Home » Archief » Een pogrom tof doen in Urk


[14.03.2019]

Een pogrom tof doen in Urk

Peter Breedveld


Bron: Showzama

Geheel naar verwachting, natuurlijk, maar dat is geen reden om het maar te laten gaan: het automatisme waarmee Domrechts onmiddellijk probeert de Marokkaanse familie te framen die in Urk door een leger van tweehonderd christelijke, witte racisten werd belaagd en de racisten tot helden uitroept.

Wierd Duk die fake Telegram-berichten van nep-Marokkanen retweet om te suggereren dat Marokkanen Urk willen belegeren, The Post Online die de Marokkanen de schuld geeft, GeenStijl, dat de pogrom in Urk bagatelliseert (‘fittie’ met 100 ‘KutUrkersen’) en de doodsbedreiging van Soufyan Boukhizzou door een witte Urkenaar afdoet als ‘tof doen’ met een ‘nepwapen’, maar dat zich wel op die fake Telegram-berichten baseert om te toeteren over een “invasie” door 500 Marokkanen (die met een “sisser” afliep, ofwel helemaal nooit heeft plaatsgevonden omdat die berichten dus fake waren).

De Telegraaf is alweer begonnen met het romantiseren van het Urkse schorem. Het is natuurlijk die Marokkaanse familie die alles heeft uitgelokt en “dat moet je niet doen bij Urkers!” Verlekkerd tekent de voormalige Nazikrant op dat dit nog maar een amuse was. “Dit gaat nog een staartje krijgen!”

Etnische zuivering

Duk, intussen, die toch al heel lang zit te hopen op een gewapende clash, probeert de pogrom te downplayen tot een ordinaire ruzie. “Kankerhoer, vieze Marokkaan, rot op naar je eigen land” en “Geertje Wilders, Geertje Wilders”. Gewone ruzie. Mij lijkt het meer het begin van een etnische zuivering.

De racisten, die een Marokkaanse familie belaagden en de moeder des huizes het ziekenhuis in sloegen (terwijl de politie weer eens niets deed) scandeerden de naam van hun leider, maar omdat Het Algemeen Dagblad, onder leiding van de incapabele ijdeltuit Hans Nijenhuis, blunderde met oude video-opnamen van de rellen in Geldermalsen in 2015 (waar boze burgers zich door Geert Wilders hadden laten opjutten tegen de komst van een asielzoekerscentrum), wordt dat door de Domrechtse trollenbrigade op Twitter dankbaar gebruikt om te suggereren dat de Urkenaarse racisten geen “Geertje Wilders” zouden hebben geroepen.

Gecultiveerde haat

De politiek houdt zich angstvallig stil. Terwijl de hysterische verontwaardiging het Binnenhof normaliter al op haar grondvesten doet schudden als iemand van DENK zegt dat-ie het haar van Wilders stom vindt, voelt nu kennelijk niemand in Den Haag zich geroepen de Urkse pogrom te veroordelen. Geen stoere praatjes van Rutte, die Urkse jongeren op hun bek wil slaan, geen georakel van Lodewijk Asscher over parallelle Urkse samenlevingen. Alleen de onnozele roeptoeter Dilan Yeşilgöz vraagt zich af wat er aan de hand zou kunnen zijn.

Wat er aan de hand is, is dat 15 jaar hitsen tegen moslims en allochtonen steeds vaker leidt tot geweld tegen moslims en allochtonen. Dit is de vrucht van de haat die niet alleen is gekweekt en gecultiveerd door Geert Wilders, maar ook door de VVD, door Yeşilgöz, het CDA, de PvdA en dan met name Lodewijk Asscher. En verder door De Telegraaf, de Volkskrant, de NRC en Trouw. En door Pauw en Jinek en die incubus die altijd bij De Wereld Draait Door zit.

Dooie Pim

Het laat zich raden wat er hierna zal gebeuren. De media zijn, as we speak, alle vuiligheid over die Marokkaanse familie aan het opdiepen die ze kunnen vinden. Geen verkeersboete zal onbesproken blijven, geen achterstallige rekening zal ze worden vergeven. Soufyan Boukhizzou zal worden afgeschilderd als een crimineel, de Urkse jongeman die hem bedreigde zal “verward” blijken te zijn, zo’n simpele ziel met een gouden hart, die niet tegen onrecht kan.

Wie uit de wind zal worden gehouden, is Geert Wilders. Wie eraan zal herinneren dat zijn naam werd gescandeerd tijdens de pogrom, zal demonisering worden verweten, en “vingerwijzen”. Bert Brussen zal zijn foto van de dooie Pim weer in stelling brengen. Net als na de massamoord door Anders Breivik, die Wilders expliciet als zijn grote inspirator noemde, zal ook nu een spreekverbod worden uitgevaardigd voor de critici van Wilders.

Horrorverhaal

Over Wilders zullen ze het niet gaan hebben in de Tweede Kamer. Dit zal gewoon weer worden gebruikt als bewijs dat de ‘multiculturele samenleving is mislukt’. Bewijs van het gelijk van Wilders, dus.

Zelf ben ik alweer gekapitteld omdat ik Urk vergeleek met het dorp Innsmouth in H.P. Lovecrafts horrorverhaal The Shadow over Innsmouth.

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Het afgelopen jaar ben ik als verdachte verhoord op het politiebureau en ging ook het klagen bij mijn baas weer een nieuwe, onverkwikkelijke fase in met de fascistische troll Jan Dijkgraaf. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 14.03.2019 @ 06:39

[Home]
 

18 Reacties

op 14 03 2019 at 08:26 schreef Richard Meijer:

Ik vond de vergelijking met innsmouth briljant.

op 14 03 2019 at 08:43 schreef Robbert:

Ik ook!

op 14 03 2019 at 10:23 schreef wees:

idem.
en daarbij een haarfijne duiding van de situatie.

op 14 03 2019 at 11:09 schreef AltJohan:

In de NRC staat een duiding. Ik zeg niet dat het een juiste is: https://www.nrc.nl/nieuws/2019/03/13/in-de-appgroep-sloeg-de-vlam-in-de-pan-a3953228

op 14 03 2019 at 12:44 schreef Egbert:

NRC: “Het begon met „een beledigende opmerking in een appgroep” bevestigt ook de politie.”

op 14 03 2019 at 13:41 schreef Egbert:

NOS: “Daarna verzamelden ongeveer honderd jongeren zich bij het huis van de 18-jarige. Een aantal van hen wist het huis binnen te komen en raakte in gevecht met de bewoners.”

“verzamelden zich” zoals je verzamelt voor een uitwedstrijd zeg maar, groepje onder elkaar. Toevallig plek. Niks ‘stelden zich op tegenover het huis en de bewoners’.

“wist het huis binnen te komen”: ja de deur stond gewoon open, ‘vechtend binnendringen’ klinkt weer zo vervelend.

“Ze raakten in gevecht”, zoals je ook wel eens in een file terecht komt. Passief, door externe oorzaken, wat overkómt hen toch zo opeens?

op 14 03 2019 at 14:22 schreef Barnold:

Veel woede in je stukje, Peter. Maar terecht

Het begint bij zo’n Wilders hé. Minder, minder, minder. Dat lijkt een klein gebaar, maar is veel minder onschuldig dan men denkt !

Want zoiets gaat etteren, gaat woekeren. Het normaliseert alles. En in de democratie, willen mensen ook stemmen hé. De VVD, de SP, beide denken gewoon van, ok, daar paai je het volk dus mee. Nou, dan zijn wij toch ook tegen ‘ze’. Stemmen winnen. Daarom is de parlementaire democratie ook zo’n populistisch gezwel.

Millimeter voor millimeter, nemen de fascisten zo ruimte

Het begon ook met : minder joden. Joden zijn een probleem, joden passen niet bij ons. Een opstootje hier, een opstootje daar, joden dit, joden dat, joden zus, joden zo.

En zodra de treinen weer rijden, denkt men achteraf, goh, toch iets te ver gegaan.

op 14 03 2019 at 14:27 schreef Jacob:

PETER BREEDVELD ,JE METEEN MELDEN BIJ EEN PSYCHIATER OF HUISARTS

op 14 03 2019 at 15:32 schreef Bertje:

Petra

Ik dacht dat je een Block had maar neen, wel een blok voor je kop gezien je reacties alhier in de panelen.
Jezus de Christus op een ezel zeg hoe dom kun je ze hebben…..

op 14 03 2019 at 15:59 schreef Barnold:

Maar Petra

Peter Breedveld, is toch ook niet neutraal

Hij heeft toch een blog, met een duidelijk politieke kleur.

Dat weten wij toch. In Nederland is het heel raar, als iemand niet neutraal is, als iemand een mening durft te hebben. Dan wordt je meteen verkettert. Zo vaak heb ik mijn bek maar gehouden, omdat je dan weer de wind van voren krijgt. Dan ben je ‘negatief’. Zoet glimlachen en met alle winden meewaaien, dat is verndederland, ik bedoel Nederland.

En ik sfeer het je, op mijn werk hé. Was een tijdje terug een aanslag in Parijs. Gingen mijn PVV collega’s meteen allemaal plannen bedenken, over de bestorming van de lokale moskee. Die mensen hebben een plaat voor de kop. Zij grijpen alles aan, om tegen ‘ze’ te vechten

Breedveld overdrijft niet eens, helaas. Was zijn toon maar overdreven, was het maar allemaal wel te doen.

op 14 03 2019 at 21:42 schreef AltJohan:

@Barnold: Breedveld overdrijft wel. Dat blijkt uit zinnen als “… probeert de pogrom te downplayen tot een ordinaire ruzie”

Die 18-jarige Marokkaan daagde uit en dat heeft hij geweten. Ik hoop dat hij daar iets van geleerd heeft.

op 15 03 2019 at 09:28 schreef Murat:

AltJohan,

Zo hoop ik ook dat elke witte Nederlander er wat van geleerd heeft als ie de kanker geslagen wordt door Marokkaans tuig.

op 15 03 2019 at 11:27 schreef Ikzelf:

Geweld is onderdrukkend, heeft nog nooit iets opgelost en zal dus ook nooit iets oplossen. Tweehonderdduizend jaren evolutie zijn voor de homo sapiens ruim onvoldoende om dat eindelijk te begrijpen.

op 15 03 2019 at 13:10 schreef pretvogel:

Nee, het is niet normaal om een huis te bestormen, omdat iemand ‘uitdaagde’

Ik heb ook weleens online ruzie gehad, als tiener

Dan werd mijn deur ook niet ingetrapt en mijn moeder tegen de grond geworpen

Het is ook geen toeval, dat dit in dat achterlijke Urk gebeurt.is een SGP/PVV regio namelijk

Breedveld heeft niet altijd gelijk en overdrijft soms

Máár, hier overdrijft hij dus niet

op 15 03 2019 at 16:28 schreef sjonnie:

Precies Murat, jammer dat deze metafoor weer niet begrepen wordt door iemand die voorstander is van een “corrigeerende tik”.

Op urk wonen voornamelijk inteelt christenen, vissers die hun kotters op zondag voor 24 uur de haven uit roeien om buiten de haven(s) hun motoren op te starten zodat ze eerder bij de visgronden zijn. Garage boxen waar je je klem kunt zuipen en snuiven maar de horeca moet zich aan de zondagsrust houden.

Raar volk.

op 15 03 2019 at 23:58 schreef Egbert:

Wat Murat zegt.

Een vriend zei: “De winkel van mijn moeder was overvallen door Marokkanen!”

Zeg ik: “Jij wil liever een overval door blanken?”

op 16 03 2019 at 17:57 schreef Jan Geerink:

Nu gaan we het ingewikkeld maken door te zeggen: aan de strenge christenen heb je tegenwoordig niets meer maar dit geldt ook voor de strenge mohammedanen.

op 19 03 2019 at 01:47 schreef Hans:

Het wordt weer eens verdoezeld, da’s duidelijk, wat hier plaatsvond, verbaast mij niets. Het is een gesloten gemeenschap en als buitenstaander kom je er niet in, zeker allochtonen niet, kun je wel vergeten. Was vroeger al zo, zuipen en snuiven en des zondagen “braaf”ter kerke, bah!!! Hypocrisie ten top. Ik zou er dood nog niet willen liggen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS