Home » Archief » Frontaal Naakts Brievenbusje


[04.05.2019]

Frontaal Naakts Brievenbusje


Illustratie: Helen Hyde

Niet alleen ging mijn stuk over mijn voornemen om naar Japan te verhuizen viraal, de bezoekcijfers gingen ook door het plafond en ik heb er een lawine aan reacties op gekregen waarvan de meeste ongeveer zo woedend waren als toen ik door Elma Drayer en haar vrienden van antisemitisme en identiteitsdiefstal werd beschuldigd.

In de mail kreeg ik ook een paar aardige kattebelletjes. Hieronder een kleine selectie.

 

pbgif

 

Japan

Hallo,

Wij zijn al jaren Japan minded dat vertaalt zich bij ons in het kopen van japanse producten en dieren.
Op ons nederland kun je niet trots meer zijn, de nederlander is een grotendeels duitser.
Mijn vader zegt weleens ons land is een provincie van Duitsland.

Mvg

P.H.

 

pbgif

 

Japan (2)

Jesus man ben je NU nog niet weg

Mike van Schouten

 

pbgif

 

Japan (3)

Rot lekker weg in Japan. Vergeet je niet aan te passen aan de cultuur.

Jan Nanne

 

pbgif

 

Japan (4)

Beste Peter,

Bijna 26 jaar geleden kwam ik als tiener in Nederland aan; ik ben hier opgegroeid, heb hier gestudeerd, heb een goede baan en mijn kinderen zijn hier geboren. Toch moet ik dagelijks mijn aanwezigheid hier verklaren en lijkt de kloof tussen mij en mijn omgeving met de dag groter te worden. Dat is voor mij al reden genoeg om mij ontzettend eenzaam te voelen in dit land.

Dit alles om te zeggen dat ik heel goed begrijp hoe je je voelt en wat je doormaakt en waarom je tot het besluit bent gekomen dit land vaarwel te zeggen. Als ik geen vader was en mijn geboortepand veilig genoeg, dan was ik hier geen seconde langer gebleven. Want hoe ouder ik word (en dus hoe dichter bij de dood ik ben, om met Belcampo te spreken), hoe deprimerender de gedachte dat ik ooit zeer waarschijnlijk hier zal sterven.

Ook je keuze voor Japan begrijp ik volkomen.

Toen ik met mijn gezin afgelopen najaar in Japan was, voelde ik mij voor het eerst in jaren ergens thuis, ook al was ik er voor het eerst, spreek ik de taal niet en was ik er maar voor drie weken.

Dat werd tijdens onze heenreis al geïllustreerd toen we hier op station van elkaar werden gescheiden omdat het instappen met twee koffers en een kinderwagen de conducteur te lang duurde en hij besloot om de deuren dicht te gooien en de trein te laten vertrekken terwijl hij duidelijk zag dat wij nog aan het instappen waren. Ik had net mijn vrouw en jongste zoon incl. kinderwagen geholpen (de instappende medepassagiers keken zoals gewoonlijk strak voor zich uit en liepen ons nog net niet omver) en liep terug voor de tweede koffer en mijn oudste zoon. Maar toen klonk de fluit al en gingen de deuren dicht. Ik bleef in verbijstering achter (maar niet heus, ik forens naar mijn werk en maak bijna dagelijks dezelfde ergernissen mee als jij), terwijl mijn vrouw met dezelfde verbijstering in haar ogen in de net vertrokken trein aan ons voorbijtrok.

De volgende dag in Tokio hadden we een heel andere ervaring. De conducteur die we hadden aangesproken bleef voor de zekerheid bij ons staan zodat we de goede trein hadden en liet ons op de kaart zien waar we moesten uitstappen. Hij vermaakte onze kinderen tijdens het wachten en hielp ons met onze bagage. Ik wilde meteen een blog schrijven en aan jou sturen.

Onderweg naar Hakone – toen we op het station van Odawara op zoek waren naar de bushalte – werden we aangesproken door een man van middelbare leeftijd die nauwelijks Engels sprak, maar een programma in zijn telefoon had die zijn ingesproken tekst in het Engels vertaalde. Ook hij hielp ons met onze bagage en adviseerde ons een alternatieve reisroute. Ook hij bleef bij ons tot hij zeker wist dat we op de goede trein en met bagage en al waren ingestapt.

Onze mooiste ervaring was in Hakone, toen een jong stel ons een lift aanbood nadat wij – omdat er een lange rij voor de taxi en bus stond – hadden besloten dat we die 900 meter wel konden lopen met onze rolkoffers en kinderwagen.

En dan is er die rechtszaak waar je in verwikkeld bent. Ook daarin begrijp ik je zo goed. Het is gewoon allemaal teveel lompheid en te weinig empathie en beschaving.

Jij schreef laatst dat je in het verkeerde land bent geboren, en zo voel ik mij ook, maar voor mij komt er nog bij dat er geen dag voorbij gaat zonder dat ik denk dat mijn ouders in het verkeerde land asiel hebben aangevraagd. Gelukkig maak jij niet de fout die mijn ouders hebben gemaakt.

Veel succes en hartelijke groet,

K.S.

 

pbgif

 

Japan (5)

Ja wij houden ook van Japan 4 keer geweest. Hier een rot mentaliteit.

A.J.

 

pbgif

 

Mishandelingen

Beste Peter,

Jij kan je niet voorstellen hoe stil ben ik geworden door je laatste artikel.

Ik heb met andere soort mishandelingen in mijn leven gehad. En ik heb altijd de gedachten gehad: als het mij niet lukt alleen dan kan ik altijd Politie bellen. De rechtsstaat zal er altijd zijn voor mij.

En nu probeer ik mij mentaal voor te bereiden op het feit dat ik het ooit alleen zal moeten doen. Dat politie soms gekke keuzes maakt. Dat politie liever de kant van de narcist-psychopaat zal kiezen i.p.v. mij. Ik probeer mij voor te bereiden op het feit dat ik ooit sterk zou moeten blijven.
Want als Peter niet eens gesteund wordt, wie zal mij dan steunen?

Jouw woorden hebben mij geraakt. Jouw woorden raken mij. Jouw woorden zullen mij altijd raken. Ik hoop dat jij verder schrijft en dat jij mij energie geeft. Dat jij mij inspiratie geeft. Dat jij mij kennis geeft. Dat jij mij het gevoel geeft dat ik belangrijk ben. Dat jij mij de kracht geeft om de wereld te ontdekken. (Ik lees je reisverslagen, oh, zo graag :) )

Tot lees,

A.

Ps: ik vond je opmerking over vrouwen in Japan die met je praten zo bijzonder.

 

pbgif

 

Japan (6)

Waar kunnen we doneren?
Een enkeltje is mij wel een grijpstuiver waard.
Eén van de aanjagers van het totaal verziekte klimaat in Nederland ontvlucht het land.
Het moet niet gekker worden.
You got what you wanted en nu neem je lafjes de benen?
Naar Japan, lekker meebouwen aan de Birma-spoorlijn?
Jappen zijn meedogenloos maar dat is jou natuurlijk weer eens ontgaan.
Het zijn net moslims.
Ook zo makkelijk te indoctrineren.
Maar dat zie je niet.
Wanneer vertrek je?
Ik kom uitzwaaien hoor!😂

Boreale groeten,

Hugo van Heerewaarden

 

pbgif

 

Japan (7)

Hoi,

Ik ben hier om te drammen dat Japan geen immigranten toelaat en moslims haat.

Of nee, toch niet.

Wat ik me wel serieus afvraag is of Japan echt een beter land voor je is dan Nederland. Tripjes naar Japan, zeker leuk – maar ergens wonen is natuurlijk een totaal andere beleving dan er op vakantie gaan. Japan heeft natuurlijk ook zo zijn eigen problemen, en van wat ik hoor is het (extreem-)rechtse gedachtegoed ook daar springlevend. En, aannemende dat je hetzelfde type bent als ik (namelijk het type dat zijn bek niet kan houden wanneer er onrecht is), zal je in Japan, net als in Nederland, vijanden maken met je opvattingen over de politiek. Mogelijk heeft dat dezelfde gevolgen als in Nederland.

Ik wens je al het beste toe, maar ik vraag me af of je dat in Japan kan vinden. Simpelweg omdat je ‘te’ integer bent.

Maar daar kun je zelf het beste over oordelen natuurlijk. Ik hoop slechts dat je alles goed zult overwegen/hebt overwogen. Hoe dan ook, succes gewenst.

Groetjes,

M.N.

 

pbgif

 

Japan (8)

Het meest racistische land ter wereld.
Dol op etnische homogeniteit.
Moslims “genieten” er beperkingen..

Wel, een verbetering tav NL begrijp ik….

GRT, succes dan!

Renzo Verwer

Reactie van Uw Hoofdredacteur: Verwer behoort tot de grote horde extreemrechtse racisten die elkaar verhaaltjes doorsturen over het verbod op de koran, dat in Japan zou gelden en dat moslims er niet welkom zijn. Ik heb al eens een fact-check geschreven naar aanleiding van een onzinstuk op GeenStijl dat Japan bejubelde als ‘het beste land op aarde’ vanwege dat vermeende islamverbod, en ik heb ook al eens verslag gedaan van mijn bezoek aan de Grote Moskee van Tokio. Maar zelfs de revisionistische, ultrarechtse premier van Japan is minder xenofoob dan onze premier en terwijl hier wordt geblèrd dat de grenzen dicht moeten, zelfs door ‘Links’, is in Japan juist een discussie gaande over het versoepelen van het, inderdaad strenge, immigratiebeleid.

Maar hé, laat je vooral niet hinderen door de feiten. Ik heb weliswaar een bul in Japanse taal en cultuur en ik volg het Japanse nieuws al dertig jaar intensief, maar als je een artikeltje hebt gelezen op een altrechtse website of er een paar weken op je lelijke FEBO-slippers hebt rondgewandeld, ben je natuurlijk de échte deskundige.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Binnenkort moet ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Post, 04.05.2019 @ 10:19

[Home]
 

1 Reactie

op 04 05 2019 at 10:20 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS