Home » Archief » Bidden voor Christine Blasey Ford


[29.09.2018]

Bidden voor Christine Blasey Ford

Peter Breedveld


Mata Hari

Ongeveer dezelfde groep die geen enkel bewijs nodig heeft om Syrische vluchtelingen aan te wijzen als massaverkrachters, zie je nu balken over de beschadigde reputatie van Brett Kavanaugh, die net zou worden geïnstalleerd als rechter bij het Amerikaanse hooggerechtshof, toen hij opeens door drie vrouwen werd beschuldigd van zeer ernstig seksueel geweld.

Het is hun woord tegen het zijne, hoor je ze zeggen. Er is geen enkel bewijs dat hij Christine Blasey Ford 35 jaar geleden geprobeerd heeft te verkrachten. Ayaan Hirsi Ali, die altijd zegt dat het haar in haar strijd tegen de islam te doen is om vrouwenrechten, vindt dat Kavanaugh onverwijld geïnstalleerd moet worden.

Pijnlijk, want zelfs als Kavanaugh Ford niet heeft aangerand (en ik geloof Ford), onschuldig is hij zeker niet. Kavanaugh belichaamt het giftige machismo dat vrouwen altijd en overal dwingt constant voorzorgsmaatregelen te nemen om geen slachtoffer te worden van seksueel geweld. Hij slut-shamed, samen met zijn vrienden, een zekere Renate in het jaarboek van zijn Rooms-katholieke middelbare school en heeft zich tijdens zijn school- en studententijd als een seksueel roofdier gedragen, blijkt uit verschillende getuigenissen. Een voormalige medestudente beschuldigt hem er zelfs van zijn piemel aan haar te hebben opgedrongen. Als rechter stond hij erop alleen mooie vrouwelijke collega’s als medewerker aan te nemen.

Agressief seksisme

Zijn vriend, de conservatieve Rooms-katholiek Mark Judge, volgens Ford medeplichtig aan haar aanranding door Kavanaugh, propageert tot op de dag van vandaag een vrouwvijandig wereldbeeld dat je de adem beneemt. Judge beschrijft in zijn boek God and Man at Georgetown Prep precies de cultuur van alcoholmisbruik en agressief, gewelddadig seksisme die volgens Ford heerste op de katholieke school waar hij en Kavanaugh studeerden, maar die nu door zowel Judge als Kavanaugh amechtig wordt ontkend.

Terwijl Ford haar waardigheid behield tijdens het verhoor door de senaatscommissie, barstte Kavanaugh zelfs in huilen uit tijdens een emotionele tirade die droop van de zelfgenoegzaamheid. Was dit andersom geweest, had Ford zich maar een seconde laten gaan en en had Kavanaugh zich in weten te houden, dan zou dit door Domrechts Zonder enige twijfel zijn uitgebuit in haar nadeel. Nu is er begrip voor Kavanaugh, want wie bewaart zijn kalmte als zijn reputatie en carrière worden vernietigd in dienst van de komende mid-term verkiezingen?

Verwarde vrouw

Kavanaugh werd vals en aanmatigend toen hij begon over zijn tien-jarige dochter, die voordat ze haar gebedje opzei, voorstelde om voor Ford te bidden. “We hebben niets tegen Ford”, aldus Kavanaugh. Ongetwijfeld is die dochter van tevoren verteld dat haar papa werd beschuldigd door een vrouw die zeer in de war is maar dat papa zich er met de hulp van God wel doorheen zal slaan. “Laten we dan bidden voor die arme vrouw”.

Die arrogantie van een man die wéét dat hij toch wel zal worden geïnstalleerd want kijk, dit is de commissie die straks zal beslissen of Kavanaugh schuldig is of niet. Oude patriarchen die niet eens de schijn proberen op te houden dat ze Ford en al die andere vrouwen serieus nemen, democratische vrouwen, republikeinen, vrouwen uit alle lagen van de bevolking, miljoenen vrouwen, misschien wel tientallen miljoenen vrouwen die dit volgen en die, kijk op de sociale media, geconfronteerd worden met hun eigen trauma’s.

De mannen lachen wat met elkaar en laten er geen enkel misverstand over bestaan: Kavanaugh wordt straks benoemd. Er zit immers een president in het Witte HUis die tien keer zo erge dingen heeft gedaan.

Giftig machismo

Was ik Kavanaugh geweest en overtuigd dat ik niet degene was geweest die Ford heeft aangerand, dan had ik in mijn getuigenis schuld bekend. Schuld omdat ik heb geholpen de dictatuur van het giftige machismo in stand te houden. Ik zou hebben gezegd dat ik me aantrok wat Ford doormaakt en dat ik wil bijdragen aan een betere wereld waarin vrouwen veilig zijn.

Maar Kavanaugh zette zichzelf met dat ene zinnetje over zijn tienjarige dochter neer als rechtschapen christen, geplaagd door een misleide vrouw die evenwel op zijn vergeving kan rekenen. “Heer vergeef het haar, zij weet niet wat zij doet.”

En zijn aanhang vreet het. Ik denk dat die emotionele speech zorgvuldig is voorbereid en gerepeteerd. De moties vanwege het Grote Onrecht dat je wordt aangedaan en dan die christelijke rechtschapenheid in de vorm van die dochter, een seksegenoot van Ford, de engel die Kavanaugh aanspoort barmhartig te zijn. “Zoveel wijsheid in een tienjarige”, zegt hij. Zo gewiekst, een Zwitsers uurwerk, die speech. Ik denk dat zelfs de woedende reacties er op van de libs and feminists zijn ingecalculeerd.

Vrouwelijke krachten

Die beschrijving van de rij wachtende jongens voor een kamer waarin een vrouw ligt, gedrogeerd en in bedwang gehouden, het lijkt wel een ritueel. Ik moest denken aan From Hell van Alan Moore. Een fictief werk en nog een strip ook, of een graphic novel, zoals serieuze mensen het wensen te noemen, maar met een onverbiddelijke Waarheid ten aanzien van de patriarchie.

In het boek krijgt sir William Gull van de Britse koningin Victoria de opdracht een groep hoeren te vermoorden omdat ze het koningshuis proberen te chanteren. Voor hij aan de uitvoering van zijn opdracht begint, waarbij de hoeren niet alleen worden vermoord maar ook afschuwelijk verminkt, rijdt hij per koets door nachtelijk Londen, langs alle monumenten ter ere van het patriarchaat: de obeliskvormige toren van Hawksmoors Christ’s Church, Cleopatra’s Needle, fallussymbolen die verwijzen naar de mannelijke zonnegod. ‘Tis in the war of Sun and Moon that man steals woman’s power’ zegt Gull. Hij ziet het afslachten van de vijf vrouwen als een bloedoffer ter bestendiging van het patriarchaat, om de vrouwelijke krachten te beteugelen.

‘Our great symbolic magic chaining womankind must often be reinforced, carved deeper yet in history’s flesh, enduring till the Earths demise’, aldus Gull.

Apocalyptische ondergang

Pompeus geraaskal, maar het is precies wat geweld tegen vrouwen is, een ritueel om ze eronder te houden, ze eraan te herinneren wie er de baas is.

Alleen daarom al moet Kavanaugh geïnstalleerd worden. Maar je ziet gewoon een wereldwijde opstand groeien. Ik denk niet dat het patriarchaat nog een heel lang leven beschoren is. Ik denk dat het einde nadert, en dat het zal komen met krakend geweld. Dit wordt een apocalyptische ondergang, and I’m gonna love it.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 29.09.2018 @ 13:42

[Home]
 

1 Reactie

op 29 09 2018 at 14:00 schreef Peter:

Commentaar? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS