Home » Archief » Foute tweet


[27.02.2016]

Foute tweet

Peter Breedveld

b5

Nieuwsuur had een reportage over mensen, die worden kapotgemaakt omdat ze iets hebben getweet dat niet in de smaak valt bij het grote publiek. De reportage begon nota bene in De Balie, waar de Britse journalist Jon Ronson zijn boek over het onderwerp promootte. Gemiste kans voor Nieuwsuur, want directeur van De Balie is Yoeri Albrecht, die zelf graag mensen aan de publieke schandpaal nagelt wier mening hem niet bevalt.

Hij deed het met journalist Rena Netjes, die Albrecht wat hysterisch vond en daarom door hem van Holocaustontkenning werd beschuldigd en hij deed het met mij, toen hij me er zomaar out of the blue van beschuldigde hem te hebben bedreigd.

Witte boze mannen

Albrecht is lid van een club witte boze mannen die er allemaal een handje van hebben Twitter te misbruiken om media en publiek tegen mensen met een hen onwelgevallige mening op te zetten. Jan Dijkgraaf, Bert Brussen, Bas Paternotte1 en de hoofdredacteur van GeenStijl, Marck Burema doen het, Elma Drayer en Carel Brendel hebben het gedaan, door tweets van mij uit de context te rukken en op zo’n manier te interpreteren dat ik me mocht verheugen in maandenlange rauwe volkswoede. In 2011 kreeg ik ermee te maken toen een Telegraaf-journalist, die ik voor lul had gezet, wraak nam door een foute grap van mij uit de context te citeren en mijn werkgever bij de hele zaak betrok.

Sindsdien weet Domrechts mijn werkgever voortdurend te vinden om over mij te klagen. Vaak weet ze eerder dan ik dat ik weer iets verkeerds heb gezegd. Althans, ik zeg nooit iets verkeerds, mijn vijanden, onlangs nog Lodewijk Asscher, proberen er altijd iets verkeerds van te máken. Maar mijn leven is nog steeds niet verwoest, dus so far so good.

Foute tweet

Nieuwsuur schrijft dat het verschillende mensen heeft benaderd om te vertellen over wat er gebeurde nadat ze een foute tweet hadden verzonden, maar mij hebben ze niet gebeld. Terwijl ik een mooi verhaal had kunnen vertellen over hoe een vice-premier, de minister van sociale zaken, samenwerkte met een antisemitische, racistische Internettrol om te proberen mijn leven te verwoesten. Dat is wéér mislukt, want de vicepremier plakte het bewijs, dat hij liegt, zelf onder zijn eigen stukje, zodat iedereen kon zien dat hij de uitspraak van ene Kars Abbes ten onrechte aan mij toeschreef én dat hij gebruik maakt van de diensten van ‘Ans Aarsema’ om mij de schuld te kunnen geven.

Wel kwam er een sukkel aan het woord die had getweet dat Asscher een kuttekop heeft (zelf vind ik Asscher meer op een gesmolten Edward Norton lijken) en door de vicepremier in hetzelfde stukje te grazen was genomen waarin ik ook werd aangehaald. Die sukkel was ook tekeer gegaan tegen zwarte Nederlanders, maar daar heeft niemand het over.

Spleetogen over het hoofd zien

Tevens was er die dame die naar aanleiding van een ernstig ongeluk in Mekka met veel doden had getweet dat ‘karma is a bitch‘. Niet heel sympathiek, maar om daar nou voor ontslagen te worden. Arend Jan Boekesteijn maakte als VVD-Kamerlid naar aanleiding van het aantal doden, dat Mao op zijn geweten had (Boekesteijn schatte het aantal naar de smaak van sommigen te laag in) eens de opmerking dat hij weleens een ‘spleetoog’ over het hoofd zag. Die vrouw is nu een paria en Boekesteijn verdient nog steeds grof geld met het debiteren van aperte nonsens.

Er zat een wetenschapper in de reportage die het probleem duidde en naar mijn smaak een nogal moraliserend verhaal hield over grote ego’s en weinig rekening met de ander houden, dezelfde onzin die je al jaren hoort over sociale media. Hij bracht wel een kritische noot door erop te wijzen dat Asscher hetzelfde had gedaan als hij zijn belagers op Twitter verweet.

Racistische troll

Toch gaat me dat niet ver genoeg. Asscher deed niet hetzelfde, hij deed iets ergers: hij spande samen met een racistische troll om een criticus te grazen te nemen door hem te belasteren, door over hem te liegen op Internet. Te liegen, gewoon keihard te liegen. De vicepremier. Die dan een racistische troll gebruikt om de leugen waar te laten lijken.

En iedereen ziet dat, maar geen journalist ziet er een verhaal in. Dat komt omdat Nederlandse journalisten over het algemeen geen knip voor de neus waard zijn. Ze hebben een hekel aan mij omdat ik dat vaak zeg, en daarom vinden ze het lekker net goed wat Asscher me heeft geflikt.

Leven verwoest

Dat verhaal van die mensen die een verkeerde tweet plaatsen en dan hun leven tot stof zien vergaan is eigenlijk ook al zó 2013. We zijn nu in een nieuwe fase beland, waarin journalisten, directeuren van debatcentra en ministers gebruik maken van dat gegeven, dat het leven mensen na een verkeerde tweet verwoest wordt, om te proberen het leven van mensen te verwoesten.

Maak dáár maar eens een mooi itempje van, Nieuwsuur!

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

1. [Gisteren was het weer eens zover: er was in Amsterdam wat duw- en trekwerk tussen antifascisten en Powned, overduidelijk uitgelokt door de laatste, maar toen een Amsterdamse D66-politicus die uitlokking constateerde, wekte dat de toorn van Brussen en Paternotte, die nu fanatiek proberen hem ontslagen te krijgen.]

Peter Breedveld, 27.02.2016 @ 13:30

[Home]
 

7 Reacties

op 28 02 2016 at 01:52 schreef Hypo-kriet:

Haha ‘een gesmolten Edward Norton’. Eleganter kun je iemand niet beledigen. Hoe kom je d’r op! Mafkees :D

op 28 02 2016 at 02:40 schreef Murat:

Ik las net een stuk in de NRC. Van een Joodse mevrouw die ziet dat er niet veel veranderd is, deze tijden.

Ik denk, wauw, eindelijk een stuk van een geloofwaardige vrouw over hoe men nu doorgaat met een nieuwe groep, namelijk de moslims. De Arabieren.

Maar neen, het bleek weer eens te gaan over de “dood aan Joden” roepers in Palestina demonstraties, en dergelijke.
Doodzonde. Wat een gemiste kans. Ik had gehoopt dat (vele) Joden en moslims de handen ineen zouden slaan, omdat juist zij elkaar zouden moeten begrijpen in Europa.

Maar nee hoor, dit wordt weer lekker uitgebuit door een krant als NRC om wéér vingertje te wijzen naar het o zo vreselijke racisme van moslims.
Ik word helemaal doodziek van het journaille in Nederland. Totaal verneukt.

op 28 02 2016 at 14:02 schreef John de Beer:

Het kan hoor Murat, zie het AD van gisteren:

Joodse steun voor bedreigde moskeeën: Hebben elkaar nodig – AD – http://m.ad.nl/ad/m/nl/38261/Nieuws/article/detail/4253252/2016/02/27/Joodse-steun-voor-bedreigde-moskeeen-Hebben-elkaar-nodig.dhtml?utm_medium=rss&utm_content=adnlhetlaatstenieuwsuitbinnenenbuitenlandsportenshow

op 28 02 2016 at 15:00 schreef Murat:

@John,

Bedankt. Kijk, dát bedoelde ik dus precies!
Dit stemt mij enigszins hoopvol.

Ik ben er zo klaar mee, met al die Joden die meeheulen met de meerderheidsgroep en zeggen dat het nieuwe antisemitisme in de onderdrukte minderheidsgroep (moslims) zit.
Daarnaast ben ik net zo zat van die moslim jochies die de Joden overal de schuld van geven. Ik maak geen onderscheid, laat dat duidelijk zijn.

Precies zoals dat stuk zegt, Moslims en Joden hebben elkaar als geen ander nodig.
Beide Semieten en beide slachtoffers van antisemitisme.

op 28 02 2016 at 23:41 schreef Sasha Berkman:

Iedereen heeft last van fascisten, of ze nu anti-semitisch zijn of niet. Links is *altijd* het eerste doelwit van fascisme.

op 28 02 2016 at 23:44 schreef Sasha Berkman:

aanvulling, sorry Peter, Joden en Moslims zijn slechts middelen voor fascisten.
Primair zijn ze anti-links, mensenrechten etc.

op 03 03 2016 at 10:37 schreef Sasha Berkman:

“Motivaction

Volgens D66 doet minister Asscher te weinig om de segregatie tegen te gaan. Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma vindt zelfs dat Asscher juist bijdraagt aan de vervreemding van bevolkingsgroepen van de Nederlandse samenleving. Hij neemt het de minister kwalijk dat hij op basis van ondeugdelijk onderzoek van Motivaction Turks Nederlandse jongeren heeft weggezet als antisemieten en IS-sympathisanten.

Het SCP-onderzoek onderschrijft dat: “[…] Asscher zijn krediet [heeft] verspeeld omdat hij geen afstand nam van de uitkomsten van de peiling van Motivaction.”

Excuses bood de minister niet aan, wel erkende hij achteraf dat het onderzoek niet goed was. “Maar de schade kun je niet meer ongedaan maken”, zegt Sjoerdsma. Wat de D66’er betreft moet Asscher er nu alles aan doen om ervoor te zorgen dat migrantenjongeren weer vertrouwen krijgen in de politiek en de bestuurders.”

bron: http://www.nu.nl/politiek/4223993/zorgen-in-kamer-groeiende-kloof-allochtonen-en-autochtonen.html

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS