idee voor zijn nummer Johhny B Goode krijgt aangereikt door de witte hoofdpersoon, Marty McFly.

Positieve discriminatie

Witte mannen domineren de Top 2000 omdat hun zwarte leermeesters is gevraagd via de achterdeur te vertrekken. En omdat de plaatjesdraaiers op de radio witte mannen zijn en witte mannen de baas zijn over alles en iedereen, niet omdat ze meer talent hebben. Exposure is de sleutel, niet talent. De Top 2000 krijg je zwarter en vrouwelijker als er meer zwarte muziek en muziek door vrouwen wordt gedraaid.

Dat wat de muziek betreft. “Positieve discriminatie” in het algemeen wordt door luie denkers vaak afgeserveerd omdat zwarten en vrouwen in vooraanstaande posities er daardoor van verdacht zouden worden dat ze hun carrière danken aan hun kleur of geslacht in plaats van aan hun professionele kwaliteiten.

Daar zou één antwoord op moeten volstaan: alle vooraanstaande witte mannen danken hun positie aan hun kleur én hun geslacht, te beginnen met Wierd Duk. Daar verdenk ik ze niet van, het ís gewoon zo. Duk, Rutte, de top van Shell, Unilever of eender welke organisatie, de bestuurders van bijna alle universiteiten, de mediaredacties, Matthijs Hoe-heet-ie van De Wereld Draait Door, Pauw, Witteman, allemaal zitten ze daar omdat ze witte mannen zijn. Witte mannen bepalen namelijk aan wie een vacante positie moet worden gegund en ze zullen altijd iemand kiezen in wie ze zichzelf herkennen, een witte man dus.

En dat heeft niks te maken met kwaliteit. Staat Duk voor kwaliteit? Thomas Bruning, de secretaris van de journalistenvakbond NVJ, is dat kwaliteit? Roger van Boxtel? Laat je natzeiken, joh!

Horizon verbreed

Witte mannen kiezen witte mannen, al tweeduizend jaar lang. Daar worden niet alleen zwarten, bruinen en vrouwen mee benadeeld, we schieten er ook onszelf mee in de voet. We ontzeggen ons zoveel moois door diversiteit buiten de deur te houden. Ik moet extra inspanningen leveren om goede boeken van vrouwelijke auteurs te lezen, eten van vrouwelijke chefs te proeven, kunst door vrouwen te zien. De beloning is enorm, want mijn horizon wordt erdoor gigantisch door verbreed, maar ik krijg het nooit vanzelf. Ik moet er altijd naar zoeken, naar vragen, überhaupt weet ik altijd alleen maar via via dat bepaalde auteurs, kunstenaars en musici bestaan. Zo zit het ook met benoemingen en aanstellingen: degenen die benoemen en aanstellen moeten weten dat er ook iets anders bestaat dan witte man. Daarvoor moeten ze moeite doen, en de meeste mensen doen dat dus niet.

Vrouwelijke chefs

Met Hassnae heb ik gisteren gezocht naar goede vrouwelijke chefs in Nederland. Twee hebben we er gevonden, met veel moeite. En een paar die alleen bij hun voornaam werden genoemd. Ik mag vanwege de kerst van mijn werkgever een boek uitzoeken. De keuze: allemaal witte mannen, twee keer Murakami, en één vrouw en dat boek, ik geloof een Scandinavische familiekroniek, lijkt me niks aan.

Is het dan raar dat witte mannen de baas over alles blijven? Als je alleen maar vanille-ijs te koop hebt, verkoop je alleen maar vanille-ijs. Niet omdat dat het lekkerste ijs is, maar omdat er niks anders is.

Dat zou toch zelfs voor Fidan Ekiz niet te moeilijk moeten zijn?

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 26.12.2018 @ 12:30

[Home]
 

1 Reactie

op 26 12 2018 at 12:30 schreef Peter:

Commentaar? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS