Home » Archief » De perverse cancel culture van Marianne Zwagerman


[12.12.2020]

De perverse cancel culture van Marianne Zwagerman

Peter Breedveld


Illustratie: Baron von Lind

Toen een groep vrouwelijke journalisten drie jaar geleden het agressieve seksisme en de fascistische intimidatie-acties van GeenStijl zat was en adverteerders op die site onder druk zette om zich terug te trekken, sprak Marianne Zwagerman er schande van. ‘Journalisten die oproepen tot een boycot van een mediabedrijf, dan dooft het licht’, zei Zwagerman. Toen Sunny Bergman opriep tot een advertentieboycot tegen het programma Voetbal Inside, waarin Johan Derksen zich te buiten ging aan homofobie en seksisme, vond Zwagerman dat ‘broodroof’. Zelf ging Zwagerman wel klagen bij de eigenaar van een winkel waar ze vaak kwam, over een werknemer die haar op Twitter had bekritiseerd. De ene broodroof is de andere niet, niet waar.

In haar recentste column op de site van BNR Nieuwsradio is Zwagerman weer aan het NSB’en, nu tegen Kaouthar Darmoni, directeur van Atria, ‘Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis’. Zwagerman vindt dat Darmoni geen directeur van Atria mag zijn, ‘dat kan bestaan dankzij 2,5 miljoen euro subsidie per jaar van het ministerie van OC&W’, aldus Zwagerman. Reden is dat Darmoni in een interview met het Belgische blad Knack vertelt dat a) ze dagelijks haar vagina traint met zogenaamde vaginaballen en b) dat ze met haar vijftienjarige zoon naar de hamam gaat en zijn lichaam daar wast.

Vaginaballen

Om aan te tonen hoe schandalig dit is, suggereert Zwagerman eerst dat het niet Darmoni is die met haar zoon naar de hammam gaat en traint met vaginaballen, maar Jaap van Dissel die het lichaam van zijn puberdochter wast en gewichtjes aan zijn penis hangt. Daar zou hij meteen voor ontslagen en kapotgemaakt worden, weet Zwagerman. Waarom komt Darmoni er dan wel mee weg?

Dat Zwagerman nooit liefde heeft gekend, vermoedt denk ik iedereen wel. Maar dat ze wil dat het leven van een vrouw kapot wordt gemaakt omdat ze een gezonde lichamelijke relatie met haar zoon heeft, bewijst hoe erg het met haar gesteld is. Het zal jaloezie zijn. Zwagerman heeft zelf nooit warmte en tederheid gekend en haat vermoedelijk haar eigen lijf en lichamelijkheid, gezien het feit dat ze zichzelf radicaal heeft getransformeerd om eruit te zien als iets dat in de buurt komt van het Westerse schoonheidsideaal. Maar ze is ook het produkt van een cultuur waarin onze lichamelijkheid nagenoeg taboe is verklaard en compleet is geseksualiseerd, waardoor iedereen het bloed uit de oren spuit als een naakte ouder zijn naakte kind wast.

Je ziet dat niet alleen bij Domrechts, dat geobsedeerd is door pedofielen en kinderporno, en iedereen aan wie het een hekel heeft, beschuldigt van kindermisbruik. Ook de racistische woke-brigade heeft er een handje van alles te seksualiseren dat haar niet bevalt. Bij een relatie tussen een witte man en een donkere vrouw kán er eenvoudigweg geen sprake zijn van oprechte liefde, het is altijd een “fetisj”, iets pervers, een vorm van misbruik.

Naakt kind

Alles wat mooi is, moet kapot. Wat zou er erg aan zijn als Jaap van Dissel zijn puberdochter wast of haar zou masseren of zich door haar laat masseren?1 Wat er pervers aan is, wat er doodziek aan is, misselijkmakend tragisch, is dat we er niet aan kunnen denken zonder aan seks te denken. Als we een naakt kind zien, denken we aan seks. Zien we naakte ouders met naakte kinderen, dan kan dat alleen maar misbruik zijn.

We zijn constant in oorlog met onze lichamelijkheid, dat is precies waar Darmoni het over heeft in het interview met Knack. Gezegend is het feministische kennisinstituut met een vrouw als zij aan het hoofd. Vervloekt de fascist die probeert haar daarvoor ontslagen te krijgen en kapot te maken. Vervloekt ook het medium dat een columnist voor zulke perverse acties een podium geeft.

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

1. [Zwagerman suggereert, om het allemaal nog wat erger te maken, dat Darmoni zich door haar zoon laat masseren. In werkelijkheid zegt Darmoni over haar zoon, om te illustreren dat hij niet is behept met een uit machismo voortgekomen allergie voor lichamelijkheid: ‘Hij danst. Hij geeft massages.’ Beetje smerig dus, van Zwagerman. Al zou er niks mis mee zijn als hij zijn moeder zou masseren, of andersom. Integendeel.]

Peter Breedveld, 12.12.2020 @ 16:31

[Home]
 

1 Reactie

op 12 12 2020 at 16:31 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Harde Por

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O De meest gelezen stukken van 2023

O Willem Kraan zou met Scharwachter en Dibi hebben meegeprotesteerd

O Neem PVV-stemmers serieus!

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS