Home » Archief » Alle meningen evenveel kans


[05.07.2014]

Alle meningen evenveel kans

Peter Breedveld

naakt6

Nederland is bevrijd van de verstikkende politiekcorrecte deken, betoogt Loes Reijmer in Volkskrant-bijlage Vonk. Vroeger mocht je niks zeggen over allochtonen en moslims en multiculturele problemen, werden taboes in stand gehouden met een ‘bijna religieus fanatisme’, maar nu krijgen ‘alle meningen een kans’.

Reijmer steunt vooral op Nausicaa Marbe en op sociologen Herman Vuijsje en Godfried Engbersen voor haar betoog. Marbe beweert dat ‘iedereen aan het debat heeft deelgenomen, ook moslims’. En dat er ‘racismehysterie is’ maar dat Nederland niet racistisch is. Alles is in evenwicht! Iedereen blij!

Nieuwe Hitler

Dit alles moet ik natuurlijk stellig tegenspreken. Er heeft nooit een verstikkender, politiekcorrecter klimaat in Nederland geheerst dan nu en ook: dat politiekcorrecte regime, de ‘Linkse Kerk’ die vroeger geregeerd zou hebben, was niet zo erg als tegenwoordig wordt beweerd.

Zoals ik op Frontaal Naakt al vaak heb laten zien – en in mijn laatste drie, vier stukken nog eens heb samengevat en van nieuw bewijs voorzien – is dat alle meningen helemaal geen kans krijgen, zoals Marbe beweert. Ja, vroeger werd je de oren gewassen als je publiekelijk een pleidooi voor een nieuwe Hitler en een genocide hield om te voorkomen dat dit land ‘naar de klote gaat’ en tegenwoordig wordt er dan in reactie op zo’n pleidooi gezegd dat Links ‘de mensen serieus moet nemen‘.

Ernstige doodsbedreigingen

Maar zeggen dat Nederlandse moslims óók vrijheid van meningsuiting moet worden gegund? Wijzen op het racisme binnen de PVV? Roepen dat Zwarte Piet racistisch is? Dat radicalisering van moslimjongeren ontstaat door discriminatie? Dat kan allemaal niet in Nederland. Dan word je kapot gemaakt, het is het einde van je carrière en je familie en vrienden zijn ook vogelvrij.

Quinsy Gario werd agressief belaagd vanaf het moment dat hij zich uitsprak tegen Zwarte Piet. GeenStijl terroriseerde hem, onder meer door een cameraploeg naar zijn huis te sturen en zijn flatwoning en voordeur te filmen, Elma Drayer maakte hem verdacht, Gario ontvangt nog steeds ernstige doodsbedreigingen. ‘Je bent behalve een neger nog dom en lelijk ook’.

Sunny Bergman, die bezwaar aantekende tegen de Sinterklaasintocht, krijgt nu ook racistische en seksistische bagger over zich heen. ‘Aandachtshoer die graag grootgeschapen negers neukt’. ‘Racismehysterie’ toch, Nausicaa?

Als Gario niet zo’n koppige doordouwer was, als hij had opgegeven – en dat zou niemand hem kwalijk hebben kunnen nemen want de druk is onmenselijk groot – dan hadden we het nu niet eens over Zwarte Piet gehad. Dan hadden we allemaal nog in de illusie geleefd dat iedereen, ook de zwarte kindjes in de Bijlmer, nog gewoon gezellig meedeed.

Stenen door de ruit

Naema Tahir en Andreas Kinneging moesten het eveneens ontgelden vanwege een onwelgevallige mening van Tahir. Ook nu stuurde de Roze Khmer weer een camerateam en publiceerde adresgegevens van het paar, waarop de gebruikelijke doodsbedreigingen volgden. Journalisten gooiden een routebeschrijving naar het huis van Tahir en Kinneging op Twitter, waar werd opgeroepen stenen door de ruiten te gooien en dergelijke. GeenStijl heeft geprobeerd de Wob te misbruiken om inzage te krijgen in Kinnegings functioneringsbeoordelingen door zijn werkgever. Het doel moge duidelijk zijn.

Marco de Baar zei op Twitter dat een populistische, xenofobe blogger een populistische xenofobe blogger was en hij werd geïntimideerd door GeenStijl, Bert Brussens en Yoeri Albrechts The Post Online en zijn werkgever kreeg een regen van klachten over hem, georganiseerd door Bert Brussen, die naam en contactgegevens van de werkgever publiceerde.

En over Hassnae en mijzelf heb ik natuurlijk al vaak en uitgebreid geschreven. Karaktermoord in de media (De Telegraaf Media Groep, Elsevier, Trouw en Het Parool), verdachtmakingen (onder andere door Nausicaa Marbe), beschuldigingen en vele, vele doodsbedreigingen. Vanwege onze fucking mening.

Extremistische mening

Krijgen alle meningen een kans? Laten we het erop houden dat je voor het verkondigen van de ene mening wat vaster in je schoenen moet staan dan voor het verkondigen van de andere mening.

Moslims hebben de afgelopen jaren mee mogen doen aan het debat, zeker. Als ze er een extremistische mening op nahielden (“homo’s moeten worden gestenigd”) want dan kon iedereen zien dat we inderdaad door de islam worden bedreigd, of als ze afvallig waren. Normale moslims worden nog steeds nagenoeg genegeerd en doodgezwegen in de media. Hassnae mocht een paar keer komen opdraven bij Pauw & Witteman, altijd in de rol van schurk: als Jodenhater, Marokkaans racisme-goedprater of anti-abortusgekkie. Heb ik over geschreven.

Alleen nette mensen

Het probleem met Reijmer, Vuijsje en Engbersen is dat ze vooral naar de politieke arena en de gevestigde media kijken, en niet eens heel nauwkeurig. Daar verlopen de zaken meestal wel ordentelijk, komen alleen nette mensen aan bod en laat iedereen elkaar netjes uitpraten.

Maar Wilders steunt op een enorme massa die zich op Twitter roert, en die tegensprekers met veel geweld het zwijgen oplegt. Wie een mening heeft die de PVV’ers niet aanstaat, ziet zijn kansen op de arbeidsmarkt snel tot microscopische dimensies gereduceerd, want zijn naam op Google levert een lawine aan laster op en werk- en opdrachtgevers worden rechtstreeks benaderd met de uitzinnigste aantijgingen. Werkgevers schrikken zich de pleuris van elke mogelijkheid tot negatieve publiciteit, dus het is de werknemer die zo boud was zijn genuanceerde mening op Twitter te gooien, die wordt teruggefloten.

Tegenstander uitgeschakeld.

Twitter-fittie

Vind je daar iets van? Dan zijn er de Eddy Terstalls, Ahmed Marcouchen en de Volkskrant-journalisten die één en ander bagatelliseren als ‘Twitter-fittie‘. Twitter-fittie is de dodelijkste diskwalificatie van allemaal. Je wordt belaagd, bedreigd, je kinderen worden bedreigd, je collega’s worden bedreigd, ontslag dreigt, je wordt beschuldigd van antisemitisme, Elsevier maakt je verdacht, je weet niet meer waar je het zoeken moet. “Twitter-fittie“. Het is maar een Twitter-fittie. Uit wanhoop snijd je je polsen door. Zetten ze ‘Twitter-fittie‘ op je grafsteen. Maar alle meningen krijgen een kans, echt waar.

Heerste er in de jaren zeventig, tachtig en negentig, tot aan de opkomst van Bolkestein en Fortuyn, echt zo’n verstikkende politieke correctheid? Hell no. De Volkskrant publiceerde toen nog geen tendentieuze stukken tegen allochtonen en oproepen tot genocide konden toen helemáál nog niet, maar of dat nou zo erg was? De Telegraaf was toen ook al de grootste krant en daarin had je zo’n columnist, altijd met instemming door mijn vader geciteerd, die bijvoorbeeld over Zuid-Afrika schreef dat Links al over de rooie ging als er een ‘neger van zijn fiets viel’. Dat was in de tijd van de Apartheid, dat werd gereduceerd tot ‘neger die van zijn fiets viel’.

Wim Bosboom

Alle Molukkers in Nederland moesten ze op een rijtje zetten en doodschieten. Krakers moesten ze doodslaan, Tamils terugsturen naar hun eigen land (Tamilstan). “AUTOOTJE PESTE!!” Wim Bosboom had een televisieprogramma dat ‘Dat willen we even kwijt‘ heette en waarin hij als een Archie Bunker, maar dan zonder voor te lachen, tekeer ging tegen Links, allochtonen, steuntrekkers en moderne kunstwerken.

Lieve mensen, er was NIKS dat niet werd benoemd. Alleen liet GroenLinks zich door dat soort malligheden het hoofd nog niet gekmaken. En Hans Teeuwen liet zich ook nog niet met dergelijke ranzigheid in.

Er wás geen politieke correctheid. Er was wellevendheid, en verstand. En medemenselijkheid. Natuurlijk kreeg Wil Schuurman geen bloemetje. Het mens wilde een minister laten ontslaan omdat-ie Joods was! Iedere beschaafde samenleving kotst zo’n figuur uit.

Discriminatie op de arbeidsmarkt

Maar nu? De Rechtse Kerk heeft Nederland in een ijzeren wurggreep. Dankzij de sociale media krijgt Nederland bijna dagelijks te zien hoe erg het gesteld is met discriminatie op de arbeidsmarkt en op de werkvloer, maar je mag het niet zeggen, want dan ben je een negerhoer, of dan moet je maar terug naar je eigen land. Maar alle meningen hebben evenveel kans, hoor!

Ah joh, dat zijn Twitterfitties!

Als alle lezers van Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland, nou maandelijks twee euro zouden storten, zouden de makers van deze website volkomen autonoom zijn! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 05.07.2014 @ 16:26

[Home]
 

31 Reacties

op 05 07 2014 at 19:08 schreef Rob:

Ja, zoiets dus. https://twitter.com/AnalPoetNL/status/485122054786940928 En daarna een hoop gejank over hoe ik andere meningen block. Uh-huh. De tyfus voor het hele zooitje. Ik bern blij dat ik niet meer in die van de ratten krioelende modderdelta woon.

op 06 07 2014 at 01:26 schreef vander f:

Sorry man, alhoewel de boel weldegelijk wat verhard her en der.
je loopt vnml te ouwehoeren over twitter als je mij vraagt.
Ik zit niet op twitter, zoals 90 % van de Nederlanders ook niet.
Het het hele twitter intereseert me geen hol,
gaat nergens over,
kap met dat gezijk,
zal een zegen zijn als je ik je laatste paar entrees zo lees.

op 06 07 2014 at 09:23 schreef Ralph van der Geest:

Ah Nausicaa Marbe, de moreel ontspoorde van het ‘pistool-metafoor’. Zij is één van degenen die het klimaat creëren waarin de Ronald Henninkjes op een dag niet alleen fantaseren over maar zich gelegitimeerd zullen voelen te doen waar ze in hun fantasietjes op klaarkomen.
Een zware verantwoordelijkheid….

op 06 07 2014 at 09:28 schreef Peter:

Ja, vander f, jouw reactie heb ik dus beschreven in de zeventiende alinea: ‘Twitter-fittie’. “Het is maar een Twitter-fittie.”

Als mensen dat nou ook tegen hun werk- en opdrachtgevers konden zeggen als die worden belaagd door de stormtroepen van Bert Brussen, of als Elsevier een feature over ze plaatst, of Elma Drayer een column over ze schrijft, of als je jezelf kon geruststellen terwijl Tom Staal in blackface en met een cameraman voor je deur staat te etteren, terwijl de doodsbedreigingen je mailbox instromen, of als er serieus een hooivorkenbrigade naar je huis dreigt te komen omdat journalisten je adresgegevens publiceren en de weg er naartoe keurig voor ze uitstippelen, dan zou je gelijk hebben.

Nu laat je weer zien wat een ongelofelijke dyslectische onnozelaar je bent. Echt aanstootgevend dom. En harteloos bovendien. Totaal verstoken van empathie.

op 06 07 2014 at 09:55 schreef Ralph van der Geest:

‘Gezeik’ wordt in het land waar pistool-metaforen nou eenmaal wat zwaarder wegen dan goed gefundeerde meningen geschreven met ‘ei’ ofwel korte ‘ei.’

op 06 07 2014 at 09:59 schreef Peter:

Die pistoolmetafoor was ik alweer vergeten. Goed dat je dat inbrengt. Perfecte illustratie van het ‘alle meningen hebben een kans, maar sommige meningen hebben meer kans dan andere’-principe.

op 06 07 2014 at 10:15 schreef Ralph van der Geest:

Dan zal ik er nog eentje in herinnering brengen die ook beslist niet vergeten mag worden gezien de positie van de auteur. En dat is de ‘zie je wel, es gibt ein Marokkaner-Frage, ik heb het altijd al gezegd en ik schreef er al heeeel lang over’ tweet van Kutstaaf Bessems die terwijl hij zijn diarree uitstrooide triomfantelijk stond te dansen op het lijk van een dood geschopte grensrechter. De tweet is van 5 december 2012
http://www.krapuul.nl/overig/blog/148041/en-toen-waren-ze-allemaal-geschokt-en-u-gelooft-het/

op 06 07 2014 at 10:28 schreef Peter:

Rare tweet was dat van Bessems inderdaad. Je hebt veel van dat soort types, dat naar de zin van Domrechts niet hard genoeg op Marokkanen scheldt. Dat vinden ze niet sjiek en bovendien kan de wind elk moment gaan draaien, nietwaar, en dan sta jij opeens aan de verkeerde kant van de streep.

Maar goed, op dat moment zag Bessems blijkbaar ook in dat-ie te soft was geweest, dus ging hij stoer staan pochen dat-ie altijd al Marokkaan-kritisch was geweest, om de schreeuwers op het schoolplein te imponeren.

Caught with his pants down. Dat is het mooie van Twitter, je ziet er de ware aard van veel mensen al snel blootgesteld.

op 06 07 2014 at 10:35 schreef Ralph van der Geest:

Bessems is naast Bennink en Schut het schoolvoorbeeld bij uitstek dat laat zien hoe diep mensen kunnen zinken en wat inderdaad hun ware aard is.

op 06 07 2014 at 10:46 schreef Peter:

Bessems met die twee boeven vergelijken gaat me echt te ver. Zijn ethiek is de mijne niet, maar hij houdt het wel altijd netjes en is wars van ad hominems.

op 06 07 2014 at 10:57 schreef Ralph van der Geest:

Misschien maakt hem dat juist nog wel enger. Maar in ieder geval is dat van die van der f kolder. Je hoeft daarvoor alleen maar even kijken naar de verkiezingsuitslagen: het rechts extremisme is zeker geen marginaal verschijnsel en is mede groot gemaakt door lieden die het wel altijd netjes houden en wars zijn van ad hominems.

op 06 07 2014 at 11:05 schreef Pyt van der Galiën:

@vander f

Dit gaat eigenlijk maar zijdelings over Twitter, lijkt mij. Het gaat vooral over de wijze waarop extreemrechts er in is geslaagd het publieke debat te beïnvloeden. Dat gaat inderdaad zelfs zover dat wat 20 jaar geleden als een extreemrechts standpunt zou zijn gezien, inmiddels mainstream is geworden. Denk aan Asscher’s standpunt over etnisch profileren of Samsom’s opmerkingen over het disciplineren van Marokkaanse jongeren.

Het gaat uiteraard niet alleen over moslims of Marokkanen, maar over iedereen die niet behoort tot “Ons Soort Mensen”. Meer dan wat ook was de culturele revolutie van de jaren ’60 een bevrijding uit een conformistisch keurslijf, een hernieuwde – bijna anarchistische – waardering voor rebels, afwijkend gedrag. Wat we denk ik vooral zien is een poging deviante groepen te disciplineren. Asscher’s voorzetje over etnische profilering is niet uitsluitend een poging kiezers van Wilders te gappen. Het is óók een poging “afwijkende” groepen te disciplineren. En dat laatste streven kan op brede instemming rekenen,van GL en SP tot PVV.

op 06 07 2014 at 12:45 schreef babs:

Pyt,
Dat zie je heel goed, denk ik. Het is precies daarom dat veel nette mensen het gevaar niet zien en die rare naaktlopende, scheldende Breedveld met zijn gemengde relatie als erger zien dan de haatpropagandisten die de meute keer op keer opzetten tegen rare mensen.

Het land van de broers De Witt.

op 06 07 2014 at 13:52 schreef Brenda van der Veer:

Wat we denk ik vooral zien is een poging deviante groepen te disciplineren.

Paul Römer was op 15 oktober 2013 in DWDD met Prem in gesprek over de vraag of zwarte Piet wel of niet racistisch is. Daarin zei Römer het volgende: “Je ziet aan de reactie van Prem dat het buitengewoon emotioneel ligt bij sommige mensen. Die emotie moet je ook serieus nemen want mensen die zich gediscrimineerd voelen, hebben een probleem. Ergens een ervaring in hun leven. Dat los je niet op door zwarte Piet weg te doen.’

Probeert Römer de kijker duidelijk te maken dat het gevoel dat je gediscrimineerd wordt niet betekent dat je ook daadwerkelijk met discriminatie te maken hebt? Zoals je door een ‘ervaring in jouw leven’ bent gaan geloven dat zwarte Piet een uiting van racisme is?

Zo worden ‘deviante groepen’ gedisciplineerd, hun ideeën worden als waanbeelden uitgelegd. Wie demonstreert, is in de war. Klaar.

op 06 07 2014 at 20:42 schreef Pyt van der Galiën:

We zien denk ik niet zozeer een terugkeer van het fascisme, als wel een terugkeer van het conservatisme, al zijn de grenzen tussen fascisme en conservatisme natuurlijk vloeiend. In zijn meest extreme vorm – bijvoorbeeld bij De Dagelijkse Standaard – combineert dit conservatisme het gewetenloze sociaal-darwinisme van de objectivisten met een verstikkende kleinburgerlijke moraal: de SGP meets Ayn Rand.

DDS is natuurlijk marginaal, maar in een minder extreme vorm is deze combinatie momenteel terug te vinden bij vrijwel alle partijen. Gij zult u conformeren is het grote gebod. Het akelige is natuurlijk dat de staat als enige bij machte is dat conformisme ook daadwerkelijk af te dwingen, of het nu gaat om etnisch profileren of om het dwingen van werklozen tot zinloze en vernederende onbetaalde arbeid.

op 06 07 2014 at 20:58 schreef Max Goedblick:

Bizarre gedachtenkronkels in een zieke geest.

Deze hele “gekwetsten hype” zoals Jan Bennink het verweer van zijn slachtoffers typeert, zou volgens hem er uiteindelijk toe leiden dat iedereen hetzelfde zegt en dezelfde mening uit.

hype

Dus wie omwille van zijn mening gebukt gaat onder de leugens, smaad, laster en bedreigingen van internetterroristen als Jan Bennink, die mag zich niet weren omdat hij dan zijn belagers de vrijheid van het spreken ontneemt. Of begrijp ik deze tweet verkeerd?

op 06 07 2014 at 21:58 schreef Peter:

Die Bennink is wel van de subtiele boodschappen.

Als er iemand is die een naziterreur uitoefent om elke hem onwelgevallige mening uit te bannen, dan eenmansgestapo Jan Bennink wel. Hypocriete engnek. Echt één van de weerzinwekkendste figuren die ooit mijn pad heeft gekruist.

op 07 07 2014 at 10:17 schreef Abdel:

Ik verlang terug naar de ietwat gezapige jaren van Paars (1994-2002). Politiek hield zich bezig met banen voor de mensen, Melkert was/is in mijn optiek een genie (hij was niet mediageniek maar we hebben hebben hem op een schandelijke wijze met pek en veren het land uitgejaagd), Borst was druk met de zorg (de wachtlijsten). Het ging ergens over. Rond de zomer van 2001 was een groot deel van het electoraat tevreden. Een paar maanden later sloeg de stemming als een blad aan een boom om. Ik kan me het nog precies voor de geest halen; what the fuck?! Sindsdien is de geest uit de fles en lijkt rechts maar niet uitgejankt te zijn. Politiek en media zijn als verlamd en huilen mee met de wolven. Wie zijn bek open durft te trekken wordt genadeloos neergemaaid. En dan houdt het niet op. Nee de grootste lol wordt beleeft als het slachtoffer hulpeloos op de grond ligt, en om dan na te trappen. Want rechts is heel laf.
Het is een storm waarvan ik dacht dat ie na een poos wel zou zijn uitgeraasd. Maar ik vrees dat het nog een tijd kan duren.
En het gelul dat vroeger niets gezegd kon worden, daar ben ik erg klaar mee.

op 07 07 2014 at 12:02 schreef Brenda van der Veer:

..als wel een terugkeer van het conservatisme

Is Joshua Livestro een liefhebber van de PVV? Ik denk het niet. Livestro en zijn kornuiten bij DDS streven een Nederlandse versie van de Tea Party na. Om dat doel te verwezenlijken proberen zij de aanhang van de PVV aan zich te binden.

op 07 07 2014 at 13:27 schreef Sasha Berkman:

Ik ben blij dat jij dat schorem zo goed in de gaten houdt Peter!

op 07 07 2014 at 19:10 schreef laarmans:

De gevallen journalist en romanschrijver en PVV symphatisant Joost Niemoller met umlaut,schrijft in een recente column op zijn eigen site dat Wilders sterker kan worden als ISIS een aanslag in Nederland pleegt.Ben je dan krank im kopf of niet?

op 07 07 2014 at 19:18 schreef dewanand:

namaste Brenda van der Veer,

Mooie posting van jou, zie dit:
op 06 07 2014 at 13:52 schreef Brenda van der Veer:
‘Die emotie moet je ook serieus nemen want mensen die zich gediscrimineerd voelen, hebben een probleem.’

mbt mijzelf als INDIVIDU, viesbruin, erg androgyn, kort, andersvoelend, kortom paria van paria’s:

ach, overal werd ik toch al weggediscrimineerd soms met fysiek en grof verbaal geweld, sedert mijn harde jeugdjaren in Suriname als kleingeschapen, magere Unterkoelie. Je leert jezelf hartgrondig te haten, je haat je spiegelbeeld en je zwarte schaduw die je mooier vind dan jezelf. En die zelfhaat verteert je ziel en je penisbotjes.

Maar het lijden is bij elk individu, ook dieren hetzelfde geloof ik, lijd ik meer dan een Afrikaanse aidsbaby die maar 14 dagen leeft; children of heaven noemen Afrikaanse vrouwen zulke zwarte babies. Ik was een child of Earth en overleefde die eerste twee weken in de surinaamse slums.

Elk lijdende kind vraagt zichzelf dit af:
Waarom moest ik geboren worden op deze duivelse planeet?
Waarom kon papa niet gewoon een hoer neuken ipv mijn geile kutmoeder die mij 9 maanden later baarde?

dewanand en Wieroe
hindoe fundamentalisten

op 07 07 2014 at 19:46 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Nou dat binden van die PVV aanhang bij DDS lukt uitstekend. Ik zie het zo: Livestro is een tamelijk beschaafd persoon die helaas zaken moet doen met nazi’s. Soort burgemeester in oorlogstijd. Frank en Tim zijn zijn debiele broertjes en Niemoller was te KKK en moest dus vervangen worden door de “redelijke” Schut die alle islamisten met wortel en tak wil uitroeien. Het volgieten van een Palestijnse puber met benzine en hem vervolgens in de fik steken zal daar ook wel onder vallen want ik heb hem er niet over horen klagen.

op 07 07 2014 at 21:20 schreef Haes:

Ik ben het helemaal en hartgrondig met Abdel eens.

op 07 07 2014 at 21:40 schreef Peter:

De gevallen journalist en romanschrijver en PVV symphatisant Joost Niemoller met umlaut,schrijft in een recente column op zijn eigen site dat Wilders sterker kan worden als ISIS een aanslag in Nederland pleegt.Ben je dan krank im kopf of niet?

Mij lijkt het een kloppende analyse.

Livestro is een tamelijk beschaafd persoon

Livestro is schorem, net als Drayer en al dat andere gajes.

op 07 07 2014 at 22:43 schreef bert van de wijn:

Dus:
Isis (wie of wat dat ook moge zijn) pleegt een aanslag in Nederland, dan is een opzet van de PVV?

op 07 07 2014 at 23:44 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Ik heb Livestro persoonlijk nog niet op echte smerige vuiligheid weten te betrappen, behalve dat hij stilzwijgend collaboreert met ranzig geteisem.

op 08 07 2014 at 00:34 schreef Brenda van der Veer:

@dewanand

Hoop maar dat het duidelijk was dat ik daar Paul Römer citeerde. Ik denk niet alleen dat mensen die discrimineren een probleem hebben maar zelf ook een probleem zijn.

Livestro is een tamelijk beschaafd persoon die helaas zaken moet doen met nazi’s.

Livestro is een hopeloze opportunist die geen zieltjes kan winnen door eerlijk te zijn over zijn opvattingen. Wat gaat Livestro zijn lezers, die soms met weemoed aan vadertje Drees terugdenken, dan vertellen, dat hij het OK vindt dat zij minimaal vijfduizend euro per jaar voor een zorgverzekering moeten gaan betalen? Of dat zijn lezers maar moeten gaan bidden om genezing van hun zieke kinderen als een medische behandeling voor hen onbetaalbaar is? Daarmee wint hij geen zieltjes. Vandaar zijn valse sympathie met de PVVers.

op 08 07 2014 at 07:50 schreef Nrosa:

Nee, Bert het lijkt er alleen wel op dat Joost Niemuller het hóópt, dat het wel goed zou uitkomen voor Wilders, dát dus.

op 08 07 2014 at 12:21 schreef Thomas E:

Natuurlijk is Zwarte Piet in de wortel racistisch. Simpelweg omdat hij de dommige knecht van de witte baas moet spelen. Maar NIET omdat daar een slavernijverleden aan ten grondslag ligt. Geen Gario die daar iets van meegemaakt heeft. Kom op zeg, dan kan ik de Spanjaarden wel verwijten dat zij m’n verre voorvader 80 jaar afgebeuld hebben. We moeten het puur in het hier en nu bekijken. Niemand is minder vanwege het enkele gegeven dat hij een andere huidskleur heeft. Of hij nu zwart, bruin, rood, geel of wit is.

op 08 07 2014 at 18:31 schreef dewanand:

namaste Brenda van der Veer,

jazeker heb je gelijk.
Juist doordat ik overal discriminatie meemaakte door hindoes, negers, blanken, moslims, familie, ouders, mixen enz beschik ik nu over veel empirische data, opgeslagen in mijn bruine hersencellen.

Door de abstractie van het discriminatieproces kan ik nu de zaak beter herleiden tot een specifieke kernoorzaak en jij krijgt gelijk, vanwege deze functie:

F(discriminatie)(t) = functie (interne problemen van degene die discrimineert, externe subject die hsij discrimineert, interne geloofsdata, informatie, omgeving, enz)

En de interne psychologische problemen van het discriminerende individu zelf kunnen erg diep geworteld zijn, meestal is het seksueel of seksistisch van aard, en eigen seksuele trauma’s (onvolwaardige heteroman zijn, of kansloze, lagere heteroman) die alles frustreren en diepe pijn en verdriet genereren, wroeging, zelfhaat, complexen, enz.

En het proces is rasonafhankelijk dus ook een neger, hindoestaan, moslim, ed kan een vuile rassenhater zijn.

Discrimatoir onderscheid maken is zuiver intelligent gedrag dus natuurlijk en biologisch gezien vaak voordeliger voor de eigen roedel of stam.

dewanand en Wieroe

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS