Home » Archief » Jawel, een jaartje niet op vakantie kunnen is wel degelijk erg


[06.08.2020]

Jawel, een jaartje niet op vakantie kunnen is wel degelijk erg

Peter Breedveld

Het viel Hassnae ook al op: dezelfde mensen die iedereen anderhalve maand geleden nog streng toeblaften dat het nu niet de tijd is om aan vakantie te denken, zie ik nu driftig Twitter onderkakken met hun vakantieselfies uit Kroatië en Italië. En ik ben netjes thuisgebleven.

‘Een jaartje overslaan, is dat nou zo’n ramp?’ schrijft CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg in het Nederlands Dagblad, in een stuk slecht vermomde propaganda voor de agrarische sector. ‘Neem een voorbeeld aan de boeren.’

Wat? De boeren hebben zich niet bepaald als iconen van zelfbeheersing gedragen, de afgelopen tijd. Snelwegen geblokkeerd, politici bedreigd, mensenlevens in gevaar gebracht omdat ook van hen een offer wordt verwacht voor een betere samenleving. Laat de boeren een voorbeeld nemen aan mij, gevangen in mijn huis, in dit bloedeloze land, de afgelopen maanden was ik productiever dan ooit, want mijn baas zou eens mogen denken dat ik er, thuiswerkend, de kantjes aan het aflopen was.

Volle koelkast

Maar ja, ik vind het dus wél een ramp. En ik begrijp heus dat het allemaal niet zo erg is als je stad weggeblazen zien worden door toedoen van een corrupte, lakse overheid zoals in Beiroet gebeurd is, dat hoeft u me niet te komen inwrijven, ik kan relativeren. Ik heb een volle koelkast en een Netflix-abonnement en meer boeken dan ik opkan en ik kan een rondje rennen en boodschappen doen en op vakantie in eigen land, naar een dorp met precies hetzelfde winkelcentrum als waar ik woon, met een Blokker en een Hema en identieke bloembakken en een ijsboer waar iedereen met een vreugdeloos gezicht aan z’n pistacheijsje likt.

Maar ik vind dat geen leven. Een plofkop kweken voor de televisie is geen leven. Ik vind de hele godganse dag hyperventileren achter je laptop omdat de coronabesmettingen weer stijgen EN DAT GAAT NIET GOED MENSEN ER KOMT OP ZEKER EEN TWEEDE GOLF AAN EN IK ZEI DIT IN MAART AL, ik vind dat geen leven. Ik vind “stuur je me even een uitnodiging voor een Zoom-call” geen leven. Het is ademen, het is een beetje bewegen, maar het is geen leven. Slapen werken televisie kijken slapen werken televisie kijken is geen leven.

Het grootste deel van mijn leven doe ik wat anderen me zeggen te doen, laat ik me muilkorven en kortwieken en vernederen om niet buiten op de stoep te hoeven slapen en voor mijn kinderen te kunnen zorgen maar een paar keer per jaar ga ik weg, het liefst naar Japan en Spanje, om dit monotone bestaan even te ontvluchten en even niet die typisch Nederlandse zelfgenoegzame chronische vijandigheid 24/7 te hoeven ondergaan. Om in een andere wereld te kunnen rondwandelen, om even in de echte natuur te kunnen zijn, waar niet alles aangeharkt en afgebakend is. Om even, een paar weken, te zijn bevrijd van die verstikkende deken die Nederland is. En ik begrijp dat dat even een jaartje niet kan, maar godverdomme, ik vind het wel een ramp.

Kloten in het zand

Maar zelfs dat mag niet van de miljoenen dominees die met hun benige vingertjes in je ogen komen prikken. Ik moet Oorlog en Vrede gaan lezen op mijn balkon, preekt één van hen. “Als dat nou je leven is, met je kloten in het zand aan de Costa del Sol”, kraait een ander. Ze doen me denken aan de Amsterdamse arbeiderswoningen van de architect Berlage, waarvan iemand me vertelde dat ze van die kleine ramen hebben om de arbeiders te ontmoedigen uit hun ramen te gaan hangen. Ze moesten binnen blijven en boeken lezen.

De hele dag slaven voor een baas, en dan mag je zelfs in je vrije tijd niet doen wat je wilt. In je vakantie mag je niet naar de Costa del Sol of de Turkse Rivièra, dat is zinloos, dom vermaak en slecht voor het milieu bovendien. Boeken lezen, jezelf verheffen! Een zinvol bestaan leiden!

Troosteloos bestaan

Madeleine van Toorenburg heeft als Kamerlid een fors salaris voor, laat dat ook maar eens gezegd zijn want dat Kamerwerk wordt hysterisch geromantiseerd, redelijk licht en makkelijk werk. Ze zal een mooi huis hebben met een grote tuin, net als al die politici, virologen en andere wetenschappers die maar niet kunnen begrijpen wat er nou zo erg aan is een jaar te moeten binnenblijven. “Lockdown? We hebben niet eens een lockdown”. Rennend langs de Vliet zie ik Boomers in hun dure boten langsvaren, mevrouw op het zonnedek. “Nou, nou, wat een ramp.”

De meeste mensen hebben geen tuin, wonen krap behuisd met hun hele gezin en moeten zich constant zorgen maken over de rekeningen. Voor hen is er wel degelijk sprake van een lockdown. Hun inkomsten verdampen, hun toekomst gaat in rook op. Ze mogen niks, ze mogen nergens heen en als ze wel ergens heengaan gaat heel Twitter apestront, staan ze in alle media en vingerwijst het hele land: “DOOR HEN KOMT ER EEN TWEEDE LOCKDOWN!”

Domme papegaai

In plaats van constant te roepen dat “het virus niet met vakantie gaat”, wat laat zien wat een domme papegaai je zelf bent, zou je je ook eens kunnen verdiepen in wat al die beperkingen met mensen doen die het minder goed hebben dan jij. Die nog een jaar te leven hebben en nog hadden gehoopt op een laatste vakantie met hun gezin, bijvoorbeeld. Die geen andere onderbreking van hun troosteloze bestaan hebben dan die ene kutvakantie, met hun kloten in het zand. Wat een arrogante zelfgenoegzame zak hooi moet je zijn om daar een misprijzend oordeel over te hebben.

Een beetje empathie, lijkt mij onmisbaar bij de bestrijding van dat virus.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 06.08.2020 @ 11:47

[Home]
 

1 Reactie

op 06 08 2020 at 11:47 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS