Home » Archief » De vrijheid van meningsuiting is bij uitstek bedoeld om te kwetsen


[07.11.2020]

De vrijheid van meningsuiting is bij uitstek bedoeld om te kwetsen

Peter Breedveld


Illustratie: Anders Zorn

Ik erger me kapot aan het opportunisme van iedereen in Nederland in de zaak van de ondergedoken docent. Aan Rechts, dat van de gelegenheid gebruikt maakt stemming te maken tegen de moslims, maar ook aan Links, dat vooral de moslims als slachtoffer lijkt te zien. Weerzinwekkendst is uiteraard weer het Redelijke Midden, dat niet uitgepreekt raakt dat de vrijheid van meningsuiting niet bedoeld is om te kwetsen.

Daar is de vrijheid van meningsuiting bij uitstek nou juist wél voor bedoeld, anders had die niet hoeven te worden beschermd door de wet. Mensen willen altíjd een mening verbieden waar ze aanstoot aan nemen, nooit één waar ze het mee eens zijn of die ze koud laat. Zo was het ooit kwetsend om te zeggen dat de aarde om de zon draait in plaats van andersom. Als het aan het Redelijke Midden zou hebben gelegen, zou iedereen het heliocentrisme nog steeds als een vorm van ketterij hebben gezien. Pedanteriken gaan nu protesteren dat Galileo Galilei niet werd vervolgd om zijn wetenschappelijke inzichten maar vanwege zijn toon en woordkeuze, wat mijns inziens mijn punt onderstreept.

“Dus ik mag jouw vrouw in een cartoon als hoer neerzetten”, zei een flapdrol op Twitter. De onbedwingbare behoefte om mijn vrouw voor hoer uit te schelden, manifesteert zich in alle lagen van de bevolking en langs het hele spectrum van politieke stellingnames en levensovertuigingen, al jaren en jarenlang, en dus ook bij de mensen die vinden dat de vrijheid van meningsuiting niet is bedoeld om te kwetsen en beledigen.

Buigen voor de islam

Speelgoed-demagoog Zihni Özdil beweert dat Nederland “steeds buigt voor het groeiende gedram van de fundamentalistische islam.” Dit nadat er al drie mensen zijn gearresteerd wegens de bedreigingen aan het adres van die docent. De eerste was een achttienjarige vrouw die een foto van de cartoon, overigens geen Mohammed-cartoon maar een tekening die jihadisten op de korrel neemt, op sociale media had geplaatst en daarmee volgens verschillende media anderen had aangezet tot strafbare feiten.

Dat lijkt me geen buigen voor de fundamentalistische islam, eerder een ouderwetse jacht op moslims waarbij weer traditioneel met twee maten gemeten wordt. Gisteren publiceerde de anonieme extreemrechtse Twitter-troll Vizier op Links, dezelfde die FNV-bestuurder Nevin Demirtas schandpaalde, een geluidsopname van een Haagse docent die in de klas vertelde over zijn weerzin tegen Donald Trump, waarna honderden rechtse agressievelingen tekeergingen tegen de docent en de school waar hij werkt. Hier is het dus een leerling die stiekem opnames maakt en die opstuurt naar een extreemrechtse agitator, waardoor die docent en de school waar hij werkt voor hun veiligheid moeten vrezen, maar vooralsnog heb ik niks gehoord over de arrestatie van die leerling, of van wie erachter het troll-account Vizier op Links zitten.

Maar in Frankrijk is een docent onthoofd vanwege een cartoon, zult u misschien zeggen. Weet ik, en extreemrechts heeft ook niet stilgezeten, de afgelopen jaren. De slachtoffers van Anders Breivik, Jo Cox, Walter Lübcke en veel moskeegangers zijn de voor altijd stille getuigen van dat feit. Die docent en zijn school lopen wezenlijk gevaar.

Fragiele kasplantjes

Het is dus extreemrechts waar Nederland voor buigt en niet de fundamentalistische moslims. Özdil en vele anderen vinden het een schande dat de meisjes, die in de klas van de ondergedoken docent stennis hadden gemaakt over die cartoon, niet worden geschorst en vervolgd, dat er met ze gepráát wordt. Nee, stel je voor, zeg, dat je met je dertienjarige leerlingen gaat práten over hun acties en de gevolgen daarvan. Deporteren met de hele familie erbij op de Tjoekietjoekieboot naar Takkietakkieland zou je ze. Geen genade.

Aan de andere kant hebben we dan mijn vriend Enis Odaci, die in het Algemeen Dagblad oreert dat spotprenten niet in de klas thuishoren, waar kinderen nog bezig zijn hun islamitische identiteit te vormen. “Op een universiteit, daar hoort een spotprent thuis”, zegt Odaci. “Maar niet in de klas waar 13-jarige kinderen zitten die het moeilijk begrijpen.”

Ik vind dat nogal beledigend voor die kinderen, te stellen dat die niet in staat zouden zijn een cartoon te begrijpen en ze neer te zetten als fragiele kasplantjes. Enis twitterde al eerder dat de duizenden Nederlanders, die in reactie op de onthoofding van Samuel Paty een petitie voor een cartoonverbod hebben ondertekend, gewoon gebruikmaken van hun democratische recht en dat dit niks is om je druk over te maken. Moeten we ons dan ook maar niet meer druk maken om Wilders en Baudet, die de democratische weg bewandelen naar een moslimvrij Nederland, en om het democratische Marokkanendebat in de Tweede Kamer?

Hoofden afhakken

Democratie is een mooi ding, maar vereist ook dat je je luid uitspreekt tegen mensen die de democratie gebruiken om die af te schaffen. Natuurlijk is het wel verontrustend dat zoveel mensen een cartoonverbod willen. Totaal misplaatst om tevreden vast te stellen dat onze moslims tenminste geen hoofden afhakken maar een petitie opstellen.

We moeten die mensen natuurlijk niet schorsen en vervolgen, dan ben je net zo verwerpelijk als die cartoonverbieders, maar pittige gesprekken moeten hier zeker wel uit volgen. Niet om te zien of we tot een overeenkomst kunnen komen – jij hakt geen hoofden af, dan beloof ik de profeet niet te tekenen – maar met het duidelijke uitgangspunt dat de vrijheid onaangetast blijft om te tekenen wat je wilt. We gaan niet marchanderen met onze grondrechten.

Onze grondwet is er per se niet om ons fatsoen en respect op te leggen. Net als liefde voor je vaderland heb je respect of je hebt het niet, het is absurd om mensen te dwingen om te doen alsof ze het hebben.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 07.11.2020 @ 14:15

[Home]
 

1 Reactie

op 07 11 2020 at 14:16 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS