Home » Archief » Zeg ‘nee’ tegen de Nieuwe Fascisten, boycot De Balie


[26.10.2015]

Zeg ‘nee’ tegen de Nieuwe Fascisten, boycot De Balie

Peter Breedveld

hausu28
Scène uit Hausu (1977)

Frontaal Naakt bestaat dit jaar tien jaar, tegen de klippen op, ondanks de pogingen van niet de minsten om deze site kapot te maken. Tien jaar, still going strong, almaar stronger, zelfs, maar geen krant of blad dat er aandacht aan heeft besteed.

Waar wél veel aandacht voor was, was de vijfde verjaardag van het zieltogende The Post Online, het overtollige chromosoompje van Domrechts. Bijvoorbeeld in Het Parool, dat op 16 april jongstleden een interview publiceerde met de hoofdredacteur van TPO, de übercharmante Bert ‘Negerpik‘, ‘Rifapen‘, ‘Sneue Hoer‘ Brussen. Die werd aldus door Het Parool geciteerd:

De Holocaust ontkennen mag bij ons ook‘.

Holocaustontkenning

Hebt u Parool-columnist Theodor Holman toen over zijn vriend Brussen gehoord? Nee, daar hebt u Holman niet over gehoord. Geen jammerklacht dat antisemitisme tegenwoordig weer kan en dat zelfs The Post Online er een podium voor biedt. Hebt u meester-hacker Brenno de Winter er schande van horen spreken dat zijn vrienden van The Post Online Holocaustontkenningen propageren? Nope, ook Brenno hield zijn kaken stevig op elkaar.

Maar nu De Correspondent heel beleefd rapper Appa heeft uitgenodigd een mailtje te sturen omdat hij had aangegeven voor het magazine te willen schrijven, heeft Holman er een hele column aan gewijd, want De Correspondent geeft volgens hem een podium aan een antisemiet. En Brenno de Winter geeft Holman gelijk want ook hij maakt zich zorgen over ‘het breder accepteren van antisemitisme door De Correspondent‘.

Grote Jodenneuzen

In één klap worden dus én Appa én De Correspondent – die TPO een doorn in het oog is omdat ze wél geld bij elkaar weet te krijgen om haar medewerkers te kunnen betalen – geframed als antisemieten. Maar heeft Appa gezegd dat het mooi zou zijn als er een aanslag op een Jood zou worden gepleegd, zoals onlangs Holmans en De Winters vriendin Annabel Nanninga deed? Heeft Appa misschien geginnegapt over de Holocaust en over gaskamers en Jodenstreken en grote Jodenneuzen, zoals Holmans en De Winters vrienden van GeenStijl plegen te doen? Neen.

Heeft de hoofdredacteur van De Correspondent dan gezegd dat de Holocaust ontkennen bij De Correspondent ook mag?

Neen.

De verontwaardiging van Holman en De Winter is dus nogal selectief. Of sterker: ze is totaal misplaatst, want De Correspondent heeft op geen enkele manier te kennen gegeven aan Holocaustontkenning te willen doen, en The Post Online, heel expliciet, wél.

Hysterische onzin

Oók dit weekend was deze interessante uitwisseling op Twitter tussen de directeur van debatcentrum De Balie, Yoeri Albrecht, en journalist Rena Netjes. Netjes is vorig jaar uit de klauwen van het Egyptische dictatoriale regime ontsnapt, het gevaarlijkse dat Albrecht ooit is overkomen is dat hij een nachtje in een politiecel moest slapen omdat in kennelijke staat een politieagent uitschold. Albrecht is van mening dat Joden uit Nederland moeten vluchten omdat ze hier niet veilig zijn. Netjes is het daarmee niet eens. Vermoedelijk vindt ze dat, net als ik, hysterische onzin. Albrecht, die mensen, die niet aan islamofobie lijden, geestesziek verklaart, beschuldigt haar daarom van Holocaustontkenning (hé, dan kun je bij The Post Online aan de slag, Netjes!).

Net zo makkelijk. Heb je een mening die Domrechts niet bevalt: ANTISEMIET! Is jouw nieuwsmedium wél succesvol: ANTISEMIET! Ben je Marokkaan: RIFAAP! ANTISEMIET! Het is pure intimidatie, net als dat dwangmatige lastigvallen van de werkgever van iedereen met een mening die Bert Brussen niet aanstaat. Ene Laurens Collée, werkzaam voor het campagnebureau Bureau Bolster, had kritiek op The Post Online, waarna Brussen onmiddellijk heel fanatiek dat bureau begon te besmeuren op Twitter en TPO (kan ik niet naar linken, want dan leiden de Charlies van TPO die link om naar de site van racistische psychopaat met een Breedveld-obsessie).

Opkomen voor je werknemers

En wat doet dat bureau? Dat komt op voor zijn werknemer! Nee echt, dat zet Brussen op grandioze manier te kakken! Kunnen sommige werkgevers wat van leren. Niet zwichten voor dat geëtter van Domrechts, maar bam, lid op de neus. Dát zijn de betere werkgevers.

Want daarom doen ze het steeds, werkgevers lastigvallen: omdat een aantal werkgevers heeft laten zien dat dit een hartstikke effectieve manier is om mensen de mond te snoeren, zoals onlangs nog Zihni Özdil die door zijn werkgever de Erasmus Universiteit op het matje werd geroepen en er was eerder een andere universiteit waarvan de naam me nu even ontschiet.

Ik kom er wel op.

Het is tijd, dames en heren, dat u net als Bureau Bolster een stevig NEE laat horen tegen deze Nieuwe Fascisten. Ik begrijp bijvoorbeeld niet waarom mensen nog steeds meedoen aan evenementen in De Balie, terwijl de directeur daarvan een inmiddels indrukwekkend resumé heeft wat betreft het bedreigen, intimideren en belasteren van mensen met wie hij het niet eens is.

Abonnement opzeggen

Werk je samen met De Balie, dan faciliteer je dus dit Nieuwe Fascisme. Schrijf je voor The Post Online, dan steun je de Nieuwe Fascisten (én Holocaustontkenners) geef je Breivik-bewonderaar Theodor Holman een podium in je krant, dan pleeg je verraad aan de oprichters ervan.

Dus wat doet u? Wacht u tot u, of misschien uw kind of uw vrouw of een goede vriend door dit tuig wordt kapotgemaakt (want daar komt dit gelaster op neer: kapotmaken, besmeuren), of gaat u iets ondernemen? Niet veel, gewoon niet samenwerken met de Balie, geen kaartje kopen, er zijn zat andere mooie debatcentra in Amsterdam, met directeuren die wél deugen. Zeg uw abonnement op Het Parool op. Schrijf niet voor The Post Online, lees die racistische haatbagger niet, click niet op de links.

Ik zie het wel. U mag uw geweten natuurlijk ook sussen met een flinke donatie voor het enige Nederlandse medium dat wél ondubbelzinnig stelling neemt:

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 26.10.2015 @ 07:46

[Home]
 

27 Reacties

op 26 10 2015 at 08:32 schreef Roland:

Ik heb geen probleem met Holocaust-ontkenning:
– het is een domme mening
– het is niet waar
– en voor zover gebaseerd op feiten, gebaseerd op een rare selectie en foute interpretatie van feiten
– het is voor veel mensen een kwetsende mening
– en mensen die de mening aanhangen hebben vaak wel meer enge trekjes.

Dit is ook toch geen reden om de bijbel en de koran te verbieden waar dezelfde kwalificaties voor gelden?

Tegelijkertijd zullen bovenstaande argumenten voor veel mensen natuurlijk reden zijn een dergelijk stuk niet te willen lezen of publiceren.

op 26 10 2015 at 10:27 schreef jos:

Godverdomme Roland, daar gaat het hier helemaal niet over.

op 26 10 2015 at 11:06 schreef Thomas E:

Misschien bedoelt Brussen wel dat iedereen zichzelf voor lul mag zetten in TPO. Holocaust heeft nooit plaatsgehad, aarde is tóch plat, Berbers stammen af van Rifapen.

Geen wonder dat z’n blablablogje zieltogend is. Voor dit soort meningen hebben we de Aluhoedjes Gazette al.

op 26 10 2015 at 11:40 schreef marcodB:

Ik ben een keer in de balie geweest. Daar werd het immigratietaboe gepresenteerd en bediscuiseerd. NOOIT meer. NOOIT meer…..

op 26 10 2015 at 11:58 schreef Mario:

Kennen ‘we’ deze nog? Over Francisco van Jole? Ook zo gelachen, toen?

“Hij stelde in een op verzoek van Geenstijl gehouden debat in het tv-programma B&W dat de makers van dergelijk weblogs de aanstichters zijn van treitercampagnes. Op de betreffende weblogs werd Van Jole hierna afgeschilderd als een arrogant, betweterig mannetje dat al snel met een berispend vingertje klaar staat. Het ‘vingertje’ verwijst naar een uitzending van het Vara-programma B&W uit 2004 waarin onder andere Van Jole debatteerde met personen achter GeenStijl, Retecool en VolkomenKut. In het programma gebruikte Van Jole een wijzende vinger om weblogger Ambroos Wiegers van GeenStijl persoonlijk te berispen voor het publiceren en laten staan van persoonlijke gegevens van Stivoro-directeur Trudy Prins, die zich hierdoor bedreigd voelde.”
(Wikipedia)

Enter Bert ‘het internet is psychologische oorlogsvoering’ Brussen, de hypocriete hufter:
https://pbs.twimg.com/tweet_video/CSGeOOHWwAAZ3iw.mp4

op 26 10 2015 at 12:39 schreef dewanand:

mauw, mauw, namastiaauw Shri Peter-ji,

interessante tekst, de zgn puntspiegelings review, in een duale maatschappij, totaal gepolariseerd, en de ontlading, een mega bliksemflits moet zich ooit voordoen in een MEGA MULTI PEESHOKJE, met felle rode lampjes, biljoenen sperma bommetjes worden dan met supersonische snelheden afgevuurd op de smerigste en diepste zwarte, vruchtbare gaatjes van de Multikukeluku, om zo nieuwe multilanders te baren.

Hier interview tip voor FN:
Kan je even snel dhr. Shabir Burbani interviewen of recenseren op FN hier?? Anders zal ik het doen, omdat ik nu toch geloof dat alle niet blanken en niet ariers toch eieren voor hun geld moeten kiezen, en de koffers moeten inpakken, vd MASSA ZELFDEPORTATIE naar al hun herkomstlanden of een derde thuisland met dezelfde derde wereld cultuur. Ja het varkensspek is op in europa en ook de koeienvlaaien zijn verzuurd, dus hindoes moeten als eerste opkrassen.

zie hiet blog: Shabir Burbani wil een zgn Partij van Allah oprichten en eigenlijk is het spannend om hem te interviewen. Beetje vuurwerk komt eraan voor oudjaarsavond.

dit is zijn site:
http://shabirburhani.blogspot.nl/2015/10/de-echte-reden-waarom-sommige.html

op 26 10 2015 at 13:24 schreef Egbert:

@YoeriAlbrecht heeft vanochtend nog uitgelegd waarom hij Rena Netjes van Holocaustontkenning beschuldigt: het was een hyperbool.

https://twitter.com/YoeriAlbrecht/status/658560258357481472

op 26 10 2015 at 13:34 schreef Peter:

Ah, nu beschuldigt hij haar ervan niet te weten dat Israël door vluchtelingen is gesticht. Omdat ze dus bestrijdt dat Joden op dit moment uit Europa moeten vluchten.

Wat is Albrecht een ongelooflijke imbeciel.

op 26 10 2015 at 14:29 schreef su:

Wat geweldig dat er zulke incapabele mensen zijn als Albrecht. Heerlijk die achterlijkheid van die gast. De Balie trekt toch alleen imbecielen aan met een domrechts profiel?

op 26 10 2015 at 17:10 schreef hermann:

De heer Albrecht zou Netanyahu en andere revisionisten kunnen uitnodigen. Voor een diepgaand debat in De Balie. Een TPO’tje, om het zo eens te verwoorden.

Een vergeten hoofdstuk van Duitsland.

De concentratiekampen, etnische zuiveringen en rassenleer kende Duitsland al uit hun koloniale verleden. Dat was begin 20ste eeuw, alles was al aanwezig, wat tijdens WO II een vervolg kreeg. Eén op één kan men eigenlijk stellen.

1st Genocide of the 20th Century Namibia:

https://www.youtube.com/watch?v=1P5xw1I2PHI

Dat de Holocaust z’n oorsprong had in de moslimwereld, is een leugen, maar ook onwetenden kunnen debateren, al raakt het kant noch wal.

De grondlegger van de rassenleer, die het in Namibië wetenschappelijk heeft onderzocht, was Eugen Fischer.

https://de.wikipedia.org/wiki/Eugen_Fischer_(Mediziner)

Hitler was dol op zijn werk. Mengele was een student van Fischer en heeft zijn werk in concentratiekampen voortgezet.

Sinds de opkomst van Wilders weten we, dat de Islam geen geloof is, maar een ideologie. Die kan ook zo mee het debat in. Met de aanhang van de Grote Blonde Lijder, de bezorgde burgers en de gewapende tak, wordt ’t nog druk in De Balie. Kassa voor de heer Albrecht.

op 26 10 2015 at 17:17 schreef MNb:

Die tweet is een fraaie illustratie van Einstein’s

“Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I’m not sure about the former.”

op 26 10 2015 at 18:57 schreef Ralph van der Geest:

@MNb, raak! Verder niks toe te voegen aan het prima stuk van Peter.

op 26 10 2015 at 21:01 schreef Sasha Berkman:

same here. Niets aan toe te voegen

op 26 10 2015 at 22:01 schreef Pyt van der Galiën:

@Roland

Ik ben met jou van mening dat Holocaustontkenning niet verboden zou moeten zijn. Dat wil nog niet zeggen dat ik er geen problemen mee heb of dat ik vind dat het niet bestreden zou moeten worden. Ik vind dat het niet aan de staat toekomt te bepalen wat de waarheid is.Dat is iets anders dan het dus maar te laten passeren.

op 27 10 2015 at 11:20 schreef MNb:

Alleen komt het wel aan de staat toe om te bepalen of het ontkennen van de waarheid – die in dit geval niet door de staat bepaald is, maar door ooggetuigen en historici – emotionele schade toebrengt aan de slachtoffers. En als ik moet kiezen tussen het recht van malloten om feiten te ontkennen en het recht van slachtoffers om verschoond te blijven van natrappen is dat voor mij een no-brainer.

op 27 10 2015 at 12:54 schreef dewanand:

Ref cit:
op 26 10 2015 at 17:10 schreef hermann:

‘De heer Albrecht zou Netanyahu en andere revisionisten kunnen uitnodigen. Voor een diepgaand debat in De Balie. Een TPO’tje, om het zo eens te verwoorden.’

——
mauw mauw namastiaauw Hermann,

moeilijke kwestie ontkenning van een genocide door je eigen stamgenoten, dit gebeurt overal ter wereld, ‘mijn stam is de liefste, vreedzaamste, heiligste, mooiste, vroomste, beste ter wereld enz en wij gaan allemaal naar het paradijs van onze geile, blote godinnen’.

Ja zo denken alle stammen en elke stam van mensapen heeft een eigen rassenleer ontwikkeld, compleet met racistische vooroordelen, zowel in afrika, india, europa, lat am, azie enz. Simpelweg vanwege onze hersenen die intelligent kunnen discrimineren, onderscheid maken.

Moeilijke kwestie. Maar besef dus aub dat er ook voor de hitler era genoeg racisten en fascisten waren op aarde dus zo geweldig is hitler ook weer niet. Die spaanse bok is wreder dan de gaskamers. Ja, mensapen zijn zieke wezens, geschapen naar evenbeeld van Lucifer zelf, ref: gedicht

‘2015: ‘Mensaapjes, Miaauw a.u.b. naar de Zon”

offeraar: Wieroe
Offercode S214

http://www.dewanand.com/s214.htm

op 27 10 2015 at 13:48 schreef Egbert:

@Roland, @Pyt, @MNb: toch erin getrapt? Het gaat niet over het Recht op Holocaustontkenning.

Het gaat er om dat YoeriAlbrecht die beschuldiging zonder aanleiding of reden aansmeert. Debat kapot gemaakt, en dan achteraf geen excuses maar de laffe valse beschuldiging als ‘hyperbool’ presenteren, een literaire stijlfiguur. Jaja, edelachtbare, het was geen verkrachting want mijn lul is eigenlijk een palindroom.

op 27 10 2015 at 17:19 schreef Abdel:

Wat een misselijkmakend figuurtje die Youri zeg! Gatverdamme! Ik vind eigenlijk dat Rena Netjes aangifte tegen die lul zou moeten doen vanwege laster. Hyperbool my ass, hij druipt af met de staart tussen zijn geschubde poten. Hij weet dondersgoed dat hij het niet kan maken iemand van zoiets ernstigs beschuldigen dus gooit hij het daarop.
Ik bewonder je niet aflatende strijd tegen de haters van rechts maar als neo nazis als constant kusters bij jeroen pauw mag aanschuiven dan ben ik bang dat we de strijd aan het verliezen zijn. Als er een lul van een projectleider bij de NTR rondloopt die vindt dat haatpredikers recht hebben op een podium. Wat is er dan over van de beschaving? Of ben ik zeer naïef?

op 27 10 2015 at 22:32 schreef su:

Abdel…it is fucked up momenteel. Aan de andere kant, keerpunt nadert. Neonazi’s van geenstijl voelen de hitte onder hun voeten. Ze zoeken gaten om in weg te kruipen.

op 28 10 2015 at 08:28 schreef Egbert:

Kwoot van het jaar: Bezorgde burgers worden voor racisten uitgemaakt (10 TK fractievoorzitters, 28 oktober 2015).

En een steen door je raam, brandstichting en vuurwerkbommen gooien heet bij hen bedreiging en intimidatie (het zijn daadwerkelijk aanslagen, vriend). Nou ja, eerst heet het nog bedreiging en intimidatie, maar een alineaatje verder is dat al gereduceerd tot dreigementen en beledigingen.

En blijf af van onze gemeentelijke volksvertegenwoordigers (Lees: ga liever rechtstreeks naar de asielzoekers met je brandbommen. Denk niet dat ze bedoelen: je moet bij ons zijn).

Wat een laf tiental. Ze zijn alleen ‘bezorgd’ over bedreigingen en beledigingen aan henzelf. Er mag veel, maar een fractievoorzitter beledigen: dat gaat te ver. Nu zitten we ook nog eens met tien Bezorgde Tweede Kamer leden, ik weet niet of ons land dat nog erbij kan hebben. Laten we dit eerst oplossen voor hen. Solidariteitsdemo, vanmiddag Malieveld: “Ik wil alleen Onbezorgde kamerleden”!

Niet één kamerlid heeft het opgenomen voor ook maar één asielzoeker uit het land dat zijzelf, ook vandaag, door F-16’s laten bombarderen.

op 28 10 2015 at 10:17 schreef Egbert:

Bericht aan Jesse Klaver,
(verzoek FN toestemming voor dubbelpost).

1. Dus je zegt niks over het geweld in de huidige ‘discussie’. Voor jou zijn het alleen maar ‘bedreigingen, beledigingen, emoties’. Het probleem zit voor jou alleen in woorden: “Zachtjes praten aub”.

2. Waar zijn de overige zes fractieleiders? Waarom zijn die wel voor ‘beledigingen’?

3. Wilders zegt over zichzelf niet eens: “stop met bedreigingen aan mij”. Waarom niet, denk jij?

4. Wilders zei nooit iets over de woorden van de discussie. He-le-maal niks. Heeft zich nog nooit uitgesproken tegen woorden. Dus niks tegen ‘belediging’, niks tegen ‘bedreiging’, niks tegen ‘intimidatie’. Wilders zegt alleen: “wel verzet, geen geweld”. (Let me spell it out: dit laat intimidatie toe).

5. “Bezorgde burgers uitgemaakt voor racist”: wat een gotspe. Vraag liever aan het OM waarom de racist die jij nu gebruikt nog steeds niet vervolgd is voor zijn racistische woorden “minder, minder, minder”. Of hoort racisme niet jouw rijtje ‘beledigingen’ enz?. (Maar eigenlijk: jij wórdt gebruikt, Jesse).

6. En nu een belediging: Jesse Klaver, je bent een gevaarlijke flapdrol. Lig je wakker van hè?

op 28 10 2015 at 11:01 schreef Gaz Typari:

Jesse Klaver ligt daar niet wakker van. Hij weet dat hij net zo goed als Wilders zomaar gratis beveiligd kan worden, zolang hij maar niet al te linkse/antiracistische standpunten uitdraagt.

En waarom wordt de verharding van het debat pas een probleem zodra de antiracisten hun mond opentrekken. Waarom waren de jaren daarvoor met Fortuyn, Wilders met in zijn kielzog de andere parlementariërs, “minder minder” geen probleem? Femke Halsema wist niet hoe snel ze zichzelf voor de leeuwen moest gooien voor die arme Geert. Ik vind het schandalig dat je niet eens meer mag zeggen dat je niet racistisch bent en het racistische beest gewoon bij de naam mag noemen.

Bezorgde burgers zijn racisten! Allemaal!

op 28 10 2015 at 11:05 schreef Natasha:

Mag ik even op n handzaam middel van wel delen, geen voordeel bezorgen wijzen? http://www.donotlink.com

op 28 10 2015 at 11:11 schreef Peter:

Dank, Natasha (alles goed? Mis je me?), maar dat heb ik al geprobeerd en leiden ze even makkelijk om naar Captain Iglo of Rick Astley.

op 29 10 2015 at 00:21 schreef Egbert:

Bij de ondertekenaars mis ik Youp van ’t Hek toch wel. Wil hij principieel niet samen met Wilders tekenen, of wil hij principieel niet in De Volkskrant?

Was makkelijker, vorig jaar.

op 29 10 2015 at 11:05 schreef MNb:

Nee Egbert, ik ben nergens ingetrapt. Ik legde alleen heel kort uit waarom ik het niet met PvdG eens ben, wat tamelijk uitzonderlijk is. Dat dat niets met Albrecht te maken heeft begrijpt mijn neus ook wel. Hint: ik noemde zijn naam niet eens. Wat ik van Albrecht denk demonstreerde ik in mijn eerste reactie al, die je vrolijk negeert.

op 29 10 2015 at 20:57 schreef Egbert:

Hier nog zo’n Yoeri die zonder basis of verantwoording “anti-semitisme” roept als het woord Israel valt. Om de discussie te smoren.

https://twitter.com/FrontaalNaakt/status/659757084616052736

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS