Home » Archief » Journalistieke kwaliteitsnormen


[11.09.2019]

Journalistieke kwaliteitsnormen

Peter Breedveld


Scène uit Yasujiro Ozu’s An Autumn Afternoon (bron: Hayao Miyazaki)

Mijn neus is een keer gebroken. Dat was best erg. Het bloed gutste eruit alsof mijn hoofd leegliep en het ding zat zo’n beetje over mijn gezicht verspreid. Nog steeds is-ie een beetje scheef.

Ik wist dan ook meteen dat Jan Roos zich weer zat aan te stellen toen hij een foto van zijn gezicht tweette waarop niks bijzonders was te zien (nogal vlezig), maar die moest bewijzen dat hij “bont en blauw” was geslagen met “waarschijnlijk een gebroken neus”. If anything zag Roos er, met zijn ogen dicht, op die foto eerder uit alsof hij vredig was ingeslapen, met totaal ongeschonden gelaat.

Verder beweert Roos wel vaker dingen waar na een vluchtige controle geen klap van waar blijkt te zijn. Zo tweette hij een paar jaar geleden dat hij was belaagd door een leger woeste Marokkanen die hem aanvielen met ijzeren staven en stenen. Alle media doken erop, maar de volgende dag bleek het om een groepje kinderen te gaan die juist door Roos waren bedreigd, en wel met een enorm kapmes, waarmee hij dreigde “hun kankerkop af te hakken.”

Roos durft best tegen kinderen. Pas onlangs nog is hij veroordeeld wegens het mishandelen van een kind. De berichtgeving daarover was heel erg terughoudend.

Gebokst met Mike Tyson

Maar nu Roos beweerde zelf “in elkaar geslagen” te zijn, ging het journaille weer los. Allemaal nemen ze klakkeloos zijn verhaal over, zonder zelfs maar iets te controleren. Ondanks die foto’s van hem, waarop helemaal niks te zien is.

Het Algemeen Dagblad dient kennelijk als Roos’ woordvoerder, want die laat hem helemaal leeglopen, zonder één kritische vraag. Roos vindt het belangrijk dat we allemaal weten dat hij natuurlijk de sterkste is, dat niemand hem aankan, maar dat hij zich niet heeft kunnen verdedigen omdat bij de eerste klap zijn bril al aan gruzelementen ging. En zonder bril kan hij niks. Is hij “Jules de Korte”. Een paar alinea’s verderop heeft hij zich niet verdedigd omdat hij dat niet mag van de rechter, die hem immers heeft veroordeeld omdat hij zich verdedigde tegen dat kind, dat hij een gebroken kaak sloeg.

Het Algemeen Dagblad schrijft het allemaal keurig op.

Radio Veronica doet ook gewoon gezellig mee. Kennelijk werkt Giel Beelen daar tegenwoordig. Die heeft dezelfde foto’s gezien als ik, maar misschien had ie wat LSD op, want hij doet het klinken alsof Roos een robbertje gebokst heeft met Mike Tyson. “God! Tjezus! Heftig! Echt, als je die foto ziet! We schrikken ontzettend! Wat is daar gebeurd!” Volgens Beelen is het vanwege Roos’ controversiële columns, hij maakt meteen een martelaar van de vrije meningsuiting van hem. Maar een belletje met de vriendin van Jan Roos, die, serieus waar, de telefoon opneemt met de mededeling dat ze de vriendin van Jan Roos is, rekent meteen af met die mythe: de dader was een boze buurman. Nadat hij met de vriendin van Jan Roos heeft gesproken, krijgt hij nog even het slachtoffer zelf aan de telefoon, die volgens Beelen “een vriend van de show is”, maar die hem te verstaan geeft dat hij het “lekker moet uitzoeken.”

Minder Marokkanen

Maar uitzoeken, daar doen wij van de Nederlandse media nou juist niet aan. Het lijkt wel alsof Roos ons wil laten zien hoe erg de media zijn. Je beweert dat je in elkaar geslagen bent en levert er meteen het bewijs bij dat dit niet zo is, dat je ongeschonden bent, en toch staat in alle kranten en wordt er op de radio gehyperventileerd dat je in elkaar geslagen bent. Je zegt tegen de presentator van de show dat-ie in de stront mag zakken, en die presentator beweert vrolijk dat je een vriend van de show bent.

En zo zie ik elke dag wel een paar voorbeelden van de totaal doorgerotte journalistiek in ons land. Niet alleen in het boulevard-achtige Algemeen Dagblad en bij Veronica. De door iedereen behalve mij hysterisch geprezen parlementaire NRC-journalist Tom-Jan Meeus, die alles gelooft wat ze hem op het Binnenhof op de mouw spelden, schreef gisteren dat Wilders niks meent van zijn “Minder Marokkanen”-gebral. Al vijftien jaar zweept Wilders het volk op tegen moslims en allochtonen, hij reist de hele wereld over met zijn boodschap van haat en onverdraagzaamheid, heeft eigenhandig de hele politiek zo verrechtst dat zelfs de linkse partijen regelmatig expliciet racistische wetsvoorstellen indienen.

Maar Meeus heeft even in de Kamerstukken gekeken en niks gevonden over “Minder Marokkanen”. Dus zie daar.

Dit bizarre huzarenstukje leverde hij al eerder, toen hij beweerde dat Wilders “niks met geweld” heeft. Wilders had toen al gesproken over een “totale oorlog” tegen de islam, had al voorgesteld om Marokkanen in de knieschijven te schieten, een plan ontvouwd voor de deportatie van tientallen miljoenen moslims en hij had opgeroepen tot het extreem gewelddadige “verzet” tegen AZC’s in verschillende gemeenten, waarbij veldslagen werden geleverd met de ME en waarbij politici en zelfs hun kinderen werden bedreigd, waarna Wilders de “verzetsstrijders” feliciteerde met het resultaat.

Maar Meeus had de stukken ingezien en geconcludeerd dat Wilders niks van geweld moet hebben.

De beste parlementaire journalist van Nederland, mensen.

Kritische interviewer

En Buitenhof-presentator Jort Kelder is innig bevriend met Baudet en Rutte, en blijkt gezellige tripjes met ze te maken in het privévliegtuig van weer een andere vriend, een of andere pakkenverkoper. Hoe kan Kelder geloofwaardig functioneren als kritische interviewer in het programma Buitenhof?

Niks aan de hand, zegt de VPRO. Jort Kelder ‘voldoet geheel aan de geldende journalistieke kwaliteitsnormen’.

Trololo.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Afgelopen maandag moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 11.09.2019 @ 08:23

[Home]
 

1 Reactie

op 11 09 2019 at 08:23 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS