Home » Archief » Rebellen en dwarsdenkers in je in de fijne was meegedraaide broekje


[09.03.2020]

Rebellen en dwarsdenkers in je in de fijne was meegedraaide broekje

Peter Breedveld


Scène uit Horse Feathers.

‘De nieuwe lichting literaire rebellen zou heel goed een vreemde kliek van anti-rebellen kunnen zijn’, schreef David Foster Wallace in de jaren negentig. ‘Voor zover ik kan beoordelen, lokken echte rebellen afkeuring uit. De nieuwe rebellen zouden dus kunstenaars kunnen zijn die gaan voor de geeuw en het verwijt van sentimentaliteit en melodrama, wie zal het zeggen.’

Ik moest onmiddellijk aan David Foster Wallace denken bij het Boekenweekthema van dit jaar, ‘Rebellen en Dwarsdenkers’. Er is genoeg geschreven over publiekslieveling Özcan Akyol, die het Boekenweekessay voor zijn rekening nam en die je in Wallaciaanse zin een rebel zou kunnen noemen, want hij oogst de toorn en hoon van zijn collega’s en critici, die overigens zelf ook stuk voor stuk precies zo kleinburgerlijk conservatief en benepen zijn als hij.

Er was een alternatief boekenbal van schrijvers die niet uitgenodigd waren op het echte Boekenbal, het Boeckenbal, met een line-up van zelfbenoemde ‘rebellen en dwarsdenkers’ die zo’n beetje allemaal gemeen hebben dat ze bang zijn voor de moslims en elke week in hun stukje in de krant schrijven dat ze bang zijn voor de moslims. Arthur van Amerongen, Arjen van Veelen, Rob Hoogland, Zihni Özdil, Ebru Umar. Wierd fucking Duk?! Hoe durf je jezelf sowieso een ‘rebel’ te noemen als je schrijft voor de kleinburgerlijkste krant van Nederland?

Gezin als hoeksteen

De vrouw van Arjen van Veelen, Rosanne Hertzberger, vindt zichzelf ook een dwarsdenker, zag ik op Twitter. Ze ambieert zelfs het wereldkampioenschap ‘knuppels-in hoenderhokken-smijten’. Hoe dan? Door te klagen dat niemand het durft te hebben over de islam? Het te betreuren dat het gezin zijn betekenis dreigt te verliezen als hoeksteen van de samenleving?

Het Boekenweekthema impliceert a) dat er in Nederland levende schrijvers zijn die we rebellen en dwarsdenkers zouden kunnen noemen en b) dat we hier in Nederland rebellen en dwarsdenkers waarderen. Beide zijn flagrante leugens. Althans, er zijn wel rebellen en dwarsdenkers, maar die worden onmiddellijk verstoten door de gemeenschap. Denk aan Mark van Zon, een weldoener, een ware pilaar van de samenleving die vier jaar geleden mijmerde dat we misschien pas weer zonder angst en in vrijheid kunnen leven als de hele aanhang van Geert Wilders uitgeroeid zou zijn. Het heeft geen twee dagen geduurd of Van Zon was helemaal uitgewist na een offensief van alle Nederlandse media tegen hem. Zijn zakenpartners wilden niks meer van hem weten, zijn bedrijf ging in rook op, hij werd effectief met de grond gelijkgemaakt in anderhalve dag, in de Sovjet-Unie moesten ze meer moeite doen om een dissident uit het publieke geheugen te wissen. Nooit meer wat van gehoord, van Van Zon. Het laatste dat ik weet, is dat-ie naar Spanje is gevlucht.

Mooie ovens van Hitler

Met je dwarsdenkers. “Ja maar”, hoor ik u alweer wauwelen, “oproepen tot massamoord mag niet!” Duidelijk, flapdrol, behalve dan als je een extreemrechtse racist bent die nog nooit in zijn hele nutteloze leven iets voor een ander heeft betekend en die zichzelf verwant verklaart met kindermassamoordenaar Anders Breivik, dan mag het wel. Theodor Holman heb ik het over, inderdaad. En in de Eerste Kamer zit een senator die het jammer vindt dat de mooie ovens van Adolf Hitler niet meer in gebruik zijn. Dus hou je hypocriete pleurisbek.

Hanina Ajarai, dat was ook een dwarsdenker. Hanina wie? Precies, helemaal uit het geheugen gewist, totaal vernietigd nadat ze in een column had geschreven dat de ramp met de MH17 met 298 doden haar niks had gedaan. Kun je van vinden wat je wilt, maar dát is dwarsdenken, dát is rebelleren. In Nederland moet je niet alleen verplicht meerouwen met het collectief, je moet het ook op precies de goede manier doen.

Collectieve razernij

Wie echt rebelleert in Nederland, wie echt zelfstandig denkt, dwarsdenkt, die moet kapotvernietigd worden, die mobiliseert het hele land in een collectieve razernij tegen zichzelf. Nederlanders vinden zichzelf allemaal rebelse dwarsdenkers, maar ze hebben echt allemaal dezelfde mening en er. wordt. geen. afwijkende. mening. getolereerd. Gewoon niet.

De enige dwardenkende auteur hier is Anton Dautzenberg. Niet alleen een razendknappe schrijver, maar ook iemand die grenzen overgaat, die de lezer confronteert met zijn eigen beperkte denken, zijn hypocrisie en zijn ziekelijke conformisme. Ik heb hem in het kader van de Boekenweek nergens geafficheerd gezien. Hij mocht komen opdraven in een radioprogramma, als tweede gast na de walgelijk brave en slaapverwekkend saaie navelstaarder Aafke Romeijn.

Dautzenberg is alleen al een rebel vanwege zijn nieuwsgierigheid, die hij weigert te beteugelen. Hij stelt vragen die schuren, gaat oprecht op onderzoek uit. Waarom mag dit niet, waarom worden mensen hier boos om, wat zegt dit over ons? Hij verloor zijn opdrachtgevers en werd uitgekotst toen hij lid werd van de Pedopartij. Niet omdat hij pedofiel is, maar omdat hij vindt dat pedofielen ook rechten hebben, wat ze inderdaad hebben, maar als er nou iets is dat je niet mag zeggen in Nederland, dan is het dat.

In 2012 was er een groepje zelfbenoemde rebellen en dwarsdenkers die zich als erfgenamen van beroepsprovocateur Theo van Gogh zagen. Types als Max Pam en Breivik-fan Theodor Holman enzo. Ze schreven een wedstrijd uit en beloofden een Gouden Scalpel voor het meest polemische essay. Dat werd geschreven door Dautzenberg, die losging op zoon Tonio van AFTHJKLMXYZ van der Heijden, die tragisch was verongelukt en in het collectieve hart van literatuurminnend Nederland gesloten. Dauzenberg moest niks van zulke heiligverklaringen hebben en schreef: ‘De zieltogende boekenbusiness heeft gewoon een lucratieve en boven alle kritiek verheven markt aangeboord en daarmee het ramptoerisme een nieuwe dimensie gegeven.’ Hij beschreef Tonio’s ‘decadente krokettenkop’ en zijn ‘o zo betweterige varkensoogjes’ en het hele Nederlandse rebellendom had een complete meltdown.

Nooit meer wat van de Gouden Scalpel gehoord.

Overjarige Pipi Langkous

In Nederland mag je maar één vraag stellen en dat is waarom niemand het over de islam durft te hebben. De overjarige Pipi Langkous Stella Bergsma, dat vindt iedereen hier een rebel, met haar brave meninkjes. Geeuw indeed. Maar wat wil je, in een land waar iedereen is grootgebracht met de schattige stoutheid van Jip en Janneke.

Het gaat nu even over de vaderlandse literatuur, maar ook daarbuiten wordt rebelsheid niet getolereerd. Moet je zien hoe Gloria Wekker en Sylvana Simons worden behandeld, echt bij de beesten af, omdat ze witte Nederlanders confronteren met hun ingebakken racisme. Willem Schinkel schreef onlangs een rebels essay en er werd een enorme muur van blinde woede opgetrokken.

Ontslag eisen

U denkt “hé, hij heeft het na 800 woorden nog steeds niet over zichzelf gehad”, maar het lekkerste bewaar ik altijd voor het laatst. Ik spreek uit eigen ervaring als ik zeg dat Nederlanders nergens zo briesend, schuimbekkend kwaad van worden als van een rebelse dwarsdenker. Ik ben vorig jaar vervolgd, lieve mensen, vervolgd, omdat ik een fucking racist met een pederastenkop durfde tegen te spreken. Daarvoor ben ik al meerdere keren te grazen genomen door de media en zelfs door de toenmalige vice-premier Lodewijk Asscher, want die geniet ook een soort heiligenstatus waar je niks over mag zeggen. Journalisten bellen mijn werkgever om op hoge toon mijn ontslag te eisen.

Rebellen en Dwarsdenkers vind je niet op het Boekenbal en ook niet op het Boeckenbal, niet in de boekenwinkel en niet in de politiek. Voor echte rebelsheid, echte dwarsdenkerij moet je de catacomben van het Internet in, waar we ondergedoken zitten en samenzweren met andere dwarsdenkers, veelal anoniem, want wie ontdekt wordt, wordt geschandpaald, ontslagen en uit zijn huis gezet.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar werd ik door het Openbaar Ministerie vervolgd wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 09.03.2020 @ 08:35

[Home]
 

1 Reactie

op 09 03 2020 at 08:36 schreef Peter:

Lekker rebelse, snedige commentaren leveren in de mail, vanachter je pseudoniempje? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS