Home » Archief » Het jaar van de Gutmensch


[22.12.2015]

Het jaar van de Gutmensch

Peter Breedveld

kerst4

Het afgelopen jaar hebben media, politiek en het volk ingezet op een vol offensief tegen allochtonen, moslims en vluchtelingen. We zagen hysterische verhalen in de pers, we zagen racistische beleidsmaatregelen, een minister die delirisch stemming maakte tegen moslims, we zagen bezorgde burgers brandschattend door de straten trekken en vluchtelingen belagen, om vervolgens bij Pauw te mogen vertellen hoe zielig ze zijn. Vorige week nog zagen we hoe ze een gemeentehuis belegerden, politici werden bedreigd, hun dochters werden bedreigd. Wie zich uitsprak voor een menselijke omgang met vluchtelingen, werd geïntimideerd en moest onderduiken.

Dit alles werd gebagatelliseerd en vergoelijkt in de media. Dezelfde media die de extreemrechtse racist Hans Janmaat rehabiliteerden. We zagen racistische rants en racistische cartoons in zelfs het keurige NRC Handelsblad. Toen een Amerikaanse journaliste daar iets van zei, werd ze vanuit Nederland overladen met racistische stront. Om je kapot te schamen.

Kankerkoppen afhakken

We zagen hoe Jan Roos, die zich in zijn vrije tijd graag in Nazi-uniform steekt en homo’s, allochtonen en critici bedreigt en die kinderen dreigt hun ‘kankerkoppen’ af te hakken met zijn kapmes, samen met de Roze Khmer heel Nederland op de been kreeg voor een referendum tegen een verdrag waar hij noch het gros van zijn aanhangers iets van begreep.

We zien inmiddels moslims uit hun huizen gesleept worden. Gewoon, omdat ze moslim zijn. We zien aanslagen op allochtone gezinnen. De haat komt uit alle hoeken en gaten, uit alle poriën. Ze is alomtegenwoordig en onontkoombaar.

Toch was 2015 volgens de Volkskrant het jaar van de Gutmensch.

Racistische reactionairen

‘Gutmensch’ is het label dat je door racistische reactionairen krijgt opgeplakt als je het niet zo’n goed idee vindt om vluchtelingen in zee te laten verzuipen of politici te bedreigen vanwege de komst van een asielzoekerscentrum. Eerst begonnen domrechtse blogs als Het Vrije Volk ermee, de PVV en De Telegraaf namen het over en nu lees je het woord zelfs veelvuldig in de kwaliteitskranten. Volgens de Volkskrant is de Gutmensch ‘mondiger en invloedrijker dan ooit.’

Goh, could have fooled me.

Je zou zeggen dat als de Gutmensch inderdaad zo invloedrijk is, de overheid kinderen niet bij hun ouders vandaan haalt omdat ze moslim zijn. Dat de ‘normale’ partijen in de Tweede Kamer eindelijk eens stelling namen tegen Wilders. Dat het eens afgelopen was met dat blackface-gedoe in een kinderprogramma. Dat de overheid iets ging doen aan de wérkelijke oorzaak van radicalisering onder moslims, namelijk uitsluiting en discriminatie, in plaats van de vervolging van moslims nog een tandje hoger te zetten.

Luidruchtig gajes

Maar nee, de Gutmensch kan roepen wat hij wil, hij kan zelfs in de meerderheid blijken te zijn, zijn invloed is nooit kleiner geweest. Niemand luistert naar hem. Iedereen heeft alleen maar oog en oor voor het luidruchtige gajes dat achter Wilders en types als Jan Roos aanloopt.

Ooit had de Gutmensch invloed. Misschien wel teveel. Dat was de tijd waarin je als racist werd weggezet als je ruzie kreeg met je Marokkaanse buurman. Niet zo heel lang geleden liep iedereen zich het vuur uit de sloffen om moslims niet voor het hoofd te stoten. Naakten werden van de muur gehaald, Rushdie uit de etalages gehaald, universiteiten censureerden hun wetenschappelijk medewerkers, cartoonisten werden van hun bed gelicht en in de cel gegooid.

Maar die tijd ligt inmiddels ver achter ons. Het zijn nu de fascisten die koste wat kost moeten worden beschermd tegen alles waar ze aanstoot aan nemen, en dat is nogal wat. Niet alleen mensen met een getinte huid of een exotisch geloof mogen niet meer, ook kunst en cultuur, wetenschap en coherente Nederlandse zinnen raken alras in de taboesfeer. Wie publiekelijk zegt dat hij overweegt bij de volgende verkiezingen niet op Wilders te stemmen, moet worden ontslagen en moet onder de brug slapen.

Gezond publiek debat

The village idiot rules, om met Iggy Pop te spreken. Maar volgens de Volkskrant is het dus het jaar van de Gutmensch. Dat staat in een nogal laf stuk waarin ook halfslachtig een soort van stelling genomen wordt tegen Jan Roos en zijn volksbeweging, en waarin Gutmensch wordt getypeerd als een label ‘waarmee je de tegenstander lekker buitenspel zet’, maar aan het eind van het stuk wordt er wel gewaarschuwd voor het kapotmaken van een ‘gezond publiek debat’ door de Gutmensch.

Dit vooral op basis van het laatste seizoen van de Amerikaanse animatieserie South Park en een paar, vooral weer Amerikaanse, gevallen van doorgeschoten politieke correctheid.

Jood doodgeschoten

Maar als een ‘gezond publiek debat’ behelst dat je de hoop uitspreekt dat er eens een Jood wordt doodgeschoten zodat de Gutmensch van zijn ‘moraalpaard dondert’ of de kinderen van een raadslid bedreigt of veertig minuten lang in de Tweede Kamer een Hitleriaanse haatspeech tegen vluchtelingen houdt zonder dat iemand ingrijpt, kan mij dat niet kapot genoeg gemaakt worden.

Nederland is vooralsnog een far cry van de Amerikaanse universiteitscampussen. We doen hier nog aan blackface, for fuck’s sake.

Leve de Gutmensch, maar 2015 was echt het jaar van de full-blown Nazi. Met de complimenten van de gelijkgeschakelde pers.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 22.12.2015 @ 11:43

[Home]
 

14 Reacties

op 22 12 2015 at 12:20 schreef Ralph van der Geest:

Als er eerdaags doden vallen door toedoen van de fascisten, is dat vod van Philippe Remarque er in dezelfde hoge mate voor verantwoordelijk als de wannabe massamoordenaar en etnisch zuiveraar zelf die vindt dat iedereen die het niet met hem eens is de ‘ram bam’ kan krijgen. Dat vod zou daarom om dezelfde reden verboden moeten worden als dat andere schotschrift dat ooit schreef over ‘het joodsche vraagstuk’ en dat na de oorlog een tijd verboden was. Dom om dat verbod later weer ongedaan te maken. Maar wat wil je in een land waar nog geen half jaar na de 5e mei 1945 een minister zei dat het deporteren van mensen goed voor de economie was…
Nederland was en is een fascistisch kutland en zal het – vrees ik – nog heel lang blijven. Zeker zo lang hypocriet schorem als Lodewijk Asscher nog vrij rondloopt.

op 22 12 2015 at 14:35 schreef sum:

Ik moet ook mijn felicitaties geven betreffende het afgelopen jaar, aan “de” Nederlandse media voor de dagelijkse haat jegens moslims in Nederland, voor de tafels met blanke boze 50plussers die praten over moslims, voor het negeren van de parallele samenleving die de PVV gecreëerd heeft met volle steun van de VVD, SP en PVDA en voor powned met bijzondere dank aan Plasterk.

Werkelijk dagelijks en elk uur op TV en radio (behalve “Vroege Vogels” op radio 1) is er een gesprek over moslims. Dusdanig obsessief dat ik de schotelantenne weer gericht heb naar TurkSat. Worden jullie niet moe van jullie zelf?

op 22 12 2015 at 15:31 schreef Ch1po:

Nou sum, het helpt een beetje om geen radio en televee te hebben, geen papieren krant te lezen.

op 22 12 2015 at 18:06 schreef Egbert:

Nee dan Duitsland. Journaliste Anja Reschke is door 80 collegas uitgeroepen tot Journalist van het jaar, vanwege deze oproep. (bonus: in uitstekend Duits). En dan dit kwaliteitskenmerk: hun sportjournalist van het jaar is Hajo Seppelt, die de enorme Russische sportdoping onthulde.

Kom daar bij ons maar eens om. De ene journalist in Den Haag geeft Wilders meer, meer, meer en de anderen kiezen een politicus van het jaar. Steevast is dat degene die het best dezelfde journalisten als gekke henkie heeft gebruikt.

op 23 12 2015 at 09:55 schreef Johan:

Collaboreren met fascisten. Goh, wie had dat van de VVD verwacht.

op 23 12 2015 at 12:10 schreef Egbert:

#Geldermalsen. Zelfs in de geheime raadsvergadering van eergisteren durven ze zich niet uit te spreken. Vanaf nu dus krijgen alle raadsleden en B&W van Geldermalsen dezelfde beveiliging als Wilders. “om zonder angst en onrust een fijne kerst en jaarwisseling te vieren”.

Trouwens wel dubieus dat een gemeente haar financieel probleem kan oplossen met geld van COA. Dat was toch bedoeld voor Porsches voor de asielzoekers?

op 23 12 2015 at 15:36 schreef Eclips:

Spijker op z’n kop, Breedveld. Je moet je gofferdomme tegenwoordig legitimeren omdat je aan de goede kant staat. Net als in, ja inderdaad….

op 23 12 2015 at 16:30 schreef Daniël:

Voor onzin heb ik geen tijd. Wij zamelen in voor dakloze homo’s, blinde joden en lamme negers.
Want de primitieve mens keert zich eerder tegen zijn weldoener – die hij als zijn meerdere ziet – dan tegen zijn vijand, die hij als zijn gelijke kan beschouwen.
Nu jullie weer.

op 23 12 2015 at 18:16 schreef Frederik Okkens:

Scherp stuk. Als positieve noot deponeer ik hier een scherpe poging van een gutmensch-rapper (NB!)die geen blad voor de mond neemt om de schreeuwende minderheid (en haar politieke inspiratiebronnen) van repliek te dienen. Het beluisteren waard > https://www.youtube.com/watch?v=ylxUgH4QrYc

op 23 12 2015 at 18:51 schreef Floris Schreve:

Er is inderdaad sprake van een soort propaganda-oorlog tegen wat door sommigen als de ‘Gutmensch’ wordt omschreven. Zie ook mevrouw Hoeiboei, http://hoeiboei.blogspot.nl/2015/12/gutmenschvrouwen-doen-gut.html Of het verhaal klopt doet er niet toe. Ageren tegen de Gutmensch hoort bij de propganda-oorlog (voormalig Hoeiboei-medewerker Hans Jansen- ‘we leven in een tijd van agitprop’ was ervan overtuigd dat het oorlog is) en in de strijd mag er best een tactisch loopje met de feiten worden genomen.

op 23 12 2015 at 20:15 schreef Pyt van de Galiën:

Ik zit nu al een kwartier naar je reactie te kijken, Daniël, en ik geef eerlijk toe dat ik niet in staat ben je tekst te decoderen. Wat probeer je te zeggen?

op 23 12 2015 at 21:08 schreef Thomas E:

Dakloze homo’s, blinde joden en lamme negers = primitieve mensen = ondankbaar

En Daniël = de theekransjespsycholoog

op 23 12 2015 at 22:05 schreef sum:

Daniel, ben je delirant?

op 24 12 2015 at 01:13 schreef Sasha Berkman:

Mijn eerste spontane reactie op Daniel is geweigerd door Peter helaas voor mij.

Uiteindelijk is er niet veel veranderd volgens mij.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS