Home » Archief » Het asociale gedrag van Zihni Özdil


[01.06.2019]

Het asociale gedrag van Zihni Özdil

Peter Breedveld


Illustratie: Werner Klemke

Alle kranten zijn het erover eens: Zihni Özdil was een vrije geest, een dwarsdenker, die door GroenLinks op straat werd gezet omdat ze daar alleen maar grijze muizen willen, omdat de fractiediscipline zo verstikkend is, de arme Zihni kwam in gewetensnood, hij was een model-democraat. Enzovoort, und so weiter.

Het journaille raakt niet uitgehuild over het ontslag van hun held. Daarbij wordt de geschiedenis nogal vervalst. Zihni krijgt door zijn fans op de kwaliteitsredacties ten onrechte allerlei heldendaden op zijn conto geschreven en wat hij echt heeft geflikt om de hele Tweede Kamer-fractie tegen zich in het harnas te jagen, wordt nadrukkelijk verzwegen.

Wierd Duk-journalistiek

Tom-Jan Meeus, bijvoorbeeld, schrijft vandaag in NRC Handelsblad dat Özdil zich de toorn van GroenLinks op de hals had gehaald omdat hij met de extreemrechtse ‘filosoof’ Sid Lukkassen op de foto was gegaan en je dus ‘mensen met andere c.q. foute opvattingen niet meer als mens mag behandelen’.

In de Volkskrant beweert Raoul du Pré dat Özdil is geofferd vanwege zijn ‘weigering om zich bij voorbaat onvoorwaardelijk te conformeren aan de lijn die de partijtop de komende tijd zou uitstippelen.’ Ook in NRC staat een hagiografische beschrijving van Özdil als baken van rechtschapen oprechtheid die zich niet kan verenigen met de cynische, pragmatische aanpak van GroenLinks-leider Jesse Klaver.

Het is allemaal Wierd Duk-journalistiek. Özdil is geen vrije geest en dat de GroenLinkse achterban het zou verbieden een mens als mens te behandelen, is kwalijke laster. Aan die rechtschapen oprechtheid van Özdil valt best wat af te dingen. Bijvoorbeeld als je bedenkt dat Özdil, voordat hij voor het Kamerlidmaatschap werd gevraagd, constant op GroenLinks zat te schelden. Op heel links, trouwens. Dat waren volgens hem ‘betuttelracisten‘, ‘boerkaknuffelaars‘, ‘persbreidelaars‘ enzovoort. Wekenlang schold hij Femke Halsema verrot omdat ze geduld vroeg bij de aanpassing van Zwarte Piet. Die tweets heeft hij stiekem verwijderd.

Ruimdenkende geest

Dat hij een selfie postte met Sid Lukkassen, staat niet op zichzelf. Özdil is geen ruimdenkende geest die zijn politieke tegenstanders met respect behandelt, hij sympathiseert openlijk met gewelddadige racisten, dat is heel wat anders. Toen rijksambtenaar Yasmine Haifi in opspraak kwam vanwege een tweet waarin ze ISIS een zionistisch complot noemde, vond hij dat ze ontslagen moest worden, maar toen een Duindorper werd veroordeeld omdat hij had opgeroepen de ruiten van allochtone buurtbewoners in te gooien, riep Özdil hem uit tot martelaar van het vrije woord.

Schelden op Links, bij elke gelegenheid, en flirten met extreemrechts, dat heeft Özdil altijd gedaan. Hij adviseerde zijn Twitter-volgers om Annabel Nanninga te volgen, bestelde een NSB-speldje omdat er ophef was over de NSB-speldjes van enkele PVV-Kamerleden en prees Wilders en de PVV. ‘Hup PVV!

Niet voor niks is Özdil ongelofelijk populair bij extreemrechts. Die zijn nu al dagen aan het schelden op Twitter vanwege het ontslag van hun held.

Allochtoon als alibi

Het is me wel duidelijk waarom GroenLinks hem desondanks gevraagd heeft om de partij in de verkiezingen te vertegenwoordigen. Alle linkse partijen azen op een allochtoon als alibi voor hun realpolitiek ten aanzien van de multiculturele samenleving. Het geloof dat die mislukt is, heeft stevig postgevat en Links wil Rechts en Extreemrechts wind uit de zeilen halen door lekker mee te schelden op allochtonen en moslims zonder van racisme te worden verdacht. Daar gebruik je dan een allochtoon voor die er precies zo over denkt als Eddy Terstall en Annabel Nanninga.

Ik heb dus geen medelijden met GroenLinks. Ik heb gewaarschuwd: een stem op die partij is een stem op racisme. Maar het is natuurlijk wel te begrijpen dat de GroenLinkse achterban niet zit te wachten op een lid van hun partij die constant openlijk koketteert met zijn voorliefde voor extreemrechtse racisten.

Komt nog bij dat hij die achterban, toen hij kritiek kreeg, wekenlang op Twitter bleef sarren, in plaats van dat hij met ze in gesprek ging. Özdil gaat niet in gesprek met linkse types, want dat zijn ‘knuffelracisten’. Özdil praat alleen met extreemrechts, want daar moet je naar luisteren, is ook de consensus op het hele Binnenhof en op alle kwaliteitsredacties.

Loer draaien

Je eigen achterban schofferen, expres, en herhaaldelijk, er bestaat geen partij die daar blij mee is. Dat heeft niks te maken met verstikkende partijdiscipline, maar met gezond verstand. Wie juicht het toe dat je je eigen kiezers van je vervreemdt?

Als je dan ook nog je eigen fractievoorzitter voor schut zet door in de krant een bom onder het leenstelsel te leggen dat door GroenLinks is gesteund, en stiekem een gesprek met hem op te nemen, met de kennelijke bedoeling hem dáár weer een loer mee te draaien, hoe kan je dan GroenLinks kapittelen omdat ze zo’n eikel er keihard uit bonjouren?

Journalisten zijn dol op Özdil omdat-ie zo lekker “realistisch” is over de multiculturele samenleving, net als zij. Omdat hij vindt dat een Turkse Nederlander pas echt Nederlander is als hij zijn frikandelletje wegspoelt met sloten bier, net als hijzelf.

In de soep spugen

Zeg dat gewoon eerlijk, maar doe niet net alsof het niet Özdil zelf is geweest die zich onmogelijk heeft gemaakt met zijn asociale gedrag. Hij is ontslagen, zoals elke ober ontslagen zou worden die in de soep van zijn gasten spuugt, en elke glazenwasser die eieren tegen de ramen van zijn klanten staat te gooien.

En er is niemand die dát ongehoord zou vinden.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Binnenkort moet ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 01.06.2019 @ 15:37

[Home]
 

1 Reactie

op 01 06 2019 at 15:38 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS