Home » Archief » Ontlast de ic’s, verplicht de mensen af te vallen


[28.01.2021]

Ontlast de ic’s, verplicht de mensen af te vallen

Peter Breedveld

Waar de mensen nog kwaaier om worden dan om Marianne Zwagermans dorre hout, is als je een probleem benoemt dat al in het begin van de coronacrisis duidelijk was: dat de meerderheid van de coronapatiënten op de ic’s dikke oude mannen zijn. Maar terwijl het hele land bereid is de extreemste beperkingen te ondergaan om de ic’s te ontlasten (inmiddels marcheren er in het zwart geklede knokploegen door de straten om een avondklok te handhaven die nul effect heeft), durft niemand zijn vingers te branden aan een maatregel die écht helpt, en tegen meer dan Covid alleen: de bestrijding van obesitas.

Verminder het aantal dikke mannen en je vermindert het aantal patiënten op de ic’s. Daarom stelt ic-baas en hoogleraar Peter van der Voort voor om eerst alle dikke oude mannen te vaccineren, dan verlaag je ook het aantal besmettingen maar een duurzamere oplossing zou in de vorm van verplichte afvalprogramma’s komen. Dat is “fat-shaming” en raakt ook de armere Nederlanders, omdat gezond eten voor hen domweg onbetaalbaar is, maar in het licht van wat iedereen bereid is te doen om corona plat te slaan, lijkt me dat niet eens de hardste maatregel. Als je blijmoedig scholen en universiteiten sluit, de horeca en de cultuursector de nek omdraait en mensen opsluit in hun eigen huizen, is het toch niet teveel gevraagd een beetje gezonder te worden in dienst van de strijd tegen corona?

Dik zijn is namelijk extreem ongezond. Dat mag je van de wokies niet zeggen, maar het is wel zo. Niet alleen ben je dan kwetsbaarder voor corona, iedereen weet al sinds de ontdekking van het vuur dat er een hele reeks andere dodelijke ziektes bestaat om de dikke medemens naar een ellendig levenseinde te helpen. Is het niet ronduit bizar dat we dat blijkbaar wel accepteren en het laten bij wat vrijblijvende campagnes om mensen aan te sporen meer te bewegen en groente te eten?

Miserabel leven

Dat gezond eten voor arme mensen onbetaalbaar is, is trouwens ook iets om je als samenleving kapot voor te schamen. Wat in Nederland doorgaat voor “Links” heeft daar een oplossing voor die net zo dom als beledigend is, namelijk de prijs van ongezond voedsel verhogen (de oplossing van Links voor alles is de boel duurder maken; fijn voor de grootverdieners, verder is niemand er een fuck mee geholpen). Daarmee maak je het toch al miserabele leven van arme mensen nog miserabeler en gezonder eten zullen ze er niet van gaan doen. Een pakje sigaretten kost, geloof ik, een euro of 25 inmiddels, maar ik zie het volk niet minder paffen. Dat bezuinigt gewoon ergens anders op, bijvoorbeeld op de tandarts, om te kunnen blijven roken.

Ik ben bang dat de samenleving gedwongen moet worden af te vallen, onder het mom van “jouw dikke pens is mijn plekje op de IC” of zoiets. Ik wil heel Nederland in beweging zien, dus verplicht de dag beginnen met sport, en diëtisten die dikkerds begeleiden bij verplichte afvalprogramma’s. Natuurlijk moet de hele samenleving haar steentje bijdragen. De Albert Heijn moet gedwongen worden gezond voedsel aan de klanten op te dringen, precies zoals het bedrijf dat nu doet met allerlei ongezonde meuk.

Gezond eten = lekker eten

Daar hoort één heel erg belangrijke cultuuromslag bij. Gezond voedsel staat nu voor saai en vreugdeloos, zeker in een land als Nederland, waar naar verluidt de gehaktbal, kruimige aardappelen en de tot snot gekookte groenten nog steeds de kern vormen van de Nederlandse keuken. Vegans borduren daar nog steeds op voort met hun nepvlees, dat werkelijk te goor is om aan de varkens te geven. Maar in bijvoorbeeld Japan (daar weet ik nou eenmaal een paar dingen van) is lekker eten van zichzelf al gezond. Er zijn in Japan ook nog steeds maar zeer weinig dikke mensen. En in de afgelopen maanden heb ik ontdekt dat Japans eten makkelijk te bereiden is en niet uitzonderlijk duur. Check mijn Instagram maar. Via campagnes en (gratis) cursussen moet heel Nederland geleerd worden dat gezond eten gelijkstaat aan het lekkerste eten dat er bestaat. Dit alles, ook het gezonde voedsel, uiteraard ruimhartig gesubsidieerd door ons ook na de komende verkiezingen weer kneiterrechtse kabinet, dat dit zal zien als een goede investering want het levert een dramatische verlaging van de zorgkosten op, fittere werknemers, gelukkiger burgers en vast nog een heleboel waar ik nu niet meteen aan denk.

Nu zullen er mensen zijn die hun bedenkingen hebben bij het verplichte karakter van dit alles, de beperking van de keuzevrijheid, enzovoort. Tegen deze mensen zeg ik: laat me niet lachen. Jullie laten je nu in dienst van de volksgezondheid zelfs door de overheid voorschrijven wat voor soort seks je mag hebben en met wie en wanneer. Daar is verplicht afvallen en verplicht lekker eten toch peanuts bij? Ik bedoel pijnboompitten?

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 28.01.2021 @ 10:43

[Home]
 

1 Reactie

op 28 01 2021 at 10:43 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS