Home » Archief » Voor onze eigen bestwil


[15.12.2020]

Voor onze eigen bestwil

Peter Breedveld


Illustratie: Bill Randall

Onze regering heeft besloten om een massa kleine zelfstandige ondernemers vlak voor kerst nog even, hop, de nek om te draaien. Negen maanden lang heeft ze niets gedaan, niet aan de testcapaciteit, niet aan het opschalen van de verschraalde, sorry, “efficiënt” gemaakte zorg, niets aan het beschermen van de “kwetsbaren” in de samenleving, alleen de belangen van Schiphol veiliggesteld. Maar toen Mark Rutte gisteren vanuit zijn torentje de draconische lockdown van vijf weken afkondigde, werd niemand kwaad op hem, nee, de collectieve woede richtte zich op een stuk of twintig zogenaamde “viruswappies” die buiten op straat stonden te fluiten.

Het zijn die viruswappies die voor de opleving van de corona hebben gezorgd, vindt iedereen. Zij zijn schuldig aan de overbelaste zorg. Niet het neoliberalisme, niet de bezuinigingen, niet het feit dat we alle deskundigheid hebben ge-outsourced, niet de koppige weigerachtigheid ten aanzien van de mondkapjes, het testen, het track & tracen waar Nederlanders te individualistisch voor zouden zijn, dat alleen zou werken bij de collectivistische confucianisten in Azië. Nee, de mensen die protesteren tegen de lockdown hebben het gedaan.

En ik zag de grootste pacifisten op Twitter behept worden met een razende bloeddorst. Boos waren ze, dat de politie er niet meteen op los sloeg. Waar bleven het traangas en de rubberen kogels? Vreedzame demonstranten, lieve mensen, die niets deden dan lawaai maken en iedereen sprak schande van dit gebrek aan respect voor de premier.

Wauw.

Politieke prestatie

En op dezelfde avond werd dit kabinet, het kabinet dat de zorg afbrak, weigerde de testcapaciteit op te schalen omdat dat teveel geld kostte, weigerde voor goede mondkapjes en dergelijke te zorgen, weigerde te doen wat nodig was om iedereen te beschermen, behalve de KLM, het kabinet dat een onontwarbaar kluwen van tegenstrijdige regels en inconsequente maatregelen (de horeca sluiten, bijvoorbeeld, vlak nadat er vijf weken lang een drukbezochte kermis op het Maliveld had gestaan) en adviezen over ons uitstortte, gecommuniceerd in een delirisch-creatief managersjargon waar iedereen maar van moest zien te maken wat-ie kon, dat kabinet werd door het journalistieke programma EenVandaag gisteravond geprezen vanwege “de leidende rol in de coronacrisis”. Volgens EenVandaag is dat de “Politieke Prestatie van 2020.”

Wauw.

Negen maanden van aaneengeschakelde clusterfucks van Rutte, met een explosieve stijging van het aantal besmettingen en opnieuw een overbelasting van de zorg als gevolg en nog steeds is iedereen ervan overtuigd dat ie het goed heeft gedaan. Dat we allemaal als één man achter Rutte moeten blijven staan. Dat het allemaal de schuld van de viruswappies is, dat die in elkaar moeten worden geslagen. Ik vind dat eerlijk gezegd supergriezelig, dat iedereen zo makkelijk te manipuleren is. Dat niemand er moeite mee heeft dat faillissementen en armoede dreigen voor de kleine ondernemers die het van de kerstverkoop moesten hebben, die maandenlang drie vier klanten tegelijk toelieten, allerlei maatregelen namen om open te kunnen blijven en nu gewoon dichtmoeten, terwijl Albert Heijn, dat zonder enige twijfel een belangrijke bron van besmettingen is, de aandeelhouders kan blijven verwennen ten koste van de onderbetaalde vakkenvullers die verrot gescholden worden door boomers die zich niet aan welke regel dan ook wensen te houden.

Liederlijk gedrag

“Het is hard, maar het kan niet anders. Het moet”, prevelen vroom de voornamelijk linkse types die maandenlang om een harde lockdown hebben zitten drammen. Ze hebben zich al die tijd zitten ergeren aan winkelende mensen, mensen op terrassen, mensen buiten op straat en in het bos. Zulk liederlijk gedrag moet worden bestraft. Het is om de kwetsbaren te beschermen, zeggen ze.

Flikker toch op. Er worden in Nederland geen kwetsbaren beschermd. Je laat jezelf een rad voor ogen draaien als je denkt dat we binnen zitten om de kwetsbaren te beschermen. Als iedereen echt zo begaan was met de kwetsbaren, had de samenleving er radicaal anders uit gezien. Dan was er wat gedaan voor de daklozen, de arbeidsmigranten die worden uitgebuit en mishandeld in de pakhuizen waar ze zorgen dat jouw pleepapiervoorraad op peil blijft, dan was de zorg niet “efficiënt” gemaakt. Dan had iedereen zich de tandarts kunnen permitteren. Dan verdronken er geen duizenden vluchtelingen in de Middellandse zee, dan was er geen fucking motie ingediend en gesteund om het redden van die vluchtelingen te criminaliseren. Dan werd er echt iets voor de vluchtelingen op Moria gedaan. Kap met die vrome leugens, je verdient dat goede gevoel van zelfgenoegzaamheid niet.

Ploeterende ondernemertjes worden door links per definitie niet als kwetsbaar gezien. “Die waren in de oorlog ook allemaal fout”, beet iemand op Twitter me toe. Uiteindelijk is Links net zo erg als Rechts. Net zo asociaal. Er wordt een andere groep mensen gedupeerd dan door rechts, maar er wordt een groep mensen gedupeerd. Er moeten altijd mensen worden geofferd, gestraft voor onze zonden, hoe dan ook, het is iets religieus. En daar wordt dan schijnheilig bij gezegd: “Het moet. Het is voor hun eigen bestwil.”

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 15.12.2020 @ 09:05

[Home]
 

1 Reactie

op 15 12 2020 at 09:06 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS