Home » Archief » Typisch Nederlands weer om Wilders te veroordelen wegens belediging


[05.09.2020]

Typisch Nederlands weer om Wilders te veroordelen wegens belediging

Peter Breedveld

Ik meende dat belediging, behalve in Nederland, alleen strafbaar was in landen als Turkije en Thailand. Dat had mijn advocaat gezegd in zijn pleidooi tijdens de rechtszaak die het OM vorig jaar tegen mij had aangespannen wegens belediging van de racistische troll Hans Konings. Ik dacht, die advocaat zal het wel weten. Maar ik heb het toch maar even opgezocht en belediging is inderdaad in meer vrije landen strafbaar, waaronder Duitsland, België en Spanje. Ik Zihni zwetst dus uit zijn nek.

Desalniettemin vind ik het weer typisch Nederlands dat Wilders, die een groep aanhangers zorgvuldig had laten instrueren “Minder! Minder! Minder!” te roepen op de vraag of ze meer of minder Marokkanen wilden, gisteren is vrijgesproken van aanzetten tot haat en aanzetten tot discriminatie, maar wel is veroordeeld voor belediging. Er lijken me geen betere voorbeelden beschikbaar van aanzetten tot haat dan als je je aanhangers nauwgezet instrueert te schreeuwen dat ze minder Marokkanen willen. Ik bedoel, het is nog maar afwachten of de mensen Marokkanen gaan haten als je ze jarenlang inpepert dat ze de schuld zijn van alles wat er mis is in Nederland, van berovingen en verkrachtingen tot antisemitisme en homohaat.

Destructieve invloed

Wilders straffen voor belediging is zo onbevredigend, alsof je Al Capone pakt op belastingontduiking. Bovendien hoort het bij de rubberentegelsamenleving waar we hard naar op weg zijn, waarin niemand zich mag bezeren en iedereen een jankebalk is. Belediging, kom op zeg. Leer incasseren, kweek wat eelt, download een gevoel voor humor, ontwikkel wat gevoel voor relativering. Sneeuwvlok, softie, watje, jankerd, zijden sok, huilmuil, suikerbeestje, meisje.

Dus nee, ik ben hier helemaal niet blij mee. Wilders heeft het afgelopen decennium een destructieve invloed gehad op de samenleving, waarin het normaal geworden is te spreken over moslims en etnische minderheden op een manier die niet heel veel verschilt van die waarop in de jaren dertig over Joden werd gesproken, en soms zelfs met gebruikmaking van de racistische terminologie in die tijd. Hij is een inspiratiebron voor Anders Breivik en heeft de weg vrijgemaakt voor dingen die 15 jaar geleden absoluut ondenkbaar waren, zoals een Marokkanendebat in de Tweede Kamer en een bijeenkomst in de Balie waarin intellectuelen ideeën uitwisselden voor het moslimvrij maken van de samenleving. Voor dit alles wordt hij niet aangepakt.

Brave borsten

Allerlei brave borsten verdedigen dit door te prevelen dat “beledigen een teken van zwakte” is en zo. “Daar gaat nooit een debat van komen”, beweert er één. Nu kun je veel van dat “Minder, Minder, Minder” zeggen, maar er is plenty over gedebatteerd, als ook over W.F. Hermans’ ‘Ik Heb Altijd Gelijk‘ (‘De katholieken! Dat is het meest schunnige, belazerde, onderkruiperige, besodemieterde deel van ons volk!’) en de cartoons van Bernard Willem Holtrop. Beledigen is geen zwakte maar vaak een kwestie van de vinger op de zere plek. Wat Wilders heeft gedaan is erg omdat hij er een bevolkingsgroep mee in gevaar brengt, niet omdat er Marokkanen door zijn gekwetst. Zwarte Piet moet weg omdat het racisme is, niet omdat Anousha Nzume ervan moet huilen.

En ik moet Wierd Duk gelijk geven als hij erop wijst dat het hypocriet is om Wilders te vervolgen voor hetzelfde vergrijp waar Diederik Samsom en Hans Spekman zich schuldig aan hebben gemaakt, maar waartegen blijkbaar niemand aangifte heeft gedaan. Natuurlijk moet Duk zijn snavel houden, want zelf doet ie aangifte tegen iedereen die hem tegenspreekt en hij vond het ook terecht dat ik werd vervolgd voor belediging (maar ik mag het, want mijn beledigingen dienen een publiek belang, hep de rechter gezeg).

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 05.09.2020 @ 11:50

[Home]
 

1 Reactie

op 05 09 2020 at 11:50 schreef Peter:

Huilie doen? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS