Home » Archief » Die wijnbarbedreigingen zijn uitgelokt


[12.02.2014]

Die wijnbarbedreigingen zijn uitgelokt

Peter Breedveld

zoe5
Foto: Zo’é

Laat ik dit stukje maar beginnen met een scherpe veroordeling van de bedreigers van Elou Ekhiat van die Rotterdamse wijnbar, anders krijg ik straks weer gezeik dat ik dat vergoelijk of zo: poten af van mevrouw Ekhiat, levensbeschouwelijk gehandicapte totaalimbecielen! Jullie weten overduidelijk niet hoe je een dame behandelt, ongetwijfeld de reden dat jullie door jullie moeders moeten worden uitgehuwelijkt aan een afzichtelijke inteeltnicht, per schurftige pakezel uit een achterlijk bergdorp geïmporteerd, want er is natuurlijk geen normale vrouw met een intact stel hersens die jullie verschrompelde pikkies in zich zou dulden en zelfs die nicht zal uiteindelijk haar heil zoeken bij iemand die wel mans genoeg is haar genot te verschaffen, of heeft dat inmiddels al gedaan, reden dat jullie achter je computertje de stoere jihadstrijder uithangt! Met behoud van uitkering, uiteraard!

Hysterisch schreeuwverhaal

Maar dagblad Metro gaat ook niet vrijuit, natuurlijk. Uit een interview met Ekhiat in het NRC Handelsblad vandaag blijkt dat ze helemaal nooit is uitgehuwelijkt, zoals Metro suggereert, maar is getrouwd (en weer gescheiden) met een man op wie ze dolverliefd was en dat haar vader ‘supercool’ is en haar volkomen steunt. Metro zou een artikel schrijven over Ekhiats ‘passie voor klassewijnen’, maar het werd een hysterisch schreeuwverhaal over een Marokkaanse die botst met haar cultuur want alcohol en de islam, weet je wel en de controverse kan haast niet groter!

Bedreigingen zijn uitgelokt

Natuurlijk weet de Roze Khmer van PowNews weer een mongool voor de camera te krijgen die vindt dat mevrouw vijftig zweepslagen verdient of erger zelfs, want ze is ook nog afvallige. Ik zal er geen doekjes om winden: die bedreigingen zijn uitgelokt, door de media. Het stuk in de Metro is onversneden haatpropaganda, puur racistische opruiing. Natuurlijk, elk van Ekhiats bedreigers is volledig verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag, maar Metro heeft ze ertoe aangezet. Punt.

Andere media, met name PowNews, wekken graag de indruk dat zulke bedreigingen weer aantonen dat het echt niet gaat, met die bloeddorstige moslims in ons midden, maar bedreigingen zijn a) niet uitzonderlijk na een opruiend stukje in de rioolpers en b) niet het monopolie van de moslims. Vandaag stond in Het Parool dat de Marokkaanse jongerenstichting ook weer is bedreigd en dat is een goede Amsterdamse traditie, allochtone jongerencentra bedreigen.

Dreigende islamcritici

Maar als moslims door niet-moslims worden bedreigd, is daar altijd opvallend veel minder media-aandacht voor. Hassnae kan daarover meepraten. Fatima Elatik ook. Die wordt met de dood bedreigd en moet dan per beveiligde auto worden vervoerd, waarna de opruiende berichtgeving daarover weer nieuwe doodsbedreigingen genereert. Petra Stienen kan er ook over meepraten, die ontvangt bedreigingen sinds de hoofdredacteur van GeenStijl, dat is dus Marck Burema alias Pritt, haar bovenaan een lijst van cultuurverraders plaatste.

Helaas, voor deze mensen geen steunbetuiging van Wilders, voor hun bedreigers geen boze brief van Aboutaleb. Aan dreigende islamcritici valt geen eer te behalen. Integendeel, de voorloper van Wilders, de Jodenhatende Hans Janmaat, wordt heden ten dage fris witgewassen in de progressieve media!

De ene genocide is de andere niet

De ene bedreiger is de andere niet, nietwaar? Intussen valt mijn bek open van de aflevering van Sigmund, vanmorgen in de Volkskrant, en constateer ik dat de haatpropaganda waarmee dezelfde krant de Werelddag van de Vrouwenbesnijdenis opluisterde, haar uitwerking niet heeft gemist.

Ook ben ik niet zo naïef te verwachten dat het gristelijke Kamerlid Joel Voordewind zich druk zal maken om christenen die moslims uitroeien in Centraal Afrika. De ene genocide is de andere immers niet.

Mensen die mij dood willen

Aanstaande zaterdag ga ik met mijn moslima maar eens die wijnbar van Elou Ekhiat checken. O nee, daar moet ik nu een andere dag voor uitkiezen want er zijn mensen die mij dood willen omdat ik met een Marokkaanse ben.

Als alle lezers van Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland, nou maandelijks twee euro zouden storten, zouden de makers van deze website volkomen autonoom zijn! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 12.02.2014 @ 20:28

[Home]
 

21 Reacties

op 12 02 2014 at 22:20 schreef len:

kom niet zaterdag, vrijdagmiddag is er al een borrel georganiseerd voor leuke mensen

op 13 02 2014 at 00:30 schreef Asmodee:

Paar keer met antiterreur-eenheid bij anonieme bedreigers binnenvallen. Na drie tellen de deur openbreken…

SBS kan er een sensationele ‘embedded’ serie van maken, andere pers mag ook (live!) verslag doen. Op basis van informatie, verzameld door de AIVD of verborgen camera van een undercover journalist.

Einde van het fenomeen dat men denkt er makkelijk mee weg te komen.

op 13 02 2014 at 01:12 schreef Asmodee:

Ik begrijp overigens niet de selectieve verontwaardiging over Sigmund. De huisgoeroe en Wieroe zijn hier toch ook welkom?
Mij hoor je niet klagen, maar ik zie weinig verschil…

Vertolkt de cartoon niet ijskoud de denkwijze van b.v. Somalische vrouwen die de traditie voortzetten?
Zegt De Wit hiermee: dit is de kwaadaardige islam van Fatima Elatik en Breedvelds geliefde?

op 13 02 2014 at 09:19 schreef Ralph van der Geest:

Je zou de indruk kunnen krijgen – afgaande op de selectieve verontwaardiging van chlootkuifje en Aboutaleb – dat beide twee handen op één en dezelfde bruine buik zijn.
Over de genocide in de CAR: Voordewind zal zich er zeker niet druk over maken zoals je zelf al zegt maar ik denk dat de gereformeerde polderjongen Kees van der Staaij niet meer bijkomt van het lachen….

op 13 02 2014 at 09:38 schreef Rosa:

De tekeningen van de Wit waren voor mij de druppel, elke godvergeten dag die moslima’s met hun eeuwige Aldi-tas, een keer is goed, godsdienstktitiek is goed. Maar zo ongeveer elke dag dezelfde religie belachelijk maken is zielig. Ik zou men. De Wit ook wel eens een tekening willen zien maken over zich misdragende kolonisten in Israël en de moordende christenen in centraal Afrika.

op 13 02 2014 at 10:25 schreef D.J.:

Ook El Ouali, de lijsttrekker van NIDA, wordt inmiddels bedreigd door die dwaallichten.
“Het zijn gefrustreerde sukkeltjes achter hun toetsenbord. Vooral op websites als geenstijl.nl, powned.nl en bij Rijnmond word je voor alles en nog wat uitgemaakt. Het is een open riool. Het is in dit land helaas zo dat het controversieel is om moslim te zijn.”

En zo is het -helaas-

op 13 02 2014 at 11:53 schreef Flip van Dyke:

Dat gemopper van die Breedveld toch altijd.
Als de Metro je niet bevalt dan heb je toch voldoende keus?
Nederland staat tweede op de wereldranglijst van de persvrijheid!
http://www.welingelichtekringen.nl/media/277308/kaart-waar-is-de-pers-vrij-en-waar-niet-nederland-2e.html

Dus ipv Metro kan je ook de gratis Spits pakken. En als je wilt betalen dan kan je ook de Telegraaf, AD, Volkskrant etc. nemen. Kortom keuze genoeg uit onze pluriforme pers.

op 13 02 2014 at 13:30 schreef D.J.:

@ Flip van Dyke
Vergeet je niet dat ondertussen de meeste dagbladen in handen zijn van de TMG? Zoveel, echte, keuzes heeft u dus niet in het nieuwsaanbod.
En het is, denk ik, ook bezijden het punt van Breedveld. Het probleem zit ‘m niet in die keuzevrijheid, maar in de kwaliteit van de berichtgeving. Deze neigt naar tendentieus en insinuerend. En aangezien de Metro goed wordt gelezen, hobbelt de grote meute blind achter die berichtgeving aan. Zo blijkt ook uit de bak bagger die deze vrouw over zich heen heeft gekregen.

op 13 02 2014 at 13:44 schreef Flip van Dyke:

@D.J. Het sarcasme is u blijkbaar ontgaan.

op 13 02 2014 at 14:34 schreef D.J.:

@Ow…k*t, weer dat sarcasme. Ik herken het ook werkelijk nooit in geschreven reacties. Excuses voor mijn autisme…:)

op 13 02 2014 at 18:30 schreef Abderrahmane:

Geweldig! Je slaat de spijker op z’n kop. Uiteraard triest dat er imbecielen zijn die haar de dood wensen maar inderdaad wat een staaltje islamofobie. Alsof die imbecielen (inclusief meneertje met z’n zweepslagen) alle moslims vertegenwoordigen???

op 13 02 2014 at 20:12 schreef MNb:

Hoe vaak moet ik het nog schrijven? Voor de ziljoenste keer sinds Wilders zijn lelijke kop op stak: islamofoben en die bedreigers van Elou Ekhiat zijn elkaars grootste bondgenoten. Het overgrote deel van de Nederlandse pers – inclusief de kwaliteitsmedia, je weet wel, de nuancezoekers en misschien wel de beste krant van het land – gooien olie op het vuur om de verkoop te stimuleren.

op 14 02 2014 at 01:25 schreef victor oswaldo forero:

Soy orgullosamente cristiano y creo en la tolerancia como principio fundamental para ser una persona. Toda discriminación es mala, mas sabiendo que somos monoteistas y tenemos raíces comunes. Dios te bendiga.

op 14 02 2014 at 07:19 schreef Os:

“Natuurlijk, elk van Ekhiats bedreigers is volledig verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag, maar Metro heeft ze ertoe aangezet. Punt.” –> is daar niet een gigantische blinde vlek zich aan het aftekenen in je hoofd, Peter, ouwe fundamentalist … :))

op 14 02 2014 at 12:00 schreef Thomas E:

@Victor: es verdad!

op 14 02 2014 at 21:22 schreef Ewoud van Riessen:

Simpele vraag aan Peter Breedveld: hoeveel procent van de marokkaanse mannen reageert boos en agressief naar hun vrouwen op het moment dat hijj erachter komt dat zij graag een glas alcohol drinkt ( terwijl de meeste mannen zelf wel stiekum drinken)?

op 15 02 2014 at 09:43 schreef Mart:

Het is redelijk simpel: alles wat ook maar enigszins controversieel is levert reacties op, en daar zitten altijd gekken tussen die bedreigingen uiten.

Als de controverse dan ook nog eens aangezet wordt in een landelijk dagblad, dan zijn er dus ook proportioneel meer gekken. Vraag maar aan Mies Bouwman hoe dit werkt.

De TMG weet dit natuurlijk gewoon. Dit was gewoon een ‘hit-piece’ om buitenlanderhaat aan te wakkeren.

op 16 02 2014 at 12:13 schreef Elou Akhiat - Alcohol, Hedonisme en Controverse - C L O S E R — C L O S E R:

[…] Natuurlijk zijn de bedreigingen ernstig en het punt met bedreigingen is natuurlijk dat je ze meestal wel serieus moet nemen; je kunt bijna niet het risico lopen om dat niet te doen. Je kunt je ook afvragen waarom sommige moslims, en wellicht ook anderen, het noodzakelijk vonden om hun afkeuring over Akhiat en haar wijnbar op zo’n harde manier over te brengen. Tuurlijk, je kunt stellen, dat is social media; het staat bol van dat type uitlatingen en niet alleen van moslims. Maar als we er vanuit gaan dat in ieder geval een deel van degenen die hun afkeur lieten blijken, moslims waren dan zijn we er niet met die verklaring. We zijn er evenmin met een verwijzing naar islam. Dat verklaart niet waarom men het doet op de wijze waarop men het doet, maar het verklaart ook niet waarom in dit specifieke geval. Immers denk aan Marokkaanse Nederlanders die zich moslim noemen en eigenaar zijn van coffeeshops, cabarés organiseren en bijwonen, shisha lounges uitbaten, enzovoorts. Zien we daar dergelijke reacties ook? En ook zo openlijk? Heeft het iets te maken met de wijze waarop Metro haar representeert in het artikel zoals Peter Breedveld stelt op Frontaal Naakt? […]

op 16 02 2014 at 14:21 schreef Thomas E:

Ja, en het heeft er natuurlijk ook alles mee te maken dat ze een vrouw is. Hoe ‘fout ‘wil je het hebben: moslima, dus vrouw, en ook nog eens slim en geëmancipeerd.

op 16 02 2014 at 22:19 schreef Anoniem:

De ellende, Mart, is dat de zogenaamde kwaliteitsmedia tegenwoorig enthousiast meedoen.

op 19 02 2014 at 21:41 schreef Ewoud van Riessen:

Ik weet dat alcohol en vrouwen bij 90% van de Marokkanen taboe is! Dus het artikel in de Metro is mild en klopt geheel. Waarom vindt intelectueel en links Nederland dat hier niks over geschreven en gezegd mag worden? Zijn jullie failliet? Ja al vele jaren!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS