Home » Archief » Hoe Nederland hard op weg is een totalitaire dictatuur te worden (1)


[02.08.2016]

Hoe Nederland hard op weg is een totalitaire dictatuur te worden (1)

Peter Breedveld

nat11

“Ook ík heb gejuicht toen de vliegtuigen de Twin Towers invlogen op 11 september 2001. Amerika kreeg eindelijk een koekje van eigen deeg!”

Raad eens van wie deze uitspraak is? Welke islamist, die onze manier van leven haat, zei zoiets zieks? Het is Ehsan Jami. Inmiddels in de vergetelheid geraakt, maar tot een paar jaar terug één van de paradepaardjes van Domrechts. Was zelfs medewerker van de Tweede Kamer-fractie van de PVV. Heeft gejuicht op 9/11.

En er zijn er meer die dat hebben gedaan. Geen terroristen, maar publicisten en politici met een islamitische achtergrond die nu op handen gedragen worden door Domrechts, omdat ze nu zo lekker tegen moslims tekeer gaan. Ook zij vonden dat het eigen schuld dikke bult was voor Amerika toen de vliegtuigen de Twin Towers invlogen.

Dus misschien is het wel niet zo extremistisch als wij denken. Misschien is het wel begrijpelijk ook, als je uit een land komt dat door de VS dagelijks wordt kapotgebombardeerd, of tot een volk behoort dat door het Westen dagelijks wordt aangevallen, met honderden doden tot gevolg, miljoenen in de afgelopen jaren, ook vrouwen en kinderen, dat je dan vindt dat Amerika het verdiend heeft als het ook een paar duizend doden te verwerken krijgt, nu op eigen bodem, en vanuit de regio die altijd de Amerikaanse bommen te verwerken kreeg.

Verwant met Breivik

Ik vind het wat, in juichstemming verkeren als je mensen vanuit een brandende wolkenkrabber hun dood tegemoet ziet springen, maar ik heb nooit enig geweld van dichtbij meegemaakt, afgezien van een paar knokpartijen. Ik heb geen familie verloren aan bombardementen.

Ik vind er ook wat van als Theodor Holman, een gerespecteerd schrijver, programmamaker en columnist, verklaart zich verwant te voelen met Breivik, net nadat die tachtig kinderen in koelen bloede doodschoot. Ik vind wat van Ebru Umar die het net goed vindt dat vluchtelingen in de Middellandse Zee verdrinken, ik vind wat van Esther Voet, die het doodschieten van Palestijnse kinderen vergoelijkt en ik vind wat van Annabel Nanninga, die het mooi zou vinden als er in Nederland een jood zou worden doodgeschoten, omdat dan haar eigen gelijk is bewezen.

Maar die mensen worden allemaal gerespecteerd, sommige hebben zelfs een heldenstatus, gebaseerd op het feit dat ze kunnen schelden als kleuters met een sugar-rush. Allemaal hebben ze hun podium in de media, dat door niemand wordt betwist.

Kijk, hier wordt gejuicht om een verongelukte Marokkaanse Vlaming van 15. Door de bezorgde burgers die zo op handen gedragen worden door de NOS.

Islamofobie en antisemitisme

Waarom dan wel die verontwaardiging over Abou Jahjah, die zegt een gevoel van triomf te hebben gehad op 9/11? Overduidelijk omdat je in Nederland mag juichen om dode Arabieren, maar niet om dode Amerikanen en dat is hypocriet. Het gaat niet om het juichen om dode mensen per se. Alleen ik en een paar anderen vinden dat verwerpelijk, maar de meesten van u vinden het prima om te juichen om dode vluchtelingen, Palestijnen of Aziaten. Je mag zelfs openlijk de hoop uitspreken dat er een jood wordt doodgeschoten, in Nederland, als je maar wit en rechts bent. Ontken het niet, ik heb het hierboven glashard aangetoond. Er was geen verontwaardiging over Theodor Holman, niet over Esther Voet, niet over Nanninga en aan Ebru Umar moeten Nederturken zelfs een voorbeeld nemen.

Kom op, kijk in de spiegel en zeg hardop tegen uzelf: “Ik ben een vuile vieze hypocriet. Ik hield mijn bek toen Domrechts tekeer ging, ik blèrde toen zelfs met overslaande stem dat vrijheid van meningsuiting ons hoogste goed is, maar een Arabier die precies dezelfde dingen zegt, moet van mij kapot.”

Totalitaire dictatuur

Ik heb vanuit Spanje, waar ik helaas de laatste aflevering van Zomergasten niet kan zien, ademloos het media-offensief tegen Abou Jahjah gevolgd, dat nog steeds doorgaat. Ik volg de ontwikkeling van Domrechts nu al vele jaren, zie hoe de domrechtse bek steeds groter wordt, hoe Domrechts steeds machtiger en alomtegenwoordiger wordt, hoe elk tegengeluid wordt gecriminaliseerd. Hoe het de facto verboden is om kritisch te zijn ten aanzien van Israël, het institutionele racisme in dat land aan te kaarten of zelfs maar islamofobie met antisemitisme te vergelijken.

Even snel: ‘fuck de koran’ is een heldendaad, ‘fuck de Talmoed’ is antisemitisme. ‘Islamlikker’ is religiekritiek, ‘zionistenpijper’ is antisemitisme. Avigdor Lieberman steunen is de democratie een warm hart toedragen, Erdogan steunen is antisemitisme.

Het is ongelofelijk griezelig. Nederland is hard op weg een totalitaire dictatuur te worden. Niet zozeer vanwege de overheid die zichzelf steeds meer bevoegheden toekent, al is dat verontrustend genoeg. Nee, er wordt in ons land gelijkgeschakeld als een malle door als journalisten, publicisten, satirici en schrijvers vermomde ophitsers.

Ook ik voel me opgejaagd.

Wordt vervolgd.

Frontaal Naakt kost me geld! Véél geld zelfs. Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan de financiële schade te beperken. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 02.08.2016 @ 07:34

[Home]
 

14 Reacties

op 02 08 2016 at 08:51 schreef Haes:

Door op de link “satirici” te klikken, zag ik zojuist dat Lubach slechts 5 minuten daarvoor een “twitterpauze” heeft genomen. Waarschijnlijk als gevolg van de bewuste tweet en de nasleep daarvan. Maar hij neemt niets terug van zijn onzinnige gebrabbel.

op 02 08 2016 at 09:44 schreef Murat:

Heel goed stuk Peter. Chapeau!

Mag ik je het volgende boek aanraden?

“Manufacturing Consent” van Noam Chomsky, en je zult haarfijn inzien waarom de media zich zo opstelt en waarom er niets gaat veranderen in dat medium.
Een must read!

op 02 08 2016 at 10:08 schreef Ana:

Abou Jahjah wees er op dat hij geen antisemiet is maar zich verzet tegen het zionisme als een in zijn ogen koloniale en racistische beweging. Een belangrijk onderscheid lijkt mij.

op 02 08 2016 at 11:53 schreef Mario:

@Ana

Zal het even moeten terugzoeken (geen tijd/ moet zo weg), maar er is stevig lobbywerk verricht om antizionisme gelijk te schakelen aan antisemitisme.

Een ieder met minstens twee functionerende hersencellen beseft hoe bespottelijk dat is. Evengoed galmde het ook hier in politiek Nederland door.

Kritiek op het beleid van de politiek (in Israël) is geen antisemitisme. Ook het CIDI gaat daar niet in mee.

Blijft evengoed onverlet staan dat er -ten alle tijde- op de scheidslijn[*] gelet moet worden. Antisemitisme (alsook islamofobie bijv.) is hoe dan ook walgelijk.

Weet je wie bijv. wel als antisemiet wordt gezien? Bart Nijman van geenstijl. Met zijn “eervolle” vermelding in het antisemitisme monitor van CIDI.
Moet je eens opletten hoeveel binnen zijn online omgeving maar wat graag ‘antisemiet’ schreeuwen. De sneue geconditioneerde schreeuwaapjes.

[*]
Scheidslijn als in: de grens van kritiek op beleid en (al dan niet bewust) beledigen/ schofferen van mensen.

op 02 08 2016 at 12:12 schreef Peter:

Sterker nog, Bart Nijman is zo onbeschaamd dat ie met droge ogen Hassnae en mij van antisemitisme beschuldigt.

op 02 08 2016 at 13:04 schreef Damian:

Peter, goede vriend. Ooit was ook jij Domrechts, weet je nog? Nu heb je FN gezuiverd van al die jeugdzondes, maar toch……

op 02 08 2016 at 13:21 schreef Peter:

Nee, lummel, ik ben nooit Domrechts geweest. Dit gezwatel hoor ik nu al bijna tien jaar. Veel variatie zit er nooit in jullie repertoire.

op 02 08 2016 at 14:12 schreef John de Beer:

@ Ana

Natuurlijk zegt A.J. dat. Met een beroep op het kolonialisme krijgt hij mensen zoals jij in zijn kamp. Maar bedenk dat er in de Levant (en zeker in Libanon waar A.J. vandaan komt) nog steeds net minstens zo veel ressentimenten heersen tegen Turkije als gevolg van hun expansiedrift ten tijde van het Ottomaanse Rijk, maar dat zul je de man niet horen zeggen.
Door de eeuwen heen hebben er altijd joden gewoond in wat sinds 1948 Israël heet, zo woonden er in 1890 bijna 100.000 joden in Jeruzalem, los nog van de andere kleine steden. Bedenk hierbij dat de Ottomaanse leiders de Joodse immigratie bevorderden omdat zij het ledige land graag ontwikkeld zagen worden door goed opgeleide mensen uit Europa. Ook de hier wonende Arabieren (nog geen Palestijnen geheten) verkochten stukken van hun land voor de collectieve boerderijen van de nieuwkomers. Nog geen vuiltje aan de lucht dus, dat kwam allemaal later pas. Het is dus wat minder eenduidig en simpel dan meneer Jahjah vertelt.

op 02 08 2016 at 15:33 schreef cRR Kampen:

Het verhaal van John de Beer 14:12 is juist tot ongeveer 1920.
Het Zionisme ongeveer per dan is wat Jahjah (en ik) veroordelen als landjepik en racisme. Dit is inderdaad niet te vereenzelvigen met ‘hét’ Zionisme, dat in den beginne inderdaad land kocht (totaal 7% van het tegenwoordige Israel) en goede relaties met de andere ethniciteiten onderhield.

op 02 08 2016 at 15:43 schreef sjonnie:

John, kleine correctie. Het waren landeigenaren buiten de gebieden die land verkochten.

op 02 08 2016 at 17:12 schreef MNb:

Sterker nog: kritiek op Israel is ook niet synoniem met antizionisme.

op 02 08 2016 at 17:34 schreef babs:

Nederland begint wel wat te lijken op Iran. Veel fijne, beschaafde mensen die een beetje schipperen tussen wat ze echt willen en waar ze denken mee weg te komen, maar altijd en op alle niveaus is er de dreiging van de religieuze politie, in Nederland beter bekend onder de naam TMG. Een nette politicus als Klaver houdt er continu rekening mee, zelfs een erkende dissident als Peter moet continu rekening houden met hoe de religieuze politie zijn teksten en gedrag tegen hem kunnen en zullen gebruiken.

op 04 08 2016 at 15:11 schreef Chris:

Uiteraard met je betoog eens. Helemaal. Maar. De antagonisten aan beide zijden zijn in mijn optiek niet helemaal gelijk. Als je het over 9/11 hebt, dan zie je een paar mensen uit een ander land dan de USA, een hele zooi [i]kantoor cubicle drones[/i] afmaken (de mensen in de Towers), alsmede een zooi vakantiegangers (de mensen in de vliegtuigen). Aan de andere kant zie ik niet het Amerikaanse volk, maar de gigantische oorlogsindustrie het vooral “lekker” vinden om vooral maar niet tot vrede over te gaan. Dat zal hier wel weer als complot worden gezien, maar zelfs vredelievende mensen in USA neigen naar eikeltje Trump omdat deze boy teddy meer isolationisme propagandeert, ten strakste tegenoverstaande aan oorlogshitser Clinton. Ben ik nou gek?

op 08 08 2016 at 20:17 schreef Sasha Berkman:

Dat zal hier wel weer als complot worden gezien, maar zelfs vredelievende mensen in USA neigen naar eikeltje Trump omdat deze boy teddy meer isolationisme propagandeert, ten strakste tegenoverstaande aan oorlogshitser Clinton.

Chris: Trump wil de oorlog naar binnen amerika verplaatsen en daarnaast naar believen in het buiteland met kernbommen kunnen gooien, martelen toestaan en familieleden van “terroristen” vermoorden.
Je verkleinwoord “eikeltje” dekt ook niet echt de lading als het om Donald Drumpf gaat.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS