Home » Archief » Frontaal Naakts Brievenbusje


[14.08.2021]

Frontaal Naakts Brievenbusje


Foto: Dina Vierny door Pierre Jamet.

De post! De post! Wat brengt vandaag de post! Een selectie uit de mails die mij de afgelopen weken werden gestuurd.

 

pbgif

 

De wokies van BIJ1

Bijna jammer dat het f-woord dan toch weer in het overigens treffende artikel wordt gefietst. De parallellen met het s-woord zijn namelijk veel pregnanter.

Toen de kleuris uitbrak (pun intended), moest ik onmiddellijk denken aan het voortreffelijke ‘The commissar vanishes‘, over het wegpoetsen van in ongenade gevallen kameraden onder het stalinisme. Zeg maar “cancelen”, zoals dat onmiddellijk na de val van Gario energiek ter hand werd genomen.

Maar de parallellen gaan veel verder. Zoals voorheen de Kremlinwatchers deden, moest je uit de woordkeuze (“toxisch”, “manipulatief”, of zelfs het alleszeggende “wit” gedrag) en de persoon die ze uitsprak – of juist zweeg! – afleiden wat er ongeveer precies had gespeeld en welke richting het Politburo ging kiezen. Vervang deze adjectieven overigens gerust door “bourgeois”, “revisionistisch” of “kosmopolitisch” als het niet duidelijk genoeg is.

Dan waren er natuurlijk, zoals door Peter al aangestipt, de onontkoombare nuttige idioten, publieke schuldbelijdenissen en showprocessen. Het is dat we niemand meer executeren, want anders zou Erik Stronks zijn rechters zelf hebben opgeroepen hem tot de strop te veroordelen.

Wat bij Bij1 aan de oppervlakte lijkt te komen is de strijd tussen de gematigde factie en de radicalen, de jacobijnen, kortom: de bolsjewieken.

Maar goed, elk dogma brengt zijn eigen moreel fascisme mee, zoals een mede-Cateniaan decennia geleden al muntte, en les extrèmes se touchent. Mogelijk is het f-woord toch wel op zijn plaats. Bij mij beklijft echter vooral de indruk dat het er, zoals gezegd, ingefietst moest worden. Misschien om Peters positie als in de beste stalinistische traditie boven elke twijfel te verheffen? Words matter, tenslotte.

Vriendelijke groet,

Guus Kramer

 

pbgif

 

Seksisme

Hallo Frontaalnaakt, Peter,

Ik heb vandaag de website ontdekt nadat er een link op een andere pagina verwees naar “Jullie hebben het allemaal verkloot” wat ik een vermakelijk artikel vond. Ik ben gelijk verder gaan lezen en vond het stukje ‘Vijf tips voor een seksisme-vrij debat‘. Er stond onderaan dat je op dit adres kon reageren dus hier ben ik.

Als fundamenteel punt ben ik het gewoon 100% eens, seksisme heeft geen plaats in een discussie, punt. Eerste twee punten: uiterlijk, enz. en levenspartners – natuurlijk, zijn niet relevant in een discussie. Naar levenspartners wordt ook bij mannen gerefereerd dus of dat nou zo seksistisch is… Maar relevant tot een discussie maar heel zelden.

Het 3e punt: Een vrouw vindt het geen seksisme is geen argument. Wil ik eigenlijk het 1e punt ook weer even bij halen. Pijnlijke waarheid is dat vrouwen de grootste vijand van vrouwen zijn. Daar komen de meeste nare opmerkingen vandaan. Mannen in een functie worden meestal puur op hun competentie beoordeeld. Vrouwen hebben altijd met meerdere factoren te maken. Is zo. Is seksistisch. Ik kan helaas het onderzoek niet zo snel opduiken waaruit bleek dat vrouwen online heel veel moeten doorstaan qua opmerkingen over uiterlijk, enz. Van de online treiterende profielen die men kon natrekken bleken de meesten andere vrouwen te zijn. Dit onderzoek onderstreept het wel. Rest de vraag natuurlijk: kun je seksistisch zijn tegen je eigen sekse? Kun je racistisch zijn tegen je eigen ras?

Nou ja, hautain en elitair, zou niet over mannen gezegd worden? Mij niet bekend. Mevrouw doet het daarna zelf lichtjes voor en dat zou dan de eerste keer moeten zijn dat ik zoiets lees… Sekse specifieke scheldwoorden: Heks, feeks – Eikel, zak? Kutwijf, hoer – ja, dan ben je volgens mij niet meer in een discussie-stadium en dan gaan tussen mannen de vuisten meestal vliegen. Meestal slaan mannen vrouwen niet, best wel seksistisch.

Maar goed, wat me eigenlijk het meeste stoorde: We hebben een aantal honderd jaar geleden op medisch gebied besloten onze zwakkeren in leven te houden. Daarmee is bijna verzekerd dat we niet meer lichamelijk zullen evolueren, eerder involueren. Vanaf dat moment kun je dus zeggen dat we alleen sociaal en cultureel nog evolueren. En dit is waar we beland zijn? Ik kijk weleens op Twitter en dan leg ik het daarna gauw weer weg omdat het overgrote deel van de berichten instructies zijn over hoe met elkaar om te gaan of met een specifieke groep om te gaan. Dus toen ik dit stukje las kreeg ik ook weer jeuk. We hebben met elkaar een sociale puzzel op te lossen, iedere dag weer. En dat is leuk. Hoe ga je met die persoon om? Hoe gedraag je je tegenover die cultuur? En zo kun je nog wel even doorgaan. Dan moet je je in die persoon of groep verdiepen. Maar al die instructieboekjes die je tegenwoordig naar je hoofd geslingerd krijgt? Ga toch fietsen! Het engste lijkt me nog als iedereen zich er ook daadwerkelijk opeens aan ging houden. Of moest houden… dat is pas eng. Het moet af en toe schuren anders kom je nooit op andere ideeën en dan is het ook leuker als het niet schuurt.

Wees gegroet,

Robin

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Post, 14.08.2021 @ 12:07

[Home]
 

1 Reactie

op 14 08 2021 at 12:08 schreef Peter:

Ook in Frontaal Naakts Brievenbusje? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS