Home » Archief » Je suis Nevin Demirtas


[26.10.2020]

Je suis Nevin Demirtas

Peter Breedveld


Takiyasha the witch and the skeleton spectre (Kuniyoshi Utagawa)

Omdat er in de Eerste Kamer een senator zit die het jammer vindt dat de “mooie ovens van Hitler” niet meer in gebruik zijn en niemand in Nederland daar moeite mee heeft, is elke publieke verontwaardiging over onbetamelijke tweets stuitend hypocriet, dat om te beginnen. In het parlement is het heel normaal om elke gelegenheid te baat te nemen, zelfs de begrotingsbehandeling of een debat over het coronabeleid, om een Hitleriaanse tirade tegen moslims en allochtonen af te draaien dus echt, hou. je. bek. over een FNV-bestuurder die de achterban van Geert Wilders voor “tokkies” uitscheldt.

Vakbond FNV is in verlegenheid gebracht door een bestuurder die, met een anoniem account, lelijke dingen zegt over Fidan Ekiz en PVV’ers. De bestuurder, Nevin Demirtas, is ontmaskerd door Vizier op Links, zelf een anonieme twitteraar, die al maanden mensen schandpaalt omdat ze meningen hebben die de Vizier niet aanstaan. Vizier laat screenshots zien van tweets en tekstfragmenten, uiteraard altijd uit de context, in combinatie met informatie over werk- en opdrachtgevers van de overtreder, en zijn of haar woonplaats. Een soort Ans Aarsema, al was Aarsema totaal geobsedeerd door alleen mijn persoontje. Vizier wil dat iedereen met een in zijn/haar/hun ogen “linkse” mening wordt gecanceld. Zelfs als je in een antizwartepietencomité zit, moet je kapot.

Excuus-Turk

Nevin Demirtas heeft Fidan Ekiz een “excuus-Turk” genoemd en dat levert een boel ophef op. Vooral uit de hoek van de Zwarte Piet Forever-types en ‘Minder, minder, minder Marokkanen’-roepers wordt schande gesproken van het racisme van Demirtas, net als Ekiz van Turkse afkomst. Ook The Post Online is woedend over de tweets van Demirtas. The Post Online is opgericht en wordt geleid door Bert Brussen, dat is die man die vrouwen uitscheldt voor bijvoorbeeld ‘sneue hoer, die moet sterven‘ en die Femke Halsema een zeikhoer noemde, Marokkanen ‘Rifapen‘, en die iemand eens vroeg of haar een ‘‘negerpik’ in haar hol was gedouwd‘.

Hou je bek, echt. Gewoon je smoel houden. Niet aan jou om nu hoog van je morele toren te blazen.

Ik vind het geen racisme dat Demirtas Ekiz een “excuus-Turk” noemt. Ze onderbouwt het goed: “Zij is de excuus-Turk op een andere manier dan wat we daaronder verstaan: ze zegt altijd exáct wat de Nederlandse witte racist/islamofoob wil horen. Haar identiteit verleent ze aan het wit voetje halen slijmen/tassendragen van de witten.”

Ik denk dat hier geen speld is tussen te krijgen. Veel Nederlandse media hebben een presentator/columnist/redacteur met een migratie-achtergrond in huis die niet uitblinkt vanwege zijn of haar talenten en vaardigheden maar die wel precies zegt wat witte redacteuren denken maar niet hardop durven te zeggen omdat ze daar te schijnheilig voor zijn. Het is altijd ongenuanceerde anti-allochtonenretoriek die alle vooroordelen bevestigt, die witte mensen over moslims, vluchtelingen en migranten hebben. Fidan Ekiz is most definitely één van die mensen. Iedere keer als ze weer één van haar tirades afsteekt en mensen daar kritiek op hebben, wijzen juist de aanhangers van Baudet en Wilders erop dat Ekiz “allochtoon” is en daarom boven alle kritiek is verheven. Dat lijkt mij vrij precies de definitie van een “excuus-Turk”.

Extremistisch haat-riool

Dat juist Het Algemeen Dagblad, dat sinds het aantreden van Hans Nijenhuis als hoofdredacteur een rabiaat-racistische krant is geworden, stennis maakt om dat “excuus-Turk”, is bloedstollend hypocriet. Dat de krant zich er niet voor schaamt een anoniem troll-account als Vizier op Links als bron te gebruiken, bevestigt andermaal wat een extremistisch haat-riool het is.

Maar je kunt erover discussiëren, over de opvattingen van Demirtas, je hoeft ze niet in dankbaarheid te aanvaarden. Wat ik schandalig vind, is dat Het Algemeen Dagblad verhaal gaat halen bij haar werkgever, de FNV, wat precies is wat Vizier voor ogen had. Demirtas verstuurde haar tweets niet als FNV-bestuurder maar als privépersoon, vanaf nota bene een apart account dat niets met de FNV te maken heeft. Daar had de FNV op moeten wijzen, in plaats van laf afstand te nemen en die tweets te veroordelen.

Wat dit betekent, is dat je als FNV’er blijkbaar niet als privépersoon in je privétijd een mening mag uiten die de goegemeente niet bevalt. En dat is ontzettend kwalijk. Op deze manier wordt iedereen geterorriseerd tot het hebben van braveburgermansopvattinkjes over een paar procent meer of minder loonmatiging en een vierkante meter groen hier en daar, anders gaat Het Algemeen Dagblad even met je werkgever bellen. Ik noem dat fascisme.

Aanstootgevende meningen

Wat dit ook betekent, is dat je als witte man of vrouw mag terugverlangen naar de mooie ovens van Hitler en burgemeesters voor zeikhoer mag uitschelden, maar als Turks-Nederlandse vrouw mag je geen kritiek hebben op Fidan Ekiz, en je mag de aanhang van Wilders, die jou graag met geweld het land uit zou bonjouren, geen “tokkies” noemen.

Ik eis het recht op, voor iedereen in Nederland, om meningen te uiten die het publiek aanstootgevend vindt, zonder dat-ie zich moet verantwoorden tegenover zijn werkgever. En wie anonieme trollen op Twitter als bron gebruikt in plaats van ze uit te kotsen en terug te sturen naar de beerput, waaruit ze kwamen gekropen, is een onuitsprekelijke, walgelijke hufter.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 26.10.2020 @ 09:47

[Home]
 

1 Reactie

op 26 10 2020 at 09:47 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS