Home » Archief » Frontaal Naakts Brievenbusje


[14.09.2019]

Frontaal Naakts Brievenbusje


Scène uit Francisco Rovira Beleta’s Los Tarantos

De post! De post! Wat brengt vandaag de post! Een kleine selectie uit de mails die mij de afgelopen weken werden gestuurd.

 

pbgif

 

Salafisten

Salafisten worden gewoon als smoesje gebruikt waar je achter kunt schuilen om te haten op de gehele Islam, “nee we haten alleen de salafisten, niet de islam”. Nou, dat blijkt niet uit jullie woorden.

Neem bijvoorbeeld “je moet je blik neerslaan en niet naar meisjes staren als jongen en andersom”.

Dit staat gewoon in de Koran: “lower your gaze”. Dan kun je wel dit concept gaan verafschuwen onder het mom van salafisten bashen, maar je basht dan toch echt een concept dat je kunt vinden in de Koran van alle moslims.

Ik haat salafisten niet, en ik haat ook geen orthodoxe joden of zelfs leden van Westboro Baptist Church. Zodra gelovigen de Koran, Bijbel of Thora letterlijk in de praktijk gaan brengen moeten we ze gaan haten?

Sektementaliteit

De salafisten zijn sowieso verdeeld over verschillende groepen en vormen niet één blok. Het lijkt me dan ook niet zinnig om hen allemaal te haten. Ik heb wel een hekel aan de groep onder hen die een sekte-mentaliteit hebben, je hebt bijvoorbeeld een of andere kleine groep van dertig salafisten in het VK die een sekte vormen en iedereen verketteren die niet hen of hun leraar volgt.

Maar om nou te gaan haten op een salafist die een lange baard heeft en in een djellaba rondloopt maar wel vriendelijk zijn buren helpt, ongeacht hun mate van geloof, nee dat ga ik niet doen. Ik ga ook niet haten op een salafist in een nikaab die in een bus stapt om te reizen naar haar werk in een winkeltje, en zij mag dit van mij dragen en ik zal haar ook nooit vies aankijken op haar keuze.

Het wordt natuurlijk een ander verhaal als een salafist de onofficiële shariapolitie gaat uithangen in de wijk en andere mensen gaat dwingen om zich aan de islamitische regels te houden. Het is dan handig om zo iemand met islamitische kennis te bestrijden, de islam is zo slecht nog niet, in zo’n geval zegt de islam namelijk dat je de islamitische regels alleen in een islamitisch land mag implementeren, dus ja, als je doordraait omdat je jonge dochter te veel beïnvloed wordt door de westerse cultuur, dan had je er misschien voor kunnen kiezen om niet je dochter in het Westen op te voeden.

Ad hominem

Met andere woorden, ik vind het helemaal niet erg als iemand oer-conservatief is en dito opvattingen heeft, zolang diegene maar anderen in hun waarde laat. Zelfs degenen die oer-conservatief zijn gedroegen zich ooit als degenen die ze nu verafschuwen, maar toen ze wat meer kennis opdeden, werden ze conservatiever. Gun iedereen om in zijn of haar eigen tempo het leven te verkennen en wie weet worden degenen die je nu verafschuwt in de toekomst nog veel betere personen dan je zelf bent.

Daarom mag je in de islam eigenlijk niet neerkijken op personen zelf, dus geen ad hominem, maar je kunt het wel oneens zijn met hun daden of ideeën, en het debat mag best pittig zijn, dat is geen enkel probleem. Ik snap ook niet waarom sommige moslims zich zo krampachtig gedragen, God zegt letterlijk in de Koran als Hij het had gewild, dan had Hij iedereen moslims gemaakt (5/48 Had Allah willed, He would have made you one nation [united in religion], but [He intended] to test you in what He has given you; so race to [all that is] good. To Allah is your return all together, and He will [then] inform you concerning that over which you used to differ.)

Beetje dimmen

Wie vandaag geen moslim is, kan het morgen worden, zoals Joram van Klaveren, en wie vandaag wel een moslim is, kan morgen juist een PVV’er en ex-moslim zijn. Naarmate ik ouder word, heb ik heel wat bekende “Sheikhs” zien veranderen door de tijd heen, ooit waren ze best wel oer-conservatief en rebellen die opkwamen tegen onrecht in de wereld, vandaag de dag liggen ze in bed met allerlei dictators.

Dus, als je jezelf o zo goed vindt vandaag, dit weerhoudt je er niet van om morgen wel eens een zeer slecht persoon te worden. Daarom mag je wel een beetje dimmen en je een beetje minder arrogant gaan gedragen (4/36 Surely, Allah does not like those who are arrogant, proud).

Adam al-Arbili

 

pbgif

 

Naakt geschreven

Beste Peter,

Fantastisch, zo raak (naakt) en zo goed geschreven! Ook veel dank voor de column: Koerdistan is bezet!

S. van L.

p.s. volgende maand maak ik iets over! Als musicus zit ik niet heel erg in mijn slappe was maar als ik het had dan had ik je rijk gemaakt!

 

pbgif

 

Marokkanen in de Spaanse Burgeroorlog

Ha Peter,

Ik weet er weinig van maar ik kan me wel voorstellen dat het niet het beste gehalte was dat dienst nam in het leger van de Spaanse onderdrukkers ten tijde van de grote opstand van Abd El Krim in de jaren
twintig. Ik vind bevestiging in dit Wikipedia-stuk: De Marokkaanse regimenten waren bedoeld als antwoord op de vrijheidsstrijders in Marokko.

Een geweldige geschiedenis van de Spaanse burgeroorlog is geschreven door Hugh Thomas.

Groet uit Schiedam,

Han van der Horst

 

pbgif

 

Marokkanen in de Spaanse Burgeroorlog (2)

Ik zag in Spanje op de koopels van de Guardia Civil nog steeds “Matamori” staan: Morenslachter. Vandaag de dag!

Hein van Meeteren

 

pbgif

 

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Afgelopen maandag moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Post, 14.09.2019 @ 10:34

[Home]
 

1 Reactie

op 14 09 2019 at 10:34 schreef Peter:

Ook in Frontaal Naakts Brievenbusje? Leesfrontaalnaakt@gmail.com

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS