Home » Archief » Onverschillig pluralisme


[24.08.2018]

Onverschillig pluralisme

Peter Breedveld

Dat de spreekbeurt van Wierd Duk op Lowlands racistisch en opruiend was, heeft jurist Wil Eikelboom op Twitter goed uitgelegd, daar valt geen speld tussen te krijgen. Een verhaal afsteken over een brandend Europa waar de sharia heerst en de Joden zullen zijn gevlucht, omdat de politiek alleen maar meer vluchtelingen binnenhaalt, is racistisch. Suggeren dat de vluchtelingentoestroom een “criminaliteitsgolf” veroorzaakt terwijl de criminaliteit juist daalt en uit de cijfers blijkt dat vluchtelingen niet crimineler zijn dan andere mensen, is racistisch én opruiend. Drie voorbeelden geven van drie gruwelmoorden op roomblanke Duitse meisjes “zoals velen van jullie” waarbij de dader toevallig een vluchteling is, is racistisch.

Het is een heel smerig toespraakje van Duk, maar niks nieuws onder de zon. Duk doet dit nu al jaren, in zijn stukken, bij zijn mediaoptredens, elke gelegenheid die hij maar krijgt: de mensen bangmaken voor de ondergang van Europa, door de islam, door tribale culturen, door allochtonen die zich niks van onze wetten aantrekken en geen ontzag hebben voor de politie, die onze roomblanke dochters van hun fiets trekken om te verkrachten en te vermoorden, terwijl de politiek niks doet.

Gewapende clash

Het doel, heeft hij zelf gezegd, is een politieke aardverschuiving. Duk verwacht een gewapende clash, burgers schaffen al wapens aan, waarna er een Nieuwe Orde wordt gevestigd, één die meer naar de zin van Duk zal zijn, een zonder Angela Merkel, wiens ondergang Duk al heel vaak heeft voorspeld, waarna Merkel steevast toch weer als winnaar uit de bus komt.

Zijn hele werk staat in het teken van die door hem verlangde politieke aardverschuiving. Duk voert in zijn stukken altijd mensen op die zijn verhaal schragen: een anonieme ex-moslima die de wereld waarschuwt dat ze niet zo naïef moeten zijn ten aanzien van de islam, Een radicaliseringsexpert die voorspelt dat we straks allemaal verplicht naar Mekka moeten, een politieagente die elke dag ziet hoe de islam de Duitse straten overneemt, een paar “linkse” idealisten die stuklopen op de dagelijkse realiteit in hun buurt of voor de klas, waar de moslims het al hebben overgenomen.

Zwarte Piet

Hij interviewt de leden van Erkenbrand, een expliciet racistische, antisemitische club die onder andere het standpunt huldigt dat “Joden een agressief volk zijn jegens niet-Joden” en voert ze op als “jonge nationalisten.”

Samen met een Friese activist, die zich inzet voor het behoud van Zwarte Piet, organiseerde Duk (hij zorgde voor de PR en de mobilisatie) de blokkade van een snelweg om een bus vol activisten tegen Zwarte Piet tegen te houden en, met de hulp van de politie, terug naar huis te sturen.

En na de ophef rond Trump, die beweert dat in Zuid-Afrika witte boeren van hun land worden beroofd en zelfs massaal vermoord, doet Duk een geheel voorspelbare oproep op Twitter aan mensen “met familie in Zuid-Afrika” om zich te melden. Iedereen weet wat hiervan gaat komen: een feitenvrij, hysterisch stuk over “witte genocide” in Zuid-Afrika, en dat je het daar niet over mag hebben, omdat je dan meteen weer een racist en een fascist bent.”

Uit bubbel komen

Wierd Duk is zonder enige twijfel een racistische opruier. Iedere keer als iemand dat roept, briest hij dat dat smaad is en laster, dreigt-ie met aangifte en advocaten maar helaas komt het er nooit van. Ik zou in de rechtszaal dolgraag aantonen dat Duk behalve een prutsjurnalist ook een racistische opruier is. Dan nemen we de definitie van racisme onder de loep, en leggen we gedetailleerd de werkwijze van Duk bloot, ongetwijfeld onder grote mediabelangstelling.

Duk schokt me niet, allang niet meer, maar dat zijn racistische tinnef volledig genormaliseerd is, dat hij er een uitnodiging door krijgt om op Lowlands te spreken, dat blijft voor mij onverteerbaar. En ronduit schokkend vind ik dat hij daar zijn opruiende speech staat te houden over de ondergang van Europa door toedoen van de moslimhorden, en dat ik daarna verschillende mensen deze speech zie samenvatten als: “Duk nodigt zijn publiek uit om uit zijn bubbel te komen”.

En de zogenaamd linkse Henk Westbroek zegt dat hij zich schaamt voor juristen als Wil Eikelboom, die maar eens moet bewijzen dat Wierd een racistische, opruiende speech hield.

Gezellig meedoen

Ongeloof maakt zich van mij meester. Je moet echt bewijzen dat een speech waarin de Somaliërs en Afghanen de schuld krijgen van de nakende ondergang van Europa, een racistische speech is?!

Iemand citeerde Herbert Marcuse: “In the realm of culture, the new totalitarianism manifests itself precisely in a harmonizing pluralism, where the most contradictory works and truths peacefully coexist in indifference.” In het nieuwe totalitarisme bestaan volledig conflicterende waarden vreedzaam naast elkaar in de volmaakte onverschilligheid van een harmoniserend pluralisme.

Voor Nederlanders, bij wie het “gewoon gezellig meedoen” in de psyche zit ingebakken, komt dit totalitarisme als vanzelfsprekend. Daarom gingen daar naar verluidt driehonderd toehoorders beleefd staan klappen toen Duk klaar was met zijn speech. Niemand protesteerde, niemand was verontwaardigd of geschokt. Dan zou de harmonie worden verstoord, en zou Duk in zijn gelijk zijn bevestigd: alléén maar omdat hij zijn bedenkingen uit over het houden van open grenzen, wordt hij gedemoniseerd en voor racist uitgemaakt.

En dat zou niemand op zijn geweten willen hebben, dat een racist, die een opruiende, racistische toespraak houdt, voor racist wordt uitgemaakt.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 24.08.2018 @ 13:42

[Home]
 

1 Reactie

op 24 08 2018 at 13:45 schreef Peter:

Ben je een boze Dukrukker die iets wil zeggen? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS