Home » Archief » Als de minister de wet overtreedt, pas je natuurlijk die wet aan


[04.09.2020]

Als de minister de wet overtreedt, pas je natuurlijk die wet aan

Peter Breedveld


Cartoon: Maarten Wolterink

De wet is er overal eerst en vooral om de bestaande hiërarchie te beschermen, zei Herbert Marcuse en het gedoe met Ferd Grapperhaus is er een duizelingwekkend surrealistische illustratie van. Een minister van Justitie die zijn eigen wet overtreedt, erover liegt, die niet hoeft af te treden, er ook niet over piekert af te treden, waarna het parlement die wet wil aanpassen, zodat de minister met terugwerkende kracht die wet niet heeft overtreden.

Er zijn mensen die dit klassejustitie noemen, maar klassejustitie is dat de wet geldt voor de sloebers en niet voor de elite. Hier wordt de wet aangepast omdat die de elite niet goed uitkomt. Hebben we dit ooit eerder gezien? Ik kan niks verzinnen.

Juristen hebben er maandenlang op gehamerd dat de coronaregels te draconisch waren, dat het absurd is dat mensen een strafblad krijgen omdat ze te dicht bij elkaar op een bankje in het park zaten, dat de politie gewoon huizen binnenstormde om mensen te betrappen op het overtreden van de anderhalvemeterregel. Half Nederland ging apeshit toen duizenden mensen, keurig met een mondkapje op, keurig afstand houdend, op de Dam tegen racisme demonstreerden, maar nu lees je overal hoe schrijnend het is dat Grapperhaus gestraft wordt voor een omhelzing.

Gewoon een aso

Alsof het niet Grapperhaus zelf is die zei dat je een stel aso’s bent als je nu gaat feesten. Alsof zijn omhelzing geen fluim is in het gezicht van de mensen die zich zoveel ontzegd hebben, het afgelopen halfjaar. Maandenlang hebben mensen hun ouders en grootouders niet durven omhelzen, niet eens met ze in dezelfde ruimte durven verkeren omdat ze dan dood zouden gaan, Grapperhaus legt doodleuk zijn arm om zijn schoonmoeder heen, die minstens 80 moet zijn. Hoezo is dat geen moordaanslag? Ter gelegenheid van het Offerfeest waarschuwde hij nog speciaal de moslims, want we kennen de moslims, nietwaar, anarchistische rakkers zijn het: “Denk erom, anderhalve meter in acht houden!”

Maar nu stelt het opeens niks voor, een omhelzing, is het zelfs schrijnend dat een minister door het stof moet vanwege zo’n blijk van affectie. Krijgen zelfs zijn grootste critici het te kwaad omdat hij “emotioneel wordt” tijdens het debat over zijn wangedrag.

Aso. Ik zeg het maar gewoon: aso.

 

 

Kruiperig volk

Hij loog er ook over. Hij zei dat hij zijn gasten tot vermoeiens toe had gemaand afstand te houden, toen kwam de fotograaf met het bewijs dat hij loog, dat hij zelf de regels aan zijn laars lapte, en toen werd iedereen kwaad op de fotograaf. Was het opeens niet netjes om van een afstandje mensen te fotograferen die coronabrandhaardje aan het spelen waren. Na een lente en een zomer waarin de media ons overvoerden met foto’s van winkelende aso’s en samenklonteraars op het strand. Waarop iedere brave burger zich geroepen voelde zijn partyende buren te schandpalen.

Want het discours was dat de Zuid-Koreanen zo gehoorzaam en collectivistisch waren, de werkelijkheid is dat er geen volgzamer, kruiperiger volk bestaat dan de Nederlanders, die “regels-zijn-regels”-fetisjisten. Maar kom niet aan de baas, want dan moet ie braken.

Gruwelijke dood

En dit is nog het schokkendst aan alles: dat het parlement wil dat nu de coronaregels worden versoepeld, omdat een minister zich er niet aan kan houden. Het is het volk zelf dat democratisch besluit een travestie te maken van de rechtsstaat. Dat zichzelf beschouwt als horigen die bestaan om het hun heer naar de zin te maken. Alsof het coronavirus vanzelf is weggegaan, alsof ons niet steeds werd verteld dat die regels dienden om ons te beschermen. De coronawet, die ons moet behoeden voor een gruwelijke dood aan een beademingsmachine, is er nu vooral om een eerloze machthebber gezichtsverlies te besparen.

Hoe verbijsterend is dat?

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 04.09.2020 @ 09:17

[Home]
 

1 Reactie

op 04 09 2020 at 09:18 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS