Home » Archief » Bouazza’s Culinaire Lijst


[05.05.2009]

Bouazza’s Culinaire Lijst

Hassnae Bouazza

BellyDancers12 (81k image)

Er zijn drie dingen die mij gelukkig maken. Eén daarvan is: eten. Eten, eten, eten. Ik kan er niet genoeg van krijgen. Geen groter genot dan het ontdekken van nieuwe restaurants en spannende, gewaagde en onverwachtse smaakcombinaties die me laten trappelen van genot.

Ik ga graag af op wat anderen me aanraden en op de vele culinaire gidsen en lijstjes met daarop de beste restaurants. Eén van de meest gerenommeerde lijsten is die van San Pellegrino met ’s werelds 50 beste restaurants; onlangs is de lijst voor het jaar 2009 bekendgemaakt.

België is van de 28ste naar de 26ste plaats gestegen met Hof van Cleve van chefkok Peter Goossens en ook Nederland is dankzij Oud Sluis van chefkok Sergio Herman gestegen van de 42ste naar de 29ste plaats. Opvallend genoeg is Gordon Ramsay uit de lijst verdwenen en is het Chinese restaurant Hakkassan gedaald van plek 19 naar 36.

Afgelopen jaar heb ik bij het Londense Hakkassan gegeten van Alan Yau. Ik had er al lang naar uitgekeken, maar zoals zo vaak gebeurt bij zaken waar ik me op verheug, viel het tegen. Hakkassans interieur is prachtig, maar het eten is gewoon goed. Niet buitengewoon, niet uitzonderlijk origineel of verrassend. Veel fijner is het toeven in Yau’s geweldige restaurant Yauatcha waar je in een prachtig decor van de heerlijkste dim sums (ware kunstwerkjes) en cocktails kunt genieten.

Een bezoek aan Londen is zonder Yauatcha niet compleet. Op een steenworp afstand ligt de fantastische lingerieboutique van Agent Provocateur, ook zeer de moeite waard, maar in een geheel andere discipline.

Dat Gordon Ramsay uit de lijst is, zal vast hard aankomen, maar – en dit doet me pijn te zeggen, want Ramsey behoort tot mijn vijf mannelijke helden op wie ik heimelijk verliefd ben – ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat het zeer terecht is. Zijn restaurant Maze was na een tweede bezoek eigenlijk al een stuk minder dan de eerste keer, maar echt teleurstellend was zijn restaurant in hotel Claridges: als hoofdgerecht kreeg ik een stuk kabeljauw met spinazie. Fantasieloos bereid, voor een exorbitante prijs.

Ik heb nog niet het genoegen gehad in Hof van Cleve te eten, dus daarover moet ik u mijn mening schuldig blijven. Oud Sluis heb ik na lang wachten wel recentelijk bezocht en ik moet zeggen: het eten was verrukkelijk, maar kon wat mij betreft niet tippen aan de onvergetelijke, zinnenprikkelende ervaring die we bij het Maastrichtse restaurant Beluga hadden meegemaakt. Bij Beluga was elke gang een verrassing die niet teleurstelde met als absolute hoogtepunt, precies zoals het hoort, het grand dessert en de heerlijke zoetigheden bij de koffie en thee.

De gustibus non est disputandum, maar kwaliteit en originaliteit, die staan toch zeker buiten kijf? Het valt me namelijk op dat reisgidsen en ranglijsten regelmatig restaurants aanprijzen die in de praktijk tegenvallen. De grootste schok ervoer ik bij het met één Michelinster bekroonde Rijswijkse restaurant Paul van Waarden. Als amuses kregen we brood met dipsaus (!) en als hoofdgerecht kreeg ik een een enorme lap tonijn met aardappel-paprikapuree. We hadden in veel eetcafés smakelijker gegeten en voor een fractie van de prijs.

Ik vraag me soms serieus af of de samenstellers van de gidsen de restaurants daadwerkelijk bezoeken, of dat ze afgaan op de reputatie van de etablissementen. Zo is het Parijse restaurant Le Cinq Mars, dat wordt aangeraden door The Lonely Planet, veel minder bijzonder dan het Vietnamese restaurant precies er tegenover: Tan Dinh. Dit laatste raad ik u ten zeerste aan, en proeft u dan vooral de rolletjes met eend en kumquat. Wat een hemels genot.

Dichter bij huis is restaurant Solo een absolute aanrader. De Marokkaans-Nederlandse chef Mohammed el Harouchi combineert er op sublieme wijze de heerlijkste ingrediënten tot een kleurrijk en oog- en tongstrelend resultaat. Dat de bediening altijd aangenaam is, is bovendien een pluspunt.

In België springt tot nog toe het Brugse Relais Ravenstein er voor mij uit. Hoewel de mythe gaat dat je in België overal naar binnen kunt stappen voor heerlijke gerechten, ben ik al vaak teleurgesteld. Ik begin te denken dat Nederland met een ferme inhaalslag bezig is.

Tot slot nog een korte lofzang op een restaurant dat in menig lijst ontbreekt en waar je wat mij betreft lekkerder kunt eten dan bij Hakkassan: het Utrechtse Opium. Altijd vriendelijke bediening, een kaart die om de twee, drie maanden verandert en heerlijke Aziatische gerechten met een Frans accent. Opium moet toch wel het meest onderschatte en ondergewaardeerde restaurant zijn, want voor een uiterst aimabele prijs kun je er in ieder geval veel lekkerder eten dan in menig sterrenrestaurant. Hm, misschien is het hoog tijd voor Bouazza’s culinaire lijst. Sponsors kunnen zich via deze site aanmelden.

Hassnae Bouazza (حسناء بوعزة) schrijft voor Vrij Nederland, De Volkskrant, nrc.nl, de website van het Vlaams-Nederlandse huis deBuren en de Arabische site van de Wereldomroep. Dat ze nog tijd heeft om in het geheim voorbereidingen te treffen voor de vestiging van het kalifaat in Nederland, mag een wonder heten. Dit stuk is eerder gepubliceerd bij deBuren.

culinair, Hassnae Bouazza, 05.05.2009 @ 07:18

[Home]
 

59 Reacties

op 05 05 2009 at 08:57 schreef Saira:

Haute cuisine achtige dingen hou ik vaak niet van. Met een heleboel "speciale" gerechten doe je me ook geen plezier. Ben inderdaad een moeilijke eter.

Trauma uit mijn jeugd, mijn vader was een erg goede kok, alleen waren wij als kind niet altijd even blij met zijn experimentele kookkunsten. Zijn broer, mijn oom dus, heb ik ooit diep gekrenkt door zijn zeer speciale gerecht, waarvoor de gemiddelde Surinamer een moord zou doen, niet lekker te vinden en dat ook te zeggen.

Beide heren rusten inmiddels in vrede, maar hun ijdelheid en competitiedrang betreffende hun kokscapaciteiten, daar lachen we nog steeds om.

Hier het favoriete lijstje in willekeurige volgorde van een culinaire barbarin;
-Vlaamse frites met Vlaamse mayonaise, dus geen frietsaus
-Roti met kerriekip en kouseband
-Tapas en sangria
-Toetjes zoals tiramisu

op 05 05 2009 at 09:22 schreef Peter:

Ik begrijp niet hoe jij tot de conclusie komt dat dat rijtje gerechten het bewijs zou vormen dat je een culinaire barbarin bent. Alle vier zijn gerechten waarvoor ik – mits goed klaargemaakt – bereid zou zijn een moord (op iemands huisdier) te plegen.

Alleen al het feit dat je opmerkt dat er Vlaamse mayonaise op je frieten moet – en dus geen fritessaus – laat zien dat je meer van je vader en je oom hebt meegekregen dan je misschien beseft.

op 05 05 2009 at 09:39 schreef Frank:

Het verschil tussen Nederlandse (fabrieks-)mayo en fritessaus is glycerine in plaats van olie: voor het overige zijn beide sauzen in de regel even mierzoet. En dat terwijl er toch helemaal geen suiker door mayonaise heen hóórt. Saira ziet het dus inderdaad scherp!

Als je geen zin hebt om je eigen mayonaise te maken (of ritjes naar België) dan zou je eens moeten proberen een pot mayonaise van Pollen Organic op de kop te tikken, te koop bij de betere biologische winkels. Niet goedkoop maar van een ongelooflijke kwaliteit.

Saira, als je zin in frieten hebt zou je ook eens de Andalousesaus kunnen proberen. Zeer aan te bevelen!

op 05 05 2009 at 10:35 schreef Saira:

Peter, buiten mijn favorietenlijst hou ik ontzettend van dingen die te maken hebben met junkfood.

Ik weet wat ik lekker vind, alleen is het repertoire in vergelijking met anderen wat beperkt. Daarbinnen ben ik inderdaad een fijnproefster.

De dagelijkse maaltijden van mijn vader en oom waren echt lekker. je kunt je mijn schaamte misschien wel voorstellen toen mijn vader te ziek werd om zelf te koken. Moest hij af en toe mijn heksenbrouwsels eten. Eetbaar, daar niet van, maar niet te vergelijken. Hij hield van koken en eten, ik hou alleen van eten en dat je daarvoor moet koken is een noodzakelijk kwaad. De basiskennis heb ik meegekregen als zijn keukenhulpje, gebruik ook zijn recepten. Maar ik mis de passie die hij wel had, ik kan me zo voorstellen dat dat te proeven is.

Frank, breng me niet in verzoeking, die saus lust ik, heb net het recept gecheckt. Ik ben ook gek op joppiesaus. Ik mag hopen dat de mayonaise van de frietboer wel is zoals die hoort te zijn. Hij smaakt volgens mij wel zo, vet van de olie, iets zurig. Ik zal je tip onthouden, dan haal ik de frieten er apart bij.

op 05 05 2009 at 10:48 schreef Saira:

Ook lekker;
-Hazelnotenpasta met boterham erbij
-Pindakaas met jam of honing
-Kaas met paar druppels madam Jeanette met knoflook. (fijngemaald in blender, smaakt naar tabasco)

op 05 05 2009 at 11:14 schreef babs:

Voor veel restaurants lijkt te gelden dat als ze eenmaal in een toeristengids zijn verschenen de kwaliteit halveert en de prijs verdubbelt. Daarnaast zijn sommige gidsen totaal onbetrouwbaar. Michelin valt op zich nog mee, maar heeft wel duidelijk een voorkeur voor moeilijk te vinden en afgelegen restaurants, er moeten namelijk ook nog routekaarten en autobanden worden verkocht. Lonely Planet schrijft volgens mij over en stopt er af en toe iets bij tegen betaling. Is of niet origineel of zit er gewoon totaal naast. Sommige Internet-sites hebben klantreacties, dat is soms wel aardig.

op 05 05 2009 at 11:24 schreef Peter:

Soms zijn de samenstellers van een reisgids volstrekt integer, maar hebben ze de smaak van de gemiddelde Salou-ganger, zoals Rik Zaal, die mijn favoriete reisgids aller tijden, Spanje heeft geschreven. Ik ga nooit meer naar een restaurant waar hij enthousiast over is.

Ik zal je iets vreemds vertellen. Ik krijg altijd een bepaald gevoel als ik voor een restaurant sta, dan wéét ik of ik goed of slecht ga eten. Ik zou vaker op dat gevoel af moeten gaan. Te vaak heb ik het genegeerd vanwege de enthousiaste verhalen van anderen, en zo mijn avond verpest en mijn geld verspild.

Soms sta ik voor een restaurant en dan wil ik er per se eten, en het is dan altijd fantastisch.

op 05 05 2009 at 12:10 schreef Loesje:

Hassnae, ben je alleen een lekkerbek, of draai je zelf ook de meest heerlijke dingen in elkaar?
(gaat nu een zojuist bij de slager gekochte gehaktbal, met een grote klodder mosterd eten.)
Oh ja, op Duits, donker zuurdesem brood. ;-))

op 05 05 2009 at 14:18 schreef hassnae:

Ha Loesje, ik kook heel erg graag. Ik hou ervan om de tafel te vullen met verschillende gerechten en bijgerechten zodat iedereen naar hartelust zijn bord kan vullen.

Heeft de gehaktbal gesmaakt?

op 05 05 2009 at 15:21 schreef Ozymandias:

Ik ben verslaafd aan Indiaas eten. Het valt me wel op dat de kwaliteit per restaurant enorm kan verschillen. Ik tref het slecht omdat er alleen slechte Indiase restaurants dicht bij mijn huis te vinden zijn.

Krijg ik weer eens de onweerstaanbare behoefte Indiaas te eten, dan moet ik kiezen: of direct mijn behoefte bevredigen met matige kwaliteit, of de moeite nemen om een ommetje te maken.

op 05 05 2009 at 15:45 schreef Mark:

Ik ken geen enkel restaurant, behalve Opium, en dat vindt iedereen kut. El Greco, dat is pas een topper in Utrecht!

op 05 05 2009 at 15:57 schreef hassnae:

Ik ken geen enkel restaurant, behalve Opium, en dat vindt iedereen kut.

Vandaar dat het altijd druk is.

Oz, in welke regio zit je? Een vriendin van me kent heel veel Indiase restaurants. Ik weet er zelf ook een paar zeer smakelijke.

op 05 05 2009 at 16:03 schreef Peter:

Ik vind Opium niet kut. En het is er altijd druk. Dus…

El Greco, is dat Grieks? De Griekse keuken laat zien tot wat voor verschrikkingen de mensheid in staat is. Gadverdamme, wat een gore rotzooi zetten die Grieken hun gasten voor. Dat mensen niet met bosjes tegelijk aan hartinfarcten sterven in Griekse restaurants, is beyond me.

El Greco is tevens de (bij)naam van één van de ergste schilders en beslist de meest overschatte kunstenaar uit de wereldgeschiedenis. Die uitgerekte, halfbevroren lijken, ik heb nooit begrepen waarom mensen in lange rijen voor zijn tenetoonstellingen staan.

op 05 05 2009 at 16:31 schreef Saira:

Ozymandias, en zelf Indiaas kokkerellen?

Gemakkelijk curry recept;
Nodig; Chan’s Hindoestaanse masalamix
Conimex wokolie of andere olie
Ui, pak gezeefde tomaten, 100 gram vlees in stukjes, 200 gram gesneden groente per persoon.

Uitje snipperen, roerbakken in olie
scheut gezeefde tomaten, vlees en groente, paar theelepels masalamix erbij en stoven tot alles gaar is.

In hoeveelheden en kooktijden ben ik niet zo goed, met het kookvocht van vlees en groente onstaat de currysaus. Als het te droog wordt klein beetje gezeefde tomaat of water erbij. De mix naar smaak toevoegen, eventueel teentje knoflook erbij. Zout en peper naar smaak. Eten met afbaknaan van Patak’s of gewoon rijst.

Ook lekker is biryani; eenpansgerecht vergelijkbaar met risotto.

Alle eerder genoemde ingredienten worden dan met rijst en water en bouillonblokje gekookt tot al het water is opgenomen, maar net niet drooggekookt is. Wat erg lekker is een flinke scheut vloeibare margarine (goed voor het hart) erdoorheen te doen voor een extra romige smaak.

op 05 05 2009 at 16:34 schreef Ozymandias:

Ik woon in Amsterdam, vlak bij de afschuwelijke Indiase restaurants op de Overtoom en Van Baerlestraat.

Betere Indiase restaurants zijn er o.a. op de 1e Oosterparkstraat, Clerqstraat ("Star of India"), Lange Leidsedwarsstraat.

Ik heb een tijdje in Slotermeer gewoond. Een troosteloze buurt. Het enige lichtpuntje was een prima Indiaas restaurant op de Burgemeester van Leeuwenlaan.

Weet je andere goede restaurant, dan hoor ik dat graag, en dan zal ik die met veel plezier bezoeken.

op 05 05 2009 at 16:41 schreef Steven:

Oz, ik woon zelf ook in A’dam (Buitenveldert) en kan je qua Indiase restaurants Mogul (Rokin 107) en Taj Mahal (achter de Heineken brouwerij) aanbevelen.

op 05 05 2009 at 17:10 schreef Frank:

Peter, het sleutelwoord is ‘goed’ en dat geldt zeker ook voor Griekse restaurants. De Griekse keuken heeft heel veel invloed van de Turkse keuken ondergaan (al sterven ze liever voordat ze dat toegeven), is aanzienlijk boerser, maar toch prima te genieten. Wél is het zo dat de
de meeste Griekse restaurants inderdaad bagger op tafel zetten. Maar bijvoorbeeld Thalassa op de Oudezijds Kolk in A’dam vind ik zelf zeer goed (op de dagen dat Maria er kookt).

Ozy, probeer ook eens Samrat in de Bethaniëndwarsstraat, of Viaya op de Geldersekade.

op 05 05 2009 at 17:13 schreef phil:

op de hoofdweg zit een goeie snackbar/indiaas restaurant.

op 05 05 2009 at 17:47 schreef hassnae:

Steven, ik heb eindelijk de videoband gevonden waar je Peter om had gevraagd (het heeft even geduurd). Ik ga hem om zetten naar dvd en dan krijg je een kopie.

Oz, Ik heb een aantal keer bij Balti House gegeten en dat was lekker (al is de laatste keer alweer een paar jaar geleden). Mayur bij het Leidseplein is ook goed. Daar is het fijn zitten.

In Hilversum is er een heel goede, waar ook Indiërs komen: Surya.

Een vriendin van me kent alle goeie Indiase restaurants en zij vertelde me dat Everest in Den Haag zeer de moeite waard is en dat Mayur daarbij vergeleken "een ondermaatse shoarma-tent" is. Ik zit eigenlijk op haar tips te wachten, mocht ze meelezen…

op 05 05 2009 at 17:50 schreef Loesje:

Dag Hassnae, leuk, en de bal smaakte heerlijk!
Ga zo fijn aan de pasta, uiteraard met zelfgemaakte saus, en een goed glas wijn erbij.
Peter, om van je "Griekfobie" te genezen…
Ga es naar " het Dikkertje", aan de Amsterdamsestraatweg te Utrecht. Het dikkertje, kok en eigenaar, zal je vast van mening doen veranderen. ;-)
Saira, pindakaas met sambal, misschien een optie?
Dhr. Loesje belde dat hij in aantocht is, dus….
ieder een smakelijke maaltijd gewenst.

op 05 05 2009 at 17:59 schreef Steven:

Hassnae : Heel veel dank!

op 05 05 2009 at 18:18 schreef Saira:

Loesje, pindakaas met peper is te koop in een pot, de beroemde Surinaamse pindakaas.

op 05 05 2009 at 19:48 schreef Tjerk:

Hassnae, ik wist dat je een lekkerbek was, maar met deze smulpaperij ga je richting Johannes van Dam.

Restaurant Everest heeft een eigen website.

op 05 05 2009 at 20:35 schreef Loesje:

Dag Saira, dat wist ik niet. Dank voor de tip.

op 05 05 2009 at 20:52 schreef Benech:

Welliswaar geen restaurant, wel een uitstekende deli: Small World. Zit op de Binnenoranjestraat tussen de Haarlemmerstraat en de Brouwersgracht ongeveer 100m van het Haarlemmerplein. Voor als je tussen de middag eens in de buurt bent en meer dan een beetje trek hebt. Oh ja, Johannes van Dam waardeerde ze met een 9,5 wist de Australische eigenaar me vol trots te melden. Ik loop er desnoods voor om.

op 05 05 2009 at 21:01 schreef hassnae:

Hmm, ik ben benieuwd, Benech. Klinkt goed!

Tjerk, bedoel je qua formaat richting Johannes van Dam?

Ik heb afgelopen weekend de site van Everest uitgebreid bekeken.

op 05 05 2009 at 21:07 schreef Loesje:

Indiaas eten behoort ook tot mijn favorieten. Zelf Indiase gerechten maken ook. Voor de liefhebbers een tip; even googlen op Anjum Anand, Indian food made easy. (Haar kookprogramma werd uitgezonden via BBC 1.)
`k Heb ook nog wat Iraanse recepten, onder andere een huismiddeltje tegen migraine, waar ik gelukkig geen last van heb. Maar de kruiden smaken wel heerlijk in de koffie!
`t Is werkelijk simpel en snel.
Maal een theelepel kardemom, een theelepel kruidnagel in bijv. een oude koffiemolen, rasp een theelepel nootmuskaat, meng het zakie in een potje of wat je ook hebt en klaar is Kees. Je kan er ook nog een stukje gemalen kaneelstok door mengen. Versgemalen koffie, een half schepje Buisman en een half schepje kruiden mengsel. Slagroom kloppen met vanillesuiker, lekker likeurtje, stukkie gebak, ach ik draaf weer door, excuses. ;-))

op 05 05 2009 at 21:11 schreef Benech:

Hassnae: Laat me weten als je er langs bent geweest wat je ervan vond. Oh ja, als ik me niet vergis, was de enige motivatie van JvD om geen 10 te geven dat hij de chocolademelk niet romig genoeg vond. Betweter :P
Hun volledige naam is Small World Catering, je kan zelf de vele positieve reviews (vond geen een negatieve zo snel) op het net vinden.

op 05 05 2009 at 22:14 schreef Nuweira:

Ok, Has, omdat jij het bent..:-). Mijn topdrie van Indiers regio Den Haag (Oz, absoluut de moeite waard om eens voor uit Amsterdam te komen draven): op 3 de Kashmir aan de Javastraat; gewoon goed, prima voor als je op een door-de-weekse dag toch van kwalitatief Indiaas wil genieten, op 2 de Bombay Palace in Scheveningen -zeer goed – overigens vooral niet te verwarren met de vlakbij gelegen India Palace: heb niet vaak dat ik Indiaas eten écht niet lekker vind, maar deze tent heeft het voor elkaar gekregen. (eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat het zó lang geleden is dat ik er heb gegeten dat het best zou kunnen dat ze, hopelijk voor hen, een nieuwe kok hebben. En op 1, dat moge duidelijk zijn, de Everest.
By the way: volgens mijn halfzus, die het naast haar fulltime baan ook nog klaarspeelt om werkelijk alle Indiase, Indonesische en Pakistaanse restaurants in Nederland uit te proberen, is de Balraj in Amsterdam ook geweldig.

op 05 05 2009 at 22:32 schreef hassnae:

Zeg, Nuw, heb ik je vandaag al eens verteld hoe leuk en lief ik je vind? En je halfzus vind ik ook ongezien leuk.

Balraj zou zomaar het restaurant kunnen zijn waar Peter met een vriendin heeft gegeten. Hij wist de naam niet meer, maar wel waar het was.

Als die zo geweldig is, lijkt het me dat we weer een adres hebben voor op de zaterdag.

Benech, ik laat het je zeker weten. Ik hoop dat ik gauw in de buurt ben om er langs te gaan.

op 05 05 2009 at 23:00 schreef Benech:

Ik zal wel weer de vreemde eend in de bijt zijn maar wat is eigenlijk het derde (na Peter en eten) dat tante Has gelukkig maakt?

op 06 05 2009 at 01:46 schreef bottehond:

@ Hassnae

Ik heb me wijs laten maken dat vrouwen heel lang na-genieten van voedsel en seks en andere leuke dingen. Klopt dat?

Verders is dat derde ding vanzelfsprekend je sgattige broertje, een stoere vent nu. Am I wrong?

Wat vindt hij van je struggle met de islam en moslims, dat draaiorgelaapje met grote mogelijkheden?

Dat houdt mij dan weer wakker, een enkele keer.

op 06 05 2009 at 03:15 schreef kaaskop:

"Ik heb me wijs laten maken dat vrouwen heel lang na-genieten van voedsel en seks en andere leuke dingen. Klopt dat?"

Geen ervaring met de vrouwtjes platbek-tekkel?

"Verders is dat derde ding vanzelfsprekend je sgattige broertje, een stoere vent nu. Am I wrong?""

Volgens mij wil je wel z’n bitch zijn. Am I wrong?

En je voettekst is ook weer voorspelbaar ; ‘moslims’.

Voor je, je rioolpijpje laat besnuffelen, eerst even bij de dierenarts langs voor een wormkuurtje.

Klef, kef, kef.

op 06 05 2009 at 05:15 schreef Tjerk:

"Tjerk, bedoel je qua formaat richting Johannes van Dam?"

Richting zijn statuur, lijkt me in deze een fraaie, zorgvuldig afgewogen uitdrukking.

Van Dam is een gourmet van formaat, met een klossale kennisomvang over spijzen en bereidingswijzen en een gigantische spanwijdte aan publicaties op dit onderwerp, kortom: ronduit een imposante figuur binnen het wereldje van het culinaire proza.

Hoe flatteus je de vergelijking met Joh. van Dam ervaart, hangt uiteraard maar helemaal af van het aspect waar je gewicht aan hecht.

Ik moest je niet zo plagen, maar de opening die je bood was te verleidelijk.

op 06 05 2009 at 08:15 schreef Peter:

Wat vindt hij van je struggle met de islam en moslims, dat draaiorgelaapje met grote mogelijkheden?

Je zult maar zo totaal geobsedeerd zijn, zeg. Dat is toch zielig? Dat het zelfs in een discussie over eten over de islam moet gaan.

op 06 05 2009 at 08:18 schreef vetklep:

Uit eten… Dat was geweldig, vroeger. Genieten van hoe mooi het op je bord lag. Soms was het bijna te mooi om op te eten. Allerlei verrassingen in je mond. Dat mocht ook wat kosten, want dat soort genoegens zijn niet in geld uit te drukken.
Het was het ideale smeermiddel in een relatie. Je kon je gewoon samen even ontzettend laten verwennen. Soms was het net zo lekker als de beste sex. ik vind het bijna net zo intiem om elkaar aan te kijken terwijl je iets ongelofelijk lekkers proeft.

En toen kwam het rookverbod.

Ik vreet nog liever 4 dagen niks dan me op die manier de tent uit te laten discrimineren.

op 06 05 2009 at 08:30 schreef Tjerk:

"En toen kwam het rookverbod."

Ik rook na het eten graag een sigaar. Sterker nog ik rook elk moment van de dag graag een sigaar. Ik rook zoveel sigaren dat ik regelmatig een metaalachtige smaak in mijn mond heb. Zelfs als ik olifantjes rook van 75,- euro per kist. Ik ben een ketting-sigaren-roker.

Los daarvan is een van de grote geneugten des levens een sigaar na de maaltijd. Er zijn zelfs vrouwen die sigaren roken (niets voor jou trouwens, Hassnae?)

Toch kan ik mij uitstekend voorstellen dat het plezier van een ander aan zijn dis verpest wordt door de walm van mijn rookwaren die daarboven hangt.

Jouw vrijheid eindigt waar die van een ander begint, zo simpel is het. Als een ander er last van heeft – en geloof me, anderen hebben er last van als jij rookt terwijl zij eten – dan heb je je in te schikken. Ga je maar buiten roken, of zoek je een restaurant met een aparte rookruimte op.

Maakt me niet uit hoe je het regelt, zolang een ander er maar geen last van heeft.

Want die vreet wellicht ook nog liever vier dagen niets dan zich op die manier de tent uit te laten roken.

op 06 05 2009 at 08:50 schreef vetklep:

Ik gun anti rokers hun zuurprimensoos van harte.
Waar is mijn horeca?

op 06 05 2009 at 09:00 schreef Tjerk:

In Siberië, egotripper. Enkele reis, zelf betalen.

op 06 05 2009 at 09:50 schreef Paco:

Jullie zijn niet van deze tijd, stelletje ouderwetse schrokkers.
Ga eens naar Jumbo en neem een zak italiaanse roerbak, een biftec, een zak frieten uit de diepvries en een pak roomijs. Voor weinig prima eten.

op 06 05 2009 at 13:19 schreef Frank:

Even dacht ik hé, wat leuk, een topic zonder ruzie, maar nee hoor, sommigen weten het tóch voor elkaar te krijgen.

op 06 05 2009 at 13:21 schreef Peter:

En gelukkig maar, wat zonder ruzie hoeft het voor mij niet.

op 06 05 2009 at 18:37 schreef Laila:

Tjerk,jij had het vast goed kunnen vinden met Monica Lewensky,’s werelds beroemdste sigaar….ehhh ….rookster.

op 06 05 2009 at 18:38 schreef Laila:

Lewinsky uiteraard.

op 06 05 2009 at 19:30 schreef Daan:

Weet je wat het is, ik vind dit allemaal heel gezellig enzo, praten over eten leuk leuk. Maar op een een of andere manier krijg ik een gigantische Fokforum jeuk als mensen hier aardig tegen elkaar doen.

Weet het ook niet.

op 06 05 2009 at 19:36 schreef Peter:

Probeer je lage seksuele driften een beetje te beteugelen, Daan.

op 06 05 2009 at 23:14 schreef rena:

Aaah ja Balraj! Geweldig, goeie muziek draaiden ze ook. Daar at ik toen ik nog in A’dam woonde. Maar ik vond hun oude pandje wel leuker.
Ik ben dus ook dol op indiaas eten, en koken in het algemeen. Dat gaat van Italiaans tot raapsteeltjes stampot (puree maken met WARME melk en roomboter!)
Eten en koken, is bijna beter dan…eh sex én schoenen, oeps wat zeg ik nu?

op 07 05 2009 at 18:56 schreef Ozymandias:

Nuweira, Hassnae, Steven, Loesje, Saira en Frank,

Hartelijk dank voor de vele tips. Ik ben vooral Loesje en Saira erkentelijk voor de kooktips. Ik ga ze zo spoedig mogelijk uitproberen en zal hier rapporteren over de afloop.

op 07 05 2009 at 19:00 schreef Ozymandias:

Dat wordt spannend: de eerste keer dat ik een nieuwe gerecht maak, mislukt het meestal. Laat ik die afleveringen van Anjum Anand, want dan kan ik precies nadoen wat zij doet, zodat er nog hoop is.

Sowieso probeer ik nooit nieuwe gerechten uit als er gasten zijn.

op 07 05 2009 at 19:28 schreef Tjerk:

Monica Lewinsky is ’s werelds beroemdste sigarenbevochtigster.

"Zo is ‘ie extra lekker", zou Clinton daarover hebben opgemerkt.

op 07 05 2009 at 23:37 schreef Jur:

Dit is de doodsteek voor je dieet Has.

op 08 05 2009 at 09:42 schreef hassnae:

Klinkt erger dan het is, Jur. En ik sport heel fanatiek.

Benech, het derde is reizen. Daar word ik ook blij van. Van nog wel meer, hoor.

Tjerk, hmmm, nee ik hou niet van sigaren. Vind ze niet lekker ruiken…

op 08 05 2009 at 11:01 schreef Peter:

Chevalier, bovenstaande stuk gaat over eten. Op Hoeiboei, de website van een doorgedraaide, schuimbekkende fanatica die qua onverdraagzaamheid en weerzinwekkendheid menige moslimextremist naar de kroon steekt, gaat het alleen maar over haten.

Neem eens vakantie van de islam, vriend. Er zijn andere dingen die het leven de moeite waard maken, echt.

op 08 05 2009 at 12:09 schreef Chevalier:

zie Hoeiboei van vanavond

op 08 05 2009 at 23:14 schreef Arjan:

Sagar in Amstelveen is de beste Indiër in de buurt. Niet bepaald sfeervol maar echt authentiek Indiaas eten. Iets prijziger dan de meeste, maar is het dubbel en dwars waard.

Sinds kort een goede tapaszaak gevonden aan het Spui in Amsterdam, tegenover Dante. Dit hoopte ik vorig jaar tegen te komen in Catalonië, maar helaas. In Gerona is het heel goed eten en verblijven, maar de rest is vrij boertig. De restaurants in de kleinere plaatsen zoals Vic en Olot mogen er zeker zijn, maar de tapas is te veel van een olijven uit blik niveau.

op 09 05 2009 at 07:16 schreef Laila:

Arjan,die Tapaszaak zit daar toch al een tijdje of ben ik nu abuis?
Naast de Tijger en de Kantjil?

Voor afhalen ga ik naar de Indo ‘Kokita’ op de Amstelveenseweg ( op de hoogte waar Blauw en le Sucre zitten) en ‘Renzo’s delicatessen’ op de van Baerlestraat voor de mediterranese keuken.
Voor Pizza met italiaanse flavour is Maximo op de Marathonweg het adres.
Het allerlekkerste broodje is in de Staalstraat bij ‘Puccini'( vlakbij het Waterlooplein); de Vegetariano’.
Maar thuis is een broodje pindakaas met Badjak helemaal het einde.

op 09 05 2009 at 07:30 schreef Laila:

Voor de allerlekkerste biologische hamburger ooit was ‘Dolores’ op de Nieuwzijdsvoorburgwal het adres, helaas is zij er mee opgehouden en vervangen door ‘Morningstar’ ook onwijs goede broodjes maar Dolores had dat typische Zuid Amerikaanse sfeertje met Mango shakes.

Al het goede zou gewoon nooit moeten veranderen.
Alhoewel ik met steeds meer smaak bij Morningstar van mijn broodje begin te genieten, kan ik het nog steeds niet nalaten hen te vergelijken met de ex, als bij een nieuwe relatie die het steeds moet afleggen tegen de ex die mij in de steek heeft gelaten.

op 09 05 2009 at 08:24 schreef Arjan:

Laila, inderdaad daar, ik weet niet hoe lang hij er al zit, ik ken hem nog maar kort, maar het eten is er verrukkelijk. Niet te vergelijken met de doorsnee ‘gehaktballetjes in tomatensaus’ zaken.

op 09 05 2009 at 08:58 schreef Laila:

Ik ben zelf niet zo’n grote liefhebber van Tapas, maar eens in de zoveel tijd ga ik met mijn dochtertje (die het heerlijk vind) naar Tapas Feliz aan de Valeriusstraat.
Anders Frenzi tegenover Puccini in de Staalstraat.
Tapas vallen zo heerlijk onder de categorie makkelijk en iets sneller eten.
Eten is heerlijk en nog heerlijker met fijn gezelschap.

Pata Negra in de Utrechtse straat heeft wel dat typische Spaanse chaotische maar ik kom er zelden vandaan met een gevoel dat het eten outstanding is. Als je met een groter gezelschap bent is het wel een leuke stek maar moet zeker tijdig reserveren.
Meestal eindigen wij daar alleen omdat we even tevoren de terassen in de omgeving onveilig hebben gemaakt.

In Buitenveldert (ik weet het blindelings te vinden maar ik weet het adres niet,volgens mij achter de Nobelweg) zit een eetkantine waar je kosjer joods kan eten, als je van de kruidige smaak van tapas houd zal je het daar zeker naar de zin hebben. De ambiance is niet bepaald gezellig te noemen maar het eten is formidabel!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS