Home » Archief » Integratie saboteren


[04.08.2018]

Integratie saboteren

Peter Breedveld


Illustratie: Allen Kerns

‘Sunny Bergman is een saboteur van de integratie’, schrijft Özcan Akyol, omdat ze de onverdraagzaamheid jegens homoseksuelen ‘in bepaalde bevolkingsgroepen’ ontkent. Ook beweert hij dat ‘de homohaat dominant aanwezig in ons land, vooral in de zwarte wijken’.

Nu ontkent Bergman helemaal niet dat er onverdraagzaamheid is in ‘bepaalde bevolkingsgroepen’, ze verzet zich tegen de reflex binnen een bepaalde andere bevolkingsgroep, het SBS-droesem, zeg maar, om bij elk probleem te beginnen over ‘islamisering’, ‘Marokkanen’ en ‘de multiculturele samenleving’ als oorzaak. Het ging ook niet over homohaat, maar over verpreutsing, over topless zonnen op het strand, en waarom vrouwen dat niet meer doen. Voordat ze er in een talkshow op televisie over ging praten, peilde ze de meningen onder haar Facebook-vrienden. Ik heb er ook op gereageerd.

Akyol verlegt de aandacht van topless zonnen naar homohaat en meent dat het ‘echte probleem’ is dat die vooral voorkomt in ‘zwarte wijken’. Ter onderbouwing is hij wat gaan rondbellen onder vrienden en kennissen met een Turkse en Marokkaanse achtergrond en ja hoor, allemaal gebruiken ze ‘homo’ als scheldwoord.

Smerige kutnicht

Het is een weinig wetenschappelijke methode die Akyol gebruikt. Als ik eens zou gaan rondbellen onder mijn vrienden en kennissen met een Marokkaanse en Turkse achtergrond, zou mijn conclusie zijn dat homohaat helemáál niet voorkomt binnen een ‘bepaalde bevolkingsgroep’. Alle Marokkanen en Turken die ik ken, de meeste nog moslim ook, zijn uiterst homovriendelijk. Sommige zijn zelf LHBTI.

Maar de witte mannen die ik ken! Neem bijvoorbeeld Marck Burema, de roomblanke leider van GeenStijl, die fotograaf Erwin Olaf uitschold voor ‘smerige kutnicht‘ en hem bedreigde. Bij de presentatie van Akyols eerste roman, waar ik als hoofdredacteur van het medium waar Akyol zijn eerste stukken publiceerde ook voor was uitgenodigd, zag ik types als Jan Roos, vertegenwoordiger van een “bepaalde bevolkingsgroep” die ik ook niet echt homovriendelijk zou willen noemen. Hieronder plaats ik een serie tweets van Jan Dijkgraaf, die een obsessie met homo’s lijkt te hebben.

Bruinneuzende rugridder

Toen Tofik Dibi uit de kast kwam, was de virulente homohaat op GeenStijl weer bloedstollend. Hoofdredacteur Marck Burema schreef:

‘Dat Tofik een flikkerse bruinneuzende rugridder is die weet waar Ibrahim de poppers haalt. Dat Tofik het poepstampen bijkans heeft uitgevonden, dat-ie meermalen gespot is in het Schwulen Circuit van Berlijn en dat-ie het thansch doet met het top-beertje Kustaw Beffems van de Volkskrant.’

En ze zijn dol op Pim Fortuyn, de PVV’ers en FvD’ers, maar een homo die iets zegt dat tegen zere been van domrechts is, krijgt te maken met een iets andere houding jegens homo’s binnen deze ‘bepaalde bevolkingsgroep’. Dit schreef Martien Pennings, beruchte blogger en klankbord van de vrijlinkse Eddy Terstall, eens aan historicus en schrijver van onwelgevallige meningen Thomas von der Dunk:

‘Eerst maar eens een zijdelingse vraag aan Von der Dunk: ik meen dat ik Spong ooit heb zien schrijven (in zijn toenmalige ‘NRC-dagboek’) dat hij een tijdje de gewoonte heeft gehad om zich naar parkeerplaatsen in het oosten des lands te begeven om zich daar op parkeerplaatsen over de motorkap te laten leggen en in zijn reet te laten neuken door ruwe Oost-Europese types op doorreis. Jij verkeert in die kringen, Von der Dunk, weet jij daar iets van? Heb ik dat goed onthouden?’

Homo’s opruimen

En dan hebben we nog het jaarlijkse geouwehoer naar aanleiding van de Gay Parade, dat homo’s homo mogen zijn maar dat het toch niet zo uitbundig en confronterend hoeft allemaal. De toenmalige Volkskrant-columnist Gerry van der List is de grondlegger van die beweging. Die schreef in 1998 over de ‘weerzinwekkende levensstijl’ van de homo’s, die ‘netjes moesten worden opgeruimd’. Later werd hij voorvechter van de homorechten, maar dat was omdat hij had ontdekt dat de islam ook geen homo’s tolereert.

En dat is wat de strijd voor homorechten is voor veel vertegenwoordigers van een bepaalde bevolkingsgroep: een stok om moslims en Marokkanen mee te slaan. Dát zijn de homohaters, wij houden van homo’s.

As if. Thans is er weer een discussie gaande over de vergoeding door de zorgverzekering van de dure HIV-remmer PrEP, weertegen binnen een bepaalde bevolkingsgroep behoorlijke tegenstand is, omdat het promiscuïteit bij homomannen zou aanmoedigen. Er dreigt een geneesmiddel te worden vergoed dat het mensen mogelijk maakt de liefde te bedrijven zonder gevaar voor besmetting en meteen wordt het cliché van de bare-backende nichten in de dark-rooms weer tevoorschijn gehaald om er campagne tegen te voeren. Dat is homofobie en niks anders.

Moslims stigmatiseren

Maar dergelijke uitingen van intolerantie wekken zelden verontwaardiging. Gerry van der List kreeg het flink voor zijn kiezen in 1998, maar de tijden zijn veranderd en Jan Roos is nooit aangesproken op zijn homofobe tweets, Jan Dijkgraaf ook niet. GeenStijl is nooit aangepakt, niemand heeft het ooit over de homohaat onder PVV’ers. Pas als een Marokkaan ‘zemel‘ zegt, is de boot aan.

Het echte probleem is homohaat, het echte probleem is niet ‘homohaat binnen een bepaalde bevolkingsgroep’. Wie het per se altijd wil hebben over een bepaalde bevolkingsgroep als het over homohaat gaat, is niet geïnteresseerd in het bestrijden van homohaat, maar in het stigmatiseren van moslims, Marokkanen en Turken.

En dán saboteer je de integratie.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 04.08.2018 @ 10:12

[Home]
 

1 Reactie

op 04 08 2018 at 10:16 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS