Home » Archief » Mag niet van GeenStijl


[20.10.2022]

Mag niet van GeenStijl

Peter Breedveld


Scène uit Noita Palaa Elämään (The Witch), Roland af Hällstrom, 1952.

Als redacteur van het Schoolkrantje was ik betrokken bij het uitzetten van een diversiteitsenquête, een onderzoek naar de mening van studenten en medewerkers van negentien Nederlandse hogescholen en universiteiten over het diversiteitsbeleid van hun instelling. Het was een samenwerking van alle media van die instellingen. Maanden voorbereiding en het resultaat mocht er wezen: een enquête over hoe het gaat, wat prioriteit zou moeten hebben, waar mensen tevreden over zijn, waar ze ontevreden over zijn, wat er ontbreekt, wat er beter kan, wie zich vergeten voelt, enzovoort. Na veel fine-tunen en bijstellen konden we 11 oktober eindelijk van start.

Maar GeenStijl zei NJET. GeenStijl is tegen “de drammerigheid van diversiteit”, vindt “onbewuste bias training” tijdens colleges kwalijk, wil niet dat er rekening gehouden wordt met “groenharige dysforische vrouwen” en vindt het schandalig dat “blanke” studenten achterin de collegezaal moeten zitten. GeenStijl maakt een karikatuur van diversiteitsbeleid, uiteraard, zoals de afgelopen tijd talloze boze, bange witte rechtse mannen hebben gedaan. We weten allemaal dat GeenStijl haat heeft aan moslims, vrouwen, bi-culturele Nederlanders, LHBTI-plussers en alles wat geen piemel heeft en niet naar naar zweetsokken en verschaald bier ruikt. Haat aan “dobbernegers“, “smerige kutnichten“, “zandnegers uit apenlanden“, “hoeren“, enzovoort.

Hufterigheid

GeenStijl wil niet dat “uw hardverdiende belastingcentjes” (hardverdiend door in de baas z’n tijd de hele dag racistische kots uit te braken en vrouwen met verkrachting te bedreigen in de reactieruimte van GeenStijl) aan diversiteit wordt besteed. Hollandse lompe hufterigheid über alles en daarom moest die enquête worden verboten. Dat doet GeenStijl dan altijd met een “poll-fuck”: de lezers, allemaal uit hetzelfde onverdraagzame, racistische, seksistische, homofobe etterbakkenhout gesneden, worden dan opgeroepen de enquête in te vullen en zo de resultaten te vervuilen. Zo heeft niemand er meer wat aan en daarom is de enquête gisteren per direct stopgezet. Want het mag niet van GeenStijl.

Regenboog

De laatste tijd wordt er veel over “woke” geklaagd en hoe die de academische vrijheid bedreigt. Hoe docenten de wanhoop nabij zijn omdat mondige studenten ze aanspreken op het gebruik van het n-woord en hoe je als rechtse wetenschapper de campus wordt afgekeken, alleen maar omdat je onderzoek wilt doen naar de omvolking van West-Europa. Ik heb bij herhaling aangetoond dat dit gejank op hersenschimmen berust, dat niet één van die zeikerds kan aantonen dat “woke” inderdaad een bedreiging vormt, maar dat het juist extreemrechts is dat keer op keer door middel van intimidatie zorgt voor het cancelen van bijeenkomsten in het kader van de Israëlische Palestijnenpolitiek, van docenten die kritisch zijn op racistische en fascistoïde politici, van elke uiting die extreemrechts onwelgevallig is. Ze willen zelfs geen regenboog op de campus zien, daar schrijft De Telegraaf dan een paginagroot relstuk over.

En zoals dat dan steeds gaat, stellen rechtse populisten daar vervolgens Kamervragen over en moeten instellingen zich weer verantwoorden voor misdaden als het geven van ruimte aan LHBTI-plussers en wetenschappelijk talent met een niet-Westerse achtergrond.

En nu mogen we studenten en medewerkers van onderwijsinstellingen niet eens vragen naar hun opvattingen over diversiteit. Maar kom, vertel nog eens over woke, dat de academische vrijheid bedreigt.

Terreur

Deze fascistische terreur, want dat is het, teistert ons land nu al zo’n 20 jaar. GeenStijl jaagt iedereen die afwijkt van de doorgekookte spruitjesnorm de publieke ruimte uit en claimt die voor de lompe hufter. Mensen worden bang gemaakt, niet zelden krijgen ze duizenden bedreigingen voor hun kiezen na een publicatie op GeenStijl, hun werk- en opdrachtgevers worden benaderd en die gaan er, uit angst voor imagoschade, vaak nog even overheen met hun eigen intimidatie. Je moet je bek houden, je moet op non-actief, je moet normaal doen, je moet niet opvallen, je moet je excuses aanbieden, je moet stoppen, het liefst hou je op met bestaan, want GeenStijl, en de trollen op Internet, en daarna vaak de Telegraaf en een hele rits lokale media die graag een graantje meepikken van de ophef.

Het is ongelofelijk, eigenlijk, dat iedereen maar blijft zeiken over woke terwijl het extreemrechts is dat iedereen de mond snoert en de terug de kast indrukt en een verharding in de samenleving aanjaagt die letterlijk levens kost. En iedereen blijft dit maar pikken. Want iedereen is bang.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 20.10.2022 @ 08:17

[Home]
 

1 Reactie

op 20 10 2022 at 08:18 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS