Home » Archief » Blanke top


[22.06.2015]

Blanke top

Peter Breedveld

tumblr_n2xedm5IhA1rrt383o4_500

Die conservatieve Amerikanen blijken dan toch weer vooruitstrevender te zijn dan de progressiefste media in Nederland. De massamoord op negen zwarte kerkgangers in Charleston door Martin Bosma’s geestesverwant Dylann Storm Roof wordt daar gewoon genoemd wat het is: een terroristische terreurdaad door een blanke racist.

This is a terrorist attack“, zei Jon Stewart in The Daily Show. ‘Even if he acted by himself, he was not alone‘, schrijft The New Yorker, die Roofs terreurdaad in de bredere context van 150 jaar homegrown, racistisch terrorisme tegen zwarte Amerikanen zet. ‘Roof will be dismissed as a deranged loner, connected to nothing broader. This is untrue.

En in Nederland? ‘Als ‘white supremacy’ een ideologie is, dan is de aanslag op een zwarte kerk wel degelijk een terreurdaad’, schrijft Vrij Nederland een halve dag nadat het in een stukje bijdehand zat te doen over de legitieme klacht dat de media consequent verschil maken tussen blanke verwarde mannen en zwarte terroristen.

Witte racisten

Als white supremacy een ideologie is. Dat lijkt voor Vrij Nederland nog helemaal geen uitgemaakte zaak. Het is kennelijk onmogelijk voor Vrij Nederland om te erkennen dat er zoiets bestaat als racistisch terrorisme, geïnspireerd door een wijdverbreidde, minstens honderdvijftig jaar oude ideologie. Het zou ook gezichtsverlies betekenen voor de redactie, die haar geld heeft gezet op de islam als grootste bedreiging van alles wat de moeite waard is.

En Vrij Nederland is niet de enige. Vrijwel alle redacties en de hele politiek in Den Haag zitten hevig in de ontkenningsfase. Zelfs na één van de ergste terreurdaden die Europa sinds de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt, de massamoord op bijna tachtig kinderen door een islamofoob die zijn inspiratie rechtstreeks uit de toespraken van Geert Wilders haalde, het toenemende geweld tegen moslims, de blootlegging van een neonazistisch terreurnetwerk die nadrukkelijk van de voorpagina’s wordt weggehouden, wil Nederland er niet aan dat we bedreigd worden door witte racisten en niet door zwartharige moslims.

Islamofoob terrorisme

De enige politicus die heeft geprobeerd aandacht te krijgen voor het gevaar van blank suprematisch terrorisme, Tofik Dibi, is vrij snel daarna kaltgestellt en uit de Tweede Kamer gewerkt. Door zijn eigen progressieve GroenLinks, nota bene. “Bek houden, Tofik”, klonk het op het Binnenhof als uit één mond, “er is hier helemaal geen voedingsbodem voor islamofoob terrorisme.” En pas onlangs nog mopperde de hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer, Xandra Schutte, dat het gezeur over Breivik maar eens moest ophouden, want dat is een gepasseerd station.

Daags na Breiviks massamoord werd het in Nederland uitdrukkelijk verboden enig verband te leggen met Wilders, terwijl die door Breivik zo’n beetje als Heiland werd gezien. Mocht je het niet over hebben, want dat was ‘vingerwijzen‘. (Merk op dat de kop van het artikel waarnaar ik heb gelinkt, spreekt van een ‘Noors drama’. Tachtig kinderen afgemaakt door een witte islamofoob: ‘drama’).

Vrouwen verkrachten

Hoe anders is dat in de Amerikaanse media, die meteen na de slachtpartij in Charleston Roofs banden met de Amerikaanse witte suprematische beweging in kaart brengen.

Er wordt door de Amerikanen niet moeilijk over gedaan: Roof staat in een lange traditie van racisten die geloven dat de zwarten het ‘gaan overnemen’ en dat ze ‘onze vrouwen verkrachten’ en die zich bereid tonen bloedbaden aan te richten om zulks te voorkomen. Voorbeeldje: Tulsa, 1921: driehonderd zwarte doden. In de vergetelheid geraakt want tja, black lives don’t really matter.

Overigens zijn het in Amerika outsiders, die ijlen over zwarten die de macht overnemen en blanke vrouwen verkrachten. Het zijn types waar een fatsoenlijke Amerikaanse politicus in elk geval niet in het openbaar mee wil worden gezien. Hier in Nederland maakt dergelijke haatpraat gewoon deel uit van het algemene discours. GeenStijl wordt door Vrij Nederland bejubeld als dwarse, verfrissende en grappige vernieuwer van de journalistiek en de vrouw die ons de trouvaille ‘dobbernegers‘ schonk en pleitte voor het strippen van moslims van hun grondrechten, wordt regelmatig in televisieprogramma’s opgevoerd als islamdeskundige.

Apartheid voor moslims

Kijk, hier tekent een Vrij Nederland-journalist in het Nieuw Israëlietisch Weekblad een pleidooi op uit de mond van PVV’er Gidi Markuszower voor een ‘apart juridisch kader’ voor moslims. Apartheid dus voor moslims. Ding Dong. ‘De aanval is de beste verdediging’ staat er boven de islamofobe rant van Markuszower.

PVV-adjudant Martin Bosma, net als Roof bevangen door een nostalgisch verlangen naar de dagen dat de witte man het nog voor het zeggen had in Zuid-Afrika en Rhodesië, heeft net een boek uit waarin hij net als Roof waarschuwt dat de zwarten de boel gaan overnemen, en de linkse emeritus hoogleraar Meindert Fennema wil Bosma graag helpen op dat boek te promoveren!

Zwart gespuis

Dat is links in Nederland. Vol schuldgevoel over het antiracisme van de jaren zeventig en tachtig, nu bereid ‘verantwoordelijkheid te nemen’ en de blanke top der duinen te verdedigen tegen zwart gespuis dat de boel komt overnemen en onze roomblanke dochters verkracht.

En gelukkig, in Oostenrijk heeft een man een slachting aangericht onder voetgangers op straat, en het is iemand met een Bosnische achtergrond. Bosnische achtergrond = vuile kutmoslim. WAAROM ZIE IK NOU NOOIT MOSLIMS DIE AFSTAND NEMEN?!!!

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 22.06.2015 @ 07:42

[Home]
 

51 Reacties

op 22 06 2015 at 09:02 schreef Pyt van der Galiën:

De defensieve houding van gevestigd links – dat ik altijd liever ‘laflinks’ noem – is inderdaad opmerkelijk. Volgens mij heeft het vooral te maken met de aanslag op Fortuyn. De moord op Fortuyn legitimeerde als het ware achteraf zijn standpunten. Dat is natuurlijk onzin, maar zó werd het ervaren. Rechts heeft dat optimaal uitgebuit. Inmiddels zijn bijna alle Nederlandse politieke partijen “fortuynistisch” en staat Wilders daar zelfs ver rechts van.

Er is zeker ook verschil met de buurlanden. Dat viel me vooral afgelopen winter op, tijdens de hoogtijdagen van Pegida. De Duitse pers had er geen enkele moeite mee Pegida af te schilderen als een racistisch en zelfs fascistisch verschijnsel. En dan heb ik het niet over linkse media, maar over o.a. het zwaar conservatieve Bild Zeitung. De Nederlandse pers – inclusief de laflinkse – liep daarentegen over van begrip voor de door de straten marcherende neofascistische horden. Met als absoluut dieptepunt de propaganda vóór Pegida door Jeroen Wollaerts van de NOS.

op 22 06 2015 at 09:06 schreef Haes:

In het stuk over dat promoveren van Bosma bij Fennema, lees ik:
“Fennema was onder meer lid van de Communistische Partij Nederland. Daarover zegt hij: ‘Dat was toch een vereniging van massamoordenaars en ik was er lid van. Je kunt zeggen dat deze memoires een afrekening zijn met dat verleden want ik was toch lid van een stalinistische partij.'”

Dus kiest hij er nu voor, bij wijze van compensatie, ruimte te geven aan de andere extreme kant, die van de Nazi’s?

Ik mag hopen dat hij geen commissie kan samenstellen die bereid is Bosma een fiat te geven. Wat een diskwalificatie van het instituut promoveren als dat broddelwerk het predikaat ‘proefschrift’ krijgt.

op 22 06 2015 at 09:34 schreef Esther G.:

Wow, zo’n Max van Weezel die in het NIW zonder enige tegenspraak braaf een roep om een status aparte voor moslims noteert.

op 22 06 2015 at 09:37 schreef Dennis:

@Pyt

De volkswoede na afloop heeft meer indruk gemaakt op ‘gevestigd links’dan de aanslag zelf. De verkrampte houding hoort daar ook bij. Als ze meer contact zouden hebben met de samenleving dan hadden ze gezien dat de mensen allang weer met andere zaken bezig zijn.

Er wordt alleen gestemd op Wilders uit een soort rebellie. Wilders staat nergens voor. Wilders is hooguit een middel om de gutmensch wat te pesten. Het is een klassenstrijd tussen de ‘machtigen en machtelozen’.

Het mediaverhaal is voor mij persoonlijk geen issue. Wie wil kan in de krant het verhaal naar keuze lezen. Ieder landelijke blad heeft zijn eigen frame en voor neutrale berichtgeving zijn er altijd nog kranten als Het Brabants Dagblad, Tubantia en soortgenoten.

op 22 06 2015 at 09:46 schreef MNb:

Ook de VSA kennen hun rabiaat rechtse media. Fox News geeft breeduit de ruimte aan figuren die de aanslag van Roof aan alles wijten behalve racisme. Vervolging van christenen is behoorlijk populair. Inderdaad, in Nld. is er geen enkele media die schrijft waar het op staat en in de VSA kost het geen enkele moeite die te vinden.

op 22 06 2015 at 10:11 schreef John de Beer:

Dat Max van Weezel in het NIW meneer Markuszower zijn (bedenkelijke) visie laat uitventen, is een journalistieke keuze die ik wel kan waarderen. Twintig jaar geleden zou Van Weezel na iedere alinea verontwaardigd vermeld hebben dat zijn geïnterviewde niet deugt, maar dit is wel zo verfrissend want we zijn natuurlijk niet allemáál achterljk. Ga dus niet de boodschapper onthoofden, maar weet je geïnformeerd over de denkbeelden van een nieuw lid van de volksvertegenwoordiging en doe er je voordeel mee.

op 22 06 2015 at 10:55 schreef babs:

Ja MNb, maar zelfs uitgesproken rechtse politici als Jeb Bush en Mitt Romney willen de zuidelijke confederation flag in het museum, bijvoorbeeld.

Rutte doet niks tegen de goed vergelijkbare NSB vlag waar Bosma graag mee zwaait.

Ik stoor me vooral aan media die de racistische aanslag neerzetten als iets typisch Amerikaans dat niks met Europe van doen heeft. Dit terwijl Europa een goed vergelijkbare traditie heeft. Breivik past erin, al koos hij andere slachtoffers. De NSU moorden zijn zelfs aanslagen in georganiseerd verband.
https://nl.wikipedia.org/wiki/NSU-moorden

Racistisch staatsgeweld is dagelijkse praktijk in alle Noord-Europese landen. Van nekschot voor wegrennende ongewapende zwartharige tot honderden lijken in de Seine.
https://en.wikipedia.org/wiki/Paris_massacre_of_1961

Er vallen in Europa minder dodelijke slachtoffers, omdat er veel minder wapens in omloop zijn, waardoor de politie minder bang is en minder makkelijk schiet, maar het niveau van racisme lijkt me op zijn best vergelijkbaar. Mijn eigen waarneming: Nederland is erger dan VK en VS. België en Denemarken zijn nog erger.

op 22 06 2015 at 11:20 schreef Egbert:

John de Beer: Ga dus niet de boodschapper [Max van Weezel] onthoofden

Titel weer niet gelezen? Dit stuk niet gelezen? Strekking niet begrepen? Peter beschrijft dat juist de journalisten zelf deze keuzes maken. De ‘boodschapper’ verzint zelf de bestellingen.

Hier nog een keuze van jouw ‘boodschapper’. Over het afwijzen van de stedenband Amsterdam-Tel Aviv tweette Max van Weezel: Ik vraag me serieus af of joden na de stemming [sic] over de stedenband bij de gemeenteraadsverkeizingen nog PvdA, GroenLinks of SP kunnen stemmen

op 22 06 2015 at 12:15 schreef John de Beer:

@ Egbert

Die Egbert toch weer. Mijn reactie was ingegeven n.a.v. die van Esther G. Een volgende keer zal ik het er duidelijk bij vermelden.

Wat Max van Weezel twitterde over die stedenband heb ik even gemist, maar gelukkig lees ik’m nu dankzij jouw obsessie voor alles dat met Israël en Joden te maken heeft.

op 22 06 2015 at 12:16 schreef Egbert:

Trouwens, dat NIW-interview met Gidi Markuszower moet een flinke opening schrijven om die oude “issues” met Markuszower te noemen zonder hem te beschadigen. Hoe is het eigenlijk afgelopen met zijn wapenbezit, en zijn contact met een buitenlandse spionagedienst? Hoe kan het dat dit nu opeens geen bezwaar meer oplevert bij de AIVD? Een gewapende racistische landverrader in de Eerste Kamer. Maar goed, als het maar geen haatimam is.

op 22 06 2015 at 12:26 schreef Dennis:

@babs

Waarom vind je Nederland erger dan de VS? Ik ben benieuwd waar je dat op baseert. Zeker ook omdat je zelf al aangeeft dat er veel minder dodelijke slachtoffers vallen.

Ik denk persoonlijk dat je nu Nederland invult terwijl de randstad waarschijnlijk een beter woord zou zijn.

op 22 06 2015 at 12:34 schreef Anoniem:

Er is geen “links”meer in Nederland ,althans niet in politiek en media vertegenwoordigd.

op 22 06 2015 at 12:56 schreef L.Brusselman:

Anoniem=Brusselman

op 22 06 2015 at 12:57 schreef Pyt van der Galiën:

@Dennis

Stemmen op Wilders is dus een vorm van klassenstrijd? Racisme als “socialisme voor de dommen”? Ik geloof er niets van. Om te beginnen betwijfel ik of de aanhang van Wilders in meerderheid tot de “onderklasse” of tot “de verliezers van de globalisering” behoort. Extreemrechts heeft haar aanhang nooit uit de onderklasse gehaald. Van de sociale achtergrond van de Pegida-aanhang is in elk geval bekend dat die grotendeels afkomstig is uit de middenklasse. Met de aanhang van Wilders hebben we het over de Vinexwijken, niet over de achterstandswijken. Het is zeker een groep die zich bedreigt voelt, maar tevens een groep die vooralsnog materieel weinig te klagen heeft.

Bovendien weet deze groep precies wat ze doet en waar ze op stemt. Niks protest. Men heeft een agenda en denkt dat Wilders die kan verwezenlijken. Socialisten en linksliberalen onderschatten traditioneel de aanhang van extreemrechts: ‘eigenlijk is het een proteststem”, “ze weten niet wat ze doen”, en ontelbare varianten daarop. My ass. Ze weten precies wat ze doen en wat ze willen.

.

op 22 06 2015 at 13:22 schreef Thomas E:

Je stemt op Wilders als je Nederland blank wil houden cq weer blanker wil maken. Zo simpel is het, andere koekjes worden niet gebakken. En is dat een proteststem? Ja natuurlijk is het een proteststem: een protest tegen de zogenaamd oprukkende allochtoon. En dat protest leeft zowel bij de behoudende bal die denkt dat IS binnenkort voor z’n deur staat, als bij de SP’er die vindt dat de Turken en Marokkanen zijn wijk overnemen.

op 22 06 2015 at 13:38 schreef excellentie zwembad:

In de tweede kamer en de media is links gewoon morsdood . Mensen links noemen daar is absurd . Criteria die mensen gebruiken mensen of kranten links te noemen is dat ze dat ooit waren . En je hebt natuurlijk van die idioten die alles dat linkser is dan Wilders links noemen .
In deze context is dus Hans van Baalen Links en tevens een schattig knulletje omdat ie dat vast zo rond zijn 2e levensjaar was .

op 22 06 2015 at 13:49 schreef Herbert:

Wat een kritiekloos en kruiperig stuk van Van Weezel. Moest dat soms van Esther Voet?

Er zijn genoeg zaken om ‘The gun swinging jew’ van de PVV eens stevig te bevragen. Maar niets van dat alles.
Van Weezel is een karikatuur van zichzelf geworden.

En weet je wie in ’40-’45 ook een apart juridisch kader hadden? Juist!

op 22 06 2015 at 14:01 schreef Peter:

Ik voel me niet zo prettig bij kwalificaties als ‘gun swinging jew’, Herbert. Laatst had je ook al zo’n rare beschrijving van een Hindoestaan. Onthoud je daarvan, alsjeblieft.

op 22 06 2015 at 14:06 schreef babs:

Dennis,
Ik leg netjes uit hoe het mogelijk is dat daar meer slachtoffers vallen terwijl hier wellicht meer racisme is. Evt meer racisme baseer ik op alleen eigen waarneming en ook dat zeg ik netjes.

Eigen waarneming is mijn werk. Ik zie in vooral VS, VK en ook wel Frankrijk mensen van allerlei afkomst op allerlei posities. In Nederland, Duitsland en Scandinavische landen veel minder. Ik betrap vooral Nederlanders, Belgen en Scandinaviers regelmatig op terloopse racistische opmerkingen, Engelsen en Amerikanen nooit.

op 22 06 2015 at 14:24 schreef John de Beer:

Dat is heel netjes van je Peter, maar deze uitdrukking van Herbert is in de hedendaagse omgangsvormen in Nederland nog vrij gematigd te noemen. Je zou eens moeten weten wat ik zo nu en dan naar mijn hoofd geslingerd krijg. Dat ligt in het door sommigen vermaledijde Amerika gelukkig nog wel even anders, zo kan ik zeggen uit eigen ervaring.

op 22 06 2015 at 14:53 schreef Sasha Berkman:

“jouw obsessie voor alles dat met Israël en Joden te maken heeft.” dit is een ordinaire maar verkapte beschuldiging van anti-semitisme. Alleen al die combinatie israel en Joden is pure goebeliaanse framing ter bescherming van de zionistische schurkenstaat.

op 22 06 2015 at 15:17 schreef John de Beer:

@ Sasha

Aardig dat je het voor Egbert opneemt, maar je stelling klopt niet. Egbert ken ik langer dan vandaag en heeft bij mij een aatal keren zelf de koppeling Israël-Joden neergelegd. Die is niet fris, maar nog geen reden om hem van antisemitisme te beschuldigen.

Bovendien is er voor mij geen enkele reden om de wat jij noemt ‘zionistische schurkenstaat’ in bescherming te nemen. Los daarvan is dat is ook helemaal niet nodig voor de sterkste natie in het nabije Oosten op economisch, democratisch en militair gebied.

op 22 06 2015 at 15:38 schreef Egbert:

John de Beer, de koppeling Israël-Joden: hoe kreupel je het ook formuleert, dat is een beschuldiging van anti-Semitisme.

Bewijzen of terugnemen.

op 22 06 2015 at 15:41 schreef Peter:

Get a room you guys. Niet hier op FN. Dit gaat over racisme, niet over Israël.

op 22 06 2015 at 15:57 schreef Thomas E:

@Sasha

Hoe je ook denkt over het ontstaan van Israël en het zionisme, je kan er niet omheen dat het land een betrouwbaar toevluchtsoord is voor Joden all over the world, die strontgenoeg hebben antisemitisme en uitsluiting. Er is tenminste één land dat onvoorwaardelijk achter ze staat. Na vele eeuwen van pogroms is dit geen overbodige luxe.

op 22 06 2015 at 16:03 schreef Peter:

Ja maar nu is het klaar. Geen Israël meer. Dit gaat niet over Israël. Dit gaat over racisme. En over de Nederlandse media.

op 22 06 2015 at 16:24 schreef Thomas E:

Sorry Peter, onze posts kruisden elkaar kennelijk. Wat betreft het onderwerp weet je dat ik het volledig eens ben met jouw signalering van de zelfbenoemde (en nog veel erger: stiekem ervan overtuigde) witte suprematie die in NL het denken en handelen bepaalt.

op 22 06 2015 at 17:06 schreef Leo Schmit:

@Babs Ik heb in 2011 een Deloitte consulting contract uitgediend. Daarbij hoort een verplicht cursusprogramma dat iedere consultant stapgewijs moet voltooien. Deloitte houdt de vorderingen bij en je krijgt een waarschuwing en daarna een reprimande als je de cursussen niet met succes afrond. Een van die cursussen gaat onder de titel ‘Inclusion’. Daarin worden racistische tendenzen via rollenspellen aan de orde gesteld en worden oplossingen voor correct en respectvol gedrag aangeboden. Deloitte is wereldwijd het meest ‘inclusive’ bedrijf dat ik ken, waarin iedere tendens tot witte suprematie genadeloos afgestraft wordt.

op 22 06 2015 at 18:52 schreef Dennis:

@Pyt 12:57

Maar haal je nu niet de situatie in Nederland en Duitsland doorelkaar? De meeste onderzoeken in Nederland komen ,voor zover ik ze bekeken heb, allemaal uit op hetzelfde punt. Extreem rechts in Nederland mag geen naam hebben. Er zijn hooguit tien a twintig personen die potentieel gevaarlijk kunnen worden. De rest van de aanhang is nogal marginaal te noemen. Wat hier in Nederland doorgaat voor Pegida wordt zelfs door de AFA weggelachen. En ok. Je hebt natuurlijk maar een gek nodig die de Breivik uit wil hangen. Dat is waar.

Wat PVV aanhangers betreft lees ik al jarenlang hoe de vaste kern vooral onder laagopgeleiden is te vinden. Of zoals jij het zo mooi noemt: “de verliezers van de globalisering”. Veel van wat daar omheen zwerft stemt vooral uit protest. De laatste paar jaar heeft de PVV vooral klappen gekregen in de verkiezingen.
Nee,ik geloof dus niet dat er een groot rechts blok is onder Nederlandse kiezers met een verborgen agenda.

Ik geloof wel dat er mensen zijn die meer invloed willen over hun leven. En gehoord willen worden.

op 22 06 2015 at 18:54 schreef Dennis:

@Babs 14:06

Je eerste post ging mijns inziens overal heen. Vandaar dat ik geen idee had waar je nu op doelde. Wat je nu schrijft begrijp ik wel. Sterker nog, ik ben erg geneigd om het met je eens te zijn.

Bedankt voor de uitleg.

op 22 06 2015 at 19:31 schreef Anoniem:

Tief op met je Deloitte. Lekker racisme vrij met de boekhouding rommelen?

Ik heb het idee dat in Amerika, ondanks dat rassenkwesties veel politiek correcter worden benaderd, de tegenstellingen er niet minder om zijn. En vooral Amerika heeft wereldwijd de islam tot vijand gemaakt na 911. Misschien is het daarom wel extra zorgelijk dat nu juist zij realistischer en relevanter over deze toestand hebben bericht.

op 22 06 2015 at 19:54 schreef su:

Is er iemand hier op FN die wil dat ik mijn schotelantenne verwijder en naar de Nederlandse hoernalistiek kijk? Iemand? Wie durft?

op 22 06 2015 at 20:18 schreef MNb:

@Dennis: “Extreem rechts in Nederland mag geen naam hebben.”
Nee, maar eigenlijk is dat nou net de ellende. Het mag geen naam hebben omdat het racisme dat doorgaans aan rabiaat rechts wordt gekoppeld volstrekt normaal is geworden – zo normaal dat links er niets meer tegen doet, niet eens lippendienst meer bewijst aan antiracisme. In die zin is het in Nld. nog erger dan in de Weimarrepubliek.

op 22 06 2015 at 20:42 schreef Pyt van der Galiën:

@dennis

Wanneer ik spreek over extreemrechts, doel ik niet op “nazi’s”. Die zijn ook in Duitsland marginaal, met een volledig achterhaald gedachtengoed. Bij Pegida liepen inderdaad wat nazi’s rond – en werden daar ook niet geweerd, wat op zich al veelzeggend is – maar het merendeel van de aanhang van Pegida bestond uit “keurige, hardwerkende burgers”. Zo omschrijven PVV’ers in Nederland zichzelf ook graag en ik stel voor die omschrijving serieus te nemen. De Pegida-aanhang is qua samenstelling identiek aan de PVV-aanhang.

Vergeet de nazi’s. Die hebben afgedaan, met hun achterhaalde en historisch gecompromitteerde opvattingen. Extreemrechts is gemoderniseerd, brallende skinheads zijn vervangen door “bezorgde burgers” en de Protocollen van de Wijzen van Zion hebben plaats gemaakt voor Eurabië.

op 22 06 2015 at 21:02 schreef Sasha Berkman:

“Er zijn hooguit tien a twintig personen die potentieel gevaarlijk kunnen worden. De rest van de aanhang is nogal marginaal te noemen. Wat hier in Nederland doorgaat voor Pegida wordt zelfs door de AFA weggelachen.”

Zou je dat even kunnen staven?

op 22 06 2015 at 21:44 schreef babs:

Dennis,
De PVV is een extreem rechtse partij die tientallen miljoenen moslims uit wil hebben. Elke stemmer op die partij weet dat ook en is dus een extreem rechtse racist als hij toch PVV stemt.

op 23 06 2015 at 11:17 schreef excellentie zwembad:

elke partij die deelnam aan het marokkanendebat zou je als extreem rechts kunnen kwalificeren

op 23 06 2015 at 12:02 schreef Sasha Berkman:

Er zit een anti-semiet in de eerste kamer!

http://www.republiekallochtonie.nl/antisemiet-in-de-eerste-kamer

op 23 06 2015 at 12:24 schreef L.Brusselman:

Op Sargasso(waar ik overigens niet meer mag reageren) wordt,de door mij zeer gewaardeerde W.F.Hermans,een Nazi genoemd.
Je moet maar durven,ze hebben waarschijnlijk niets van hem gelezen.
Dat moet dan een genuanceerd links blog heten.
Zoals ik al eerder constateerde”links”” bestaat niet meer in Nederland.

op 23 06 2015 at 12:24 schreef L.Brusselman:

Sorry,link vergeten
http://sargasso.nl/de-ene-godwin-is-de-andere-niet/#more-246852

op 23 06 2015 at 13:35 schreef Pyt van der Galiën:

@Brusselman

Prediker beweert in dat artikel op Sargasso niet dat Hermans een nazi was. Hij beweert dat Hermans een nare, reactionaire man was, die in de persoonlijke omgang ook nog eens onmogelijk was. Klopt als een bus. Ik mag er nog aan toevoegen dat Hermans een groot fan van het Apartheidsbewind was.

Laat onverlet dat Hermans tevens onze grootste romanschrijver was, de enige die zich naar mijn bescheiden mening kan meten met de grote schrijvers uit het Duitse/Engelse/Franse taalgebied. Hetgeen bewijst dat je een ongelofelijke klootzak kunt zijn – wat Hermans was – en tóch een groot schrijver.

Er zijn overigens nog wel extremere voorbeelden te noemen. Louis Ferdinand Céline was een antisemiet, een nazi en een collaborateur. Hij schref echter óók Voyage au bout de la nuit, misschien wel de mooiste twinitigste-eeuwse roman. Hij was én een schoft én een groot schrijver. Prediker kan die beide zaken uit elkaar houden, jij niet.

God mag overigens weten hoe dit zou bewijzen dat links niet meer bestaat in Nederland.

op 23 06 2015 at 13:39 schreef Peter:

Hermans een fan van Apartheid?! Die is nieuw voor mij. Hermans wenste zich niks aan te trekken van de culturele boycot van Zuid-Afrika, dat is heel wat anders.

op 23 06 2015 at 14:03 schreef dewanand:

REF cit:
op 23 06 2015 at 13:35 schreef Pyt van der Galiën:

@Brusselman

‘Prediker beweert in dat artikel op Sargasso niet dat Hermans een nazi was. Hij beweert dat Hermans een nare, reactionaire man was, die in de persoonlijke omgang ook nog eens onmogelijk was. Klopt als een bus. Ik mag er nog aan toevoegen dat Hermans een groot fan van het Apartheidsbewind was.’

onze reactie kort:

mauw mauw namastiaauw Pyt van der Galiën,

wil jij je niet verdiepen in de rassenhaat en hoe zwart oftewel niet-blank nazisme werkt in de praktijk? Heb ik afgelopen zaterdag nog meegemaakt, Afro fascisme en ik vind het erg spannend want het maakt veel lage kaste, hete koeliemeiden nat en wild.

Veel koelie en afro meiden zouden het liefst een sterke, potente, grootgeschapen BBB-blanke neonazi in bed willen om volgespoten te worden met hoogwaardig, heet Arisch zaad en zo even een lekkere orgastische EFJ HP-behandeling te ondergaan,

koelieMeiden die met mij mailen vinden dit echt zalig.

dewa en wieroe

ps
EFJ : Evolution Fuck Jump theorie,
een pure negermeid die uitnaait met een BBB blanke ondergaat een EFJ van ruim 30.000 jaar met haar benen wijd. neger staat 60.000 jaar achter evolutionair.

op 23 06 2015 at 15:01 schreef Mario:

“Extreemrechts is gemoderniseerd, brallende skinheads zijn vervangen door “bezorgde burgers” en de Protocollen van de Wijzen van Zion hebben plaats gemaakt voor Eurabië.”

Er bestaat nogal een overlap, Pyt. Protocollen doen (helaas) nog steeds ‘de ronde’ en Eurabië. Tja, ook in NL.

Anyway, combi Roof & Breivik: “Breivik is my Hero”: the Dystopian World of Extreme Right Youth on the Internet”

https://www.vice.com/de/read/wie-sich-veganer-von-rechts-instrumentalisieren-lassen-Kilez-more-montagsdemos-921

De ‘modernisatie’ van extreemrechts is een immer voortdurend proces. Anton Corbijn gaf dat al eens in beeld met https://en.wikipedia.org/wiki/Control_%282007_film%29 . En later binnen de bekende (subcultuur) ‘gabberscene’, en zo verder.

Spijtig dat een aantal hierboven dat niet helemaal doorhebben.

Fascisme is tijdloos, Dennis, antifascisme ook.

Terzijde:
“En pas onlangs nog mopperde de hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer, Xandra Schutte, dat het gezeur over Breivik maar eens moest ophouden, want dat is een gepasseerd station.”

Daar zijn, na het e.e.a. gelezen te hebben, nooit en te nimmer *facepalms* voor beschikbaar. WTF..

op 23 06 2015 at 15:04 schreef Mario:

Btw, extreemrechts en invloeden – tevens op de NL media?

Een “leuk” pareltje die ik recent tegenkwam.

https://web.archive.org/web/20150612194310/https://www.stormfront.org/forum/t705280/

https://web.archive.org/web/20140610062054/http://www.stormfront.org/forum/t1018437/

https://web.archive.org/web/20150426033730/http://www.dailystormer.com/reddit-is-fertile-ground-for-recruitment/

op 23 06 2015 at 16:28 schreef Pyt van der Galiën:

@Peter

Blijkbaar is mijn laatste reactie niet doorgekomen, daarom nog maar eens. Hermans claimde welswaar tegen Apartheid te zijn, als zijnde een “archaïsch systeem”, maar dat klinkt nogal hol wanneer je dit interview leest. Citaat: “Ik geef toe, de wijze waarop men in Zuid-Afrika de mensen hardhandig naar de thuislanden verwijdert, heeft helemaal mijn instemming niet, maar u moet goed begrijpen dat de zwarte bevolking voor de helft uiterst primitief is. Primitief niet in de zin van lager staand, maar in die van minder ontwikkeld. Hun culturele opvattingen wijken totaal af van de Westerse normen.” Ik verwijs ook even naar het beruchte interview van Van Dis met Hermans. Vooral interessant vanaf ongeveer 18.30 minuten.

Het ging Hermans niet alleen om de culturele boycot, zijn bezwaren daartegen zijn best wel zinnig en lijken nogal op de bezwaren die Chomsky heeft tegen een culturele boycot van Israël. Hij stelt zich in beide interviews hierboven overduidelijk op als een apologeet van het apartheidsregime.

op 23 06 2015 at 20:48 schreef Herbert:

@Peter, ik zal me inhouden.

op 23 06 2015 at 22:41 schreef dewanand:

REF ja mario: “Extreemrechts is gemoderniseerd”,

zie visies Wieroe, kleingeschapen nazi koeliekatje:

1.6. Suriname moet totaal onafhankelijk worden van de Blanke Hollandse apartheidsstaat en van fascistisch Europa, ….als trotse, zelfbewuste, sterke NIET-ARIERS EN NIET-BLANKEN. De Nederlandse regering moet dit vreedzame en humane etnische zuiverings proces ondersteunen door gemoderniseerde Pro-Arische elementen van de Neurenberger wetten van Nazi Duitsland op te nemen in de grondwet. De postmoderne Extreem Rechtse (Arisch/ Germaanse) beweging in Nederland zal dit plan zeker heel leuk vinden. Neonazi’s die ik persoonlijk kende waren tegen het gebruik van gaskamers De kennis en kunde van een slimme Hindoe Nazi (homo) kat gaan zo te zien inderdaad verder dan dat van de meeste hoogopgeleide, vieszwarte Hindoe mensaapjes in Nederland en Suriname.

Bye,
W.G. verse pootafdrukken in de blanke, maagdelijke sneeuw,
dewanand en wieroe

zie essay bevrijding suri:
http://www.dewanand.com/wfor1308.htm

op 24 06 2015 at 10:11 schreef Olav:

Dewanand, slaapt Wieroe op die foto? Zo ja, dan toch met één oog open. Dat is misschien wel om jou een beetje in de gaten te houden, zodat je geen al te gekke dingen schrijft ;-)

(en dat je op tijd brokjes voert)

op 25 06 2015 at 15:39 schreef L.Brusselman:

Ik wil me verontschuldigen tegenover Peter dat ik zijn blog gebruikte voor een botte provocatieve opmerking.
P.noemt in zijn stukje Hermans geen Nazi dat doet reaguurdertje Zuiver,P is gewoon op zijn vertrouwde manier aan het framen.
Hermans is nihilist en nonconformist,zijn opmerkingen geven daardoor gelegenheid wat minder scrupuleuze lieden ruimte voor interpretaties die in hun straatje passen.

Ik gebruik Hermans als een lakmoesproef,het helpt me reageerders in te schatten.
Mijn opmerking over dat links niet (meer) bestaat ,ik vind eigenlijk dat links uberhaupt niet bestaat of ooit bestaan heeft.

op 25 06 2015 at 22:15 schreef dewanand:

REF cit:
op 25 06 2015 at 15:39 schreef L.Brusselman:

‘Ik wil me verontschuldigen tegenover Peter dat ik zijn blog gebruikte voor een botte provocatieve opmerking.’

onze reactie:

mauw mauw namastiaauw L.Brusselman,

Wij adviseren jou om onderstaand model van extreem rechts vs links te bestuderen. Let wel: dit model is rasonafhankelijk en nog volop in ontwikkeling.

Jij moet niet denken dat alleen ‘blanken’ rechts extremisten en fascisten kunnen zijn, nee fout, ik ken talloze koelie fascisten, afro racisten, islamitische fascisten, moslim racisten, maar uiteraard is het per persoon en individu altijd weer ietsje anders geschakeld in het DOMintelligente (witte of bontgekleurde) apenkoppie.

Gekste is dat rassenhaat dus zelfs zuiver biologisch en organisch geworteld is en negers die ik goed ken vinden deze theorieen toch mooi, want zo kunnen zij zichzelf beter begrijpen.

zie:

WEBpublication BOOK WART0213 / EPAGE 68 of 125
Koran: verbieden of Herschrijven?
De gids voor geweldloze deïslamisering
46. Abstract classificatiemodel rechts-extremisme (PV-RE-schaal)

Offeraar Dewanand
Offercode WART0213
Offerdatum 16 juni 2006

http://www.dewanand.com/koran068.htm

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS