Home » Archief » De terreur van de copypaste-antiracisten


[02.10.2018]

De terreur van de copypaste-antiracisten

Peter Breedveld


Mata Hari

Om de haverklap krijg ik straf van Facebook, dan mag ik steeds langere periodes niks meer posten. In het begin ging het steeds om naakt, waar ik nogal onoplettend mee was (naakt is voor mij net zo alledaags en onaanstootgevend als een poezenfilmpje of een foto van een bord eten), maar daar betrap je me niet meer op. De laatste tijd krijg ik vaak een mededeling dat ik weer iets geplaatst heb dat niet in overeenstemming is met de regels van Facebook, zonder toelichting wat dat precies was. Als ik dat wil weten, moet ik die regels maar bestuderen.

Het gebeurt me zo vaak, en de aanleidingen lijken zo willekeurig, dat ik een reserve-account heb aangemaakt zodat ik Frontaal Naakt lekker kan blijven spammen als ik met mijn eerste account weer eens ben geblockt.

Vorige week was het weer raak, kreeg ik weer een block van dertig dagen. Deze keer wegens strijd met ‘richtlijnen voor haatdragend taalgebruik’ en er zat een screenshot bij van het aanstootgevend bericht, namelijk dit bericht. Inderdaad, ‘Hoe kom je erbij Jan Roos een racist te noemen? Racist? Jan Roos? Naaah!’ is volgens Facebook haatdragend taalgebruik. Het kutte is dat je niet met Facebook in overleg kunt, waardoor je in het ongewisse blijft of ’t het sarcasme is dat niet begrepen werd, of Facebook vindt dat je niet mag suggereren dat iemand racist is, of de naam ‘Jan Roos’ misschien verboden is of wat dan ook.

Haatdragend taalgebruik

Dezelfde dag werd echter de link met aanhef naar mijn stuk ‘Een bed van negerpiemels’ verwijderd van mijn Frontaal Naakt-pagina op Facebook en als beheerder kreeg ik een waarschuwing dat als ik bleef volharden in het plaatsen van dergelijk haatdragend taalgebruik, mijn pagina verwijderd zou worden (de volgende dag kreeg ik een aanbod van Facebook om 17 euro te betalen zodat Facebook een bericht op die pagina onder de aandacht van nog meer mensen kon brengen zodat ik meer likes zou krijgen) en deelde een Facebook-vriend me mee dat er een haatcampagne tegen me gaande was op één of andere antiracisme-pagina onder leiding van Imelda Doornkamp, die opriep om mij te rapporteren bij Facebook wegens racisme. Er doken inderdaad allerlei antiracistische types op die me in strenge bewoordingen te verstaan gaven dat ik door de mand viel als vieze vuile racist omdat ik het woord ‘negerpiemels’ had gebruikt.

Oké, in ‘Een bed van negerpiemels’ maak ik Fidan Ekiz belachelijk omdat er volgens haar niets racistisch aan Jan Roos is. Nee, schrijf ik, hoe kom je erbij. Wat is er nou racistisch aan Roos, die twittert dat ‘Anouk wordt binnengedragen op een bed van negerpiemels’, en zo verder. Het is een letterlijk citaat en inderdaad, racistisch en verwerpelijk. Maar de antiracisten vinden dat ik, door met citaten aan te tonen dat Roos een racist is, zèlf racisme verspreidt en zelfs salonfähig maak. Ik vind deze redenatie knotsgek maar dat is validisme. Hassnae zei ‘kierewiet’ en dat was ook validisme. Ik werd uitgescholden en in twee gevallen zelfs bedreigd met ernstig geweld, vond de reactie ‘hysterisch’, hop, berisping wegens seksisme erbij.

Onbeholpen Engels

Een Twitter-account onder de naam ‘How to fight racismverspreidt screenshots van een aantal Facebook-reacties van mij met mijn portretfoto en de beschuldiging dat ik racist ben. Een ander Twitter-account, ‘Decolonize your mind‘ houdt een soort stalinistisch showproces door in een serie tweets bewijzen te overleggen dat ik racist ben. Dit alles in een Koeterwaalse mix van krakkemikkig Nederlands en onbeholpen Engels, samengeveegd in gedrochten van zinnen die doen denken aan het proces verbaal van een dyslectische politieman met een delirium: ‘Racistische taal gebruiken en volgens na 5 niet witte mensen (telde ik onder die status) die hem een call out gaven daarover vindt hij zijn problematische taalgebruik niet racistisch maar gebruikt hij het zelfs voor expres nog vaker.’ Eén van de bewijzen dat ik racist ben is ‘fetishizing Aziatische vrouwen’.

Dat ik Aziatische vrouwen fetisjizeer, zie ik vaker beweerd worden door zwarte vrouwen op Facebook, ik meen me te herinneren ook de eerder genoemde Imelda Doornkamp. Er is een groep zwarte vrouwen die het bloed uit de oren spuit als ze mijn naam zien, omdat ik het altijd opneem voor Robert Vuijsje die racistische personages opvoert in zijn boek “Alleen maar nette mensen“, dat over vooroordelen gaat. Een zwarte vrouw die het op Frontaal Naakt ook voor Vuijsje opnam, heeft me onlangs gevraagd haar stukken te verwijderen omdat ze er veel last mee krijgt, just saying.

Ik weet niet waar dat verwijt, dat ik Aziatische vrouwen fetisjizeer, op is gebaseerd, want ik ben niet heel veel met ‘Aziatische vrouwen’ bezig, wel veel met Japan en Japanse film, en de Japanse actrice Setsuko Hara (alweer drie jaar geleden overleden) is mijn favoriete actrice. O, en ik volg de Japanse indierock-scene, en vooral de vrouwenbands zoals Tricot, Otoboke Beaver en de Akabane Vulgars on Strong Bypass, maar dat is geen fetisjisme, maar feminisme.

Dat dit een aantal zwarte vrouwen zo geweldig dwarszit dat ze mij het herhaaldelijk voor de voeten werpen, vind ik opmerkelijk en dat dit klakkeloos overgenomen wordt door de rest van die antiracistische kliek, vind ik typerend. Uit die hoek worden me voortdurend door verschillende mensen dezelfde verwijten gemaakt in exact dezelfde bewoordingen, inclusief spelfouten en grammaticale uitglijers. Ik zal dan ook voortaan spreken van de copypaste-antiracisten, om ze te onderscheiden van alle andere antiracisten, met wie ik natuurlijk geen moeite heb.

Gore racist

De copypaste-antiracisten, velen onder u zullen het weleens met ze aan de stok hebben gehad, beschuldigen de hele dag door mensen van racisme en wit suprematisme. Wie vraagt wat de steen des aanstoots is, krijgt te verstaan dat hij of zij zichzelf moet educaten want het is niet de taak van de copypaste-antiracist om jou te educaten en je de juiste tools aan te reiken. Je moet je witte privileges checken en je smoel houden en luisteren naar mensen die dagelijks “racisme ontvangen” en dus agency hebben, maar die er niet veel anders uitbrengen dan dat je een gore racist bent om redenen die je zelf maar moet uitzoeken. Dat je dit een beetje raar vindt, komt door je witte mindset en je aangeboren neiging om mensen van kleur te colonizen. Mensen van kleur die het voor je opnemen zijn “afgericht door de witte man”.

Onze minds moeten worden ge-decolonised, onder meer door de taal te zuiveren van alle restjes kolonialisme. Dat houdt niet op bij het verbod op het woord ‘neger’ en dergelijke. Nope. “Slaaf” mag ook niet meer, dat moet “tot slaaf gemaakte” zijn en iedereen kent inmiddels het afschuwelijke anglicisme “mensen van kleur”. En omdat je antiracisme niets betekent als je niet ook stelling neemt tegen de marginalisering van andere onderdrukte groepen mag je ook niet meer “dom” en “achterlijk” zeggen. Alsof wij niet worden onderdrukt door de domme achterlijke massa.

Raaskallende idioten

Op Facebook krijg ik een heel leger van dit soort raaskallende idioten op mijn dak. Surrealistisch is deze uitwisseling met de (overigens zelf spierwitte) copypaste-antiracist Rogier Meijerink die, zoals velen, aanslaat op de titel van mijn stuk, en de rest helemaal niet heeft gelezen (veel critici, onder wie iemand die doceert aan een universiteit, melden trots dat ze mijn stuk niet hebben gelezen vanwege de titel). Hij en de andere copypaste-antiracisten hameren erop dat ik, door Jan Roos letterlijk te citeren, racisme en seksisme ‘herhaal en verspreid’ en racisme “valideer”. Sarcastisch parafraseer ik hem dat ik dus blijkbaar racisme en seksisme herhaal en verspreid door met een citaat aan te tonen dat Roos een racist is. Meijerink wordt nog kwaaier: “en dat vind jij prima?!”

Het is een totaal van de pot gerukte discussie met een volstrekte imbeciel, maar een bijna exacte kopie van alle discussies met alle andere copypaste-antiracisten over deze kwestie. Ik probeer het met een voorbeeld: Als je wilt uitleggen wie Hitler was en waar hij voor stond, en je zegt dat volgens Hitler de joden Untermenschen waren, herhaal en verspreid je dan zijn antisemitisme of ben je een historicus die uitlegt waar Hitler voor stond?

“Meester, wie was Hitler?”
– Dat was een hele, hele slechte man, met hele nare ideeën, Xavi!
“Maar waarom dan?”
– … Dat kan ik niet zeggen, Xavi, dan zou ik zijn ideeën herhalen en verspreiden!

Vergiffenis vragen

Het is aan dovemansoren gericht. Dat ik ga zitten beargumenteren waarom ik Roos letterlijk citeer en dat gerechtvaardigd vind, wordt alleen maar beschouwd als provocatie. Niet-witte mensen zeggen je dat het niet mag en nóg stort je jezelf niet ter aarde om onze vergiffenis te vragen, witte man! JIJ BENT WIT! JIJ MOET NAAR ONS LUISTEREN!

“Jij beweert dat wij jou nodig hebben, wij hebben jou niet nodig, WITTE MAN!” blèrt ‘How to fight racism‘. “Beantwoord mijn vragen!” beveelt Meijerink. “Denk je werkelijk tegen racisme en seksisme op te komen?” “Hoe denk jij zelf dat het komt dat het advies je eens in je eigen privileges te verdiepen, zo veel weerstand op roept?”

Ik heb al honderd keer gezegd dat ik denk aan te tonen dat Roos een racist is door hem letterlijk te citeren, maar daar gaat niemand op in. Ik zei ‘negerpiemel’ en of ik niet weet dat dat racistisch is. “Ja, daarom…” “AHA! JE DOET HET DUS OM TE SHOCKEREN!”

Ja, bye. Dit lijkt wel zo’n zelfkritieksessie zoals militant-linkse studentenorganisaties die hielden in de jaren zeventig. Moest je bekennen dat je weleens getwijfeld had aan de wijsheid van de alwetende voorzitter en dat je dus een waardeloos excuus voor een mensachtig schepsel bent en minder dan stront, namelijk een lakei van de bourgeois imperialisten. “GEEF HET TOE, MISBAKSEL! GEEF HET TOE!”

“Vijf niet-witte mensen hebben je op je fout gewezen, en je blijft volharden! Racist! Seksist! Ableïst! WITTE MAN!”

I am not your negro

“Ik heb je een privébericht gestuurd op je Facebook-account maar geen antwoord gekregen”, zegt Aniel Mithoe. “Ja”, zeg ik, “ik kón niet reageren, want door jouw leider Imelda Doornkamp ben ik geblockt op Facebook.” Zo, antwoordt Mithoe. “Dus jij reageert niet omdat je gekwetst bent.”

Echt niet mee te praten. Dit is als een flinke teug lachgas nemen, door het konijnehol van Alice in Wonderland vallen en in Der Prozess van Kafka belanden, met de Rode Koningin als rechter. “OFF WITH HIS HEAD!” Terwijl het mondschuim op je gezicht spat.

“Witte mensen kunnen bij uitstek NOOIT antiracist zijn!”

Mensen zien dit met verbijstering aan en nemen het voor me op, maar dat zijn allemaal witte mannen, zegt een witte man, met een witte mindset en een coloniser’s mentality en zonder agency want ze kunnen niet bevatten hoe het is om slurs te ontvangen. Ik wijs erop dat een paar “vrouwen van kleur” het voor me opnemen. Geen reactie. Ruud Hendriks post een afbeelding van de cover van James Baldwins boek ‘I am not your negro‘, “Onfatsoenlijk kutboek”, zegt hij er sarcastisch bij. Geen reactie. Ik weet wel van een Amsterdamse bijeenkomst naar aanleiding van de gelijknamige film, waar alleen de echt zwarte mensen het woord ‘negro‘ uit de titel mochten bezigen en de non-black people of colour “n-word” moesten zeggen en de witte mensen moesten zwijgen en luisteren en een zwarte vrouw uit Zuid-Afrika werd het woord ontnomen omdat ze vond dat zwarte activisten samenwerking moesten zoeken met witte antiracisten. Ze wist niet waar ze het over had, zeiden de Amsterdammers. Zwarte vrouw, Zuid-Afrika, weet niet waar ze het over heeft. Ja, laat dat even rustig bezinken. Soms werd er geapplaudisseerd door met de handen te wapperen, want klappen is validisme.

Stompzinnig schorem

U heeft het al geraden, ik heb niks met deze militante zwarte activisten en helper whiteys en hun in marmer gebeitelde leerstukken. Ik vind het weerzinwekkend, fascistisch en fenomenaal stompzinnig schorem. Ik zie geen wezenlijk verschil met Wierd Duk en zijn trollenhorde, die ook iedereen, die hem tegenspreekt, toeblèrt: “INFORMEER JEZELF!” en mensen opjut tegen zijn critici en mensen op alle mogelijke manieren de mond probeert te snoeren.

Het lachste aan dit alles is dat ik deze grootbekken niet nodig heb, maar zij mij wel in hun strijd tegen racisme, hoe hard ze ook blèren van niet. Met je dertigen en een handvol witte minions red je het niet door in Nederland iedereen uit te schelden en verwijten te maken in een taal die alleen jij en je mede-sekteleden begrijpen maar die in de oren van ieder normaal mens klinkt als het georakel van een hallucinerende schizofreen. Je zult de harten moeten veroveren van de witte mensen, zeker van witte mensen als ik. En zeker als je met z’n allen ongeveer vijf hersencellen deelt.

Want ik weet niet óf je je kop af en toe uit je reet haalt, maar de sympathie van de media en van het grote publiek gaat uit naar Jenny Douwes en haar Friese stormtroepen. Niet naar jullie.

Jullie staan op verlies. Zwáár verlies.

 

 

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 02.10.2018 @ 06:56

[Home]
 

1 Reactie

op 02 10 2018 at 07:02 schreef Peter:

Jammeren en klagen? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS