Home » Archief » Merkels overwinning bewijst: Wierd Duk is een kwakjournalist


[16.05.2017]

Merkels overwinning bewijst: Wierd Duk is een kwakjournalist

Peter Breedveld


Illustratie: Utamaro Kitagawa

Er is inderdaad een enorme groep burgers die niet wordt gehoord, blijkt uit de verrassende verkiezingswinst, afgelopen zondag, van Angela Merkel in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Maar het is niet de groep burgers die door Wierd Duk & Co dagelijks wordt opgevoerd om aan te tonen dat de boel op springen staat, dat Duitsland en Europa aan de vooravond van een domrechtse revolutie staan, dat er zelfs een gewapende clash komt, met daarna een politieke aardverschuiving en een periode van herbezinning.

Neen, het zijn niet de boze burgers die Duk elke week in het Algemeen Dagblad laat waarschuwen dat Europa wordt bedreigd door de islam, dat vluchtelingen de westerse beschaving afbreken maar dat je dat niet mag zeggen van de policor Gutmensch. Wie erop wijst dat de mensen, die Duk interviewt, wel heel toevallig iedere keer precies dezelfde mening zijn toegedaan als Duk, wordt er door hem van beschuldigd te ‘framen’, lid te zijn van de ‘enge Breedveld-kliek’ of onnozel, gevaarlijk en debiel te zijn.

Opstand van de Duitse burger

Maar het was Duk die op The Post Online al schreef dat Merkel Duitsland met haar ruimhartige vluchtelingenbeleid naar een ‘prerevolutionaire situatie’ bracht, die een ‘opstand van de Duitse burger’ voorspelde, omdat die door ‘Roma en Gutmenschen’ tot het uiterste werd gedreven. Duk die in de zogenaamde ‘massa-aanrandingen’ in Keulen zijn gelijk zag bevestigd, want het waren allemaal verkrachters en terroristen, die Syriërs.

En later in het AD was het dezelfde Duk die week in week uit politieagenten, neonazi’s, zelfbenoemde radicaliseringsdeskundigen, wetenschappers en zelfs moslims steeds weer dezelfde riedel liet herhalen: dat we worden bedreigd door de islam en dat de boel op springen stond.

Burgeroorlogachtige situaties

Vorig jaar nog zei Duk in Pauw dat de centrale vraag in Duitsland was hoeveel islam het land aankan. Hij en de extreemrechtse activist Maja Mischke vonden dat hem bij Pauw nog steeds de mond werd gesnoerd en daarom liet Mischke hem meteen na de uitzending nog eens leeglopen en daar ging-ie weer: ‘Dan krijg je gewoon burgeroorlogachtige situaties’, ‘de dammen zijn wel aan het breken op dit moment’, ‘in Nederland doen we het toch met Leo Lucassen die de hele tijd met cijfertjes aan komt zetten’.

Cijfertjes! Feitjes! Wat moet je ermee. Je kunt alles wel bewijzen met feiten! Ik geef de voorkeur aan mijn instinct en aan blinde bevooroordeeldheid! (die is van Stewart Lee).

Tot het uiterste gedreven

De Duitse deelstaatverkiezingen, en ook de overwinning van Emmanuel Macron in Frankrijk, die menigeen overviel, bewijzen hoezeer Duk ernaast zat. Hoe erbarmelijk zijn analyses zijn, hoe verblind hij is door zijn eigen ideologie, hoe vertroebeld zijn blik op de werkelijkheid is, hoe vernauwd zijn tunnelvisie. Het bewijst ook dat je wel steeds kunt blijven herhalen dat de werkelijkheid is zoals jij zegt dat-ie is, maar dat zulks die werkelijkheid aan d’r reet zal roesten. De feiten zijn wat ze zijn, en gisteren bleek maar weer dat er geen prerevolutionaire situatie is, de Duitse burger niet tot het uiterste is gedreven door Angela Merkel en haar Gutmenschen. Haar partij is de grootste en de extreemrechtse AfD blijkt gedoemd een marginaal verschijnsel te blijven, gehyped door hysterici.

Dan is het misschien toch beter het met de cijfertjes van Lucassen te doen.

Dat betekent dat de grote groep burgers die niet wordt gehoord – en ik heb daar al verschillende malen op gewezen maar hé, ik kan alleen maar schelden – de burgers zijn die Merkel een goede leider vinden, die de multiculturele samenleving een warm hart toedragen en willen omzien naar hun medemens. De mensen die ‘weggezet’ werden als ‘Gutmenschen’, ‘social justice warriors’, naïevelingen, ‘extreemlinksen’, die volgens Duk een ‘gevaar’ vormen voor de samenleving.

Maar je zag het niet aankomen, want Duk benoemde immers alleen maar de problemen? Hij kon het toch niet helpen dat de mensen, wier uitspraken hij fair and balanced optekent, zeggen wat ze zeggen?

Problemen benoemen

Precies het probleem: Duk benoemt alleen maar de problemen (waarvan het grootste deel overigens compleet verzonnen is). Bijna elke journalist en politicus benoemt alleen nog maar problemen. En dan sla je geheid, gegarandeerd altijd de plank mis. Want alle mensen brengen problemen, maar ze brengen ook vreugde, verrijking en – durf ik het woord nog te gebruiken? – diversiteit.

En dat is wat de meeste mensen zien zitten, godzijdank. De meeste Parijzenaars, die het de afgelopen tijd toch flink voor hun kiezen hebben gehad, willen vreedzaam samenleven, de meeste Duitsers willen dat ook.

Dat betekent dat Duk er andermaal faliekant naast zat met zijn alarmistische geblèr, dat het Algemeen Dagblad een vod is, dat Jeroen Wollaars, ook al zo’n spreekbuis van die nooit gehoorde bezorgde burgers, een prutsjournalist is en extreemrechts gedoemd te verpieteren.

Het is een geruststellende gedachte: de media hebben de afgelopen tijd alles op alles gezet om extreemrechts te normaliseren, maar het blijft toch een minderheid. Het gezonde verstand en de medemenselijkheid prevaleren.

Helaas pindakaas voor haatzaaiers als Duk.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij. Mij financieel steunen kan nu ook op Patreon.

Peter Breedveld, 16.05.2017 @ 06:43

[Home]
 

20 Reacties

op 16 05 2017 at 08:03 schreef marcodB:

Uitstekend stuk Peter. Duk heeft een model van de samenleving en probeert dat te bevestigen.
Het ging in NRW om Armin Laschet (CDU) vs. Hannelore Kraft (SPD). De laatste was echt ENORM populair, maar des ondanks heeft de Bondsdagverkiezing (Schultz vs. Merkel) de verkiezingen in NRW overschaduwd.
Het is punt is: leiderschap is niet luisteren naar het jankende en klagende volk, maar richting kiezen dat uitleggen, en daar voor staan. Merkel is in dat opzicht echt een heldin en de Duitsers begrijpen dat.

op 16 05 2017 at 08:13 schreef Martijn:

Je zou er toch bijna weer vertrouwen in de mensheid van krijgen. :)

op 16 05 2017 at 08:59 schreef Pyt van der Galiën:

Merkel vertegenwoordigt stabiliteit. Dat zou weleens de belangrijkste reden kunnen zijn dat de CDU de deelstaatverkiezingen in NRW heeft gewonnen.

Overigens zie ik Merkel niet als een heldin – over de heldenstatus van Angela denken ze in Griekenland met reden heel anders – maar ze bewijst wél dat je als conservatief politicus niet hoeft te heulen met extreemrechts om succesvol te zijn. In tegenstelling tot de Republikeinen en de Britse Conservatieven heeft Merkel altijd afstand gehouden van extreemrechts. Wat dat betreft heeft ze denk ik een voorbeeldfunctie voor conservatieven elders in Europa. Niet onbelangrijk in een tijd waarin de verleiding voor traditionele rechtse partijen om met extreemrechts in bed te duiken erg groot is.

op 16 05 2017 at 10:56 schreef Aidi:

Er klopt natuurlijk weer geen ruk van de sterke verhalen van Wierd Duk. Over een tijd geeft hoop ik niemand meer een fuck om haatzaaiers als Duk. Gaat hij toch met PB in debat, dan verliest hij dat. Wierd Duk eindigt dan als gehaktbal in een foodtruck. Hij blijft liever toch een zure augurk, maar is zeker geen racist want zijn vrouw is een Turk.

op 16 05 2017 at 12:08 schreef Murat:

Dat zijn vrouw Turkse is, zegt geen ruk.
Eigenaren van slaven hadden ook relaties met slavinnen.

Als iets eruitziet als een eend, zwemt als een eend en kwaakt als een eend, dan is het een eend.
Hij mag best tussen de Ganzen lopen, het is en blijft een eend.

op 16 05 2017 at 12:48 schreef Hans Naaktloper:

Dank je Peter, zo is het. Leve de diversiteit!

op 16 05 2017 at 15:40 schreef Chakir:

“Hij blijft liever toch een zure augurk, maar is zeker geen racist want zijn vrouw is een Turk” HUH?!
Ik zorg goed voor mijn goudvis en ben daarom een dierenvriend. Trump houdt van zijn vrouw en heeft daarom veel respect voor vrouwen. Van Mengele hielp als arts mensen en is daarom geen nazi. Yeah right.. Weirdo zat een keer bij Pauw te verkondigen dat de reden dat migranten geen gemengde relaties aangaan enkel en alleen de schuld is van –je raaaadt het nooit- de MIGRANTEN. En stoer dat ie is met zijn Turkse vrouw. Weirdo is gewoon een haatzaaier is, ongeacht wie the fuck zijn vrouw is (die ik verder erg sympathiek vindt bij DWDD).

op 16 05 2017 at 16:31 schreef Sum:

Dat zijn vrouw Turks is, is een dekmantel. Zij doet qua denkbeelden niet onder aan dukkie duk. Duk zag een goudmijn op extreemrechts maar dat bleek een zak knollen. Nice try duk, we willen samenleven en wat voor dit land betekenen. Samenleven, snap je dat dukkie?

op 16 05 2017 at 16:34 schreef Peter:

Nu vind ik het wel genoeg over Duks vrouw. Het mens doet niet terzake en dit wordt straks alleen maar door hem gebruikt om de aandacht af te leiden van mijn inhoudelijke kritiek.

Dit is waarom ik regelmatig overweeg helemaal geen reacties meer toe te laten.

op 16 05 2017 at 16:57 schreef Netty:

Dat laatste, Peter. Wij, als ongehoorde policor burgers, Gutmenschen en de social justice warriors lezen je artikelen toch wel. Ik ben dol op je schrijfsels iig., maar ik vind het superirritant om er dan toch weer schreeuwerige idiote reacties onder te vinden.
Gooi die reaguurlijn maar dicht hoor!
Groet!

op 16 05 2017 at 17:30 schreef Aidi:

@Chakir Het was op een sarcastische manier bedoelt. Partner staat er buiten. Ik denk alleen dat hij dat zelf zo ziet, vandaar dat ik het schreef.

op 16 05 2017 at 17:49 schreef Mark:

Frontaal naakt? Frontaal geraakt zul je bedoelen! Lees eens wat geschiedenis boeken over Islam alvorens je ándere beschuldigd van kortzichtigheid.

op 16 05 2017 at 18:51 schreef Pyt van der Galiën:

@Mark

Zou je dat toe kunnen lichten? Welke boeken en wat wordt daarin precies beweerd?

op 16 05 2017 at 19:44 schreef Aidi:

@netty Hoop zelf ook dat Peter hier, zoals wel vaker gelijk in heeft. Namelijk dat het gezonde verstand en de medemenselijkheid prevaleren, hier in Nederland, Duitsland en in de rest van de wereld. Als ik je een tip mag geven. Lees alleen de artikelen en niet de reacties. Hopelijk zal dat super werken en hetgeen je irriteert, verminderen.

op 16 05 2017 at 19:49 schreef Vanes:

Een goed stuk Peter, bedankt. Ik geloof dat ik het deze keer woord voor woord met je eens ben. Werk ook aan een blog maar de conclusie is hetzelfde. Ondanks dat ik met niet reken tot de “Breedveld-brigade”.

op 16 05 2017 at 19:57 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Maar ik beschouw het toch wel als heel positief. Ik bedoel de wierddukkisering van de media is een feit daar is geen misverstand over. En toch blijft de rancuneuze, jaloerse, bange en schreeuwende onderbuikmeute redelijk stabiel. Uitwassen die er mede dankzij het rechtsrabiate journaille helaas inderdaad wel degelijk zijn blijven toch nog redelijk binnen de perken. Blijkbaar slaagt de goegemeente er toch in om het laatste restje verstand te bewaren ondanks voortdurend ingehamerde agitprop van Jeroen Wollaers en de zijnen. En, gelukkig, blijkbaar, in Europese landen die wel belangrijk zijn, ook.

Kortom op naar de nul zetels bitches hier heb je een taart.

op 16 05 2017 at 20:21 schreef Bertje Knor:

Pyt

“Merkel vertegenwoordigt stabiliteit.”
Klopt als een bus. Ze staat voor wat ze zegt. Benoemd de zaken zoals ze zijn gebaseerd op feiten en dan doet het er niet toe of het nu afstand nemen is van de AfD en haar partij beginselen of de Duits-Erdogan-Turken op hun plaats wijzen….
Petje af voor deze vrouw.
Waar ze overigens goed mee scoort is het instand houden van de kinderbijslag (is per kind 2,5x zo hoog als in Nederland) sterker ze wil het wederom iets verhogen en de school en kinderopvang lasten verlagen kijk zo win je kiezers.

op 16 05 2017 at 22:07 schreef Chakir:

Dit zegt naar mijn idee heel veel over de situatie in NL tov de FR en D. http://humanislam.com/2016/09/peter-breedveld-nederland-is-verknocht-aan-zijn-racisme/
Ben zeker geen expert, maar herken erg veel van wat Peter noemt “NL-er is verknocht aan z’n racisme”. Er is na de dekolonisatie van de wereld na WOII in NL nauwelijks een dekolonisatie en antiracisme movement (van betekenis) in NL geweest, dat zou een verklaring kunnen zijn. Ik heb het in ieder in t onderwijs niets van gemerkt. Over de reacties, ik zou de reacties van Pyt, babs, Murat, sjonnie en nog een paar anderen zeker gaan missen. Begrijp het wel, je zou de eerste niet zijn.

op 17 05 2017 at 02:49 schreef MNb:

Voor de verandering ben ik het met je eens, Knorrepot. Griekenland is eigenlijk het enige dat Merkel fout heeft gedaan en grondig ook. Zelfs met de huidige crisis is het daar nog beroerder dan in Su.

op 18 05 2017 at 21:48 schreef John:

Wierd Duk is typisch zo´n ´journalist´ die zijn eigen mening bevestigd wil zien. Zonder onheilsfantasieën en het oplepelen en samenballen van voorbeelden over het ‘grote gevaar dat Islam heet’ is hij nergens. Typisch een hysterisch rechts figuur die paranoïde is en denkt dat zijn geprojecteerde onheils- en angstbeelden de waarheid zijn.
Vermoeiend typ, want als je het niet met hem eens bent, ben je een wegkijker, een policor, een Gutmensch….gaaap.
Wierd Duk, ga wat nuttigs doen voor de maatschappij in plaats van je angst er in projecteren en injecteren. Angst is besmettelijk….weet ook je vriend Geert Wilders…

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS