Home » Archief » Ordinair


[29.02.2016]

Ordinair

Peter Breedveld

b9

Sinds het vertrek van hoofdredacteur Frits van Exter lijkt Vrij Nederland weer een beetje van zijn oorspronkelijke linkse identiteit terug te krijgen. Redacteuren durven weer PVV’ers tegen te spreken. Het is niet meer vanzelfsprekend dat, als er iets over racisme of de islam gezegd moet worden, Elma Drayer daarvoor uit haar crypte wordt gehaald.

De recente column waarin Sander Donkers de vloer aanveegt met Annabel Nanninga is een voorbeeld van die detente op de VN-redactie. Aanvankelijk moest ik ook om gniffelen om sneren als ‘zou Nanninga er zelf nou nooit genoeg van krijgen om dagelijks haar laptop open te klappen om in het wilde weg woeste beledigingen en afgekloven spitsvondigheden af te vuren op die zo innig gehate drie-eenheid moslims, feministen en linksmensen?’ Nanninga zelf natuurlijk niet, die foeterde dat ze weer aangevallen werd op haar tóón.

Jood doodgeschoten

En verdomd, ze heeft een punt. Er valt veel over Nanninga te zeggen want het mens is een rabiate racist if ever there was one. Ze vindt dat moslims geen aanspraak kunnen maken op dezelfde grondwettelijke rechten als andere Nederlanders, ontmenselijkte verdrinkende vluchtelingen met de term ‘dobbernegers‘, bewondert openlijk Nazi’s en mijmerde onlangs nog dat het mooi zou zijn als er eens een Jood wordt doodgeschoten door een moslim, want dat zou haar gelijk bewijzen en al die Gutmenschen lelijk op hun neus doen kijken.

Maar al dat openlijke racisme is het probleem niet voor Donkers. Donkers wordt moe van de tóón waarop Nanninga het zegt: ‘Door de compleet overspannen toon en de constante stroom van woorden als ‘feelgood Sonderkommando’s’, ‘trutten’, ‘yogakipjes’ en ‘dobbersyriërs’ had ik al snel wat beters te doen’. En: ‘het is onwaarschijnlijk, maar niet uitgesloten dat ik het ooit in iets met Nanninga eens ben. Maar daar zal ik dan niet achter komen, want ik heb geen zin meer om me eerst door die al woede heen te ploeteren’.

Nazi’s bewonderen

Kijk, moslims hun grondwettelijke rechten afnemen, verdrinkende kinderen uitlachen, Nazi’s bewonderen, bidden om een dode Jood, het zal allemaal wel, maar moet dat nou op die woedende tóón, en met al dat gescheld? Daar heb ik geen zin in, hoor. Natuurlijk mag er best gescholden worden als het een Vrij Nederland-redacteur betreft. Zo brieste Elma Drayer eens in VN dat de ‘ratten terug moeten in hun riolen’, en dat ging dan over die lieve Hassnae, die nog nooit een vlieg heeft kwaad gedaan.

Het typeert het hele debat in Nederland. Progressieve mensen hebben geen enkel probleem met moslimhaat en xenofobie, ze mogen zelf graag losgaan op Marokkanen en moslims, dat hebben ze tientallen jaren moeten bedwingen, maar sinds Fortuyn mag het eindelijk. En ze doen het veel en graag en als ze een Marokkaan zover krijgen het voor ze te doen, vinden ze dat helemaal mooi.

Beschaafd en gematigd

Maar ze houden hun xenofobie wel graag beschaafd en gematigd van toon. Daarom kijken ze neer op Wilders en bewonderen ze Lodewijk Asscher. Die twee brengen dezelfde boodschap, namelijk dat moslims en niet-Westerse allochtonen per definitie niet te vertrouwen zijn, alleen brengt Asscher het beschaafd en Wilders scheldt en houdt zich niet aan de regels. Wilders is ordinair.

Dat is wat Wilders al jaren te horen krijgt, niet: ‘je mag dat niet zeggen’, maar ‘je mag dat niet op die manier zeggen’. Ik heb me er heel lang over verwonderd dat Pechtold, GroenLinks en de PvdA niet gewoon feiten en cijfers inzetten tegen Wilders, in plaats dat eeuwige gejeremieer over zijn toon. Maar sinds ik Flip van Dyke regelmatig lees, die steevast de overdreven aantallen vluchtelingen en immigranten corrigeert, is het me volstrekt duidelijk dat pers en politiek geen enkele interesse hebben in het weerleggen van Wilders’ leugens, want die voeren ze zelf ook aan de kiezer: Frans Timmermans die beweert dat 60 procent van de vluchtelingen niet echt vlucht en uit Noord Afrika komt, Frits Wester, volgens wie Noord-Afrika leegstroomt.

Poes in de Libelle

Zelfde alarmisme als Wilders, maar Timmermans spreekt zo mooi Frans en Wester is een gerespecteerde journalist. Je moet niet in een kroeg ‘minder, minder, minder Marokkanen‘ gaan staan blèren, daar houdt Sander Donkers niet van. Je moet een gezicht trekken alsof het je spijt het te moeten zeggen, en dan zeggen dat Marokkanen het monopolie hebben op overlast, of dat je ze moet vernederen voor hun eigen bestwil.

Uiteraard zal het Wilders en Nanninga worst wezen wat Donkers vindt, want Wilders wordt bij de volgende verkiezingen de grootste en Nanninga wordt op televisie opgevoerd als islamdeskundige. Bovendien stond ze met haar poes in de Libelle. Als je lief bent voor je poes, kom je in Nederland weg met moord.

Bovendien is alles relatief. Bij Vrij Nederland vinden ze Nanninga ordinair, VillaMedia, het blad van de journalistenvakbond, vindt haar juist een ‘tikje elitair‘.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 29.02.2016 @ 08:11

[Home]
 

8 Reacties

op 29 02 2016 at 10:27 schreef Murat:

Inderdaad.Het is onsmakelijk te zien hoe de mainstream journalistiek en politiek totaal geen probleem heeft een deel van haar eigen volk helemaal de verrotting in te laten gaan.

Ik ben het ook helemaal zat de ene na de andere boze brief te sturen naar de redactie van de NRC omdat ze weer eens een vreselijk generaliserend stuk over allochtonen hebben geschreven.

Meestal reageren ze niet eens.
Het lijkt soms wel dweilen met de kraan open.

op 29 02 2016 at 12:21 schreef babs:

Het is zeker dat de verantwoordelijken binnen genoemde partijen de feiten kennen, dat ze de feiten niet gebruiken is dus opzet.

Ik vermoed dat de feiten niet gebruikt worden, omdat uit marktonderzoek blijkt dat de doelgroep de feiten toch niet gelooft (maw: denkt dat Wilders een punt heeft), terwijl het niet noemen van de feiten maar weinig stemmers wegjaagt (want: waar heen).

Daarnaast denk ik dat veel politici, in elk geval de belangrijke PvdA’ers, zelf eigenlijk geloven dat Wilders een punt heeft, wat allerlei feitengoochelaars ook zeggen.

Ik verwacht vooral van D66 uiteindelijk dat ze de feiten serieus gaan nemen. D66 is rechts-liberaal, hun doelgroep bestaat uit zelfstandigen en mensen uit het bedrijfsleven. Als ergens vooroordelen hard verminderen dan is het onder zelfstandigen en in het bedrijfsleven, ik zie dat het sterkst als ik mijn eigen linkedin-contacten vergelijk met die van kennissen die in de ambtenarij en vooral in de softe sector werken.

D66 – Feiten graag over immigratie. Maak de markt eens, in plaats van hem te volgen! Zoals de SP deed onder Marijnissen in hun standpunt over Europa. (zoek maar op!)

op 29 02 2016 at 15:38 schreef Abdel:

“… ze houden hun xenofobie wel graag beschaafd en gematigd van toon.” Inderdaad! Je mag alles zeggen alleen de toon he…

op 29 02 2016 at 18:19 schreef John de Beer:

Goed gezien Peter. Omgekeerd werkt het trouwens ook precies zo. De Nederlanders, eeuwenlang gevormd door
het Poldermodel, hebben er een handje van hun toon te matigen t.o.v. diegenen die ze als hun tegenstander beschouwen. Denkende dat het die tegenstander milder zal stemmen als de toon minder heftig is. Dit zagen we tijdens WOII, in de nasleep van het kolonialisme en tijdens de Koude Oorlog. Het is wat we ook wel appeasement noemen en wat aan de vermeende tegenstander ogenblikkelijk duidelijk maakt dat hij met een zwakke partij te doen heeft.

op 29 02 2016 at 23:24 schreef Mo:

Ok paar minuten erna wordt tpo erbij gehaald

I rest my case en Peter you are so fucking right!

op 29 02 2016 at 23:35 schreef dewanand:

REF Cit tekst Peter:

‘Uiteraard zal het Wilders en Nanninga worst wezen wat Donkers vindt, want Wilders wordt bij de volgende verkiezingen de grootste en Nanninga wordt op televisie opgevoerd als islamdeskundige.’

———–
Miaauw, miaauw, namastiaauw Peter,

Jazeker, hele media nederland is ordinair, bavianen taal, eenzijdig. Je kan liever toiletpapier lezen dan de kranten.

Maar denk je nou echt dat Wilders de meeste stemmen zal trekken in 2017?? Dan zal hij zijn geheime agenda openbaren, dus iedereen mag zijn hart en ballen dan vasthouden, het zal een politieke tsunami worden. Maar Wieroe wil Wilders wel verzoeken om Nederland eerst even koelievrij te maken als vingeroefening en daarna de rest.

Ach joh veel Marokkanen, hindoestanen, negers, turken zijn niet gelukkig in Nederland meer, het is hier gewoon KUT. Hier wordt je vanzelf nat en ziek gemaakt, afgewerkt in alle standjes en bloot in je kist gedumpt, zoals een hete, pikzwarte hindoemeid mij altijd uitlegt.

Tsja, wie weet misschien heeft Wilders jouw luxe kist al in elkaar getimmerd he Peter, na weekendje klussen thuis om zijn zwarte lijst bij te werken. Alle teksten van FN zitten al erin he.

dewa aapje en Wieroe

op 02 03 2016 at 00:35 schreef Theo van Ewald:

@John de Beer (29 02 2016 at 18:19)

We zien het nu ook tijdens de islamisering. Je weet wel, het matigen van de ’toon’. Het ‘wegkijken’…

op 03 03 2016 at 22:10 schreef Sasha Berkman:

“tijdens de islamisering”

*KOTS*

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS