Home » Archief » Rot op met je vleestaks, je pakt er alleen arme mensen mee


[23.10.2020]

Rot op met je vleestaks, je pakt er alleen arme mensen mee

Peter Breedveld


Scène uit Yotsuya Kaidan (Ghost story) door Kawanabe Kyosai

Omdat ik me nogal luid tegen racisme uitspreek, wordt mijn Twitter-bubble voor een groot deel bevolkt door mensen die behalve tegen racisme ook tegen auto’s, vliegvakanties, rietjes, ballonnen, kerstbomen, kinderen krijgen, Nutella, prettig zittende kleding en elke andere vorm van plezier zijn omdat de aarde moet worden gered. Uiteraard zijn ze ook tegen vlees eten en vlees eten moet worden bestreden door vlees duurder te maken. Meerdere keren per dag loopt er iemand in mijn tijdlijn te jengelen om een vleestaks.

Dat is de fantasieloze oplossing van Links voor alles: het leven duurder maken. Kleding, reizen en eten en drinken moet duurder om de burger te ontmoedigen, met als gevolg dat alleen rijke mensen zich elegant en comfortabel kunnen kleden en op reis kunnen en vlees kunnen eten. Het leven van arme mensen wordt er nog grauwer van dan het al is. Hun hele dag gaat op aan een geestdodende kutbaan waarvan ze met grote moeite hun rekeningen kunnen betalen. Eén van hun weinige dagelijkse genoegens is het stukje vlees op hun bord en ook dat wil de linkse wereldverbeteraar ze afnemen.

Fossiele brandstoffen

Tap uit een ander vaatje, zeg ik. Waarop steevast veganisten en vegetariërs me komen vragen wat er tegen is om de klimaatopwarming tegen te gaan en de planeet te redden. Er is natuurlijk niks tegen om de planeet te redden, ik wil de planeet ook redden. Maar niet over de ruggen van arme mensen. Als je echt iets wilt bewerkstelligen, moet je kappen met je obsessie met de simpele pleziertjes van Henk & Ingrid en Ahmed en Fatima, maar de industrieën aanpakken die verantwoordelijk zijn voor 70 procent van de vervuiling op de wereld. Dat zijn de bedrijven die ons afhankelijk blijven houden van fossiele brandstoffen, honderd bedrijven in totaal, volgens het Carbon Majors Report, die zorgen voor de meeste uitstoot van broeikasgas.

Ja, de vleesindustrie is óók heel erg vervuilend en moet worden hervormd. Maar vandaag wordt er in het Europese parlement gestemd over het Europese landbouwbeleid en guess what? Ook Links zal gewoon gezellig meestemmen met een beleid van blijvend vervuilende landbouw en veeteelt, dat neerkomt op het opslokken van kleine agrarische bedrijven door een paar grote corporaties en het kapotconcurreren van Afrikaanse boeren in hun eigen land.

De aandacht wordt handig van deze schokkende realiteit afgeleid door de kiezer wijs te maken dat hij het is die de aarde kapotmaakt met zijn gehaktbal en hamburger. De fanatieke veganisten met hun donderpreken zijn de nuttige idioten die de vervuilende multinationals in de kaart spelen. Vroeger was Links er om het welzijn van de armen te verbeteren, nu gaat het er vooral om iedereen een kutgevoel over zichzelf te geven en het geringste pleziertje te ontnemen.

Holocaustvergelijkingen

Veel van deze zeloten verdenk ik ervan niet zozeer met het redden van de planeet bezig te zijn als wel met het beschermen van dieren. Grootgebracht met Disney-films dichten ze dieren menselijke eigenschappen toe, wat voor veel dierenliefhebbers de drempel verlaagt tot het maken van ongepaste Holocaustvergelijkingen en het uitschelden van mensen voor massamoordenaars en nazi’s.

Ik ben niet per se tegen vegetarisme of veganisme, maar wel tegen het opleggen van moraal door middel van straf en boete. Bovendien maakt vlees eten en melk drinken al vele duizenden jaren deel uit van onze cultuur. Je krijgt dat er niet even in een paar jaar uit door mensen verrot te schelden of te dwingen alleen nog spruitjes en broccoli te eten. Zeker bij een eetcultuur als de Nederlandse, waarin het stukje vlees eigenlijk het enige is dat genoegen schept (om het eten van de saaie groenten te veraangenamen) vergt verandering veel geduld en tijd. De meeste mensen hebben de tijd en de kennis niet om hun eetgewoontes zodanig aan te passen dat hun dagelijkse avondmaaltijd duurzaam is én iets om naar uit te kijken.

Stuitende arrogantie

Empathie is hier het medicijn, niet de stuitende arrogantie, openlijke minachting en tergende neerbuigendheid die ik constant zie bij veganisten en vegetariërs. Je vervreemdt er je potentiële achterban mee, die vervolgens op de VVD of erger gaat stemmen. Want Rechts legt de rekening voor de vervuilende groot-industriëlen óók bij de burger neer, maar is er tenminste open over én pakt hem zijn stukje vlees en zijn jaarlijkse vliegreis niet af.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 23.10.2020 @ 09:00

[Home]
 

1 Reactie

op 23 10 2020 at 09:01 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS