Home » Archief » Het gaat niemand een fuck aan hoe Kauthar Bouchallikht haar geloof beleeft


[19.11.2020]

Het gaat niemand een fuck aan hoe Kauthar Bouchallikht haar geloof beleeft

Peter Breedveld

De hogepriesteres van Vrij Links, Marieke Hoogwout, voert al een week een verbeten kruistocht tegen Kauthar Bouchallikht, negende op de GroenLinkse kandidatenlijst voor de komende Kamerverkiezingen. “Van een progressieve partij verwacht ik dat ze staat met progressieve kiezers – progressieve moslims én niet-moslims, kiezers met of zonder hoofddoek. Niet met orthodoxe”, aldus Hoogwout. Heel Domrechts (jawel, Vrij Links is Domrechts) maakt zich druk om de zuivere GroenLinks-leer.

Wie beweert dat GroenLinks niet samen zou gaan met orthodoxie, weet niets van de partij. Die is ontstaan uit een verzameling kleine linkse partijen waarvan twee uitgesproken christelijke, de christelijk-radicale PPR en de Evangelische Volkskpartij. De in 2002 overleden GroenLinks-coryfee Ab Harrewijn was een van huis uit gereformeerde, Nederlands Hervormde predikant en GroenLinks-senator Ruard Ganzevoort is een gereformeerde theoloog. De hele Nederlandse linkse beweging heeft expliciet christelijke wortels, trouwens. De aartsvader van het Nederlandse socialisme, Domela Nieuwenhuis, was een Lutherse predikant.

Gods schepping

Dat is helemaal niet raar, want het belangrijkste leerstuk in het christelijke geloof is sociale rechtvaardigheid, verdelen van rijkdom, zorg dragen voor Gods schepping. In de islam is dat niet anders. Bouchallikht is niet wereldberoemd maar ook niet onbekend, en wie haar even googelt, ziet dat ze zich al een paar jaar inzet voor zaken die uitgesproken GroenLinks zijn, zoals het klimaat en sociale rechtvaardigheid. Bouchallikht is echt hartstikke progressief.

Is ze ook orthodox? Dat gaat echt helemaal niemand wat aan. Hoe Bouchallikht haar religie belijdt en beleeft is haar persoonlijke zaak en het is extreem ongepast je daarmee te bemoeien en meent er oordelen over mogen te vellen. De tijd van ketterverbrandingen is lang voorbij. Bovendien: het is irrelevant. Of je de GroenLinkse idealen nastreeft vanuit je joodse, christelijke, islamitische, hindoeïstische, zoroastrische of humanistische levensovertuiging doet er niet toe. Ganzevoort, die Bas de Gaay Fortman aanhaalt, zegt dat “je je in de politiek verbindt met mensen met dezelfde politieke opvattingen en niet met mensen met wie je religie deelt maar het politiek oneens bent. Dus ja, voor GroenLinks is niet je religieuze identiteit relevant maar je politieke visie.”

Islamitische tekst

Domrechts heeft twee redenen om Bouchallikht “orthodox” te noemen: moslimjager Carel Brendel beweerde in een blog dat de islamitische jongerenclub waar ze bestuurder van is geweest, het Forum of Muslim Youth and Student Organisations (FEMYSO) banden heeft met de Moslimbroederschap. Daarnaast circuleert er een foto waarop ze voor een klas staat waar de mannen en vrouwen gescheiden van elkaar zitten. Achter haar een scherm met daarop een islamitische tekst. Eigenlijk zijn het slechts aanleidingen. Eigenlijk is ook die vermeende orthodoxie slechts een aanleiding. De ware reden is, dat maakte Wierd Duk meteen duidelijk toen bekend werd dat Bouchallikht op de kieslijst stond, dat zij een hoofddoek draagt. Dát is de oorzaak van alle stennis die Domrechts schopt. Die hoofddoek, meer niet.

Aan die foto van die klas hoeven we niet veel woorden vuil te maken. Dat is van het niveau “hij deed zijn schoenen uit toen hij een moskee bezocht”. Brendels beschuldiging heb ik zes dagen geleden met mijn samoeraizwaard effectief ontmand. Daarna kwamen allerlei mannetjes in mijn Twitter-tijdlijn met de Duitse inlichtingendienst aanzetten, die zou hebben gezegd dat de koepel waaronder FEMYSO valt, van de Moslimbroederschap is, maar dat is helemaal niet waar. Die inlichtingendienst zegt dat die koepel ideologisch schatplichtig is aan de Moslimbroeders. Ik wantrouw inlichtingendiensten trouwens. Die hebben er belang bij om overal gevaar te zien en de Nederlandse inlichtingendienst heb ik al meerdere keren betrapt op een nogal creatieve omgang met de feiten.

Vrede en geweldloosheid

Maar stel dat Bouchallikht orthodox is en dat dit ons iets zou aangaan, so fucking what? Stel dat ze bij de Moslimbroeders hoort, so fucking what? De Moslimbroeders, dat kun je gewoon op Wikipedia lezen, zijn een beweging van door de islam geïnspireerde wereldverbeteraars die scholen en ziekenhuizen bouwen (wanneer gaat Vrij Links een ziekenhuis bouwen?) en die vrede en geweldloosheid nastreven. Ja, ze hebben een gewelddadig verleden, maar het is niet overal Nederland. In 2012 wonnen ze de verkiezingen in Egypte, een jaar later werden ze afgezet en vermoord door de held van Domrechts, generaal Abdul Fatah al-Sisi. Verder liggen ze in de clinch met zulke lichtende bakens van de open democratie als Saoedi-Arabië, de Arabische Emiraten, Syrië en, jawel, Israël. Dus tja.

Filosofiestudent Nathanael Korfker, die zich de afgelopen week een breuk heeft ingelezen in de Moslimbroeders, beschouwt ze als een soort islamitische Jezuïeten. Korfker heeft ook Lorenzo Vidino gelezen, het islamofobe complotwappie en Carel Brendels bron voor zijn beschuldiging dat FEMYSO en dus Bouchallikht bij de Moslimbroeders horen, en zelfs Vidino zegt dat het simplistisch is om iemand ervan te beschuldigen dezelfde denkbeelden te hebben als de Moslimbroeders alleen omdat hij of zij lid is van een aan de broederschap gelieerde organisatie. Korfker confronteert Duk ermee en weet u wat Duk zegt? Dat Korfker zich moet inlezen.

Oordeel vormen

Journalist Chris Aalberts, met wie iedereen nu wegloopt omdat hij een kritisch boek over Baudet en het FvD geschreven heeft maar die, vergis u niet, een domrechtse houwdegen is die grossiert in verdachtmakingen van politieke tegenstanders, eist dat Bouchallikht verantwoording aflegt. “Veel mensen zouden het graag lezen en zich dan een oordeel vormen”, aldus Aalberts. Fuck off, lees Bouchallikhts stukken maar, dan weet je hoe ze politiek in het leven staat. Ruud Hendriks heeft het gedaan en zet hier een aantal citaten op rij. Wel even Facebook-vrienden met ‘m worden.

Nourdin El Ouali van de islamitische politieke partij heeft gelijk als hij zegt dat niemand het recht heeft van iemand te eisen dat ze afstand neemt van Milli Görüs of de Moslimbroeders. Ook Jesse Klaver gaat de fout in: “Klaver neemt moslims bij GroenLinks niet in bescherming, hij gooit vooral alle andere ‘verschrikkelijk conservatieve’ moslims voor de bus. Om dan vervolgens over de GroenLinks-moslim te zeggen: ‘nee, maar jij bent anders.'” Moslims moeten volgens El Ouali altijd door hoepels springen die de witte meesters voor ze ophouden (volgens mij heeft hij die beeldspraak van Hassnae).

Transgenderterreur

Het enige waar we recht op hebben, is te weten of Bouchallikht haar best zal doen om de GroenLinks-idealen te verwezenlijken en dat is iets, laten we eerlijk zijn, waarin menige witte GroenLinks-politicus de kiezer al heeft teleurgesteld. Misschien dat Bouchallikht met die trend breekt. Ze is in elk geval niet tegen abortus, zoals Wierd Duk en ze is ook niet bang voor “transgenderterreur”, zoals Wierd Duk. En ze verlangt ook niet naar een gewapende clash, zoals Wierd Duk.

Hoe dan ook, die domrechtse sloopactie heeft iets voor elkaar gekregen dat ik zelf niet voor mogelijk had gehouden. Ik ga in maart namelijk GroenLinks stemmen. Op Kauthar Bouchallikht.

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 19.11.2020 @ 09:24

[Home]
 

1 Reactie

op 19 11 2020 at 09:26 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS