Home » Archief » Het is niet normaal dat Wierd Duk bepaalt wie er Sinterklaas mag zijn


[04.06.2019]

Het is niet normaal dat Wierd Duk bepaalt wie er Sinterklaas mag zijn

Peter Breedveld


Illustratie: Werner Klemke

Zo verontwaardigd als het journaille is over het ontslag van Zihni Özdil als Kamerlid voor GroenLinks, zo stil blijft het over het nieuws dat Erik van Muiswinkel zich heeft moeten terugtrekken als Amsterdamse Sinterklaas.

Geen analyses over een ‘vrijdenker’ die de mond wordt gesnoerd, of dat het corps van Sinterklazen blijkbaar alleen uit ‘grijze muizen’ mag bestaan en dat de ‘kadaverdiscipline’ zo verstikkend is. Integendeel, dat Van Muiswinkel zich terugtrok omdat zijn rol als Sinterklaas op ‘gespannen voet’ staat met zijn ‘activistische werk’ als columnist en cabaretier, wordt in brede kring met instemming begroet. Sinterklaas hoort ‘neutraal’ te zijn, vindt iedereen, en moet ‘boven alle partijen staan’.

Dit is de grootste apekool die ik ooit heb gehoord. Sinterklaas hoort misschien neutraal te zijn (lieve kinderen, stoute kinderen, hij houdt van ze allemaal), maar hoezo moet de acteur die hem speelt dat ook? Zit er in het pak van Pino uit Sesamstraat soms een grote blauwe vogel? Mag Hamlet alleen worden gespeeld door besluiteloze heethoofden?

Farizeeër

De ware reden dat Van Muiswinkel zich gedwongen voelt om zich terug te trekken, is dat hij zich uitspreekt tegen extreemrechts en meningen ventileert waar Telegraaf-journalist Wierd Duk het mee oneens is. Duk is, vanaf het moment dat bekend werd dat Van Muiswinkel Sinterklaas zou spelen, een campagne gestart om dat te voorkomen. Onvermoeibaar sprak Duk op Twitter de gemeente Amsterdam, de burgemeester en iedereen die hij maar kon bedenken aan om Van Muiswinkel te belasteren en te besmeuren en ze ervan te overtuigen dat hij geen Sinterklaas mocht zijn. Gebruikmakend van zijn enorme trollenleger hebben Duk en de rest van De Telegraaf zich ervan verzekerd dat de kwestie een echte controverse werd, die niemand kon zijn ontgaan.

Daarbij toonde Duk zich een ware farizeeër. Hij verwijt Van Muiswinkel te schelden, terwijl hijzelf iedereen, met wie hij het niet eens is, steevast verrot scheldt. En een modelburger is Duk ook niet echt, aangezien hij koortsachtig campagne voerde voor de Blokkeerfriezen, die een fikse veroordeling aan hun broek kregen voor hun levensgevaarlijke terreuractie tegen een groep antizwartepietactivisten.

Mooie ovens

De media droegen uiteraard hun steentje bij in de lastercampagne tegen Van Muiswinkel. Onder andere door steeds te herhalen dat hij een voorstander van Zwarte Piet zou hebben uitgescholden voor ‘kankerlul’, terwijl in werkelijkheid Van Muiswinkel iemand, die beweerde dat de voor- en tegenstanders van Zwarte Piet even erg waren, op satirische wijze liet zien dat er wel degelijk verschil is. “Als jij het verschil niet wil zien tussen ons betoog en dat van ‘hun’, ben je denk ik een domme kankerlul.”

Er zit straks een senator in de Eerste Kamer die het betreurt dat Hitler is vergeten ene Frans Taas in zijn mooie ovens te schuiven en een andere toekomstige senator wil graag poezelig beginnen met de deportatie van moslims uit Nederland, maar iemand die op satirische wijze een vertegenwoordiger van het Redelijke Midden op zijn nummer zet, mag geen Sinterklaas zijn.

Naargeestig Sinterklaasfeest

En dat ik kennelijk de enige ben die zich daar boos om maakt, vind ik best schokkend. Tot nog toe was het alleen Duk zelf die meende een vinger in de pap te hebben in het personeelsbeleid van alle bedrijven en organisaties in Nederland. Hij droeg al eerder een vakbond op zich van een medewerker te ontdoen die kritiek op hem had gehad, en ook het vervoersbedrijf, waar de man voor werkt, werd door Duk en zijn trollen belaagd. Toen een jurist hem, terecht, een ‘stuk schimmel’ noemde, eiste Duk dat hij ontslagen werd door zijn universiteit en dat de PvdA hem royeerde als lid. Ook mijn werkgever valt-ie regelmatig lastig. Duk is echt geschokt dat ik nog steeds niet ontslagen ben. Iedere wetenschapper en docent met een mening die Duk onwelgevallig is, krijgt een soortgelijke behandeling.

Nu is het hem dan eindelijk gelukt iemand een baantje te laten kwijtraken. Een prestigebaantje, en mij kan dat naargeestige Sinterklaasfeest gestolen worden, maar toch. Het is onbestaanbaar dat een fascistoïde hufter als Duk bepaalt wie er Sinterklaas mag spelen en wie niet. Dat Duk bepaalt wie wat wel en niet mag zeggen en welke straf er moet staan op een overtreding. Wie ziet Duk liever als Sinterklaas, Arthur van Amerongen, misschien?

Mooie middelvinger

Nu van Muiswinkel het niet wordt, zie ik maar één alternatief. De Amsterdamse Sinterklaas kan en mag de goedkeuring van Wierd Duk niet wegdragen. Daarom moet Patrick Mathurin ‘m worden. Dat zou een mooie middelvinger zijn naar het racistische schorem dat hier de laatste jaren de dienst uitmaakt.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Binnenkort moet ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 04.06.2019 @ 07:14

[Home]
 

1 Reactie

op 04 06 2019 at 07:14 schreef Peter:

Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS