Home » Archief » Betuttelantisemiet


[27.05.2015]

Betuttelantisemiet

Peter Breedveld

bad5

Kamerlid Gert-Jan Segers van de ChristenUnie heeft een belangrijke boodschap: Islamofobie is geen racisme. Hij leurt ermee langs alle media. Op Jalta, de website van Annabel ‘dobbernegers’ Nanninga, die vindt dat moslims minder grondrechten verdienen dan niet-moslims en die mensen, die vreedzaam met moslims willen samenleven, tot ‘de vijand’ verklaarde, tekent Segers fel protest aan tegen de opvatting dat islamofobie even erg is als racisme en antisemitisme.

Dat is islamofobie om de dooie donder niet, meent Segers: ‘Mensen fysiek of verbaal bedreigen vanwege hun huidskleur of omdat ze Jood zijn, is altijd en overal fout’, schrijft hij, ‘maar in het islamdebat gaat het niet om de huidskleur van moslims, maar om hun overtuiging. En een geloofsovertuiging is een vrijwillige keus, geen noodlot, daar mag je van alles van vinden.’

Aha, dus je mag van Segers moslims best fysiek of verbaal bedreigen omdat ze er zelf voor hebben gekozen om moslim te zijn.

Vuile kutmoslims

Het zal vast niet echt zijn wat Segers bedoelt, maar het staat er wel. Uit wat hij verder schrijft, blijkt dat hij bij antisemitisme en racisme denkt aan geweld, en bij islamofobie alleen aan kritiek op moslims. Die ijzerenheinige myopie kenmerkt alle islamofoben. Terwijl uit het ene na het andere onderzoek blijkt dat geweld tegen moslims hand over hand toeneemt en Facebook en Twitter bol staan van de oproepen om moslims te vergassen, uit te roeien, te verbranden en te verdelgen, terwijl de politie tijdens de koffiepauze keuvelt over het in de hens steken van moskeeën en die ‘vuile kutmoslims’, blijven islamofoben net doen alsof ‘islamofobie’ een door ‘Gutmenschen’ verzonnen term is om ‘kritiek op de islam’ te smoren.

Dat ook Segers’ islamofobie meer behelst dan ‘kritiek op de islam’, bleek een tijdje geleden toen hij, in weerwil van een rapport van de Anne Frank Stichting, waaruit bleek dat antisemitisme vooral veel voorkomt onder autochtonen, bleef volhouden dat antisemitisme uit islamitische hoek komt.

Integratie en assimilatie

Segers is dus een ordinaire haatpropagandist. Natuurlijk vindt hij islamofobie minder erg dan antisemitisme. Wie geeft er nou toe dat-ie zelf net zo erg is als een antisemiet?

Maar antisemitisme en islamofobie zijn wel degelijk zeer vergelijkbare vergrijpen. Ze hebben dezelfde ontstaansgeschiedenis: antisemitisme is begonnen als (christelijke) religiekritiek: de Joden zijn dwalers want ze erkennen Jezus niet (let goed op, Elma Drayer, dat zeg ik niet, dat zeggen sommige christenen!). Vervolgens werden Joden geleidelijk aan gezien als dragers van allerlei onvervreemdbare eigenschappen die bij hun ‘Joodsheid’ hoorden. Precies hetzelfde zie je bij islamkritiek, die op dezelfde manier is geracialiseerd.

En in de pakweg zeventig jaar die voorafgingen aan de Holocaust, woedde dezelfde discussie over integratie en assimilatie van Joden die nu, zelfs in min of meer dezelfde termen, op moslims wordt losgelaten.

Humane oplossing

En dat is de beerput waar Segers in zwemt. De stank zal hem niet zijn opgevallen, want hij voelt zich kennelijk opperbest bij Jalta, een site waar niet gewoon ‘islamkritiek’ op te lezen is, maar die grossiert in virulente boodschappen van haat jegens niet alleen moslims, maar alle niet-westerse allochtonen en linksmensen.

Segers noemt mensen als ik ‘betuttelracisten’, een woord dat hij heeft geleend van Eddy Terstall, die met zijn boezemvriend Martien Pennings alle mogelijke oplossingen voor het ‘moslimprobleem’ afgaat. “Even denken, wat dacht je van genocide als enige humane oplossing? En laten we het woord ‘allochtoon’ vervangen door ‘apoit’, ‘allemaal potentiële terroristen’!” – “Och, Martien, klankbordje van me, wat ben je toch weer lekker op dreef!”

Stropop neuken

Betuttelracisme is volgens Segers ‘opvattingen van moslims ontzien omdat moslims langere tenen zouden hebben dan andere mensen, omdat ze zich minder goed zelf kunnen verdedigen.’

Kijk, ik kan het nu gaan hebben over de tegenstrijdigheden in Segers gebazel, want als islamofobie geen racisme is, is het natuurlijk ook geen ‘betuttelracisme’ om tegen islamofobie te zijn.

Ziet Segers zichzelf trouwens als ‘betuttelantisemiet’?

Nee, het is de stropop die Segers hier aan het neuken is, die ik interessant vind. Hij definieert islamofobie als kritiek op de opvattingen van moslims, om mensen die tegen islamofobie strijden, ervan te kunnen beschuldigen dat ze hem de mond willen snoeren.

Schijnheilige christen

Maar er is in Nederland helemaal niemand die vindt dat je moslims moet ontzien omdat ze lange tenen hebben. Betuttelracisten vinden het gewoon niet zo fijn om moskees te zien branden en moslima’s een abortus geschopt te zien krijgen, omdat het volk wordt opgejuind door een schijnheilige christenpoliticus die het heeft wijsgemaakt dat moslims allemaal antisemieten zijn die een nieuw nazibewind komen vestigen.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 27.05.2015 @ 18:25

[Home]
 

21 Reacties

op 27 05 2015 at 18:56 schreef Ralph van der Geest:

Hier nog een stel van die fascisten als Segers: http://www.krapuul.nl/overig/blog/1796478/tweede-kamer-zendingspost-en-witwasmachine-van-het-fascisme/
Want laten we er geen doekjes om winden: hoe Segers en consorten zichzelf ook noemen, Christen, Joods of wat ook, het zijn fascisten. Ik geloof dus ook al lang niet meer dat er met dit soort lui een zinnig gesprek te voeren valt over welk maatschappelijk onderwerp ook.

op 27 05 2015 at 21:32 schreef MNb:

Dat vind ik van jou nou ook, Ralphje. Dus misschien ben ik dan ook een fascist – eentje met al een jaar of 12 een grondige hekel aan en angst voor islamofoben, dat wel.
Of je zou de term woordinflatie kunnen opzoeken. Dan begrijp je – als het je lukt om voor eventjes na te denken – dat niemand meer een fascist is als we iedereen een fascist noemen. Uiteindelijk zit je dan hand in hand met Segers.

op 27 05 2015 at 22:18 schreef jos:

Volgens de domrechtse redenatie “moslims zijn geen ras dus …” is het legitiem om een willekeurige Marokkaan of Turk te benadelen of aan te vallen zolang je die persoon maar in het hokje “islam” plaatst en niet in die van zijn (genetische) afkomst. “Islam” daar kies je immers voor, terwijl een Turk er niks aan kan doen dat hij dat is. Ernstige denkfout: een moslim kiest er misschien zelf voor om moslim te zijn maar wie zegt dat hij ook past in dat hokje “islam” wat de zgn. islamcriticus voor hem ingericht heeft ? Hoe weet je van tevoren hoe een willekeurige moslim denkt b.v. over oorlog tegen ongelovigen ? M.a.w., het is de islamcriticus die kiest voor de moslim in welk hokje hij past, er gaat helemaal geen vrije keuze uit van de moslim in kwestie.

Een moslim hoor je net als ieder ander mens achteraf te beoordelen op wat hij zegt en doet en niet van tevoren omdat je “de islam” gedefinieerd hebt. Je rekent een moslim niet aan dat er gewelddadige Koranverzen zijn, nee, je pakt hem aan als hij echt gewelddadig is. In feite is islamofobie dus niet anders dan antisemitisme of anti-zwart racisme: mensen worden a priori al negatief neergezet.

op 27 05 2015 at 22:59 schreef Hounskull:

@Jos

Point in case: de manier waarop GeenStijl het woord “moslimachtig” gebruikt. Dat wordt dus beoordeeld aan de hand van uiterlijke, raciale kenmerken.

op 28 05 2015 at 07:50 schreef Roland:

Jos, helemaal eens met je laatste alinea.

Ik denk overigens dat er bij de term islamofobie twee zaken door elkaar lopen:

Als je islamofoob bent omdat je tegen de (politieke) islam bent is anti-islamisme misschien beter, analoog aan antizionisme en antifascisme.

Als je a priori een pesthekel hebt aan moslims in het algemeen is het technisch misschien geen racisme, maar is het net zo verwerpelijk als op voorhand een hekel hebben aan alle Chinezen, christenen of homo’s.

Dan is ‘fobie’ nogal eufemistisch.

op 28 05 2015 at 08:41 schreef Ralph van der Geest:

“Dat vind ik van jou nou ook, Ralphje. Dus misschien ben ik dan ook een fascist – eentje met al een jaar of 12 een grondige hekel aan en angst voor islamofoben, dat wel.”Dat mag hoor MNB-tje

op 28 05 2015 at 11:03 schreef Egbert:

Segers: [Na Wilders ‘minder, minder’] werden Marokkaanse Nederlanders niet langer aangesproken op hun gedrag, moslims niet langer op hun overtuiging.

Maar waaróm wil hij “Marokkaanse Nederlanders” aanspreken op hun gedrag? Waaróm wil hij moslims “aanspreken” op hun overtuiging? Dat ge-hun verraadt zijn groepsdenken. (En groeperen als “Marokkaanse Nederlanders” is racistisch, Segers).

op 28 05 2015 at 13:14 schreef Gaz Typari:

Ralph van der Geest gebruikt grote woorden. Nazi’s, facisten etc. Maar dat komt omdat Ralph van der Geest dondersgoed door heeft dat 80 jaar geleden dezelfde kleinigheidjes onvoldoende werden benoemd. Hij kijkt tenminste niet weg en bagetalliseert niet, iets van je van de vara (joop.nl) niet kan zeggen!

op 28 05 2015 at 20:47 schreef Maurits Burgers:

Observatie:
Het virulente islamofobische hatelijke karakter van veel zogenaamd geboren autochtonen toont het bedenkelijke karakter van de nieuwe fascisten, ergo wat Eric Blair zei:

op 29 05 2015 at 05:59 schreef Vasti:

Segers komt mij niet over als een man die verbaal of lichamelijk geweld voorstaat tegen wie dan ook. Ook uit zijn tekst destilleer ik dit niet. De man doelt, mijn inziens, in de bewuste passage op religie kritiek.

op 29 05 2015 at 13:46 schreef Abdel:

Maar laten we vooral die paar niqaabs verbieden!

op 29 05 2015 at 16:01 schreef Gaz Typari:

“Ook uit zijn tekst destilleer ik dit niet.”

Dat vind ik erg knap. Afgezien dat een publicatie op Jalta m.i. per definitie een oproep tot geweld tegen bepaalde mensen is, zegt hij toch echt:

“Mensen fysiek of verbaal bedreigen vanwege hun huidskleur of omdat ze Jood zijn, is altijd en overal fout. Aan de kleur van je huid of het feit dat je Jood bent, kun je niets doen en is in een debat dus irrelevant. Maar in het islamdebat gaat het niet om de huidskleur van moslims, maar om hun overtuiging.”

Dat daarna een slap aftreksel over kritiek enz. volgt verbaast me niet. Toen Annabel Nanninga opriep tot genocide tegen moslims (https://jalta.nl/column/de-slachting-bij-charlie-hebdo-is-een-oorlogsverklaring/?a=SQ_UvFqhslkYKQNlF_ZzZ82eZb69FmQF6hw2YPQXSW0&b=cD4ADFDmzDvYMjePcbzQ0b6nGncagB0g-qWTf7euPCs) probeerde ze zich ook nog achter de pen te verschuilen.

op 29 05 2015 at 16:22 schreef cRR Kampen:

“Dan begrijp je – als het je lukt om voor eventjes na te denken – dat niemand meer een fascist is als we iedereen een fascist noemen.”

Blijkbaar een nieuw inzicht voor MNb, maar niet voor ons. We noemen dan ook niet iedereen een fascist, dat doen we alleen met fascisten.

op 29 05 2015 at 19:35 schreef jos:

“Maar in het islamdebat gaat het niet om de huidskleur van moslims, maar om hun overtuiging.”

En hier gaat Segers dus de mist in. Het toekennen van (negatieve) eigenschappen aan iemand die je niet kent vanwege zijn huidskleur is fout. Het toekennen van (negatieve) kenmerken aan een willekeurige moslim omdat je al denkt te weten wat voor ideeën hij allemaal heeft is ook fout. De islamofoob weet al wat een moslim hoort te geloven en hoe die hoort te handelen en zal hem ook daarop toetsen: zolang het tegendeel niet bewezen is een potentiële IS-beul.

Een zwart persoon moet zich bewijzen tegenover racisten dat hij niet dom en lui is. Een moslim moet laten zien aan de PVV en hun Mitläufer dat hij niet gewelddadig is. Same shit, different asshole.

op 30 05 2015 at 01:33 schreef Asmodee:

‘In de oorlog waren er twee soorten gereformeerden: verzetslieden en NSB’ers.’
Aldus Rijk de Gooyer in een interview met Ischa Meijer.

Zie de voormalige ARP’ers (N.B. Aantjes!) in het CDA, die zich tegen samenwerking met de PVV uitspraken. Bij de ChristenUnie maken ze zich wel druk over de Palestijnse christenen in het Heilige Land, in tegenstelling tot de SGP.
De mannenbroeders van Van Der Staay offeren zulke ketters met alle naastenliefde op voor de terugkeer van de Messias. Volledig steunen ze tijdelijk het Uitverkoren Volk, dat -volgens het dogma- moet eindigen in de hel. Israël als (smeer)middel, niet het doel.

Gert-Jan Segers is echter een evangelist… Iemand met de hoop moslims, PVV’ers en joden van de hel te redden.

Dat neem ik hem niet kwalijk, wel dat hij zich voor een kwaadaardig karretje laat spannen. Zoals Peter heeft aangetoond, hiermee redt hij geen zieltjes.

op 30 05 2015 at 12:44 schreef Herbert:

Wat is dat toch met die Cocksen? Des te bevinderlijker des temeer onbegrip voor anderen. Haatzaaisites als GeenStijl, TPO en Jalta drijven ook op refo’s.

Is de Islam die nieuwe Kerk van Rome die bestreden moet worden?
Is Mohammed nu de Hoer van Babylon?

Laten die refo’s gewoon doen wat ze altijd al deden: elkaar de hersens in slaan over de doop en het Avondmaal. Daar komt dan wel een kerkscheuring uit voort maar geen kostelijker literatuur dan over het feit of de Slang wel of niet gesproken heeft.
Dáár zijn ze goed in.

op 31 05 2015 at 01:34 schreef Asmodee:

‘Die refo’s’, ruwweg gezegd van orthodox tot evangelisch, hebben samen tot op de dag van vandaag een enorme invloed op de Nederlandse cultuur en politiek. Dat voor een kleine minderheid ten opzichte van de totale bevolking…

Toch knap dat ze zo succesvol samenwerken om invloed uit te oefenen, en tegelijkertijd ‘elkaar de hersens in slaan’ over theologische details.

Moet je jezelf toch eens uitleggen, Herbert… Het rijmt in ieder geval niet.

op 31 05 2015 at 17:51 schreef dewanand:

ok ok kort:

moslims zijn geen ras ok, maar wie vind dit wel waar:

de moslim soorten zijn specifieke mensaap soorten net als de vele soorten witte europese mensaap soorten, zonder beschaafde staarten.

zo bekijkt wieroe het als lage kaste koelie kat uit slums van rijswijk.

op 01 06 2015 at 05:06 schreef Herbert:

@smodee: Op het politieke, het wereldse, vlak konden Refo’s het vaak best vinden maar dat is in weerwil van het theologisch vlak.

Hervormden hadden geen eigen politiek zuil. Die waren vanaf de invoering het Algemeen Kiesrecht bij alle partijen te vinden, van SGP tot CPN.
Nu zou je kunnen zeggen dat de CHU de politieke zuil was maar hun ledenbestand bestond uit veel landadel, burgemeesters en rechters. Nu niet echt een club waar de gemiddelde Hervormde zich thuisvoelde.

op 01 06 2015 at 19:00 schreef Oefenen voor moord in een nagebouwd (o toeval!) Arabisch dorp | Krapuul:

[…] vergelijkingen werden gemaakt tussen het zionisme en het nazisme. Dat was voor het Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers (die graag verkeert in kringen waar men verdrinkende vluchtelingen bespot en uitscheldt alsook […]

op 04 02 2016 at 17:00 schreef Wie zwijgt stemt toe…. | Krapuul:

[…] lachen om het voorstel de Palestijnen uit te roeien en die je nu ook niet hoort, Han ten Broeke, Gert-Jan Segers, Madeleine van Toorenburg, Hanna Luden, Eberhard van der Laan en Andries Knevel het soms eens met […]

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS