Home » Archief » IK HEB HIER EEN MAP VOL KWETSENDE CARTOONS, EN IK ZAL NIET AARZELEN ZE TE GEBRUIKEN!


[04.11.2020]

IK HEB HIER EEN MAP VOL KWETSENDE CARTOONS, EN IK ZAL NIET AARZELEN ZE TE GEBRUIKEN!

Peter Breedveld


The Kabuki Ghost of Kohada Koheiji (Utagawa Toyokuni)

Een petitie, hier in Nederland, om het beledigen van de profeet Mohammed strafbaar te stellen werd binnen een dag door 75000 Nederlandse moslims ondertekend. De eerste reactie van aandachtsjunkie Yassin Elforkani op de onthoofding van een Franse docent vanwege een cartoon was ook al een pleidooi voor een cartoonverbod. Elforkani komt regelmatig in het nieuws omdat hij overal salafistische beïnvloeding vanuit het buitenland waarneemt, maar het gevaar komt dus gewoon uit ons midden, van Elforkani zelf.

De manier van redeneren is bij al die cartoonhaters – hier doet Arzu Aslan ook een duit in het zakje – dat die cartoons alleen maar dienen om een minderheid te kwetsen die toch al onderdrukt wordt. En dat de buschauffeur je toch ook vermaant als je niet hem niet begroet als je de bus instapt, dus dat het een béétje hypocriet is om dan de wel de profeet te gaan zitten beledigen.

Daad van verzet

Dat Mohammed-cartoons alleen maar zijn bedoeld om te discrimineren, wil ik met verve bestrijden. Uiteraard worden ze daarvoor door racisten en islamofoben gebruikt, om te provoceren en te treiteren en te vernederen, maar bijvoorbeeld Samuel Paty, de docent die werd onthoofd omdat hij in een les over vrije meningsuiting een Mohammed-cartoon had getoond, na allerlei plichtplegingen om te voorkomen dat iemand zich voor het hoofd gestoten voelde, had die bedoeling sowieso niet.

Ook de Deense Mohammed-cartoons waren niet bedoeld om te discrimineren en die in Charlie Hebdo hebben die bedoeling evenmin. Ik heb een boel lelijks te zeggen over de hetze tegen moslims van de Franse staat, maar het projecteren van Mohammed-cartoons op Franse overheidsgebouwen is een daad van verzet tegen een bully die niet terugschrikt voor het vermoorden van onschuldige mensen uit wraak voor een cartoon. Het is misschien niet gek om even goed helder te hebben aan welke kant van de demarcatielijn de doden precies vallen in dit geval.

En dat vind ik zo duizelingwekkend stompzinnig en hypocriet aan al die oproepen tot een cartoonverbod: ze zijn de reactie van duizenden moslims en andere dwaallichten op een reeks bloedige en dodelijke aanslagen van moslimextremisten. Staan deze respectloze imbecielen er niet bij stil hoe kwetsend het is om, na twee onthoofdingen en executies met kogels, te gaan zitten mauwen over het gebrek aan respect door cartoonisten?

Joods restaurant

Als je dan geen moer geeft om Samuel Paty en de mensen die in Nice werden afgeslacht, en in Wenen, en kennelijk zijn Elforkani, de opstellers en ondertekenaars van die petitie en Arzu Aslan zulke gevoelloze mensen, als die je geen fuck kunnen schelen, hoe denk je dat het uitwerkt qua imago, zo’n opzichtig staaltje blaming the victim? Als je de afgelopen decennia een beetje het moslimdebat hebt gevolgd, met de opkomst van Wilders na de moord op Van Gogh, het negatieve beeld in de media dat van moslims wordt neergezet, de mensen die tegen de bierkaai vochten om het publiek te overtuigen dat moslims niet allemaal intolerant en antisemitisch en vrouwvijandig zijn, hoe kun je dan denken dat het wijs is om, midden in de schokgolf van ontzetting naar aanleiding van een serie dodelijke terroristische aanslagen, te schoppen tegen één van de fundamentele waarden van een vrije democratie, de vrijheid van meningsuiting?

Daarmee bevestig je het beeld dat bij massa’s mensen al stevig heeft postgevat, namelijk dat samenleven met moslims betekent dat je beter geen Israelische vlag aan de pui van je Joodse restaurant hangt, eigenlijk liever helemaal geen Joods restaurant begint, want dan gaan de moslims raar doen. Dat homo’s niet hand in hand over straat mogen lopen, want dan beledig je de moslims. En dat je alles en iedereen mag beledigen met cartoons behalve de moslims, want die gaan dan hoofden afsnijden.

Een petitie door moskeegangers vóór het recht om cartoons te tekenen was gepaster én sympathieker geweest. Ik heb de afgelopen vijftien jaar met Frontaal Naakt oorlog gevoerd tegen islamofoben en moslimhaat, tegen discriminatie en racisme. Ik ben ervoor besmeurd in de media, getrolld door een vicepremier, bedreigd en geïntimideerd en ik moest er vorig jaar zelfs voor in de rechtbank verschijnen, omdat ik de racistische troll Hans Konings had beledigd, maar ik heb ook Mohammed-cartoons geplaatst toen de roep op een verbod daarop vijftien jaar geleden de luide en breed beleden reactie was op de wrede afslachting van Theo van Gogh. Ik voel me een beetje verplicht er nu weer mee te beginnen. Niet om te discrimineren, maar als duidelijk signaal: van de vrijheid van meningsuiting blijf je godverdomme met je relipoten af. Er is zat plek op de hele wereld voor mensen die graag onvrij willen zijn. Moeten ze nou per se dat ene kleine stukje (relatief) vrije wereld ook hebben?

Tere kasplantjes

Bovendien: als je tegen discriminatie bent, moet je moslims ook niet discrimineren door ze als wandelende tijdbommen te behandelen of als tere kasplantjes, die meteen ontploffen of wegkwijnen als iemand een grapje over ze maakt. Iedereen in Nederland is vogelvrij wat spot en satire betreft, laten we van de moslims geen uitzondering maken.

Nou, dan zullen nu Sander Philipse en Zaire Krieger wel weer met hun verneukeratieve screenshotjes komen.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 04.11.2020 @ 09:42

[Home]
 

1 Reactie

op 04 11 2020 at 09:43 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS