Home » Archief » Het ene Vrije Woord is het andere niet


[06.05.2015]

Het ene Vrije Woord is het andere niet

Peter Breedveld

wong13
Ana May Wong

Het Vrije Woord is een verlepte slet die zich op een parkeerplaats nabij knooppunt De Hoek laat onder-cummen door zeven dikke, witte middelbare, rukkende mannen. Zoveel werd eens te meer duidelijk tijdens het Festival van het Vrije Woord, waar de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan naar verluidt hartelijk moest lachen om de nationale pias Hans Teeuwen, die met een Hitler-masker op Hava Nagila Hava zong, een exemplaar van Mein Kampf te voorschijn haalde en zei dat-ie na het lezen van zes bladzijden daarvan zin kreeg om Joden te vergassen. Op hetzelfde festival van het Vrije Woord zei Van der Laan wel in te grijpen als iemand ‘fuck de koning’ zegt, want dat is tegen de wet.

Waarom mag Hans Teeuwen zeggen dat-ie zin heeft om Joden te vergassen? Omdat-ie blank is en islamklasjes volgt bij Hans Jansen1, de lieveling van Domrechts. Elma Drayer was op dat festival en ze hield haar marmeren grafkop stijf dicht. Ik geloof dat de hele fanclub van Ayaan Hirsi Ali aanwezig was, altijd alert op antisemitisme, op het gevaar van de islam voor de Joden, maar ik heb niks meegekregen van enige verontwaardiging over de gaffe van Teeuwen. O, sorry, Witz, want ‘humor stopt de Witz in Auschwitz‘.

Oorlogsverklaring

Mits je blank bent, of dienstbaar aan de blanke meester, en islamofoob bovendien. Alleen dan stopt humor de Witz in Auschwitz, in alle andere gevallen moet je kapot. Nodig dan nog de Deense cartoonist Kurt Westergaard uit en de boodschap is helder, aan de vooravond van de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag: Moslims zijn Untermenschen die je mag, sorry, moet treiteren en vernederen en inwrijven dat wij wel mogen wat zij niet mogen. Als een Marokkaan ‘Fuck de Talmoed’ roept, is-ie een antisemiet, als een blanke middelbare man roept dat-ie zin heeft om Joden te vergassen, is-ie een held van het Vrije Woord. Zo liggen de verhoudingen.

De dwangmatige behoefte van boze blanke mannen om Mohamed-cartoons te tekenen (of dat bij voorkeur door een ander te laten doen), heeft niks te maken met vrijheid van meningsuiting. Het is een uitdaging, een oorlogsverklaring aan de moslims. Neerbuigend wordt alle onschuldige moslims, die niet zouden dromen van geweld tegen een cartoonist, voorgehouden dat het hun probleem is als ze gekwetst zijn. Maar ‘fuck de koning’ mag niet, ‘haatimams’ worden geweerd en de redactie van Charlie Hebdo ontsloeg wel een collega vanwege een ‘antisemitische’ grap. Niks over Joden vergassen hoor, maar over de bekering tot het Judaïsme van de zoon van Sarkozy. En herinnert u zich nog hoe het halve land WOEST werd van een Wilderscartoon? “Ja maar Wilders wordt bedreigd!” Flikker toch op, moslims worden ook bedreigd, maar die zijn vogelvrij.

Moslims ontmenselijken

Niks vrije woord, dus. Moslims treiteren, daar gaat het om. Net als die cartoonwedstrijd van Pamela Geller en Geert Wilders, die eergisteren uitdraaide op een schietpartij met dodelijke afloop voor de daders. Je daagt gekken openlijk uit tot een oorlog, dan valt het te verwachten dat er gekken zijn die de handschoen oppakken. Is dat een bedreiging van het vrije woord? I beg to differ. Toen Salman Rushdie werd bedreigd omdat hij een diepfilosofische roman geschreven had over het verraderlijke drijfzand van het geloof, was het vrije woord in het geding, Charlie Hebdo heeft decennialang alles en iedereen op uitermate grove wijze op de hak genomen, dus ook de moslims (en op een poëtischer en barmhartiger manier dan zelfs de felste verdedigers van Charlie Hebdo zich lijken te realiseren), ook hier is het vrije woord in bloed gesmoord. Maar die extremistische eigenpijperij in De Balie, het radicale gekrijs van Geller en Wilders? Ik kan er alleen maar een eigentijdse variant op Der Stürmer in zien, bedoeld om moslims te ontmenselijken.

Al die mannetjes en vrouwtjes, die de Nederlandse afdeling van PEN verwijten laf te zijn omdat ze zich terugtrok uit dat Festival van de Eigen Grote Muil, hebben zelf niks te vrezen als een moslim uit zijn plaat gaat vanwege Kurt Westergaard. PEN-voorzitter Manon Uphoff heeft evenwel een punt als ze erop wijst dat een aanwezige schrijver uit Bahrein last kan krijgen in zijn thuisland als daar uitkomt dat hij op een feestje was waar ook Westergaard sprak.

Nieuwe vijand

Maar dat interesseert in Nederland bijna niemand een reet. Dat zo’n zandneger gemarteld wordt in de gevangenis, het zou wat. Het gaat om de dikke witte mannen en hun cartoonfetish. Die bedreigde journalisten en schrijvers uit die woestijnlanden dienden toch alleen maar als garnering.

En zo gingen we van deze travestie van het Vrije Woord naar de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag, die in Nederland steeds meer draait om het aanwijzen van een nieuwe vijand, het uitsluiten van De Ander, islamofobie en moslimhaat.

Des te passender dat we morgen, 7 mei, Saih Bin Sakam Dag vieren, de Dag van de Nationale Schaamte.

1. [Geschreven voordat het nieuws van Jansens overlijden mij bereikte]

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 06.05.2015 @ 01:05

[Home]
 

36 Reacties

op 06 05 2015 at 01:35 schreef MNb:

De titel zegt alles wel.

op 06 05 2015 at 02:03 schreef Murat:

Wat een ontzettend goed stuk, Peter.

(En nu is het wachten op WARZAZAT om de commentsectie weer te vervuilen met moslim/Arabieren basherij).

op 06 05 2015 at 05:27 schreef loho:

WARZAAZAT is hassan bahara…

op 06 05 2015 at 07:15 schreef Vasti:

Eerst was er de bedreiging en toen kwam de beveiliging. Niet andersom. Een paar aanslagen / bedreigingen hebben een verwoestende werking op de state of mind van een individu en dus ook op een samenleving. Angst en onderdrukking halen de mens uit zijn/haar balance.
In beide ‘kampen’ worden veel fouten gemaakt. De tong is scherpsnijdend zwaard..

Peter, je bent maar kort in Japan.
Wees daar dan ook. Elk moment.

op 06 05 2015 at 08:03 schreef Maarten:

@Murat
Euh dat is toch gewoon vrijheid van meningsuiting?

@Peter
Ik vond het wel een goeie van Hans Teeuwen. Hij liet zien dat als je voor vrijheid van meningsuiting bent, dat ook hebt te accepteren. En je hebt helemaal gelijk met dit puike artikel.

op 06 05 2015 at 09:46 schreef troebel:

Ben niet zo goed instaat om nuances te debiteren als de hoofdredacteur dezes, en ook ik was niet in de Balie, het volgende waardeerde ik zeer: http://www.parool.nl/parool/nl/30700/OPINIE/article/detail/3999525/2015/05/04/Ook-in-Nederland-leven-wij-niet-in-een-vrij-land.dhtml

op 06 05 2015 at 09:55 schreef Mohammed:

Exact om dit soort statements/duidingen waardeer ik jou enorm. Als geen ander fileer je met feiten en voorbeelden.

ps. heel veel plezier in Japan en geniet van de cuisine.

op 06 05 2015 at 11:11 schreef cRR Kampen:

“zei dat-ie na het lezen van zes bladzijden daarvan zin kreeg om Joden te vergassen.”

Dat is knap. Tweede alinea van het voorwoord:

“Daarbij had ik tevens de gelegenheid, een schets van mijn eigen levensloop te geven, voorzover dit dienstig kan zijn voor het
beter begrijpen van het eerste en het tweede deel, en voorzover dit de vele hatelijke sagen en legenden, welke de Joodse pers om
mijn persoon heeft geweven, tot hun ware proporties terug kan brengen.”

Over Joden gaat het vervolgens bijna zestig pagina’s lang nihil. Op p. 59 (NL pdf) pas: “Het is moeilijk, zo niet onmogelijk voor mij, om vast te stellen, wanneer het woord „Jood” mij voor de eerste keer tot nadenken bracht. Ik herinner mij niet, dat ik in het ouderlijk huis, zolang vader leefde, het woord ooit heb gehoord.”

op 06 05 2015 at 12:17 schreef Nrosa:

Nu wordt er iemand vervolgt vanwege ‘fuck de koning’, ik hoop dat het OM net zo ruim de tijd neemt als bij de vervolging van Wilders…

op 06 05 2015 at 12:29 schreef Egbert:

In de documentaire Aan Tafel (DWDD) gisteren veel aandacht voor hun Charlie Hebdo-uitzending van 7 januari. Helaas niet getoond: Jort Kelder die zegt “De verdediging van de democratie doe je helaas met zeer ondemocratische middelen. Er moet terreur teruggepleegd worden.”

Van der Laan, OM: dit is oproepen tot geweld. Peter’s point proven.

op 06 05 2015 at 13:48 schreef su:

Perfect verwoord Peter, perfect. Ik denk zelfs het een poging is van witte boze mannen en vrouwen om overwicht te krijgen op de “anderen” (zwart, moslim, allochtoon etc). Dat gaan ze dus lekker niet winnen want het motief is nep. Zo simpel is het dus wel.

op 06 05 2015 at 13:48 schreef cRR Kampen:

Die, Nrosa, wordt natuurlijk niet vervolgd om wat hij zei. Hij wordt vervolgd om hoe hij heet.

op 06 05 2015 at 14:15 schreef Benedictus:

Tja, de koning staat nu eenmaal boven de wet. Waarop is dat gebaseerd? Daar wordt, ook door van der Laan, overdreven voorzichtig mee omgegaan. In dat opzicht is Nederland inderdaad overdreven politiek correct. Waarom eigenlijk? Het gaat inderdaad om wie en niet om wat.

op 06 05 2015 at 15:38 schreef Thomas E:

Hij zei ook ‘fuck de koningin’, maar daar hoor je niemand over. Want dat willen de meesten maar wat graag *ghe ghe ghe*

op 06 05 2015 at 15:53 schreef babs:

Kampen, hoe hij heet en waar hij het zei.

Ik mag fuck de koning zeggen, Wilders mag deportatie van tientallen miljoenen moslims bepleiten, Nijman mag een politicus aanvallen op zijn joodse achtergrond. Allemaal geen enkel probleem.

Het wordt al anders als nette blanke mannen tegen ZP zijn of moslims verdedigen, dan zijn het landverraders en worden ze bedreigd, maar de politie komt nog niet aan de deur. Dit is de tussencategorie.

Staatsoptreden komt er als iemand met een rare naam bij een betoging tegen het heilige symbool van ons glorieuze slavernijverleden ‘fuck de koning (..)’ roept.

op 06 05 2015 at 16:59 schreef dewanand:

REF Cit uit tekst PEter B.:
‘Mits je blank bent, of dienstbaar aan de blanke meester, en islamofoob bovendien. Alleen dan stopt humor de Witz in Auschwitz, in…’

Ja, nu snappen Wieroe en ik het beter,

kijk in de jungle van grootgeschapen, lange blanke Mensapen hebben alleen de BLANKE MENSAAPJES dus de absolute vrijheid om luid, dom, haatdragend, anti andere mensaapjes en racistisch te brullen en op hun borst te slaan.

En raad eens hoe dit werkt???

Kijk, brullen is baltsgedrag in de wereld van alle apen, primaten en overige zoogdieren, dus zuiver natuurlijk en de wijfjes vinden de geile, agressieve, luid en woest brullende mannetjes gewoon het lekkerst om anoniem van bil mee te gaan.

Ja, alle vieszwarte koelie aapjes zoals mij denken precies zo, dus natuurlijker kan het niet.

Bedankt Peter B. echt geweldig hoe jij je teksten hier pennehoert, evolutionaire prestatie lever jij hier in onze cyber jungle.nl, jij bent een wit cyber aapje die digitaal bloot met stijve piemel van bit tot bit springt en de bytes lekker ruw, en droog verkracht.

Ga zo door Peter en neuk je pc eens zwanger met je digitale XXL-piemel.

dewa aapje
en Wieroe de Grote en blote Hindoe Nazi kat.

op 06 05 2015 at 20:13 schreef Sasha Berkman:

De politie is bij heel veel anti-zwarte piet manifestaties agressief geweest en zijn ze over de schreef gegaan. Dit is niet de eerste onterechte arrestatie.

De politie loopt uit de hand!

op 06 05 2015 at 20:23 schreef Egbert:

Dus Van der Laan schoot ‘onbedaarlijk in de lach’ toen hij hoorde van de ‘Fuck het Koningshuis’-beledigingen op de anti-Zwarte Piet demonstratie.

Toch gek dat hij niet weet van de connectie: het slavernijverleden uitgebeeld op de Gouden Koets (aangeboden door: Amsterdam).

op 06 05 2015 at 20:47 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Ik ben ook een dikke witte middelbare man die altijd klaarkomt over verlepte sletten niet generaliseren.

op 06 05 2015 at 20:50 schreef Mo:

je eerste 7 woorden van dit artikel says it all. Vrijheid van…ik krijg et niet eens getypt.

Hans T en Appa meer zeg ik en typ ik niet.

gelukkig zijn er nog een Boucq,Charyn en een Paul Auster, anders zou ik zo fokking sjacherijnig worden.

Ik mis je artikelen over strips en comics, Peter.

en oh ja Daredevil is fucking cool.Vincent is da man.

op 06 05 2015 at 22:10 schreef Sasha Berkman:

In a way gaat het om hetzelfde

http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/may/06/were-citizens-not-subjects-we-have-the-right-to-criticize-government-without-fear

op 06 05 2015 at 22:48 schreef Marco Meijer:

Ook zeer passend dat 7 mei, de Dag van de Schaamte, volgt op 6 mei (de Dag van de Kaltstellung)

op 07 05 2015 at 00:59 schreef dewanand:

REF Cit peter breedveld’s tekst:

‘Als een Marokkaan ‘Fuck de Talmoed’ roept, is-ie een antisemiet, als een blanke middelbare man roept dat-ie zin heeft om Joden te vergassen, is-ie een held van het Vrije Woord. Zo liggen de verhoudingen.’

onze reactie in een zin:

Ja dat noemt men in fatsoenlijk nederlands, meten met twee maten. Zuiver opportunistisch denken, handelen, pennehoeren, optellen, en aftrekken.

Jammer dat de duivel ons als zieke, grootgeschapen mensaapjes maakte met een lul maar om mee te lullen ipv twee lullen om met twee maten te pennehoeren in de twee gaatjes van onze wilde apinnetjes.

Gedrag van mannelijke mensapen is gewoon natuurlijk, altijd bronstig en eigenlijk is het opvallend dat alle mannetjes (ook blanken) voor de camera in het openbaar altijd aan het baltsen zijn, om vruchtbare wijfjes te imponeren en uit te nodigen om te paren; dit werkt onbewust altijd door in het gedrag van alle mensaapachtige mannetjes, incl mijzelf.

Als je een mannetje bent, analyseer dan je eigen gedrag van afgelopen week tijdens het kontakt met apinnetjes, direct of indirect dan ontdek je je eigen oversekste mensapen innerlijk direct. Jezelf erop betrappen is toch leuk.

op 07 05 2015 at 10:14 schreef luckybee:

Ik heb julie gewaarschuwd meer als dat kan ik niet.
Ook de Joden heeft onze heer gewaarschuwd, ze lapten zijn waarschuwing echter aan hun voet zolen.
Lukas 10 vers 1-20 de uitzending der 70
1 En na dezen stelde de Heere nog andere zeventig, en zond hen heen voor Zijn aangezicht, twee en twee, in iedere stad en plaats, daar Hij komen zou.

2 Hij zeide dan tot hen: De oogst is wel groot, maar de arbeiders zijn weinige; daarom, bidt den Heere des oogstes, dat Hij arbeiders in Zijn oogst uitstote.

3 Gaat henen; ziet, Ik zend u als lammeren in het midden der wolven.

4 Draagt geen buidel, noch male, noch schoenen; en groet niemand op den weg.

5 En in wat huis gij zult ingaan, zegt eerst: Vrede zij dezen huize!

6 En indien aldaar een zoon des vredes is, zo zal uw vrede op hem rusten; maar indien niet, zo zal uw vrede tot u wederkeren.

7 En blijft in datzelve huis, etende en drinkende, hetgeen van hen voorgezet wordt; want de arbeider is zijn loon waardig; gaat niet over van het ene huis in het andere huis.

8 En in wat stad gij zult ingaan, en zij u ontvangen, eet hetgeen ulieden voorgezet wordt.

9 En geneest de kranken, die daarin zijn, en zegt tot hen: Het Koninkrijk Gods is nabij

op 07 05 2015 at 14:30 schreef Peter:

Hé daar is Luckybee weer! Dat is lang geleden, zeg! En je bent nog gekker dan ik me je herinner.

op 07 05 2015 at 15:14 schreef excellentie zwembad:

Een heel goed artikel in deze context

http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/32051_de_islam_toch_iets_minder_gelijk/

op 07 05 2015 at 15:37 schreef cRR Kampen:

Excellentie – artikel eindigt blij met “Het gaat wel weer over. Gelukkig.”
De vorige keer met een wereldoorlog en een Shoa, die zijn gelukkig over ja (van de Shoa kan je zeggen dat ie geslaagd is, in z’n opzet wel te verstaan, maar haters will hate me anyway :) ).

op 07 05 2015 at 17:31 schreef excellentie zwembad:

cRR Kampen
Ik deel ook dergelijk optimisme niet . Dit zijn levensgevaarlijke ontwikkelingen .

op 08 05 2015 at 16:05 schreef WARZAZAT:

@loho:
WARZAAZAT is hassan bahara…

hahha…Zhe “Moukhbarat” maken overuren zo te zien…Bahara is niet zo gek om voor niks te ‘prikken’….Ik ben Ali B. die aan het ‘spitten’ is!

op 09 05 2015 at 22:17 schreef p.wielaard:

Fuck de Talmoed is een mening. Daaronder vallen ook de grappen van Hans Teeuwen. Het zijn meningen uit twee onverenigbare kampen.
Peter zit na een lange spagaat en voortschrijdend inzicht nu ook in het andere kamp. Het kamp van de vijand wat mij betreft.
Het kamp van de verongelijkte verbeten, gefrustreerde losers. Heeft nog lang geduurd die transitie. Het “fuck de Talmoed” is bewust kwaadaardig. (de spreker haat joden).
Hans Teeuwen is gewoon grappig. Hij haat de joden niet. Soms is het te simpel om te zien.

op 10 05 2015 at 16:27 schreef Herbert:

“Poep, pies, kut, lul”, dat is kort samengevat het oeuvre van Hans Teeuwen.

En dat vind het volk in De Balie heel erg leuk.

op 10 05 2015 at 20:21 schreef p.wielaard:

Kijk, ook een mening. Fantastisch toch ? Of je bent natuurlijk veel te dom en beperkt om Hans Teeuwen te kunnen waarderen. Dat is dan weer mijn mening. Wat leven we toch in een fantastisch land dat we dit allemaal kunnen zeggen zonder dat er geweld dreigt. Nou ja, behalve uit een bepaalde hoek dan, die ik hier natuurlijk niet durf te noemen. Ben niet gek ! He verwarrend allemaal.

op 10 05 2015 at 23:25 schreef Peter:

Nou ja, behalve uit een bepaalde hoek dan, die ik hier natuurlijk niet durf te noemen.

Waarom durf je je nazimakkers niet te noemen, Wielaard? Bang dat ze je moskee in brand steken, of je kinderen doodschieten als ze op zomerkamp zijn?

op 11 05 2015 at 12:42 schreef Egbert:

te dom en beperkt om Hans Teeuwen te kunnen waarderen.

Ik vond het geweldig dat Teeuwen zijn act opende, in zijn oranje overall, met perfecte flamenco zang. Hij liet zien dat hij ook de vergassing van zigeuners erbij betrekt, al maakte hij hier geen punt of grap van. Maar ik zag het verband niet met die Guantanamo-overall.

Toen Teeuwen in 2013 Zomergast was, ging het natuurlijk ook over de moord op Theo van Gogh. Het viel mij op (en tegen) dat hij geen enkele ontwikkeling had doorgemaakt. Blijven steken in wrok of zo. Niks dan “kutmoslims” roepen en een rechtse Engelse simpele islamofoob als voorbeeld nemen. (En he, geldt dat niet ook voor Theod’or Holman?).

op 11 05 2015 at 13:35 schreef p.wielaard:

Touché !De dubbele ironie is knap. (hoef het niet uit te leggen he ?)

op 12 05 2015 at 21:28 schreef Egbert:

Wat nou ironie? Dat ik te dom & beperkt ben om Teeuwen te waarderen wil nog niet zeggen dat jij weet wat ironie is.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS