Home » Archief » Er is niks ‘vrij’ en niks ‘links’ aan het vrije links van Eddy Terstall


[19.05.2018]

Er is niks ‘vrij’ en niks ‘links’ aan het vrije links van Eddy Terstall

Peter Breedveld


Scène uit ‘Elysia, Valley of the Nudes‘ (1935)

Eddy Terstall, maker van onbeduidende kunst, werpt zich sinds jaar en dag op als redder van de islamitische vrouwtjes en verwijt iedereen, die meent dat die vrouwen het prima zonder Eddy Terstall afkunnen, ‘paternalisme‘.

Gisteren verscheen in de Volkskrant een pamflet waarin hij samen met een actrice, Femke Lakerveld en twee excuus-allochtonen, schrijver Asis Aynan en voormalig PvdA-Kamerlid Keklik Yücel, het bekende dramverhaal opdreunt dat Links zijn seculiere wortels verraadt door de islam te tolereren. Natuurlijk schrijft hij ‘religie’, maar iedereen weet dat dit niet over de SGP gaat.

Wie alweer op zijn achterste benen staat omdat ik Asis Aynan en Keklik Yücel ‘excuusallochtonen’ heb genoemd, wijs ik op deze tweet van Eddy Terstall, waaruit meteen duidelijk wordt dat Terstall ze erbij heeft gehaald om de kritiek te kunnen neutraliseren dat hij als witte man meent te kunnen bepalen wat goed is voor zwartharige vrouwen. Kijk, hier gebruikt hij ze nog een keer als schaamlap.

Policor Nederland

Het pamflet is een opeenvolging van stropoppen die ons moeten doen geloven dat het in Nederland door toedoen van Links niet meer mogelijk is je individueel te ontplooien, vrijuit te spreken en dat de homo- en vrouwenrechten onder druk staan. Natuurlijk ontbreekt de inmiddels door Wierd Duk gepatenteerde klaagzang niet dat je niks meer mag zeggen van policor Nederland omdat je dan meteen een racist bent.

De afgelopen vijftien jaar zijn over moslims, Marokkanen en Turken alle lelijke dingen gezegd die althans ik zou kunnen verzinnen. Nog steeds worden ze elke dag in alle media belasterd en uitgescholden en ontmenselijkt.

In het sjieke debatcentrum De Balie is met de sjieke professor Paul Cliteur al besproken hoe Nederland het beste Muslimrein kan worden gemaakt (“poezelig beginnen”, aldus Cliteur).

Moslims vergassen

Er is al een Marokkanendebat in de Tweede Kamer geweest en er zijn wetsvoorstellen ingediend die de bewegingsvrijheid van specifiek niet-Westerse allochtonen en zwartharige Nederlanders beperken. Je mag het niet zeggen, maar daar is een woord voor en dat woord is Apartheid.

Geert Wilders en Therry Baudet, die Nederland en Europa allebei willen zuiveren van de moslims of Europa weer “blank” willen maken, worden elk jaar door de media uitgeroepen tot politicus van het jaar. Wie moslims wil vergassen, krijgt een ereplekje aan de borreltafel van Pauw, wie vluchtelingen in tienen wil hakken, krijgt alle begrip van onze intelligentsia. Wierd Duk is constant overal.

Gisteren nog werd bekend dat de Neonazi’s van Pegida tijdens Ramadan varkens mogen roosteren naast de moskee, puur om te treiteren. Wie evenwel vreedzaam tegen Zwarte Piet protesteert, wordt in elkaar geslagen en brodeloos gemaakt door de politie. Zo liggen de verhoudingen in Nederland.

Moffenhoeren

Toch bestaan Terstall en zijn mede-ondertekenaars het te beweren dat ‘niet-westerse Nederlanders in bescherming worden genomen tegen het vrije debat’. Je vraagt je af wat het precies is dat Terstall en de zijnen zo graag over niet-westerse Nederlanders willen zeggen waartegen ze nu in bescherming worden genomen, en wat dus nog niet is gezegd. We kunnen speculeren, want Eddy Terstall heeft een “klankbord” in de persoon van Martien Pennings, een beruchte publicist die onder meer pleitte voor het executeren van ‘nazislamitische moffenhoeren’ als Femke Halsema en Claudia de Breij en die meent dat ‘genocide’ de meest humane oplossing is voor het moslimprobleem. Pennings wil mensen vermalen tot bloedpap.

Maar het is heel jammerdebammer voor Eddy Terstall, die dingen worden door zijn vrienden dus gewoon al geschreven, klikt u maar op de links hierboven. Er wordt hier helemaal niemand beschermd tegen het ‘vrije debat’, dat van de kant van Terstall en zijn broeders toch vooral bestaat uit het opjutten van het volk tegen moslims en allochtonen.

Minder Marokkanen

Misschien doelt Terstall op het proces tegen Geert Wilders vanwege zijn ‘minder, minder, minder Marokkanen’-stunt in een Haagse bierkelder, waar hij zijn aanhang beloofde ‘dat te gaan regelen’. Misschien wil Terstall dat het endlösen van het Marokkanenprobleem gewoon openlijk besproken moet kunnen worden.

Uiteraard wordt door Terstall ook het inmiddels totaal afgeragde stokpaardje van de ‘identiteitspolitiek’ die zou ‘polariseren’ ingezet. Dit is extreem schaamteloos en schijnheilig. ‘Identiteitspolitiek’ is niets anders dan het verzet tegen de identiteitspolitiek van overheid, media en bedrijfsleven, die stelselmatig mensen discrimineren vanwege hun huidskleur, door middel van etnische profilering, dodelijk geweld tegen gekleurde Nederlanders en discriminatie op de arbeidsmarkt. Ik heb dat hier gedetailleerder besproken, dat ga ik nu niet nog een keer doen. Ik vind het ongelofelijk pervers om mensen, die in verzet komen tegen discriminatie omdat de vrienden van Terstall ze ontmenselijken, letterlijk ontmenselijken vanwege hun afkomst, geloof en huidskleur, te verwijten dat zij polariseren en verdeeldheid in de samenleving veroorzaken.

Terstall wil niet dat minderheden beschermd worden tegen de dictatuur van de meerderheid want dat is groepsdenken. Je samen met andere gediscrimineerde mensen organiseren tegen discriminatie mag ook niet, want dat is groepsdenken. Een religie hebben is groepsdenken en zelfs als je op school wordt onderwezen over religie, is dat groepsdenken. Terstall wil dat allemaal niet. Terstall wil dat de zeven miljard individuen op aarde zeven miljard unieke keuzes maken (“we are all individuals!“), behalve voor religie. Hij vergeet dat ‘Links’, waar hij een exponent van meent te zijn, van het enige echt, zuivere Links, ook een vorm van groepsdenken is. Hij vergeet dat mensenrechten, vrouwenrechten en homorechten allemaal zijn bevochten door mensen die aan groepsdenken deden.

Christelijke predikant

Terstall meent dat de moderne rechtsstaat een produkt is van individuen die religie afwezen, maar hij haalt Spinoza aan die hij niet heeft gelezen, want dan zou hij weten dat Spinoza zeer religieus was. Dat Domela Nieuwenhuis, één van de grondleggers van het Nederlandse socialisme, een christelijke predikant was, weet Terstall kennelijk ook niet. John Locke, één van de architecten van onze rechtsstaat en van de scheiding tussen kerk en staat, pleitte expliciet voor godsdienstvrijheid en tolerantie jegens gelovigen. Atheïsten konden weer niet op Lockes verdraagzaamheid rekenen. Hij beschouwde die als gevaar voor de maatschappelijke orde.

De Franse laïcité, waar Terstall zo’n fan van is, is een product van de zeer wrede en bloedige onderdrukking van gelovigen door de Jacobijnen na de Franse Revolutie en leidde in de negentiende eeuw tot de discriminatie van Franse joden, die met veel dwang door de staat en de maatschappij werden ontdaan van hun joodsheid, om vervolgens tóch nog stelselmatig te worden gediscrimineerd.

Ik bedoel maar, ik zou niet teveel verwachten van een samenleving die volkomen vrij is van religie, en ook het kind niet met het badwater weggooien door godsdienst tot achter de voordeur te dwingen of zelfs te verbieden. De moderne wetenschap en de sociale rechtsstaat zijn gevormd door mensen die hun inspiratie vonden in hun geloof in God en hun ontzag voor zijn schepping.

Migrantendochters

Maar wie zulke nuances aanbrengt, is in de ogen van Terstall ‘regressief links’ (een zelfverzonnen term waar hij dol op is) en ‘patriarchaal’ (lust-ie ook wel bloedpap van). En regressief links geeft niks om migrantendochters, alleen Terstall trekt zich hun lot aan.

White saviour Eddy Terstall. Hij gaat die primitieve bruine vrouwtjes wel even beschaven, zoals in de negentiende en de twintigste eeuw ook veel christelijke zendelingen meenden te moeten doen in Amerika, Afrika en Azië.

Het toeval wil trouwens dat ik al tien jaar een hartstochtelijke relatie heb met een migrantendochter en via haar ook weer een heleboel andere migrantendochters ken en niet één van die migrantendochters zit erop te wachten om door Terstall te worden bevrijd. Maar dit terzijde.

Terstall noemt zijn beweging ‘Vrij Links’, maar er is niks vrij aan en ook niks links. Het is tijd dat Terstall ophoudt anderen te vertellen hoe zij links moeten zijn en hoe zij modern moeten zijn en aan welke criteria ze moeten voldoen om zich ‘individu’ te mogen noemen. En hij moet ook maar eens onder ogen gaan zien dat hij extreemrechts is. Een extreemrechtse, paternalistische, patriarchale, seksistische, racistische, eurocentrische, wit-suprematistische groepsdenker.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 19.05.2018 @ 13:17

[Home]
 

1 Reactie

op 19 05 2018 at 14:07 schreef Peter:

U weet het weer beter? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS